Connect with us

Politică

PNL la raport, după un an de guvernare (P)

Publicat

în

În cel mai dificil context din ultimii 100 de ani, PNL a fost singurul partid care a avut curajul politic de a-și asuma guvernarea. Pandemia de COVID-19, criza economică și sanitară, la care s-a adăugat și haosul financiar lăsat în urmă de cele trei guverne PSD au făcut ca misiunea liberalilor să fie aproape imposibilă.

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a confruntat în această perioadă cu o majoritate parlamentară toxică și ostilă, condusă de PSD. Multe dintre măsurile bune luate de Executiv pentru sistemul sanitar, pentru limitarea efectelor pandemiei și pentru redresarea economiei au fost blocate în Parlament de partidul lui Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

”PSD nu ne dă nicio pauză! În permanență, găsește câte o temă de care întreaga societate este preocupată și pe care vrea să o exploateze politic. Ne-am luptat 3 ani, din opoziție, pentru statul de drept și pentru a opri masacrul asupra legilor justiției. Acum, aceeași majoritate toxică PSD din Parlament a încercat să saboteze toate măsurile pentru combaterea efectelor epidemiei. Vă dau un exemplu: liderii de stânga spuneau, în vară, că nu se mai justifică prelungirea stării de alertă. Imaginați-vă în ce situație dezastruoasă am fi fost: probabil un număr de cazuri de 3 ori mai mare. Ne este foarte clar că România are doi inamici: PSD și COVID-19. De unul dintre ei putem scăpa pe 6 decembrie”, spune Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

În această situație, faptul că ratingul de țară s-a menținut la același nivel, dar și că instituțiile europene și analiștii financiari prefigurează o creștere economică de aproximativ 4%, se datorează măsurilor bune luate de Guvern.
Ce a făcut bine PNL? A eliminat supraacciza la carburant, introdusă de PSD. Acum un plin de benzină este mai ieftin cu 60-70 lei. Datorită acestei măsuri, România a înregistrat cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 până în prezent, adică 2,5% în septembrie 2020.
Ce a distrus PSD? În iulie 2017, a introdus supraimpozitarea contractelor part-time: românii munceau două sau patru ore, însă plăteau impozite ca pentru opt. În consecință, în doi ani, peste 300.000 de angajați au renunțat la munca de tip part-time.

RETIM

Ce a făcut bine PNL? În decembrie 2019, a anulat aberația PSD de a plăti impozit pentru o muncă ce nu a fost prestată!
Ce a distrus PSD? A adoptat OUG 114 în decembrie 2018, prin care introducea așa-zisa „taxă pe lăcomie” împotriva sistemului bancar, dar și noi taxe pe cifra de afaceri a companiilor din energie și telecomunicații.
Ce a făcut bine PNL? Prima măsură luată de PNL, în ianuarie 2020, a fost eliminarea suprataxelor și efectelor nocive asupra economiei produse de OUG 114. Guvernul Orban a eliminat și altă invenție a PSD: sistemul ineficient al plății defalcate a TVA (split TVA), care adusese costuri suplimentare pentru mediul economic.

”Executivul condus de Ludovic Orban a schimbat radical direcția de dezvoltare economică a României, de la risipa instituită de PSD, la o nouă viziune bazată pe investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat. Punctual, în județul Timiș, Guvernul a deblocat deja investiții majore care trenau de ani de zile: centura de sud a Timișoarei, lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, lansarea apelului de proiecte pentru racordarea la rețeaua de gaz a localităților și cea mai nouă reușită – deschiderea licitației pentru achiziția a 44 de autobuze electrice în Timișoara. Sunt lucruri bune care se întâmplă și cred că dezvoltarea Timișului poate continua doar cu un parteneriat puternic autorități locale-Guvern-Parlament-Președinte”, afirmă Cosmin Șandru, candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților.

Să nu uităm un alt succes al guvernării PNL: România are în următorii 4 ani o șansă enormă pentru dezvoltare – 80 de miliarde de euro fonduri europene, negociate la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis.
În 6 decembrie, românii vor decide în ce direcție doresc să meargă acești bani: către proiecte, investiții, digitalizare, modernizarea sistemului sanitar, infrastructură sau către consum masiv, clientelă politică și pușculițe de partid. Alegerea e simplă!

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC Banat Press SRL. Cod mandatar financiar: 11200025

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

PSD Lugoj va organiza audiențe cu cetățenii orașului

Publicat

în

PSD Lugoj anunță că în fiecare zi, de luni până vineri, la partid va fi prezent câte un consilier PSD și un membru din Biroul politic al Organizației, iar lugojenii vor fi primiți în audiențe.

„Începând cu 12 septembrie 2022, la sediul PSD Lugoj, locuitorii Municipiului pot veni pentru a discuta despre problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură. Dorim să venim în sprijinul comunității și pentru asta avem nevoie să știm, în primul rând, care sunt nemulțumirile oamenilor. Pentru a crea un parteneriat real cu cetățenii este nevoie să comunicăm cu  ei, să îi asigurăm că vom lua cele mai bune decizii pentru a îmbunătății calitatea vieții lugojenilor”, declară Călin Dobra, președintele PSD Lugoj

Audiențele vor fi susținute la sediul PSD Lugoj (strada Avram Iancu, nr.1), între orele 16-17, după următorul program:

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

  • Călin Dobra, președinte PSD Lugoj; Nicu Badina, consilier județean PSD; Oana Tyukodi, secretar executiv PSD Lugoj – vineri
  • Iosif Crăciunescu, consilier local PSD; Andreea Ionescu, purtător de cuvânt PSD Lugoj – luni
  • Ionut Dumitriu, consilier local PSD; Cristian Oros, vicepreședinte PSD Lugoj – marți
  • Marius Baboniu, consilier local PSD; Florin Subțire, vicepreședinte PSD Lugoj – miercuri
  • Cristian Galescu, consilier local PSD; Dani Jurjescu, vicepreședinte PSD Lugoj – joi

 

RETIM

 

Citiţi mai departe

Politică

DOCUMENT Cine a făcut sesizarea care a dus la demiterea primarului Claudiu Buciu. Începe procesul!

Publicat

în

Primarul demis al Lugojului are mâine, 23 august, prima înfățișare în procesul prin care contestă ordinul prefectului Mihai Ritivoiu, prin care i-a încetat mandatul, la începutul lunii iulie. Deși s-a vorbit foarte mult de acest ordin, documentul nu a fost făcut public. Lugojeanul.ro îl prezintă, mai jos.

Din document, se poate afla și cine a făcut sesizarea prin care se semnalează schimbarea de domiciliu în cazul primarului Claudiu Buciu. Este vorba despre Agenția de Dezvoltare Regională Vest, acolo unde, Claudiu Buciu, din postura de reprezentant legal al Lugojului a depus mai multe documente pentru obținerea unei finanțări.

Pe parcursul procesului de evaluare, Buciu și-a modificat actul de identitate, fapt care a fost adus la cunoștința prefectului de către ADR Vest. Astfel, conform legii, prefectul Mihai Ritivoiu a decis încheierea mandatului de primar, pe motiv de schimbare a domiciliului.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

În procesul de marți, 23 august, Claudiu Buciu cere anularea ordinului. Buciu a mai deschis un proces pentru suspendarea efectelor ordinului prefectului până la judecarea anulării. Instanța s-a pronunțat în primă instanță și a decis că nu e necesară suspendarea, iar fostul primar a făcut recurs.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Politică

Buciu și Dobra se bat în declarații! Se acuză reciproc, că fac parte din clanuri interlope

Publicat

în

Claudiu Buciu, fostul primar al Lugojului, a lansat o serie de acuzații, pe pagina sa de Facebook. Buciu susține că, PSD pregătește blocarea achiziționării ștrandului de pe insulă, de către Primăria Lugoj, în favoarea unor clanuri interlope.

„Dobra joacă cu clanurile. Astăzi se va decide cumpărarea ștrandului de pe Insula din Cotul Mic, de către Municipiul Lugoj, de la Meridian 22.

Asta dacă vor fi voturi suficiente. Dobra a ordonat imperativ consilierilor locali ai PSD să voteze împotriva achiziționării ștrandului de către Municipiul Lugoj, cu toate că Municipiul Lugoj deține în proprietate și terenul de sub aceste clădiri. Dobra vrea ca Municipiul Lugoj să fie împiedicat în a achiziționa acest obiectiv, sperând, în van, că va ajunge cumva din nou să poată să pună mâna pe ștrand pentru el sau pentru alții. În mod ciudat, au apărut deja patru intenții de cumpărare a ștrandului, intenții venite din partea membrilor unora din clanurile interlope din Lugoj”, spune fostul primar al Lugojului.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Buciu mai susține că Dobra „și-a afișat bannerele electorale pe casele membrilor acestor clanuri, urmând ca acum să-și plătească cumva datoriile”.

RETIM

Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, spune că acuzele aduse nu sunt fondate.

„În primul rând, nu știu în ce calitate vorbește, pentru că nu mai este primarul municipiului Lugoj. În al doilea rând, aduce niște acuzații nefondate, nejustificate, pentru că nu cred că se discută de vreun interes a lui Dobra pentru insulă. Da, a fost o perioadă când a fost în administrare. Nu de mine! Dar cred că insula putea să aibă cu totul altă abordare, nu să fie doar virați niște bani în contul Meridian-ului, cu scopul de a scoate această societate din situația delicată în care se află”, afirmă Dobra.

Președintele PSD Lugoj spune că nu are idee despre ce clanuri vorbește fostul primar.

„Sunt niște afirmații aberante, mizerabile și ar trebui să prezinte cine sunt clanurile. Cred că el nu știe cum să justifice relațiile lui cu anumite clanuri interlope și încearcă să arunce pe alții. Eu nu am nici PUZ-uri, nici terenuri, nici interese imobiliare în Lugoj, așa că ar trebui să se gândească foarte bine când face astfel de declarații”, a mai spus Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

AUR Lugoj, gata de alegeri pentru funcția de primar. „În organizația noastră am atras oameni care au excelat în profesiile lor din mediul privat”

Publicat

în

AUR Lugoj a transmis un comunicat de presă prin care cere rezolvarea rapidă a situației în care se află administrația locală din municipiu, după demiterea primarului Claudiu Buciu. Alexandru Sîrbescu, președintele organizației locale, consideră că toată această situației nu este decât veșnic război al politicienilor, din care oamenii au de suferit.

„Ținând cont de cele întâmplate cu actualul primar al orașului, noi nu putem să spunem decât că tot ceea ce se întâmplă acum, nu sunt decât niște polițe mai vechi care acum se plătesc. Politicianul clasic, axat doar pe ciolan și pe propriul lui interes, însă niciodată pe ceea contează cu adevărat, cetățeanul, tot ce știe să facă, lipsit fiind de soluții, este să atace! Oamenii s-au săturat de o astfel de politică. Știm bine că în momentul de față, aceasta strategie se aplica de ambele părți, iar noi, cetățenii de rând, cei care resimțim cu adevărat efectele acestor vechi metehne, fiind la propriu sufocați de prețuri, de taxe și impozite și nu numai, ne-am obișnuit cu aceasta abordare de peste 32 de ani a acestor politicieni”, arată Sîrbescu.

Alianța pentru Unirea Românilor Lugoj anunță că este pregătită oricând să intre în campanie electorală și să lupte pentru funcția de primar.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

„În organizația noastră am atras oameni noi în politică, oameni care au excelat în profesiile lor din mediul privat, acolo unde competitivitatea și know-how-ul contează pentru a progresa. Când negociezi însă orice la un pahar de șpriț asa cum ne-au obișnuit marile „valori” ale politicii românești, cu siguranță lucrurile par mult mai simple din perspectiva acestora… . Politica românească are nevoie de oamenii care au dovedit ca știu ce fac, are nevoie de oamenii de succes din mediul de afaceri (oameni care nu au o cifră de afaceri, obținută majoritar din contractele cu statul), de oameni care au dovedit în domeniul IT de exemplu, cât și de orice om care are deja în spate o carieră respectabilă și nu în ultimul rând de oamenii care vor o schimbare cu adevărat. AUR Lugoj se poate mândri cu astfel de oameni, însă momentan îi protejam și îi vom proteja de mizeria din politica actuală, deoarece nu ne dorim să ajungă si ei la un moment dat, să fie descurajați așa cum s-a întâmplat cu toți ceilalți oameni de bună credință care au încercat să schimbe cu adevărat ceva. Echipa AUR Lugoj caută soluții, ajută oameni, cosmetizează voluntar zone ale orașului, dezvoltă proiecte de viitor, mereu în liniște și ferită de toate aceste mizerii. Dezvoltăm proiecte diverse, unele pe parte de digitalizare, altele pentru nevoile tinerilor. Punem foarte mare accent pe dezvoltarea unor platforme online care să transparentizeze absolut tot ceea ce se întâmplă în administrația locala, plus multe alte soluții care pun în prim plan cetățenii urbei, nu interesele proprii! Avem alături de noi, repet, foarte mulți oameni de mare valoare care nu au doar idei au și soluții! Noi nu avem politicieni și nici nu vrem să formăm politicieni, noi vrem sa formăm CARACTERE! Vă garantez că de data aceasta vor conta și vor reuși să macine pas cu pas toată șleahta politica locală. Până când vom ști sigur ce urmează să se întâmple, noi vă spunem doar atât: Cât timp voi vă veți demoniza reciproc, noi vom fi în stradă alături de oameni, vom fi în spatele calculatoarelor și vom cauta mereu soluții, însă întotdeauna stând departe de voi, departe de cei care ne-ați distrus rând pe rând în acești 32 de ani! Toți cei care se simt ca și noi și vor să facă cu adevărat o schimbare, sunt așteptați alături de echipa noastră!”, transmite organizația locală a AUR Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite