Connect with us

Sport

PROTEST – Prima echipă a Lugojului nu a intrat pe teren, în primul set!

Publicat

în

FOTO/Facebook VOLEI ALBA BLAJ

Voleibalistele din Lugoj au fost învinse, sâmbătă, 16 decembrie, cu 3-0 (25-5, 25-15, 25-21), pe teren propriu, de către tripla campioană a României, CSM Volei Alba Blaj.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Meciul a debutat însă cu protestul sportivelor din Lugoj, nemulţumite de faptul că nu şi-au primit salariile, unele chiar şi de cinci luni de zile. În primul set, oficialii clubului au trimis în teren cea de-a doua echipă, formată în mare parte din junioare şi au cerut scuze publicului prezent la meci, pentru că au decis să protesteze sub această formă.

„Doar din respect pentru competiţie, pentru dumneavoastră şi pentru o zi grea, tristă, a tuturor românilor, forma de protest a actualei echipe nu este una extremă, ci una simbolică. Pe întreg parcursul primului set, staff-ul tehnic nu va folosi în teren prima echipă, cea care a adus în momentul de faţă clubul în poziţie de Play-Off, un grup de sportive şi antrenori care nu beneficiază, din păcate, de aprecierea pe care o merită la nivelul muncii şi performanţei pe care o realizează, mai precis de respectarea unor contracte, angajate şi neonorate de luni întregi.

Vă rugăm să înţelegeţi modalitatea la care suntem constrânşi să recurgem şi să rămâneţi alături de volei, de un colectiv a cărui singură vină este că şi-a făcut, până în momentul de faţă, datoria aşa cum s-a angajat”, a fost mesajul pe care l-a transmis Dan Brudiu, preşedintele Secţiei de Volei, din cadrul CSM Lugoj.

RETIM

Dar cine să-l audă, pentru că în sală nu au mai fost nici primarul Francisc Boldea, nici preşedintele CJT, Călin Dobra şi nici măcar directorul CSM, Marius Maier.

A fost în schimb primarul din Blaj, care dovedeşte că dintr-un oraş mic se poate face performanţă, atunci când interesele şi orgoliile politice nu sunt mai importante decât performanţele.

Surse din CSM Lugoj susţin că, în această iarnă, mai multe jucătoare îşi vor rezilia contractul cu echipa din Lugoj.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

A murit nea’ Lazăr, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de fotbal din Lugoj

Publicat

în

Asociația Județene de Fotbal Timiș anunță trecerea în neființă astăzi, 14 octombrie 2021, a celui ce a fost Ioan Lazăr, observator de arbitri în cadrul Asociației Județene de Fotbal Timiș.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Nea Lazăr, cum era cunoscut de cei apropiați, a fost jucător de fotbal la Constructorul Lugoj, ocupând postul de portar. După încheierea activității ca jucător a luat calea arbitrajului, unde a urcat treaptă cu treaptă până la nivelul Diviziei C, unde a evoluat mulți ani, fiind unul dintre arbitrii reprezentativi ai acestui eșalon.
A devenit ulterior observator de arbitri și coordonator la Comisiei municipale de arbitri Lugoj, mentor pentru generații întregi de arbitri de la nivelul municipiului Lugoj, care astăzi îi datorează enorm. Organizat, onest și obiectiv, a fost cel care a reușit ani la rând să asigure buna organizare și desfășurare a Campionatului Municipal Lugoj(promoție Lugoj). Om de fotbal cunoscut în întreg județul, Ioan Lazăr a mai fost membru în Comisia Județeană de Arbitri și în Comitetul Executiv al AJF Timiș.
Asociația Județeană de Fotbal Timiș, Comisia Județeană de Arbitri, arbitrii, observatorii de arbitri și delegații de joc, precum și întreaga suflare fotbalistică din județ îi deplâng dispariția prematură și sunt alături de familia îndurerată.
Colegii și apropiații își pot lua un ultim rămas bun de la Ioan Lazăr, trupul neînsuflețit fiind expus vineri, 15 octombrie 2021, la capela cimitirului de pe strada Hezerișului din Lugoj.
Înmormnântarea va avea loc sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 13:00, la cimitirul din localitatea Satu Mic. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Citiţi mai departe

Sport

Primul meci acasă cu spectatori pentru CSM Lugoj după mai bine de un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Fanii voleiului lugojean s-au trezit cu o veste grozavă marți dimineața. CSM Lugoj a anunțat primul meci acasă, cu spectatori, după mai bine de un an de pauză. Meciul are loc în acest weekend, iar participarea publicului se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

“Sâmbătă, 16 octombrie, avem primul joc oficial acasă, după un an de zile, în care este permis accesul spectatorilor, în anumite condiții, dar este permis. Avem meci cu un adversar de clasă, unul dintre numele mari ale voleiului românesc, Dinamo București. Fetele noastre vor prima victorie din acest sezon, iar aceasta poate veni și cu sprijinul vostru! Așadar, de la ora 18,30, sunteți invitați la volei pentru a vedea cea mai frumoasă echipă din țară în acțiune”, scriu cei de la CSM Lugoj pe Facebook.

La meciul de sâmbătă se poate intra ca și spectator numai cu prezentarea certificatului verde, care să ateste că persoana a fost vaccinată, a trecut prin boală, sau a efectuat un test care a ieșit negativ cu maxim trei zile înainte de eveniment.

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

Rezultate de excepție pentru copiii din Lugoj, la Campionatul Național de Lupte

Publicat

în

Sportivii lugojeni au obținut, din nou, rezultate de excepție la un campionat național. Este vorba despre Campionatul Național Individual juniori mici și juniori IV, lupte greco-romane si lupte libere masculin și feminin, de la Târgu Mureș.
Lupte greco-romane și lupte feminine, sportivii antrenați de către Avrămuț Teodorescu și Laurențiu Macarie, au obținut următoarele rezultate:
Locul I – Istfan Ayan 23 kg
Loc II Gross Alexandru 60 kg
Loc III Magu Darius 59 kg
Opris Casian 50 kg
Kokai Luiza 72 kg
La lupte libere, sportivii pregătiți de Valentin Cimponeriu și Ionuț Eneșca, au obținut
Loc II Popa Flavius 25 kg
Margineantu Dragoș 66 kg
Loc III  – Cimponeriu Valentin 50 kg

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Sport

Copiii de la handbal, ignorați de autoritățile locale. Excluși din competiții pentru că nu au unde să joace meciurile

Publicat

în

FOTO handbalmania.ro

Cei 85 de copii, care practică handbalul în Lugoj, nu au unde să facă antrenamente și să dispute meciurile. Din acest motiv două dintre echipe, cea de juniori I si cea de juniori III, au fost excluse din campionat. Nicu Băban, șeful catedrei de handbal, de la CSS Lugoj, spune că a făcut nenumărate demersuri, atât la Primăria Lugoj, cât și la alte instituții, însă situația nu s-a rezolvat.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Noi ne înscriem în fiecare an, în campionatele naționale de juniori, la Federația Română de Handbal. Acolo trebuie să specificăm grupele de juniori, pe categorii de vârste, și să punem la dispoziție sală pentru desfășurarea meciurilor. Până anul acesta ne-am desfășurat activitatea în Sala <<Lavinia Miloșovici>>. Anul trecut au fost întrerupte campionatele, din cauza pandemiei, însă, în acest an, fost reluate competițiile. Noi nu am putut să asigurăm sala pentru meciuri, pentru că în <<Ghermănescu>> e exclusiv voleiul și atât, iar în <<Miloșevici>> e centru de vaccinare. Am făcut demersuri la primărie, ne-au cerut să facem o adresă, pe care ei să o trimită la DSP. Am făcut și adresa respectivă, ne-au trimis răspuns după două zile, că nu se poate, că DSP nu mută centrul. Nici măcar nu au făcut niciun demers către DSP. Am vorbit noi cu directorul, de acolo, și am făcut o adresă către DSP, care ne-a spus că dacă Primăria pune la dispoziție un alt spațiu pentru centrul de vaccinare, ei sunt de acord să mute centrul”, spune Nicu Băban.

Răspunsul Primăriei Lugoj a fost simplu „în prezent schimbarea locațiilor de vaccinare nu este posibilă”. În tot acest timp, copiii de la handbal se antrenează pe unde pot. Rămân însă doar cu antrenamentele, pentru că meciurile oficiale nu au unde să le dispute. Federația Română de Handbal nu acceptă echipele în campionate, până acestea nu vor avea un loc unde să desfășoare competițiile oficiale.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite