Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Ziar nou la Lugoj

Publicat

în

11165293_908492392547327_6703267946939170439_nCetateanul si-a inceput oficial drumul in presa din Lugoj astazi, 5 mai 2015. Deocamdata, e o publicatie doar in format virtual, adica proaspatul nostru site de stiri, evident cu pagina de Facebook si in curand cu pagini de Youtube, Twitter, Instagram si pe unde mai aveti voi conturi.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cetateanul este o publicatie, asa cum ii zice si numele, mai aproape de cetatean, de omul simplu, pe care autoritatile nu il baga de multe ori in seama, care este expus zi de zi la nedreptati, la esec si la pierzanie din cauza semenilor lui care se folosesc de metode nu tocmai crestinesti pentru a le fi lor bine, nu tuturor, asa cum ar fi normal.

Am decis sa fac parte din echipa Cetateanul din doua motive importante. Primul se refera la retinerea mea prima data cand am fost invitat sa lucrez la Redesteptarea. Stiam echipa, stiam ca se face corect si bun la Redesteptarea, dar nu stiam daca era o gluma sau ceva serios, pentru ca eu eram concurenta directa a acestui ziar. Am ezitat in prima faza sa zic „da” la oferta, dar apoi m-am lamurit si am zis ca merita sa incerc. A fost cea mai buna decizie luata de mine pana acum.

Al doilea motiv se refera la problemele din ultima perioada pe care le-am avut la fostul ziar. Nu ma intelegeti gresit, nimeni nu s-a purtat urat cu noi, ne-am primit salariile pana la final, ne-am bucurat de ajutor cu actele si asa mai departe, insa o serie de incertitudini a dus la disparitia interesului meu si al colegilor de a mai lupta pentru a creste si dezvolta acest ziar. Iar cand o echipa este unita si vrea sa faca presa, o poate face in orice redactie, fie ea Cetateanul, Adevarul, Libertatea sau Gandul.

RETIM

Vreau sa va asigur de un lucru: s-a speculat in ultima luna ca ziarul acesta va fi unul orientat spre defaimarea unei persoane. Apoi, s-a zis ca patronii ziarului sunt ba unul, ba altul, motiv pentru care nu vom putea scrie despre toti si toate daca intra „la belele”. Tot in ultima vreme, s-a auzit pe la targ ca ziarul are ca scop inchiderea altui ziar.

Nu sunt decat tampenii, singurul scop al noului saptamanal Cetateanul, care apare la inceput de iunie in primul numar tiparit, este acela despre care va ziceam mai sus, atentia pentru omul de rand, cu problemele lui in Lugoj, in alte sate si orase din zona si incercarea de a scoate in evidenta atat partile bune ale vietii intr-un oras ca al nostru, cat si de a le evidentia pe cele proaste, insa doar cu scopul de a determina autoritatile sa le rezovle, sa fie intr-adevar in slujba cetateanului, asa cum trebuie sa fie toata presa.

Facem sa fie bine, cum imi place mie sa zic, asa ca sa fie intr-un ceas bun, sa ne criticati daca meritam si sa ne cititi daca va plac stirile noastre!

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite