Connect with us

Politică

PNL la raport, după un an de guvernare (P)

Publicat

în

În cel mai dificil context din ultimii 100 de ani, PNL a fost singurul partid care a avut curajul politic de a-și asuma guvernarea. Pandemia de COVID-19, criza economică și sanitară, la care s-a adăugat și haosul financiar lăsat în urmă de cele trei guverne PSD au făcut ca misiunea liberalilor să fie aproape imposibilă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a confruntat în această perioadă cu o majoritate parlamentară toxică și ostilă, condusă de PSD. Multe dintre măsurile bune luate de Executiv pentru sistemul sanitar, pentru limitarea efectelor pandemiei și pentru redresarea economiei au fost blocate în Parlament de partidul lui Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

”PSD nu ne dă nicio pauză! În permanență, găsește câte o temă de care întreaga societate este preocupată și pe care vrea să o exploateze politic. Ne-am luptat 3 ani, din opoziție, pentru statul de drept și pentru a opri masacrul asupra legilor justiției. Acum, aceeași majoritate toxică PSD din Parlament a încercat să saboteze toate măsurile pentru combaterea efectelor epidemiei. Vă dau un exemplu: liderii de stânga spuneau, în vară, că nu se mai justifică prelungirea stării de alertă. Imaginați-vă în ce situație dezastruoasă am fi fost: probabil un număr de cazuri de 3 ori mai mare. Ne este foarte clar că România are doi inamici: PSD și COVID-19. De unul dintre ei putem scăpa pe 6 decembrie”, spune Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

În această situație, faptul că ratingul de țară s-a menținut la același nivel, dar și că instituțiile europene și analiștii financiari prefigurează o creștere economică de aproximativ 4%, se datorează măsurilor bune luate de Guvern.
Ce a făcut bine PNL? A eliminat supraacciza la carburant, introdusă de PSD. Acum un plin de benzină este mai ieftin cu 60-70 lei. Datorită acestei măsuri, România a înregistrat cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 până în prezent, adică 2,5% în septembrie 2020.
Ce a distrus PSD? În iulie 2017, a introdus supraimpozitarea contractelor part-time: românii munceau două sau patru ore, însă plăteau impozite ca pentru opt. În consecință, în doi ani, peste 300.000 de angajați au renunțat la munca de tip part-time.

RETIM

Ce a făcut bine PNL? În decembrie 2019, a anulat aberația PSD de a plăti impozit pentru o muncă ce nu a fost prestată!
Ce a distrus PSD? A adoptat OUG 114 în decembrie 2018, prin care introducea așa-zisa „taxă pe lăcomie” împotriva sistemului bancar, dar și noi taxe pe cifra de afaceri a companiilor din energie și telecomunicații.
Ce a făcut bine PNL? Prima măsură luată de PNL, în ianuarie 2020, a fost eliminarea suprataxelor și efectelor nocive asupra economiei produse de OUG 114. Guvernul Orban a eliminat și altă invenție a PSD: sistemul ineficient al plății defalcate a TVA (split TVA), care adusese costuri suplimentare pentru mediul economic.

”Executivul condus de Ludovic Orban a schimbat radical direcția de dezvoltare economică a României, de la risipa instituită de PSD, la o nouă viziune bazată pe investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat. Punctual, în județul Timiș, Guvernul a deblocat deja investiții majore care trenau de ani de zile: centura de sud a Timișoarei, lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, lansarea apelului de proiecte pentru racordarea la rețeaua de gaz a localităților și cea mai nouă reușită – deschiderea licitației pentru achiziția a 44 de autobuze electrice în Timișoara. Sunt lucruri bune care se întâmplă și cred că dezvoltarea Timișului poate continua doar cu un parteneriat puternic autorități locale-Guvern-Parlament-Președinte”, afirmă Cosmin Șandru, candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților.

Să nu uităm un alt succes al guvernării PNL: România are în următorii 4 ani o șansă enormă pentru dezvoltare – 80 de miliarde de euro fonduri europene, negociate la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis.
În 6 decembrie, românii vor decide în ce direcție doresc să meargă acești bani: către proiecte, investiții, digitalizare, modernizarea sistemului sanitar, infrastructură sau către consum masiv, clientelă politică și pușculițe de partid. Alegerea e simplă!

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC Banat Press SRL. Cod mandatar financiar: 11200025

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Lugojean din fruntea PNL Timiș, dat afară din partid pentru că a fost violent

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean din vârful Partidului Național Liberal Timiș a fost exclus din partid, după ce mai-marii organizației județene au considerat că s-a comportat violent în perioada alegerilor interne ale partidului. Raul Ambruș, fiul fostului viceprimar Ioan Ambruș, a fost dat afară din partid prin vot secret, titrează presa din Timișoara, alături de alte 21 de figuri politice.

„Prin aceste măsuri nu a fost sancționată opinia politică, ci modul violent prin care aceste persoane s-au manifestat de-a lungul a mai bine de 3 luni. Anterior acestor alegeri interne, am încercat în dese momente să avem un dialog, să găsim o cale de mijloc în vederea închegării unei echipe care să dezvolte și să promoveze ideile liberale în Timișoara, dar am fost refuzați și excluși din orice dialog”, a declarat Cosmin Tabără, președinte al PNL Timișoara și viceprimar al Timișoarei, pentru Tion.

La fel s-a decis și excluderea din partid a altor 21 de membri, „în urma evenimentelor care au avut loc la alegerile interne”. PNL Timiș spune că membrii partidului „au prejudiciat imaginea PNL și au adus atingere valorilor liberale”.

RETIM

“La Timișoara, contrar dorinței membrilor, a fost impus un președinte ilegitim, de carton, care astăzi conduce o organizație goală, fără membri, care are ca scop doar satisfacerea lui Alin Nica.”, a scris Raul Ambruș pe Facebook.

Raul Ambruș este consilier local al PNL la Timișoara, fiind implicat în circul de la alegerile interne din iulie. Alegerile au fost amânate după un scandal monstru.

Citiţi mai departe

Politică

AUR înființează comisii speciale, în care îi invită pe români să se înscrie

Publicat

în

Alianța pentru Unirea Românilor anunță printr-un comunicat de presă că unul dintre scopurile interne ale partidului este creșterea și profesionalizarea partidului în vederea formării unei echipe performante de profesioniști/experți care să preia guvernarea în cadrul următoarelor alegeri.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cei din AUR au format mai multe comisii de specialitate, în care sunt așteptați să se înscrie noi membri. Aceste sunt:

1.Afaceri Interne, Justiție și Apărare
2.Afaceri Externe și Români de pretutindeni

3.Economie, Finanțe Bănci, Transport și Infrastructură

4.Agricultură și Dezvoltare Rurală

5.Mediu

6.Sănătate

7.Muncă și Protecție Socială

8.Cultură, Cercetare și Educație

9.Tineret și sport

„Studiem și monitorizăm programele partidelor politice și electorale, programul de guvernare,
programele anuale de activitate ale ministerelor, programele UE, implementarea decretelor emise
de Președintele României, a legilor adoptate în Parlament, a Hotărârilor de Guvern, Ordonanțelor
de Urgență sau ale Guvernului, elaborarea de legi ;i a;a mai departe.
Toți românii de valoare și cu experiență pe specialitatea lor, sunt invitați să formeze echipa de AUR care va guverna România! , arată reprezentanții partidului.

RETIM

Doritorii (fie membri AUR sau NU), sunt așteptați  să își depună CV-urile la adresa de email: aurtimis2020@gmail.com până la data de 30.09.2021. Pentru eventuale neclarități, pot suna la 0356 001 101.

Citiţi mai departe

Politică

Consiliul Local Lugoj, convocat pentru înregistrarea demisiei unui consilier local

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a fost convocat, în 24 septembrie, în procedură „de îndată”, de către primarul Claudiu Buciu. Pe ordinea de zi sunt două proiecte. Primul este legat de nearondarea creșelor la grădinițele cu program prelungit, iar cel de-al doilea proiect este legat de demisia consilierului PNL Dan Cliciovan.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, în partid, ceartă sau altceva de genul asta. Pur și simplu nu mai fac față. S-au adunat multe de făcut și prioritatea pentru mine e spitalul. Vreau să reiau colaborările cu spitalele din Italia și voi fi foarte mult plecat. Până la urmă politica e ultima mea prioritate”, a declarat Dan Cliciovan, pentru Lugojeanul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Dan Cliciovan este șeful sectiei de anestezie și terapie intensivă din spitalul lugojean. Este și unul dintre medicii lugojeni care merge regulat le pregătiri în Marea Britanie și Italia. Locul său în Consiliul Local al Municipiului Lugoj va fi luat de Costel-Nicușor Vieru.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cheamă lugojenii la audiențe. Care este programul

Publicat

în

PSD a transmis un comunicat de presă, prin care anunță reluarea audiențelor cu cetățenii Lugojului.
Începând cu 13 septembrie 2021, la Sediul PSD Lugoj, lugojenii pot veni să discute problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură cu președintele PSD Lugoj și cu cei patru consilieri, reprezentanți în Consilul Local Lugoj.
Vă așteptăm în fiecare zi conform programului de mai jos”, sea arată în comunicatul PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite