Connect with us


Actualitate

Cum reactionezi cand tu esti stirea

Publicat

în

bataie hasdeu lugoj eleve minore video foto cetateanul aprilie 2015Ieri va povesteam cum la Lugoj a aparut, deocamdata doar in varianta online, o noua publicatie de stiri. Astazi, publicatia si-a inceput activitatea, una dintre primele stiri fiind despre bataia dintre doua eleve de la un liceu din oras, eleve care mai aveau un pic si isi spargeau capurile una la cealalta in sala de clasa. Stirea a facut inconjurul Romaniei in cateva zeci de minute de la publicare, fiind preluata de ziare si televiziuni din cauza imaginilor violente prezentate in videoclip.

PMP

Bineinteles, poate ca elevele implicate, amandoua sub varsta de 18 ani, nu au avut nicio vina ca s-a intamplat ca un coleg de-al lor sa le filmeze in timp ce se bateau in clasa, probabil ca totul a inceput de la o joaca si e normal sa existe conflicte, totusi nu asa de violente, intre tineri. Toti am fost asa, toti am avut iubite si iubiti in liceu si toti ne-am mai certat pe tema asta de cel putin cateva ori in anii de scoala. Cea mai mare vina in toata povestea o are conducerea liceului.

USR

Spun asta pentru ca tu, ca directiune a liceului in care a avut loc un eveniment de un asemenea tip, nu ai voie sa te ascunzi de camerele de luat vederi de parca nu vrei sa-ti asumi niciun fel de raspundere. De parca nici nu ai aflat de incident si astepti cuminte in cancelarie sa plece televiziunile, pentru ca tu nu ai nicio vina si nu ai nimic de spus.

Nu lasi presa sa se informeze din surse, de pe la colturi, pentru ca nu este normal si util pana la urma pentru tine, ca institutie care se ocupa tocmai cu formarea acestor tineri, sa te comporti mai copilareste decat au facut-o ei in alea cateva secunde in care si-au vazut de bataia lor, fizica, intr-o sala a liceului pe care il conduci.

Directiunea era normal sa reactioneze imediat, sa raspunda la telefoanele jurnalistilor, sa explice ce masuri s-au luat si de ce si sa faca asta intr-un mod liber si firesc, pentru ca pana la urma directorul sau profesorii nu pot sta secunda dupa secunda langa elevi, astfel de incidente se intampla, dar tocmai pentru ele exista un regulament si el este respectat, lucru total normal si de neschimbat.

Nu s-a intamplat asa astazi, iar pentru asta nu pot decat sa fiu dezamagit. O simpla declaratie de presa, prin care directorul sau dirigintele celor doua tinere care s-au luat la cearta, in care se explica procedura si sanctiunea luata, putea scuti liceul de continuarea acestui circ. Din cauza conducerii insa, intreaga tara va ramane cu impresia ca directiunea liceului nu si-a facut treaba, pentru ca toata lumea a vazut doar bataia si ineficienta conducerii, nu si o rezolvare a problemei, care putea fi comunicata in 30 de secunde intr-o declaratie de presa.

Pacat ca, in 2015, in loc sa se caute o rezolvare si sa se aplice masuri, directiunea liceului cauta, in timp ce se desfasura consiliul clasei, persoana care a trimis clipul spre presa, de parca acel elev a gresit cel mai tare cand a filmat intreaga scena, nu conducerea, care nu este in stare sa asigure buna desfasurare a orelor si a pauzele in aceiasi masura intr-unul dintre cele mai bune licee din Lugoj.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Șase polițiști lugojeni au fost avansați de 1 Decembrie, pentru serviciul lor în slujba cetățenilor

Publicat

în

PMP

Șase polițiști din Lugoj, dintre care cinci cu activitate în municipiu și unul la poliția județeană, au fost avansați în următorul grad profesional de 1 Decembrie, pentru serviciul lor prestat în 2020 în slujba cetățenilor. După un an 2020 mai dificil ca oricare altul, șefii poliției au decis să îi avanseze pe un total de 65 de polițiști timișeni, dintre care 6 lugojeni.

USR

Cei șase polițiști lugojeni avansați sunt: 

Petrovici Alexandra -de la agent principal la agent șef adjunct – purtător de cuvânt, Biroul Comunicare IPJ Timiș;

Jurji Flavius – de la subcomisar la comisar – Șef Birou Ordine Publică Lugoj;

Szabo Andrei – de la agent șef adjunct la agent – Șef Birou Rutier Lugoj;

Curtuiuș Dorel – de la agent șef adjunct la agent șef- Secția Rurală Belinț;

Daminescu Darius – de la agent la agent principal – Biroul Ordine Publică;

Subțire Ionuț – de la agent șef adjunct la agent șef – Serviciul de Investigare a Infracționalității Economice.

Poliţiştii timișeni s-au remarcat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate și vor continua să-și îndeplinească atribuțiile cu profesionalism, onoare, rigurozitate și devotament.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se analizează ridicarea sau prelungirea stării de carantină pentru Lugoj

Publicat

în

Joi, 3 decembrie, este ziua decisivă privind decizia de ridicare sau prelungire a carantinei pentru Lugoj. Autoritățile vor analiza situația și vor dispune ce măsuri se vor lua în continuare. La Lugoj, carantina a fost instaurată pe 21 noiembrie, pentru 14 zile. Cu câteva zile înainte însă, rata de infectare era deja pe un trend descendent, ceea ce a stârnit nemulțumirea unor lugojeni în legătură cu oportunitatea aplicării deciziei. În prezent, rata a scăzut sub 4, la 1.000 de locuitori.

PMP

„Nu știm dacă și când va fi ridicată carantina. Se va face o evaluare mâine, de către DSP”, a transmis Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

USR

Zilele trecute, DSP a anunțat că se consideră închis focarul de la Primăria Lugoj, unde 14 persoane au fost infectate cu COVID-19.

Citiţi mai departe

Actualitate

La mulți ani România, la mulți ani Lugoj! Ce tradiții respectă românii în ziua de 1 Decembrie

Publicat

în

PMP

Românii sărbătoresc la 1 Decembrie Ziua Națională. O zi în care toți ne simțim un pic mai mândrii că suntem români, mai buni și mai uniți, în ciuda neajunsurilor din țara în care trăim. Astăzi, fiecare român sărbătorește așa cum știe mai bine, în funcție de posibilități și respectând regulile impuse de pandemie. 

USR

Ziua de 1 Decembrie marchează unirea, momentul apariției României Mari, ce s-a înfăptuit la 1 Decembrie 1918. Așa cum era și normal, fiind vorba despre o sărbătoare de un asemenea calibru, românii o celebrează mai ales într-un mod culinar. Fiecare român va avea astăzi pe mese bucate alese tradiționale, cum sunt micii cu muștar, fasolea cu ciolan, dar și un pahar de țuică sau de vin românesc.

Printre tradițiile care se respectă cu sfințenie în fiecare an de 1 Decembrie se numără și arborarea drapelului național în balcon, pe poartă sau la geamul caselor. Drapelul este arborat la instituțiile de stat din toată țara, conform legii.

Într-un an normal, Ziua Națională ar fi fost marcată prin parada militară de la Arcul de Triumf, dar și alte parade din orașele importante ale țării, mai ales Alba Iulia, oraș cu o importantă semnificație pentru unire. S-ar depune coroane de flori la monumente ale eroilor, iar după-masa în mod normal s-ar organiza spectacole, concerte și evenimente în aer liber. În acest an, evenimentele de acest gen au fost suspendate complet sau restrânse, din cauza pandemiei.

Nu în ultimul rând, ziua de 1 Decembrie înseamnă și o zi de reculegere, de rugăciune și de cunoaștere a istoriei statului român, atât pentru cei mai tineri, cât și pentru cei mai în vârstă dintre noi. Asta mai ales că ne aflăm deja în postul Crăciunului.

La mulți ani!

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite