Connect with us

Politică

Proiectul de rectificare a bugetului local a iscat primul conflict între noul primar și consilierii PSD

Publicat

în

Așa arată în prezent subsolul clădirii Primăriei Lugoj

Aleșii PSD Lugoj reproșează executivului lugojean că s-a grăbit cu alocare de bani pentru introducerea instalației de climatizare în primăriei Lugoj și consideră că suma pregătită este prea mare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Atât în timpul ședinței consilierii au cerut lămuriri pe marginea sumei estimate, pe care au considera-o prea mare. Discuția a continuat pe Facebook, unde PSD Lugoj a transmis un mesaj prin care critica faptul că instalația de climatizare a fost considerată o prioritate.

„La prima rectificare bugetară a noului executiv , PNL a votat cea mai stringentă problemă a Lugojului în plină toamnă si plină pandemie : aerul condiționat din primărie !!! Deși a clamat ani întregi starea deplorabilă a orasului , din ,,respect pentru lugojeni”, noul primar Buciu a inceput cu propriul confort , alocand suma de 250 000 lei ( 50.000 de euro ) pentru a avea aer condiționat. De asemenea , s-au luat din banii cuveniți pentru studiul de fezabilitate pentru noul spital, un studiu vital, fără de care nu se pot accesa niciun fel de fonduri, fie ele guvernamentale sau fonduri europene. Să înțelegem că sloganul din campanie, cel pentru un spital nou, a devenit atât de curând ISTORIE ??? Consilierii locali ai PSD s-au abținut la votul pentru aceste 2 rectificări”, au postat pesediștii.
Primarul Claudiu Buciu le-a dat rapid replica tot pe rețeaua de socializare.
„PSD Lugoj n-a murit. Face în continuare ce se pricepe mai bine: politica agramata impotriva Lugojului
Regret nespus, dragi Lugojeni, ca trebuie sa raspund unui mesaj politic. As fi preferat sa dispar de pe scena politica a orasului, macar pentru urmatorii ani. Ma revolta insa tupeul incalificabil al celor care si-au batut joc de noi toti in ultimii 12 ani.
Dobra si Badina s-au gandit ca, dupa ce au administrat execrabil Lugojul, in echipa cu fostul primar, a venit timpul sa ne tina lectii, in loc sa renunte definitiv la cariera lor de oameni publici.
Agramatii (cu doctorate si scoli inalte) din PSD Lugoj au emis un comunicat in care critica anumite decizii luate astazi in cadrul Consiliului Local (va rog sa cititi postarea de pe pagina de Facebook a PSD Lugoj si sa constatati singuri cat de agramati sunt, nestiind nici macar sa foloseasca corect “virgula”).
Context:
Astazi s-a desfasurat o sedinta a Consiliului Local in care, pe ordinea de zi au figurat urmatoarele propuneri, criticate de oficialii PSD:
1. Alocarea sumei de 250.000 RON (suma evaluata nu angajata, urmand sa facem proceduri de achizitie publica care vor stabili pretul final) in scopul intocmirii documentatiei necesare instalarii unui sistem de climatizare inteligenta (incalzire/racire/tratare/recirculare aer) in sediul Primariei. De unde a pornit totul: in prezent, dupa cum vedeti in foto, subsolul primariei se afla intr-o stare total necorespunzatoare, fiind afectat de igrasie, mucegai si eroziuni pronuntate. Fac mentiunea ca aici este depozitata atat arhiva Primariei cat si cea a Serviciului de Evidenta a Persoanei, in conditiile aratate… Solutia recomandata de specialisti este aceea de a ventila corect subsolul (si implicit intreaga cladire) astfel incat degradarea sa nu continue, urmand ca in paralel sa si renovam integral subsolul. Ce presupune intocmirea acestei documentatii: expertiza tehnica a cladirii; studiu geologic; certificare energetica; auditare energetica; relevee cladire; studiu de fezabilitate in cadrul caruia vor fi obtinute avizele de specialitate; intocmirea unei documentatii de avizare a lucrarilor de investitii; proiect tehnic; documentatie tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de construire; detalii de executie; obtinerea tuturor avizelor in vederea eliberarii autorizatiei de construire; obtinerea autorizatiei de construire; intocmirea caietului de sarcini; managementul executarii lucrarilor; cost control; documentatia de punere in functiune; punerea efectiva in functiune precum si orice modificari solicitate de institutiile avizatoare. Am explicat toate acestea in sedinta Consiliului Local, insa la cum scriu domnii din PSD Lugoj, probabil asa si inteleg. Ce am mai spus. Avem posibilitatea sa fim finantati din fonduri europene pentru toate aceste lucrari in cadrul Programului Operational Regional exercitiul 2021-2027, daca vom avea documentatiile pregatite. Stim ca PSD Lugoj si-ar dori sa nu facem nimic pentru Lugoj, sau maximum inca un centru de informare turistica, atat cat au facut ei din fonduri europene in 12 ani.
2. Am redus bugetul alocat intocmirii Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Nou de la 350.000 RON (bani care erau deja alocati, la propunerea PNL, inca de la inceputul anului curent) la 250.000 RON. Asta pentru ca suntem obligati sa intocmim si un Studiu de Prefezabilitate (care costa aproximativ 100.000 RON), obligatoriu in cazul investitiilor mai mari de 50.000.000€, cum este si cazul Spitalului Nou. Avand in vedere ca vom intocmi si un studiu de prefezabilitate, parti din acesta vor fi preluate si in studiul de fezabilitate, fapt pentru care costul acestuia va fi mai mic decat s-a estimat initial. In fapt nu am facut decat sa reducem suma estimata in vederea intocmirii studiului de fezabilitate si nicidecum sa renuntam la demersul nostru de a construi un Spital Nou la Lugoj. Nu inteleg cum de dansii, PSD Lugoj, cu toate ca aveau banii in buget pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, nici macar nu au incercat sa demareze procedurile de achizitie publica, iar acum ii mint pe Lugojeni sustinand ca noi am renuntat la proiect.
Alaturat regasiti imagini din subsolul Primariei. Mirosul nu il pot reproduce insa domnii de la PSD Lugoj sunt familiarizati cu el, avand in vedere ca au stat (la propriu) 12 ani in primarie.
Problema arhivei este una foarte grava, primaria nedispunand de niciun spatiu in care sa o poata muta, avand in vedere conditiile in care este pastrata in prezent. Mentionez faptul ca nu indeplinim conditiile legale pentru a pastra arhiva in subsolul primariei.
De ce nu avem spatii? Pentru ca Boldea si PSD Lugoj au atribuit spatii in sediul primariei, in mod ilegal, lui BD, ori au tolerat tot felul de asociatii controlate tot de PSD. Astazi am demarat actiuni in instanta pentru evacuarea acestor impostori. Aceeasi camarila a PSD Lugoj ocupa ilegal spatii in incinta Scolii de Arta si in alte cladiri care apartin Municipiului Lugoj. Ii vom evacua pe toti, pentru a reda aceste spatii Lugojului si Lugojenilor.
Nu i-am auzit niciodata pe acesti agramati sa ia atitudine cu privire la situatia de la Statia de epurare, Bazinul acoperit, Strand ori cu privire la stadiul lucrarilor la noua retea de apa a orasului.
Dupa ce ne-au ruinat, vor sa ne faca si mai mult rau.
Asadar, va rog, inca odata, sa nu mai votati niciodata politicieni care si-au batut joc de noi, care ne-au furat sansa de a fi cel putin “in randul lumii”. In timp ce alte comunitati se dezvolta, noi nu avem apa curata la robinete…
Le vom rezolva pe toate. Pas cu pas. In ciuda agramatilor care ne-au vandut uleiuri industriale la pret triplu, ori a celor plini de doctorate si scoli inalte care au folosit patrimoniul orasului in interes propriu ori si-au angajat parintii la firme care lucreaza doar cu statul.
Imi doresc sincer, sa nu mai abordez teme politice in urmatoarea perioada, insa o voi face daca astfel de iesiri agramate si mincinoase vor mai fi facute publice”, arată Buciu

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Consiliul Local Lugoj, convocat pentru înregistrarea demisiei unui consilier local

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a fost convocat, în 24 septembrie, în procedură „de îndată”, de către primarul Claudiu Buciu. Pe ordinea de zi sunt două proiecte. Primul este legat de nearondarea creșelor la grădinițele cu program prelungit, iar cel de-al doilea proiect este legat de demisia consilierului PNL Dan Cliciovan.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, în partid, ceartă sau altceva de genul asta. Pur și simplu nu mai fac față. S-au adunat multe de făcut și prioritatea pentru mine e spitalul. Vreau să reiau colaborările cu spitalele din Italia și voi fi foarte mult plecat. Până la urmă politica e ultima mea prioritate”, a declarat Dan Cliciovan, pentru Lugojeanul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Dan Cliciovan este șeful sectiei de anestezie și terapie intensivă din spitalul lugojean. Este și unul dintre medicii lugojeni care merge regulat le pregătiri în Marea Britanie și Italia. Locul său în Consiliul Local al Municipiului Lugoj va fi luat de Costel-Nicușor Vieru.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cheamă lugojenii la audiențe. Care este programul

Publicat

în

PSD a transmis un comunicat de presă, prin care anunță reluarea audiențelor cu cetățenii Lugojului.
Începând cu 13 septembrie 2021, la Sediul PSD Lugoj, lugojenii pot veni să discute problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură cu președintele PSD Lugoj și cu cei patru consilieri, reprezentanți în Consilul Local Lugoj.
Vă așteptăm în fiecare zi conform programului de mai jos”, sea arată în comunicatul PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Politică

O nouă dispută între primarul Claudiu Buciu şi consilierul PSD Nicu Bădina. Miza: 15 milioane de euro!

Publicat

în

Ședința Consiliului local din Lugoj s-a încheiat ieri, cu reproșul consilierilor PSD la adresa primarului Claudiu Buciu, pe tema banilor necheltuiți de la bugetul local. Consilierul Nicu Bădina i-a spus primarului că nu a fost în stare să cheltuie un excedent bugetar de 15 milioane de euro, lăsat de administrația PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Fără să discut în contradictoriu cu domnul primar. Dumneavoastră spuneţi că suntem vai de mama noastră la buget. Dar trebuie să spuneţi că, administraţia PSD, rea, cu oameni răi şi urâţi, a lăsat în conturi 15 milioane de euro, pe care nu aţi fost în stare să-i cheltuiţi. În 2021, nici măcar marcaje rutiere nu aţi făcut. Ştiu că asta e la capitolul întreținere, nu la investiți, dar zic așa!”, a afirmat Nicu Bădina.

Primarul Claudiu Buciu a mai declarat că, și în acest an, Lugojul va înregistra un excedent bugetar de același nivel, circa 15 milioane de euro, și că banii vor fi cheltuiți în anii următori ai acestui mandat, atunci când administrația va avea întocmite și aprobate proiectele, respectând toate normele legale.

„Nici nu îi cheltuim în acest an, pentru că nu ați fost în stare să ne lăsați niciun proiect. De aia nu ați cheltuit banii! Noi nu ne permitem să cheltuim banii așa cum i-ați cheltuit dumneavoastră. Ați făcut proiecte, ați cheltuit banii și acum nu funcționează. Eu vreau să cheltuim banii lugojenilor corect, legal și cu folos”, a spus Buciu.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

S-a stabilit conducerea PNL Timiș. Liberalii lugojeni, interziși la funcții

Publicat

în

Lugojul nu are niciun reprezentant în conducerea PNL Timiș. În timp ce mai multe orașe și comune din Timiș, au funcții de vicepreședinți sau membri în Biroul Politic, Lugojul a fost exclus din cel mai important for de conducere al partidului.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Situația vine după un lung șir de conflicte între Alin Nica și liberalii lugojeni, care a culminat cu demiterea conducerii PNL Lugoj. Componența Biroului Politic Județean PNL Timiș, în urma alegerilor de sâmbătă, 7 august, este prezentată mai jos.

Președinte: Alin Adrian Nica.

Prim-vicepreședinți: Marilen Gabriel Pirtea, Dănuț Groza.Vicepreședinți: Ștefan Varga, Alexandru Proteasa, Raul Cozarov, Marcel Avram, Octavian Crețu, Ionel Lupu, Cosmin Tabără, Darius Postelnicu.

RETIM

Membri: Lucian Blaga, Nicolae Bitea, Ionuț Stănușoiu, Cosmin Costa, Ovidiu Drăgănescu, Marin Popescu, Vasile Bejera, Andrei Cotețiu, Marius Hiticaș, Florin Cheaua, Bono Cucalan, Vasile Ciuruș, Iosif Nicoară, Mircea Mirean, Sorin Mușuroi.Trezorier: Mircea Untaru. Comisia de Onoare și Arbitraj: Andrei Zorilă

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite