Connect with us


Administrație

Ziar nou la Lugoj

Publicat

în

11165293_908492392547327_6703267946939170439_nCetateanul si-a inceput oficial drumul in presa din Lugoj astazi, 5 mai 2015. Deocamdata, e o publicatie doar in format virtual, adica proaspatul nostru site de stiri, evident cu pagina de Facebook si in curand cu pagini de Youtube, Twitter, Instagram si pe unde mai aveti voi conturi.

PMP

Cetateanul este o publicatie, asa cum ii zice si numele, mai aproape de cetatean, de omul simplu, pe care autoritatile nu il baga de multe ori in seama, care este expus zi de zi la nedreptati, la esec si la pierzanie din cauza semenilor lui care se folosesc de metode nu tocmai crestinesti pentru a le fi lor bine, nu tuturor, asa cum ar fi normal.

USR

Am decis sa fac parte din echipa Cetateanul din doua motive importante. Primul se refera la retinerea mea prima data cand am fost invitat sa lucrez la Redesteptarea. Stiam echipa, stiam ca se face corect si bun la Redesteptarea, dar nu stiam daca era o gluma sau ceva serios, pentru ca eu eram concurenta directa a acestui ziar. Am ezitat in prima faza sa zic „da” la oferta, dar apoi m-am lamurit si am zis ca merita sa incerc. A fost cea mai buna decizie luata de mine pana acum.

Al doilea motiv se refera la problemele din ultima perioada pe care le-am avut la fostul ziar. Nu ma intelegeti gresit, nimeni nu s-a purtat urat cu noi, ne-am primit salariile pana la final, ne-am bucurat de ajutor cu actele si asa mai departe, insa o serie de incertitudini a dus la disparitia interesului meu si al colegilor de a mai lupta pentru a creste si dezvolta acest ziar. Iar cand o echipa este unita si vrea sa faca presa, o poate face in orice redactie, fie ea Cetateanul, Adevarul, Libertatea sau Gandul.

Vreau sa va asigur de un lucru: s-a speculat in ultima luna ca ziarul acesta va fi unul orientat spre defaimarea unei persoane. Apoi, s-a zis ca patronii ziarului sunt ba unul, ba altul, motiv pentru care nu vom putea scrie despre toti si toate daca intra „la belele”. Tot in ultima vreme, s-a auzit pe la targ ca ziarul are ca scop inchiderea altui ziar.

Nu sunt decat tampenii, singurul scop al noului saptamanal Cetateanul, care apare la inceput de iunie in primul numar tiparit, este acela despre care va ziceam mai sus, atentia pentru omul de rand, cu problemele lui in Lugoj, in alte sate si orase din zona si incercarea de a scoate in evidenta atat partile bune ale vietii intr-un oras ca al nostru, cat si de a le evidentia pe cele proaste, insa doar cu scopul de a determina autoritatile sa le rezovle, sa fie intr-adevar in slujba cetateanului, asa cum trebuie sa fie toata presa.

Facem sa fie bine, cum imi place mie sa zic, asa ca sa fie intr-un ceas bun, sa ne criticati daca meritam si sa ne cititi daca va plac stirile noastre!

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite