Connect with us

Politică

Proiectul de rectificare a bugetului local a iscat primul conflict între noul primar și consilierii PSD

Publicat

în

Așa arată în prezent subsolul clădirii Primăriei Lugoj

Aleșii PSD Lugoj reproșează executivului lugojean că s-a grăbit cu alocare de bani pentru introducerea instalației de climatizare în primăriei Lugoj și consideră că suma pregătită este prea mare.

RETIM

Atât în timpul ședinței consilierii au cerut lămuriri pe marginea sumei estimate, pe care au considera-o prea mare. Discuția a continuat pe Facebook, unde PSD Lugoj a transmis un mesaj prin care critica faptul că instalația de climatizare a fost considerată o prioritate.

„La prima rectificare bugetară a noului executiv , PNL a votat cea mai stringentă problemă a Lugojului în plină toamnă si plină pandemie : aerul condiționat din primărie !!! Deși a clamat ani întregi starea deplorabilă a orasului , din ,,respect pentru lugojeni”, noul primar Buciu a inceput cu propriul confort , alocand suma de 250 000 lei ( 50.000 de euro ) pentru a avea aer condiționat. De asemenea , s-au luat din banii cuveniți pentru studiul de fezabilitate pentru noul spital, un studiu vital, fără de care nu se pot accesa niciun fel de fonduri, fie ele guvernamentale sau fonduri europene. Să înțelegem că sloganul din campanie, cel pentru un spital nou, a devenit atât de curând ISTORIE ??? Consilierii locali ai PSD s-au abținut la votul pentru aceste 2 rectificări”, au postat pesediștii.
Primarul Claudiu Buciu le-a dat rapid replica tot pe rețeaua de socializare.
„PSD Lugoj n-a murit. Face în continuare ce se pricepe mai bine: politica agramata impotriva Lugojului
Regret nespus, dragi Lugojeni, ca trebuie sa raspund unui mesaj politic. As fi preferat sa dispar de pe scena politica a orasului, macar pentru urmatorii ani. Ma revolta insa tupeul incalificabil al celor care si-au batut joc de noi toti in ultimii 12 ani.
Dobra si Badina s-au gandit ca, dupa ce au administrat execrabil Lugojul, in echipa cu fostul primar, a venit timpul sa ne tina lectii, in loc sa renunte definitiv la cariera lor de oameni publici.
Agramatii (cu doctorate si scoli inalte) din PSD Lugoj au emis un comunicat in care critica anumite decizii luate astazi in cadrul Consiliului Local (va rog sa cititi postarea de pe pagina de Facebook a PSD Lugoj si sa constatati singuri cat de agramati sunt, nestiind nici macar sa foloseasca corect “virgula”).
Context:
Astazi s-a desfasurat o sedinta a Consiliului Local in care, pe ordinea de zi au figurat urmatoarele propuneri, criticate de oficialii PSD:
1. Alocarea sumei de 250.000 RON (suma evaluata nu angajata, urmand sa facem proceduri de achizitie publica care vor stabili pretul final) in scopul intocmirii documentatiei necesare instalarii unui sistem de climatizare inteligenta (incalzire/racire/tratare/recirculare aer) in sediul Primariei. De unde a pornit totul: in prezent, dupa cum vedeti in foto, subsolul primariei se afla intr-o stare total necorespunzatoare, fiind afectat de igrasie, mucegai si eroziuni pronuntate. Fac mentiunea ca aici este depozitata atat arhiva Primariei cat si cea a Serviciului de Evidenta a Persoanei, in conditiile aratate… Solutia recomandata de specialisti este aceea de a ventila corect subsolul (si implicit intreaga cladire) astfel incat degradarea sa nu continue, urmand ca in paralel sa si renovam integral subsolul. Ce presupune intocmirea acestei documentatii: expertiza tehnica a cladirii; studiu geologic; certificare energetica; auditare energetica; relevee cladire; studiu de fezabilitate in cadrul caruia vor fi obtinute avizele de specialitate; intocmirea unei documentatii de avizare a lucrarilor de investitii; proiect tehnic; documentatie tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de construire; detalii de executie; obtinerea tuturor avizelor in vederea eliberarii autorizatiei de construire; obtinerea autorizatiei de construire; intocmirea caietului de sarcini; managementul executarii lucrarilor; cost control; documentatia de punere in functiune; punerea efectiva in functiune precum si orice modificari solicitate de institutiile avizatoare. Am explicat toate acestea in sedinta Consiliului Local, insa la cum scriu domnii din PSD Lugoj, probabil asa si inteleg. Ce am mai spus. Avem posibilitatea sa fim finantati din fonduri europene pentru toate aceste lucrari in cadrul Programului Operational Regional exercitiul 2021-2027, daca vom avea documentatiile pregatite. Stim ca PSD Lugoj si-ar dori sa nu facem nimic pentru Lugoj, sau maximum inca un centru de informare turistica, atat cat au facut ei din fonduri europene in 12 ani.
2. Am redus bugetul alocat intocmirii Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Nou de la 350.000 RON (bani care erau deja alocati, la propunerea PNL, inca de la inceputul anului curent) la 250.000 RON. Asta pentru ca suntem obligati sa intocmim si un Studiu de Prefezabilitate (care costa aproximativ 100.000 RON), obligatoriu in cazul investitiilor mai mari de 50.000.000€, cum este si cazul Spitalului Nou. Avand in vedere ca vom intocmi si un studiu de prefezabilitate, parti din acesta vor fi preluate si in studiul de fezabilitate, fapt pentru care costul acestuia va fi mai mic decat s-a estimat initial. In fapt nu am facut decat sa reducem suma estimata in vederea intocmirii studiului de fezabilitate si nicidecum sa renuntam la demersul nostru de a construi un Spital Nou la Lugoj. Nu inteleg cum de dansii, PSD Lugoj, cu toate ca aveau banii in buget pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, nici macar nu au incercat sa demareze procedurile de achizitie publica, iar acum ii mint pe Lugojeni sustinand ca noi am renuntat la proiect.
Alaturat regasiti imagini din subsolul Primariei. Mirosul nu il pot reproduce insa domnii de la PSD Lugoj sunt familiarizati cu el, avand in vedere ca au stat (la propriu) 12 ani in primarie.
Problema arhivei este una foarte grava, primaria nedispunand de niciun spatiu in care sa o poata muta, avand in vedere conditiile in care este pastrata in prezent. Mentionez faptul ca nu indeplinim conditiile legale pentru a pastra arhiva in subsolul primariei.
De ce nu avem spatii? Pentru ca Boldea si PSD Lugoj au atribuit spatii in sediul primariei, in mod ilegal, lui BD, ori au tolerat tot felul de asociatii controlate tot de PSD. Astazi am demarat actiuni in instanta pentru evacuarea acestor impostori. Aceeasi camarila a PSD Lugoj ocupa ilegal spatii in incinta Scolii de Arta si in alte cladiri care apartin Municipiului Lugoj. Ii vom evacua pe toti, pentru a reda aceste spatii Lugojului si Lugojenilor.
Nu i-am auzit niciodata pe acesti agramati sa ia atitudine cu privire la situatia de la Statia de epurare, Bazinul acoperit, Strand ori cu privire la stadiul lucrarilor la noua retea de apa a orasului.
Dupa ce ne-au ruinat, vor sa ne faca si mai mult rau.
Asadar, va rog, inca odata, sa nu mai votati niciodata politicieni care si-au batut joc de noi, care ne-au furat sansa de a fi cel putin “in randul lumii”. In timp ce alte comunitati se dezvolta, noi nu avem apa curata la robinete…
Le vom rezolva pe toate. Pas cu pas. In ciuda agramatilor care ne-au vandut uleiuri industriale la pret triplu, ori a celor plini de doctorate si scoli inalte care au folosit patrimoniul orasului in interes propriu ori si-au angajat parintii la firme care lucreaza doar cu statul.
Imi doresc sincer, sa nu mai abordez teme politice in urmatoarea perioada, insa o voi face daca astfel de iesiri agramate si mincinoase vor mai fi facute publice”, arată Buciu

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite