Connect with us

Politică

PNL la raport, după un an de guvernare (P)

Publicat

în

În cel mai dificil context din ultimii 100 de ani, PNL a fost singurul partid care a avut curajul politic de a-și asuma guvernarea. Pandemia de COVID-19, criza economică și sanitară, la care s-a adăugat și haosul financiar lăsat în urmă de cele trei guverne PSD au făcut ca misiunea liberalilor să fie aproape imposibilă.

RETIM

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a confruntat în această perioadă cu o majoritate parlamentară toxică și ostilă, condusă de PSD. Multe dintre măsurile bune luate de Executiv pentru sistemul sanitar, pentru limitarea efectelor pandemiei și pentru redresarea economiei au fost blocate în Parlament de partidul lui Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

”PSD nu ne dă nicio pauză! În permanență, găsește câte o temă de care întreaga societate este preocupată și pe care vrea să o exploateze politic. Ne-am luptat 3 ani, din opoziție, pentru statul de drept și pentru a opri masacrul asupra legilor justiției. Acum, aceeași majoritate toxică PSD din Parlament a încercat să saboteze toate măsurile pentru combaterea efectelor epidemiei. Vă dau un exemplu: liderii de stânga spuneau, în vară, că nu se mai justifică prelungirea stării de alertă. Imaginați-vă în ce situație dezastruoasă am fi fost: probabil un număr de cazuri de 3 ori mai mare. Ne este foarte clar că România are doi inamici: PSD și COVID-19. De unul dintre ei putem scăpa pe 6 decembrie”, spune Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

În această situație, faptul că ratingul de țară s-a menținut la același nivel, dar și că instituțiile europene și analiștii financiari prefigurează o creștere economică de aproximativ 4%, se datorează măsurilor bune luate de Guvern.
Ce a făcut bine PNL? A eliminat supraacciza la carburant, introdusă de PSD. Acum un plin de benzină este mai ieftin cu 60-70 lei. Datorită acestei măsuri, România a înregistrat cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 până în prezent, adică 2,5% în septembrie 2020.
Ce a distrus PSD? În iulie 2017, a introdus supraimpozitarea contractelor part-time: românii munceau două sau patru ore, însă plăteau impozite ca pentru opt. În consecință, în doi ani, peste 300.000 de angajați au renunțat la munca de tip part-time.

Ce a făcut bine PNL? În decembrie 2019, a anulat aberația PSD de a plăti impozit pentru o muncă ce nu a fost prestată!
Ce a distrus PSD? A adoptat OUG 114 în decembrie 2018, prin care introducea așa-zisa „taxă pe lăcomie” împotriva sistemului bancar, dar și noi taxe pe cifra de afaceri a companiilor din energie și telecomunicații.
Ce a făcut bine PNL? Prima măsură luată de PNL, în ianuarie 2020, a fost eliminarea suprataxelor și efectelor nocive asupra economiei produse de OUG 114. Guvernul Orban a eliminat și altă invenție a PSD: sistemul ineficient al plății defalcate a TVA (split TVA), care adusese costuri suplimentare pentru mediul economic.

”Executivul condus de Ludovic Orban a schimbat radical direcția de dezvoltare economică a României, de la risipa instituită de PSD, la o nouă viziune bazată pe investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat. Punctual, în județul Timiș, Guvernul a deblocat deja investiții majore care trenau de ani de zile: centura de sud a Timișoarei, lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, lansarea apelului de proiecte pentru racordarea la rețeaua de gaz a localităților și cea mai nouă reușită – deschiderea licitației pentru achiziția a 44 de autobuze electrice în Timișoara. Sunt lucruri bune care se întâmplă și cred că dezvoltarea Timișului poate continua doar cu un parteneriat puternic autorități locale-Guvern-Parlament-Președinte”, afirmă Cosmin Șandru, candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților.

Să nu uităm un alt succes al guvernării PNL: România are în următorii 4 ani o șansă enormă pentru dezvoltare – 80 de miliarde de euro fonduri europene, negociate la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis.
În 6 decembrie, românii vor decide în ce direcție doresc să meargă acești bani: către proiecte, investiții, digitalizare, modernizarea sistemului sanitar, infrastructură sau către consum masiv, clientelă politică și pușculițe de partid. Alegerea e simplă!

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC Banat Press SRL. Cod mandatar financiar: 11200025

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite