Connect with us


Administrație

Rain Man de Lugoj

Publicat

în

rain man lugojDin cand in cand mai ajung pe la unul dintre cele doua sau trei depozite din oras. Nu doar patronii de buticuri pot face cumparaturi de aici, daca nu stiati, ci si oamenii simplii, muritorii ca mine si ca tine, mai ales daca te asteapta o masa mare pe care sa o pui la cale. Cum la sat a fost ruga, am decis sa mergem la depozit sa luam de acolo un suc, o grisina, o ceva, o altceva, alea alea. La iesire, un nene asteapta linistit si isi face treaba lui, ca de fiecare data, perfect si inexplicabil de bine pentru mine.

PMP

Ce face nenea asta? Nenea asta stie toate preturile din depozit pe de rost, calculeaza tot ce cumperi fara sa se uite pe vreo lista si la final iti spune suma si cate bonuri de masa sau bancnote de x lei trebuie sa platesti. Tipul este un adevarat Rain Man in carne si oase, are o memorie incredibila si totusi, nu si-a folosit-o pentru a invata chimia organica sau fizica nucleara, ci pentru a supravietui pe un salariu mediocru.

USR

N-am vrut sa ma bag in viata omului, dar mi-a stat pe limba sa ii spun ca sunt oameni in lumea asta care fac milioane de dolari cu acest dar, bineinteles dupa ce si l-au dezvoltat si exersat la maxim. Exista si un film pe tema aceasta, despre omul care nu uita nimic niciodata si are capacitatea sa iti spuna in ce zi te-ai nascut doar dupa data de nastere. Tipul de la depozit poate nu are o asa de bine pusa la punct memorie, dar pentru mine, care sunt varza la capitolul „tinut minte chestii”, e un adevarat erou.

P.S.: Lugojeanul pleaca tai tai pana duminica, asa ca ne recitim cel mai probabil luni. Va multumesc ca ati fost atat de darnici si ati distribuit si apreciat articolul cu cele sapte motive pentru care sa te muti la Lugoj, inca o data mi-ati dovedit ca acest blog chiar este citit de lugojeni, timisoreni, bucuresteni si multa lume plecata in tarile calde si ca nu mint cand il numesc „cel mai citit din Lugoj”. Sunteti cei mai tari cititori, semnul exclamarii!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite