
Primarul unei comune de lângă Lugoj s-a opus vehement cererii Prefecturii Timiș pentru ca elevii de la sate să fie sprijiniți cu laptopuri sau tablete, dar și internet de mare viteză, pentru a putea învăța de acasă. Este vorba despre edilul din Mănăștiur, Ioan Curuți, șef la filiala Timiș a Asociației Comunelor din România. Reacția vine după ce prefectura a cerut primăriilor să se implice direct în dotarea elevilor de la sate și orașe cu tablete, acolo unde situația financiară a familiilor nu o permite. Multe primării au răspuns deja pozitiv acțiunii.
„Mă bucur că există edili care au identificat soluții și au înțeles cât de important este ca toți copiii din comunitățile lor să aibă acces la cursurile online”, anunță, la câteva zile de la apel, prefectul de Timiș.
În ciuda acestei laude și a cererii pentru sprijin din partea prefecturii, Ioan Curuți a răspuns vehement împotrivă. Într-o declarație pentru Tion.ro, Curuți susține că legislația în vigoare precizează că această sarcină pică în curtea Ministerului Educației.
„Suntem pe deplin conștienți de importanța educației, dreptul la învățătură fiind un drept fundamental, iar Constituția României garantează acest lucru (…) Totuși, nu putem să ne arogăm atribuții care sunt de competența exclusivă a altor instituții publice. Este de competența Ministerului Educației și Cercetării să asigure suportul didactic pentru desfășurarea cursurilor, așa cum este și în cazul manualelor școlare”, susține primarul Ioan Curuți din Mănăștiur, președintele filialei Timiș a AcoR.
Întreaga declarație a primarului poate fi citită pe site-ul Tion. Ioan Curuți este unul dintre cei mai longevivi primari din Timiș. Este cunoscut pentru mai multe scandaluri, fiind supranumit “primarul afacerist” de către mulți alți edili colegi cu acesta.
Curuți a fost descoperit ca fiind incompatibil de către ANI pentru că a implicat-o pe soția sa, fondatoarea Asociației Proprietarilor de terenuri Artemis din sat, în contracte pe fonduri publice. Curuți mai este renumit și pentru un tun dat cu terenuri de la marginea satului, dar și pentru excursiile de “cooperare” pe care le-a făcut pe bani publici.
Are perfecta dreptate in ceea ce priveste cine trebuie sa puna la dispozitie mijloace prin care sa se desfasoare invatamantul la distanta.
esti neam cu el gaozarule:)))