Connect with us

Politică

Proiectul de rectificare a bugetului local a iscat primul conflict între noul primar și consilierii PSD

Publicat

în

Așa arată în prezent subsolul clădirii Primăriei Lugoj

Aleșii PSD Lugoj reproșează executivului lugojean că s-a grăbit cu alocare de bani pentru introducerea instalației de climatizare în primăriei Lugoj și consideră că suma pregătită este prea mare.

Meniul zilei Octavian

Atât în timpul ședinței consilierii au cerut lămuriri pe marginea sumei estimate, pe care au considera-o prea mare. Discuția a continuat pe Facebook, unde PSD Lugoj a transmis un mesaj prin care critica faptul că instalația de climatizare a fost considerată o prioritate.

„La prima rectificare bugetară a noului executiv , PNL a votat cea mai stringentă problemă a Lugojului în plină toamnă si plină pandemie : aerul condiționat din primărie !!! Deși a clamat ani întregi starea deplorabilă a orasului , din ,,respect pentru lugojeni”, noul primar Buciu a inceput cu propriul confort , alocand suma de 250 000 lei ( 50.000 de euro ) pentru a avea aer condiționat. De asemenea , s-au luat din banii cuveniți pentru studiul de fezabilitate pentru noul spital, un studiu vital, fără de care nu se pot accesa niciun fel de fonduri, fie ele guvernamentale sau fonduri europene. Să înțelegem că sloganul din campanie, cel pentru un spital nou, a devenit atât de curând ISTORIE ??? Consilierii locali ai PSD s-au abținut la votul pentru aceste 2 rectificări”, au postat pesediștii.
Primarul Claudiu Buciu le-a dat rapid replica tot pe rețeaua de socializare.
„PSD Lugoj n-a murit. Face în continuare ce se pricepe mai bine: politica agramata impotriva Lugojului
Regret nespus, dragi Lugojeni, ca trebuie sa raspund unui mesaj politic. As fi preferat sa dispar de pe scena politica a orasului, macar pentru urmatorii ani. Ma revolta insa tupeul incalificabil al celor care si-au batut joc de noi toti in ultimii 12 ani.
Dobra si Badina s-au gandit ca, dupa ce au administrat execrabil Lugojul, in echipa cu fostul primar, a venit timpul sa ne tina lectii, in loc sa renunte definitiv la cariera lor de oameni publici.
Agramatii (cu doctorate si scoli inalte) din PSD Lugoj au emis un comunicat in care critica anumite decizii luate astazi in cadrul Consiliului Local (va rog sa cititi postarea de pe pagina de Facebook a PSD Lugoj si sa constatati singuri cat de agramati sunt, nestiind nici macar sa foloseasca corect “virgula”).
Context:
Astazi s-a desfasurat o sedinta a Consiliului Local in care, pe ordinea de zi au figurat urmatoarele propuneri, criticate de oficialii PSD:
1. Alocarea sumei de 250.000 RON (suma evaluata nu angajata, urmand sa facem proceduri de achizitie publica care vor stabili pretul final) in scopul intocmirii documentatiei necesare instalarii unui sistem de climatizare inteligenta (incalzire/racire/tratare/recirculare aer) in sediul Primariei. De unde a pornit totul: in prezent, dupa cum vedeti in foto, subsolul primariei se afla intr-o stare total necorespunzatoare, fiind afectat de igrasie, mucegai si eroziuni pronuntate. Fac mentiunea ca aici este depozitata atat arhiva Primariei cat si cea a Serviciului de Evidenta a Persoanei, in conditiile aratate… Solutia recomandata de specialisti este aceea de a ventila corect subsolul (si implicit intreaga cladire) astfel incat degradarea sa nu continue, urmand ca in paralel sa si renovam integral subsolul. Ce presupune intocmirea acestei documentatii: expertiza tehnica a cladirii; studiu geologic; certificare energetica; auditare energetica; relevee cladire; studiu de fezabilitate in cadrul caruia vor fi obtinute avizele de specialitate; intocmirea unei documentatii de avizare a lucrarilor de investitii; proiect tehnic; documentatie tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de construire; detalii de executie; obtinerea tuturor avizelor in vederea eliberarii autorizatiei de construire; obtinerea autorizatiei de construire; intocmirea caietului de sarcini; managementul executarii lucrarilor; cost control; documentatia de punere in functiune; punerea efectiva in functiune precum si orice modificari solicitate de institutiile avizatoare. Am explicat toate acestea in sedinta Consiliului Local, insa la cum scriu domnii din PSD Lugoj, probabil asa si inteleg. Ce am mai spus. Avem posibilitatea sa fim finantati din fonduri europene pentru toate aceste lucrari in cadrul Programului Operational Regional exercitiul 2021-2027, daca vom avea documentatiile pregatite. Stim ca PSD Lugoj si-ar dori sa nu facem nimic pentru Lugoj, sau maximum inca un centru de informare turistica, atat cat au facut ei din fonduri europene in 12 ani.
2. Am redus bugetul alocat intocmirii Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Nou de la 350.000 RON (bani care erau deja alocati, la propunerea PNL, inca de la inceputul anului curent) la 250.000 RON. Asta pentru ca suntem obligati sa intocmim si un Studiu de Prefezabilitate (care costa aproximativ 100.000 RON), obligatoriu in cazul investitiilor mai mari de 50.000.000€, cum este si cazul Spitalului Nou. Avand in vedere ca vom intocmi si un studiu de prefezabilitate, parti din acesta vor fi preluate si in studiul de fezabilitate, fapt pentru care costul acestuia va fi mai mic decat s-a estimat initial. In fapt nu am facut decat sa reducem suma estimata in vederea intocmirii studiului de fezabilitate si nicidecum sa renuntam la demersul nostru de a construi un Spital Nou la Lugoj. Nu inteleg cum de dansii, PSD Lugoj, cu toate ca aveau banii in buget pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, nici macar nu au incercat sa demareze procedurile de achizitie publica, iar acum ii mint pe Lugojeni sustinand ca noi am renuntat la proiect.
Alaturat regasiti imagini din subsolul Primariei. Mirosul nu il pot reproduce insa domnii de la PSD Lugoj sunt familiarizati cu el, avand in vedere ca au stat (la propriu) 12 ani in primarie.
Problema arhivei este una foarte grava, primaria nedispunand de niciun spatiu in care sa o poata muta, avand in vedere conditiile in care este pastrata in prezent. Mentionez faptul ca nu indeplinim conditiile legale pentru a pastra arhiva in subsolul primariei.
De ce nu avem spatii? Pentru ca Boldea si PSD Lugoj au atribuit spatii in sediul primariei, in mod ilegal, lui BD, ori au tolerat tot felul de asociatii controlate tot de PSD. Astazi am demarat actiuni in instanta pentru evacuarea acestor impostori. Aceeasi camarila a PSD Lugoj ocupa ilegal spatii in incinta Scolii de Arta si in alte cladiri care apartin Municipiului Lugoj. Ii vom evacua pe toti, pentru a reda aceste spatii Lugojului si Lugojenilor.
Nu i-am auzit niciodata pe acesti agramati sa ia atitudine cu privire la situatia de la Statia de epurare, Bazinul acoperit, Strand ori cu privire la stadiul lucrarilor la noua retea de apa a orasului.
Dupa ce ne-au ruinat, vor sa ne faca si mai mult rau.
Asadar, va rog, inca odata, sa nu mai votati niciodata politicieni care si-au batut joc de noi, care ne-au furat sansa de a fi cel putin “in randul lumii”. In timp ce alte comunitati se dezvolta, noi nu avem apa curata la robinete…
Le vom rezolva pe toate. Pas cu pas. In ciuda agramatilor care ne-au vandut uleiuri industriale la pret triplu, ori a celor plini de doctorate si scoli inalte care au folosit patrimoniul orasului in interes propriu ori si-au angajat parintii la firme care lucreaza doar cu statul.
Imi doresc sincer, sa nu mai abordez teme politice in urmatoarea perioada, insa o voi face daca astfel de iesiri agramate si mincinoase vor mai fi facute publice”, arată Buciu

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Directorul DSP Timiș se apără cu exemplul Lugoj și Făget:”Carantinarea nu ține cont de culoare politică”

Publicat

în

Flaviu Cioca, directorul DSP Timiș a făcut o serie de precizări, după ce fostul ministrul Vlad Voiculescua dat declarații acuzând că se ține cont de culoare politică atunci când se decide carantinarea unei localități. Voiculescu a afirmat că Cioca are carnet de partid de la PNL şi că a propus carantinarea unor localităţi conduse de primari USR PLUS, nu şi a unor localităţi conduse de primari liberali, iar pentru asta a fost evaluat de Ministerul Sănătăţii. Cioca a arătat, în mesajul său, că cele mai multe localităţi carantinate din Timiş au fost conduse de primari liberali.

Meniul zilei Octavian

„De la o persoană despre care credeam că-mi împărtășeste cultura organizațională, sper încă neatinsă de morbul funcționarismului si politicianismului, nu mă asteptam la acuzații neîntemeiate. Mai ales că nu am apucat vreodată să avem măcar o discuție telefonică, chiar dacă eu am încercat. Mă văd obligat să subliniez câteva aspecte ce țin de activitatea DSP Timis și a mea personală, în urma celor afirmate recent de către fostul Ministru al Sanatații”, a arătat Flavius Cioca, directorul DSP Timiș.

Lista acuzelor, la care șeful DSP Timiș a răspuns privește și evaluarea performanțelor funcționarilor publici, testările COVID, rata de vaccinare etc. Iată, mai jos toate precizările făcute de Cioca.

1. Nu are nicio legatura culoarea politică a primarilor cu decizia carantinării.

Localitățile pe care DSU, după votul CJSU, cu avizul INSP, le-a introdus in carantină la propunerea DSP Timis, in anii 2020-2021 sunt următoarele:

RETIM

-municipiile Timișoara(primar USR) si Lugoj(primar PNL).

-orasele Făget, prima localitate carantinată in Romania conform legii 136/2020(primar PNL), Ciacova(primar PNL) si Sânnicolau Mare(primar PNL).

-comunele Fibiș(primar PNL), Dumbrăvița(primar USR), Becicherecu Mic(primar PSD), Dudeștii Noi(primar PNL), Ghiroda(primar PNL), Giroc(primar PSD), Moșnița Nouă(primar PNL), Pesac(primar PSD), Nițchidorf(primar PSD), Șag(primar PSD), Șandra(primar PNL), Dudeștii Vechi(primar PNL), Otelec(primar Pro Romania) si Biled(primar PNL).

Sumarizând, 11 localitati cu primari PNL, 5 primari PSD, 2 USR si unul de la Pro România.

2. Evaluarea performanţelor individuale ale funcţionarilor publici se efectuează conform Ordonanței de Urgență 57/2019, unde la art. 14 detaliază: „Evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie-31 martie din anul următor perioadei evaluate, pentru toţi funcţionarii publici care au desfăşurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea”. Intrucât nu am activat 6 luni nici în funcția de Director Executiv Adjunct Sănătate Publică(13.04.2020-31.08.2020), nici în cea de Director Executiv(1.09.2020-31.12.2020) nu am depus raport de activitate si nu am beneficiat de evaluare. Daca această evaluarea a fost efectuată de către responsabili ai MS, nu mi-a fost adusă la cunostință, conform prevederilor legale. Dar dacă dl. Ministru iși dorea un alt Director Executiv la DSP Timiș, trebuia doar să il desemneze prin Ordin de Ministru, deoarece eu sunt numit interimar.

3. Județul Timiș este recunoscut ca județul cu cea mai extinsă testare COVID19 din țară.

4. Raportat la populație, avem în ultimele săptămâni cea mai mare rată de vaccinare din România, cu un număr de 92 fluxuri vaccinare funcționale, in 33 Centre de Vaccinare.

5. Majoritatea anchetelor epidemiologice ale DSP Timiș se desfășoară cu celeritate, situația fiind identică și pentru „cazurile nealocate”. E imperios necesar de spus că toate acestea au in spate un efort uriaș, zilnic, al unui colectiv care nu e perfect dar care se străduie constant. Pe mai departe, voi rămâne la fel de dedicat si concentrat asupra muncii mele, incercând zilnic să fac tot ceea ce ține de mine ca sa protejez sănătatea cetățenilor județului Timiș.

Iar domnului Ministru, așa cum a spus public dumnealui că îsi dorește, îi doresc odihnă plăcută.

Citiţi mai departe

Politică

PMP rămâne fără sediu. Spațiul în care au funcționat a fost dat senatoarei Alina Gorghiu

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au aprobat joi, 25 februarie, atribuirea unui spațiu format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp, pentru deschiderea cabinetului parlamentar al senatoarei Alina Gorghiu.

Meniul zilei Octavian

În imobilul respectiv funcționa, până în prezent, Partidul Mișcarea Populară, care, în acest mandat, are un reprezentant în Consiliul Local Municipal Lugoj. Legal, spațiul respectiv fusese atribuit, în legislatura trecută, pentru cabinetele a doi foști parlamentari: Cornel Sămărtinean (PMP) și Marian Cucșa (ALDE). Cum cei doi nu au mai prins un mandat de parlamentar, PMP l-a transformat în sediul organizației locale.

Astăzi, reprezentantul PMP a votat împotriva alocării imobilului senatoarei PNL, Alina Gorghiu. „Era și normal să votez așa, acolo e sediul partidului nostru”, a spus Marian Costea, președintele PMP Lugoj, atunci când și-a motivat votul.

Costea a declarat pentru Lugojeanul.ro, că speră ca filiala lugojeană a PMP să primească totuși un sediu.

RETIM

„Având în vedere că suntem reprezentați în consiliul local, sper că această problemă se va rezolva. Nu e normal să nu avem unde să ținem audiențele cu cetățenii sau ședințele partidului. Sunt convins că domnul primar va găsi o soluție și nu va lăsa PMP-ul fără un sediu la Lugoj. Sunt alte partide care s-au desființat și astăzi încă au un sediu la Lugoj, cum ar fi PNȚCD sau PRM”, a mai spus Costea.

Președintele PMP spune că va depune, la Primăria Lugoj, un document oficial prin care va solicita alocarea unui sediu.

Citiţi mai departe

Politică

Trei parlamentari de Timiș cer de la Primărie spații pentru cabinete. Doar unul primește momentan

Publicat

în

Trei parlamentari timișeni solicită Primăriei Lugoj spații în care să-și deschidă cabinete parlamentare. Este vorba despre senatoarea Alina Gorghiu(PNL), deputatul Daniel Liviu Toda(USR) și deputatul Ciprian Titi Stoica(AUR).

Meniul zilei Octavian

Reprezentanții Primăriei Lugoj au identificat un singur spațiu, până în momentul de față. Așa că alocarea lui se va face pe principiul, „primul venit, primul servit”. Prima cerere pentru deschiderea unui cabinet la Lugoj a fost depusă de Alina Gorghiu, ea fiind cea care va primi acest spațiu. Este vorba despre un imobil format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp.

Ca să fi validată, propunerea trebuie să primească votul consilierilor locali, în ședința din 25 februarie.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

PSD, printre datornicii Meridian 22. Facturi neachitate de aproape trei ani de zile

Publicat

în

Pesediștii lugojeni au ajuns la mitingul lui Dragnea cu autobuzul de la Meridian

Primarul Claudiu Buciu a solicitat directorului Meridian Florin Iovescu să încaseze banii pe care PSD îi datorează societății. Edilul Lugojului i-a atras atenția directorului Meridian, că datoria este de trei ani de zile și se va prescrie. Episodul a avut loc după ce consilierii PSD au refuzat să voteze intrarea societății Meridian în insolvență.

Meniul zilei Octavian

„Pentru că e și domnul director aici, l-aș ruga să ne spună dacă are PSD datorii la Meridian. Spuneți-ne și nouă să știm câtă grijă au pentru această societate, pentru că asta e un vârf al nesimțirii, care îi caracterizează”, a spus Claudiu Buciu, care a și dezvăluit că există două facturi pentru două transporturi de persoane la București.

„Sunt două facturi, cu două transporturi. Au restanță de 2.449 lei, de trei ani, vedeți că mai e puțin și se prescrie. Au fost în 9 iunie, în cămăși albe, ca să-l aplaude pe domnul Dragnea, care îi la pușcărie și mai e o factură în martie. Vreau să-i rog pe colegii de la PSD să-și plătească datoria și să trateze cu seriozitate probleme Lugojului, nu pamfletar”, a mai cerut primarul Lugojului.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite