Connect with us

Administrație

Ziar nou la Lugoj

Publicat

în

11165293_908492392547327_6703267946939170439_nCetateanul si-a inceput oficial drumul in presa din Lugoj astazi, 5 mai 2015. Deocamdata, e o publicatie doar in format virtual, adica proaspatul nostru site de stiri, evident cu pagina de Facebook si in curand cu pagini de Youtube, Twitter, Instagram si pe unde mai aveti voi conturi.

Meniul zilei, Octavian

Cetateanul este o publicatie, asa cum ii zice si numele, mai aproape de cetatean, de omul simplu, pe care autoritatile nu il baga de multe ori in seama, care este expus zi de zi la nedreptati, la esec si la pierzanie din cauza semenilor lui care se folosesc de metode nu tocmai crestinesti pentru a le fi lor bine, nu tuturor, asa cum ar fi normal.

Am decis sa fac parte din echipa Cetateanul din doua motive importante. Primul se refera la retinerea mea prima data cand am fost invitat sa lucrez la Redesteptarea. Stiam echipa, stiam ca se face corect si bun la Redesteptarea, dar nu stiam daca era o gluma sau ceva serios, pentru ca eu eram concurenta directa a acestui ziar. Am ezitat in prima faza sa zic „da” la oferta, dar apoi m-am lamurit si am zis ca merita sa incerc. A fost cea mai buna decizie luata de mine pana acum.

Al doilea motiv se refera la problemele din ultima perioada pe care le-am avut la fostul ziar. Nu ma intelegeti gresit, nimeni nu s-a purtat urat cu noi, ne-am primit salariile pana la final, ne-am bucurat de ajutor cu actele si asa mai departe, insa o serie de incertitudini a dus la disparitia interesului meu si al colegilor de a mai lupta pentru a creste si dezvolta acest ziar. Iar cand o echipa este unita si vrea sa faca presa, o poate face in orice redactie, fie ea Cetateanul, Adevarul, Libertatea sau Gandul.

RETIM

Vreau sa va asigur de un lucru: s-a speculat in ultima luna ca ziarul acesta va fi unul orientat spre defaimarea unei persoane. Apoi, s-a zis ca patronii ziarului sunt ba unul, ba altul, motiv pentru care nu vom putea scrie despre toti si toate daca intra „la belele”. Tot in ultima vreme, s-a auzit pe la targ ca ziarul are ca scop inchiderea altui ziar.

Nu sunt decat tampenii, singurul scop al noului saptamanal Cetateanul, care apare la inceput de iunie in primul numar tiparit, este acela despre care va ziceam mai sus, atentia pentru omul de rand, cu problemele lui in Lugoj, in alte sate si orase din zona si incercarea de a scoate in evidenta atat partile bune ale vietii intr-un oras ca al nostru, cat si de a le evidentia pe cele proaste, insa doar cu scopul de a determina autoritatile sa le rezovle, sa fie intr-adevar in slujba cetateanului, asa cum trebuie sa fie toata presa.

Facem sa fie bine, cum imi place mie sa zic, asa ca sa fie intr-un ceas bun, sa ne criticati daca meritam si sa ne cititi daca va plac stirile noastre!

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite