Connect with us


Actualitate

Cum reactionezi cand tu esti stirea

Publicat

în

bataie hasdeu lugoj eleve minore video foto cetateanul aprilie 2015Ieri va povesteam cum la Lugoj a aparut, deocamdata doar in varianta online, o noua publicatie de stiri. Astazi, publicatia si-a inceput activitatea, una dintre primele stiri fiind despre bataia dintre doua eleve de la un liceu din oras, eleve care mai aveau un pic si isi spargeau capurile una la cealalta in sala de clasa. Stirea a facut inconjurul Romaniei in cateva zeci de minute de la publicare, fiind preluata de ziare si televiziuni din cauza imaginilor violente prezentate in videoclip.

RETIM

Bineinteles, poate ca elevele implicate, amandoua sub varsta de 18 ani, nu au avut nicio vina ca s-a intamplat ca un coleg de-al lor sa le filmeze in timp ce se bateau in clasa, probabil ca totul a inceput de la o joaca si e normal sa existe conflicte, totusi nu asa de violente, intre tineri. Toti am fost asa, toti am avut iubite si iubiti in liceu si toti ne-am mai certat pe tema asta de cel putin cateva ori in anii de scoala. Cea mai mare vina in toata povestea o are conducerea liceului.

Spun asta pentru ca tu, ca directiune a liceului in care a avut loc un eveniment de un asemenea tip, nu ai voie sa te ascunzi de camerele de luat vederi de parca nu vrei sa-ti asumi niciun fel de raspundere. De parca nici nu ai aflat de incident si astepti cuminte in cancelarie sa plece televiziunile, pentru ca tu nu ai nicio vina si nu ai nimic de spus.

Nu lasi presa sa se informeze din surse, de pe la colturi, pentru ca nu este normal si util pana la urma pentru tine, ca institutie care se ocupa tocmai cu formarea acestor tineri, sa te comporti mai copilareste decat au facut-o ei in alea cateva secunde in care si-au vazut de bataia lor, fizica, intr-o sala a liceului pe care il conduci.

Directiunea era normal sa reactioneze imediat, sa raspunda la telefoanele jurnalistilor, sa explice ce masuri s-au luat si de ce si sa faca asta intr-un mod liber si firesc, pentru ca pana la urma directorul sau profesorii nu pot sta secunda dupa secunda langa elevi, astfel de incidente se intampla, dar tocmai pentru ele exista un regulament si el este respectat, lucru total normal si de neschimbat.

Nu s-a intamplat asa astazi, iar pentru asta nu pot decat sa fiu dezamagit. O simpla declaratie de presa, prin care directorul sau dirigintele celor doua tinere care s-au luat la cearta, in care se explica procedura si sanctiunea luata, putea scuti liceul de continuarea acestui circ. Din cauza conducerii insa, intreaga tara va ramane cu impresia ca directiunea liceului nu si-a facut treaba, pentru ca toata lumea a vazut doar bataia si ineficienta conducerii, nu si o rezolvare a problemei, care putea fi comunicata in 30 de secunde intr-o declaratie de presa.

Pacat ca, in 2015, in loc sa se caute o rezolvare si sa se aplice masuri, directiunea liceului cauta, in timp ce se desfasura consiliul clasei, persoana care a trimis clipul spre presa, de parca acel elev a gresit cel mai tare cand a filmat intreaga scena, nu conducerea, care nu este in stare sa asigure buna desfasurare a orelor si a pauzele in aceiasi masura intr-unul dintre cele mai bune licee din Lugoj.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean amenință pe Facebook. „Buciu și Blidariu … mai puțin va curge sânge”

Publicat

în

Lugojeanul Dumitru Franț a postat o amenințare directă pe rețeaua de socializare Facebook.  Pe o pancartă, lugojeanul a transmis un mesaj clar primarului și viceprimarului din Lugoj, cerând să se rezolve o presupusă problemă de pe strada Liliacului, în caz contrar, „va curge sânge”. Franț este cunoscut autorităților din Lugoj și în urma protestelor pe care le-a făcut în mandatul fostului primar Francisc Boldea. Lugojeanul este nemulțumit că reprezentanții administrației locale nu vor să dea curs solicitării sale de a interzice circulația pe strada Liliacului.

RETIM

Întrebat de jurnaliști care este situația problemelor semnalate de Franț, Claudiu Buciu, primarul Lugojului spune că acesta nu are dreptate, dar se poate adresa instanței.

„Domnul Franț își dorește să rezolve o situație care nu ține de Primărie, adică dânsul dorește să desființăm un drum public. I-am explicat faptul că drumurile publice nu se pot desființa, la solicitarea unui cetățean, pentru că sunt de utilitate publică și sunt folosite de toată lumea. Este o stradă, care nu este asfaltată, dar dânsul împiedică în mod ilegal circulația vecinilor pe această stradă. I-am spus că dacă are alte nemulțumiri se poate adresa instanțelor de judecată. Eu nu pot să decid închiderea unei străzi, pentru că așa vrea un cetățean.

Dânsul nu este judecător și nici eu nu sunt judecător, l-am îndrumat să se adreseze instanței. Noi, Primăria, susținem că situația din acte este foarte clară. Dacă nu este de aceeași părere poate merge în instanță. Deocamdată nu s-a dresat instanței, ne trimite nouă cereri. I-am pus la dispoziție toate documente solicitate. Lucrurile sunt foarte clare, nu există nicio problemă acolo, doar că dânsul nu vrea să existe trafic pe strada aceea. Mai mult dânsul are acces de pe o altă stradă, nu are nicio problemă cu accesul. Este o atitudine pe care nu o înțeleg. El are intrare pe strada cealaltă, aici și-a mai făcut o intrare”, spune Buciu.

Amenințările lui Franț durează de mai multe săptămâni, însă, până acum, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva acestuia.

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Mașină în flăcări pe Autostrada A1, în apropiere de intrarea spre Lugoj

Publicat

în

RETIM

Pompierii au fost chemați de urgență să intervină, vineri la prânz, pe Autostrada A1 dintre Timișoara și Lugoj, pentru a stinge un incendiu apărut la un autoturism. Mașina se afla pe sensul de mers Timișoara – Lugoj și a fost cuprinsă de flăcări în apropiere de intrarea spre Lugoj, de la nodul rutier Balinț. 

Mașina a luat foc din mers, spun martorii, șoferul reușind să o tragă pe dreapta și astfel să nu pună în pericol viețile altor participanți la trafic. Din fericire, șoferul a reușit să părăsească mașina înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări.

Mașina a fost afectată în totalitate în urma incendiului. 

Citiţi mai departe

Actualitate

Rata de infectare crește alarmant la Lugoj, după ce autoritățile au raportat zeci de cazuri noi în ultimele zile

Publicat

în

RETIM

Rata de infectare cu noul coronavirus crește din nou, într-un ritm alarmant, la Lugoj, după ce autoritățile au raportat zeci de cazuri noi în această săptămână. Rata a ajuns din nou la valoarea de peste 2/1000 de locuitori, după ce de luni și până joi au fost raportate 40 de cazuri de infectare la nivel de oraș.

Joi, 4 martie, în județul nostru următoarele localitățile aveau rata de infectare pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 locuitori: 

Timișoara – 7,44, Ciacova-4,94, Recaș – 3,88, Sânnicolau Mare – 5,16, Becicherecu Mic-4,77, Belint-4,37, Biled-7,98, Bucovăț –9,13, Cenei-3,96, Curtea-3,10, Dudeștii Noi – 6,82, Dudeștii Vechi- 7,31, Dumbrăvița – 9,20, Foeni-6,28, Ghilad-5,23, Ghiroda – 5,78, Giarmata-8,11, Giroc – 9,69, Giulvăz-3,07, Jamu Mare-8,00, Jebel-6,95, Lovrin-3,40, Manastiur-7,43, Moșnița Nouă-9,44, Niţchidorf-5,45, Orţişoara-3,56, Otelec-10,43, Padureni-5,75, Peciu Nou – 3,34, Pischia- 5,68, Săcălaz – 5,79, Sag- 3,04, Sânandrei – 4,51, Şandra-7,33, Satchinez – 3,53, Sânmihaiu Român – 6,33, Secas-3,89, Topolovatu Mare-3,78, Valcani-9,26, Variaş-7,53.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1000 locuitori erau: 

Lugoj-2,05, Buzias-1,52, Deta-1,84, Gătaia-1,50, Jimbolia- 2,07, Boldur-1,61, Carpinis-2,42, Cheveresu Mare-1,55, Costeiu-2,02, Denta-1,55, Fibis-1,73, Găvojdia-1,72, Ghizela-2,51, Liebling-1,70, Livezile-2,33, Mașloc- 2,03, Nadrag-1,77, Parta-2,05, Pesac-2,05, Racovita-1,99, Remetea Mare-2,40, Sacoșu Turcesc-2,58, Sanpetru Mare-2,81, Tormac-1,70, Victor Vlad Delamarina-1,74.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul “sare” înapoi în scenariul galben. Mai multe sate din împrejurimi intră în scenariul roșu

Publicat

în

RETIM

Lugojul sare înapoi în scenariul galben, după ce săptămâna trecută a stat pentru mai multe zile în scenariul verde, sub o rată de infectare de 1,5 la 1000 de locuitori. Miercuri, la raportarea de la miezul zilei, la Lugoj rata de infectare era de 1,98 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

Ca număr de cazuri noi, miercuri s-au raportat 14 infectări, marți 7, iar luni 9. În jurul orașului, mai multe sate sunt conform incidenței de caz în scenariul roșu. Este vorba despre Belinț, Belinț – 3,97/1000, Mănăștiur – 6,29/1000 și Topolovățu Mare – 3,40/1000.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1000 locuitori, din zona Lugojului, sunt Boldur – 2,01, Coșteiu – 1,51, Dumbrava – 1,80, Găvojdia – 1,72,  Nădrag – 2,12, Racovița – 1,99, și Victor Vlad Delamarina – 1,74.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite