Connect with us


Administrație

Primăria a identificat 15 terenuri lăsate în paragină. Pentru acestea impozitul se majorează cu 500%

Publicat

în

Administrația lugojeană a început de luna trecută verificarea terenurilor lăsate în paragină, de pe teritoriul Lugojului. Funcționarii primăriei împreună cu agenții Poliției Locale au ieșit pe teren să verifice respectarea hotărârii Consiliului Local în ceea ce privește curățenia și îngrijirea suprafețelor cu vegetație aflate în propritate. Pentru a nu exista discuții s-au făcut și poze la fața locului. Până acum au fost identificate 15 terenuri, în special pline de buruieni.

PMP

„A început în cursul lunii iunie procedura de identificare a terenurilor care sunt în paragină sau cu diverse deșeuri pe ele. În cursul lunii iunie și până acum s-au identificat un număr de 15 terenuri care se prezintă într-o stare avansată, cu vegetație pe ele și ele au fost identificate, am văzut la fața locului despre ce este vorba și urmează ca pe mai departe să identificăm proprietarii acelor terenuri și să le trimitem somațiile pentru curățarea și punerea în ordine a terenurilor respective. Sunt mai multe zone ale orașului, nu este una singură în care în intravilanul municipiului am descoperit zone care prezintă pe ele în special vegetație, mai puține deșeuri. Cele mai multe sunt cu vegetație abundentă și neîngrijit”, a declarat pentru televiziunea locală, Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

USR

Ultimul avertisment

Acțiunea de identificare a terenurilor în paragină va continua până la finalul lunii august, când reprezentanții autorităților locale speră să fie identificate toate. Apoi vor fi notificați proprietarii și se vor lua măsurile care se impun. După primirea notificării, proprietarii de terenuri vor avea o lună la dispoziție ca să și le curețe.

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, proprietarii vor fi sancționați cu majorarea impozitului pe anul viitor. Există două criterii: dacă terenul este doar cu vegetație pe el, impozitul se majorează cu 300 %, la fel și dacă terenul este doar cu deșeuri pe el. În cazul în care ambele criterii sunt îndeplinite, adică terenul are și vegetație abundentă și deșeuri, atunci impozitul se va majora cu 500 % în anul care urmează.

SURSA TENTV

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite