Connect with us

Administrație

Ziar nou la Lugoj

Publicat

în

11165293_908492392547327_6703267946939170439_nCetateanul si-a inceput oficial drumul in presa din Lugoj astazi, 5 mai 2015. Deocamdata, e o publicatie doar in format virtual, adica proaspatul nostru site de stiri, evident cu pagina de Facebook si in curand cu pagini de Youtube, Twitter, Instagram si pe unde mai aveti voi conturi.

Meniul zilei, Octavian

Cetateanul este o publicatie, asa cum ii zice si numele, mai aproape de cetatean, de omul simplu, pe care autoritatile nu il baga de multe ori in seama, care este expus zi de zi la nedreptati, la esec si la pierzanie din cauza semenilor lui care se folosesc de metode nu tocmai crestinesti pentru a le fi lor bine, nu tuturor, asa cum ar fi normal.

Am decis sa fac parte din echipa Cetateanul din doua motive importante. Primul se refera la retinerea mea prima data cand am fost invitat sa lucrez la Redesteptarea. Stiam echipa, stiam ca se face corect si bun la Redesteptarea, dar nu stiam daca era o gluma sau ceva serios, pentru ca eu eram concurenta directa a acestui ziar. Am ezitat in prima faza sa zic „da” la oferta, dar apoi m-am lamurit si am zis ca merita sa incerc. A fost cea mai buna decizie luata de mine pana acum.

Al doilea motiv se refera la problemele din ultima perioada pe care le-am avut la fostul ziar. Nu ma intelegeti gresit, nimeni nu s-a purtat urat cu noi, ne-am primit salariile pana la final, ne-am bucurat de ajutor cu actele si asa mai departe, insa o serie de incertitudini a dus la disparitia interesului meu si al colegilor de a mai lupta pentru a creste si dezvolta acest ziar. Iar cand o echipa este unita si vrea sa faca presa, o poate face in orice redactie, fie ea Cetateanul, Adevarul, Libertatea sau Gandul.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Vreau sa va asigur de un lucru: s-a speculat in ultima luna ca ziarul acesta va fi unul orientat spre defaimarea unei persoane. Apoi, s-a zis ca patronii ziarului sunt ba unul, ba altul, motiv pentru care nu vom putea scrie despre toti si toate daca intra „la belele”. Tot in ultima vreme, s-a auzit pe la targ ca ziarul are ca scop inchiderea altui ziar.

Nu sunt decat tampenii, singurul scop al noului saptamanal Cetateanul, care apare la inceput de iunie in primul numar tiparit, este acela despre care va ziceam mai sus, atentia pentru omul de rand, cu problemele lui in Lugoj, in alte sate si orase din zona si incercarea de a scoate in evidenta atat partile bune ale vietii intr-un oras ca al nostru, cat si de a le evidentia pe cele proaste, insa doar cu scopul de a determina autoritatile sa le rezovle, sa fie intr-adevar in slujba cetateanului, asa cum trebuie sa fie toata presa.

Facem sa fie bine, cum imi place mie sa zic, asa ca sa fie intr-un ceas bun, sa ne criticati daca meritam si sa ne cititi daca va plac stirile noastre!

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Program nou la mai multe dintre birourile Primăriei Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că următoarele birouri vor avea relații cu publicul, în toate zilele lucrătoare astfel:

Meniul zilei, Octavian

Telefonic:

  • Urbanism / Patrimoniu – între orele 14.00 – 15.00

 la tel. 0256 352240, interior 206

  • Agricol / Cadastru – între orele 15.00 – 16.00

 la tel. 0256 352240, interior 261

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

  • Taxe și impozite – între orele 13.00 – 15.00

 la tel. 0256 354057

Online:

Se pot trimite solicitări sau întrebări prin e-mail la adresa contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria caută să angajeze un inspector pentru relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate

Publicat

în

„Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de Inspector, clasa I, grad profesional principal, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Compartiment relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate.

Meniul zilei, Octavian

În conformitate cu prevederile art. 618 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, concursul este organizat în baza excepției prevăzute de art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata normală a timpului de lucru pentru funcția publică de execuție vacantă este 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână.

Proba suplimentară de testare a cunoștințelor IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu – 19 iulie 2021, ora 1100.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Proba scrisă se va desfășura în data de 21 iulie 2021 ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

-condiții specifice de studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 15 iunie –  5 iulie 2021.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau „mailto:personal@primarialugoj.ro” personal@primarialugoj.ro. ”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia-Daniela Ivăniș, Inspector debutant.

Data afișării: 15 iunie 2021.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite