Connect with us

Politică

Proiectul de rectificare a bugetului local a iscat primul conflict între noul primar și consilierii PSD

Publicat

în

Așa arată în prezent subsolul clădirii Primăriei Lugoj

Aleșii PSD Lugoj reproșează executivului lugojean că s-a grăbit cu alocare de bani pentru introducerea instalației de climatizare în primăriei Lugoj și consideră că suma pregătită este prea mare.

RETIM

Atât în timpul ședinței consilierii au cerut lămuriri pe marginea sumei estimate, pe care au considera-o prea mare. Discuția a continuat pe Facebook, unde PSD Lugoj a transmis un mesaj prin care critica faptul că instalația de climatizare a fost considerată o prioritate.

„La prima rectificare bugetară a noului executiv , PNL a votat cea mai stringentă problemă a Lugojului în plină toamnă si plină pandemie : aerul condiționat din primărie !!! Deși a clamat ani întregi starea deplorabilă a orasului , din ,,respect pentru lugojeni”, noul primar Buciu a inceput cu propriul confort , alocand suma de 250 000 lei ( 50.000 de euro ) pentru a avea aer condiționat. De asemenea , s-au luat din banii cuveniți pentru studiul de fezabilitate pentru noul spital, un studiu vital, fără de care nu se pot accesa niciun fel de fonduri, fie ele guvernamentale sau fonduri europene. Să înțelegem că sloganul din campanie, cel pentru un spital nou, a devenit atât de curând ISTORIE ??? Consilierii locali ai PSD s-au abținut la votul pentru aceste 2 rectificări”, au postat pesediștii.
Primarul Claudiu Buciu le-a dat rapid replica tot pe rețeaua de socializare.
„PSD Lugoj n-a murit. Face în continuare ce se pricepe mai bine: politica agramata impotriva Lugojului
Regret nespus, dragi Lugojeni, ca trebuie sa raspund unui mesaj politic. As fi preferat sa dispar de pe scena politica a orasului, macar pentru urmatorii ani. Ma revolta insa tupeul incalificabil al celor care si-au batut joc de noi toti in ultimii 12 ani.
Dobra si Badina s-au gandit ca, dupa ce au administrat execrabil Lugojul, in echipa cu fostul primar, a venit timpul sa ne tina lectii, in loc sa renunte definitiv la cariera lor de oameni publici.
Agramatii (cu doctorate si scoli inalte) din PSD Lugoj au emis un comunicat in care critica anumite decizii luate astazi in cadrul Consiliului Local (va rog sa cititi postarea de pe pagina de Facebook a PSD Lugoj si sa constatati singuri cat de agramati sunt, nestiind nici macar sa foloseasca corect “virgula”).
Context:
Astazi s-a desfasurat o sedinta a Consiliului Local in care, pe ordinea de zi au figurat urmatoarele propuneri, criticate de oficialii PSD:
1. Alocarea sumei de 250.000 RON (suma evaluata nu angajata, urmand sa facem proceduri de achizitie publica care vor stabili pretul final) in scopul intocmirii documentatiei necesare instalarii unui sistem de climatizare inteligenta (incalzire/racire/tratare/recirculare aer) in sediul Primariei. De unde a pornit totul: in prezent, dupa cum vedeti in foto, subsolul primariei se afla intr-o stare total necorespunzatoare, fiind afectat de igrasie, mucegai si eroziuni pronuntate. Fac mentiunea ca aici este depozitata atat arhiva Primariei cat si cea a Serviciului de Evidenta a Persoanei, in conditiile aratate… Solutia recomandata de specialisti este aceea de a ventila corect subsolul (si implicit intreaga cladire) astfel incat degradarea sa nu continue, urmand ca in paralel sa si renovam integral subsolul. Ce presupune intocmirea acestei documentatii: expertiza tehnica a cladirii; studiu geologic; certificare energetica; auditare energetica; relevee cladire; studiu de fezabilitate in cadrul caruia vor fi obtinute avizele de specialitate; intocmirea unei documentatii de avizare a lucrarilor de investitii; proiect tehnic; documentatie tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de construire; detalii de executie; obtinerea tuturor avizelor in vederea eliberarii autorizatiei de construire; obtinerea autorizatiei de construire; intocmirea caietului de sarcini; managementul executarii lucrarilor; cost control; documentatia de punere in functiune; punerea efectiva in functiune precum si orice modificari solicitate de institutiile avizatoare. Am explicat toate acestea in sedinta Consiliului Local, insa la cum scriu domnii din PSD Lugoj, probabil asa si inteleg. Ce am mai spus. Avem posibilitatea sa fim finantati din fonduri europene pentru toate aceste lucrari in cadrul Programului Operational Regional exercitiul 2021-2027, daca vom avea documentatiile pregatite. Stim ca PSD Lugoj si-ar dori sa nu facem nimic pentru Lugoj, sau maximum inca un centru de informare turistica, atat cat au facut ei din fonduri europene in 12 ani.
2. Am redus bugetul alocat intocmirii Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Nou de la 350.000 RON (bani care erau deja alocati, la propunerea PNL, inca de la inceputul anului curent) la 250.000 RON. Asta pentru ca suntem obligati sa intocmim si un Studiu de Prefezabilitate (care costa aproximativ 100.000 RON), obligatoriu in cazul investitiilor mai mari de 50.000.000€, cum este si cazul Spitalului Nou. Avand in vedere ca vom intocmi si un studiu de prefezabilitate, parti din acesta vor fi preluate si in studiul de fezabilitate, fapt pentru care costul acestuia va fi mai mic decat s-a estimat initial. In fapt nu am facut decat sa reducem suma estimata in vederea intocmirii studiului de fezabilitate si nicidecum sa renuntam la demersul nostru de a construi un Spital Nou la Lugoj. Nu inteleg cum de dansii, PSD Lugoj, cu toate ca aveau banii in buget pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, nici macar nu au incercat sa demareze procedurile de achizitie publica, iar acum ii mint pe Lugojeni sustinand ca noi am renuntat la proiect.
Alaturat regasiti imagini din subsolul Primariei. Mirosul nu il pot reproduce insa domnii de la PSD Lugoj sunt familiarizati cu el, avand in vedere ca au stat (la propriu) 12 ani in primarie.
Problema arhivei este una foarte grava, primaria nedispunand de niciun spatiu in care sa o poata muta, avand in vedere conditiile in care este pastrata in prezent. Mentionez faptul ca nu indeplinim conditiile legale pentru a pastra arhiva in subsolul primariei.
De ce nu avem spatii? Pentru ca Boldea si PSD Lugoj au atribuit spatii in sediul primariei, in mod ilegal, lui BD, ori au tolerat tot felul de asociatii controlate tot de PSD. Astazi am demarat actiuni in instanta pentru evacuarea acestor impostori. Aceeasi camarila a PSD Lugoj ocupa ilegal spatii in incinta Scolii de Arta si in alte cladiri care apartin Municipiului Lugoj. Ii vom evacua pe toti, pentru a reda aceste spatii Lugojului si Lugojenilor.
Nu i-am auzit niciodata pe acesti agramati sa ia atitudine cu privire la situatia de la Statia de epurare, Bazinul acoperit, Strand ori cu privire la stadiul lucrarilor la noua retea de apa a orasului.
Dupa ce ne-au ruinat, vor sa ne faca si mai mult rau.
Asadar, va rog, inca odata, sa nu mai votati niciodata politicieni care si-au batut joc de noi, care ne-au furat sansa de a fi cel putin “in randul lumii”. In timp ce alte comunitati se dezvolta, noi nu avem apa curata la robinete…
Le vom rezolva pe toate. Pas cu pas. In ciuda agramatilor care ne-au vandut uleiuri industriale la pret triplu, ori a celor plini de doctorate si scoli inalte care au folosit patrimoniul orasului in interes propriu ori si-au angajat parintii la firme care lucreaza doar cu statul.
Imi doresc sincer, sa nu mai abordez teme politice in urmatoarea perioada, insa o voi face daca astfel de iesiri agramate si mincinoase vor mai fi facute publice”, arată Buciu

AUTOLIV

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Dominic Fritz, încrezător că USR va obține funcțiile de primar în Timișoara și Lugoj

Publicat

în

Dominic Fritz și Erwin Floroni, candidații USR pentru Timișoara și Lugoj

Dominic Fritz este încrezător că va obține încă un mandat la Primăria Timișoarei. Președintele USR Timiș consderă că plecările unor aleși locali de la USR spre PSD, nu au slăbit partidul. Mai mult Fritz consideră că la alegerile locale USR Timiș va obține și alte mandate de primar.

RETIM

„O să avem candidați foarte puternici. Primarul din Cenad este un primar din rural de succes care va fi reales ca primar USR. La Lenauheim avem un viceprimar foarte activ cu un viitor promițător. La Lugoj plecăm, spun eu, cu prima șansă să dăm primarul Lugojului, pe Erwin Floroni. Cu asta, ambele municipii din Timiș ar fi conduse de USR. La Giroc, Cristian Amza va fi o alternativă reală la coaliția existentă, unde domnul Vârtosu nu știe încă dacă va candida sub sigla PSD sau PNL”, a declarat Dominic Fritz, pentru adevărul.ro

Președintele USR Timiș spune că în ciuda plecărilor din USR, partidul are filiale locale puternice în județ

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Politică

PNL are o echipă nouă pentru Lugoj

Publicat

în

La nici două luni de la numirea în funcția de președinte al PNL Lugoj, Ionuț Sîrbu reușește să coaguleze în jurul său o nouă echipă menită să pună umărul la reconstruirea orașului. Președinte al Organizației de Tineret din PNL Timiș, Ionuț Sîrbu a adus un suflu nou și tineresc în viața partidului liberal din Lugoj.

RETIM

„Mă bucur că am reușit să aduc lângă mine oameni care cred că Lugojul merită mai mult și care au înțeles că doar prin muncă de echipă putem să venim în fața cetățenilor cu soluții și proiecte bune pentru municipiu. Cu toții sunt oameni competenți – medici, profesori, juriști, experți în administrație. A fost o cursă contra cronometru pentru că alegerile bat la ușă, dar e un semnal că putem și avem cu cine să facem treabă. Suntem acum o echipă puternică, pregătită și gata de muncă pentru lugojeni. Avem planuri deosebite pentru dezvoltarea orașului și mă bucur că am găsit atât de mulți oameni gata să se implice în administrarea orașului. În următoarea perioadă vom veni în fața lugojenilor cu proiecte concrete și le vom discuta împreună cu ei pentru că eu consider că orice plan, orice proiect pentru o comunitate trebuie să răspundă în primul rând așteptărilor și nevoilor acelei comunități. Lugojul este o familie pentru mine și am de gând să discut și să cer acordul membrilor acestei familii pentru toate deciziile”, a declarat Ionuț Sîrbu, președintele PNL Lugoj.

Din noul Birou Politic Local al PNL Lugoj fac parte personalități recunoscute ale municipiului și cu toții sunt pregătiți să se implice în administrarea orașului. Acești oameni au dovedit competență și implicare în activitățile lor profesionale și acum sunt gata să arate aceleași calități și în zona publică

AUTOLIV

„Le mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încredere și pentru că au ales să își dedice timp pentru obiectivul nostru de a oferi o alternativă sănătoasă în administrația locală. Dar nu ne oprim aici. Îi aștept alături de noi pe toți oamenii de bine, care cred că trebuie să închidem definitiv cercul delăsării și incompetenței în Lugoj”, mai spune Ionuț Sîrbu.(AP)

Citiţi mai departe

Politică

Primarul interimar Bogdan Blidariu vorbește despre demiterea lui Claudiu Buciu

Publicat

în

PSD Lugoj a cerut recent primarului interimar Bogdan Blidariu (așa cum am scris aici) să-l demită pe Claudiu Buciu din funcția de manager de proiect pentru construcția noului spital, dar și pe Ionuț Cocoș, din funcția de manager al spitalului. Solicitarea social-democraților vine după vizita ministrului Alexandru Rafila la spitalul din Lugoj, unde ar fi fost „șocat”, după cum spun reprezentanții PSD. Paradoxal, „șocul” nu a fost arătat de ministru la declarațiile de presă de după vizita în spital.

RETIM

Bogdan Blidariu a răspuns pentru Lugojeanul.ro la solicitarea de demitere a celor doi.

„Nici nu mă gândesc, având în vedere că astăzi Spitalul Municipal nu are absolut nicio datorie, iar starea actuală a spitalului nu este mai proastă decât în ultimii ani. Din contră, s-au făcut achiziții de echipamente, s-au făcut reabilitări în spațiile care nu vor fi afectate de construcția noului spital. Domnul ministru Rafila a venit să vadă la fața locului aparatele care au fost achiziționate în urma finanțărilor oferite de Ministerul Sănătății și chiar i-am mulțumit în mod special pentru aceste finanțări. Nu a fost niciun moment în care să se arate șocat de starea spitalului. A fost o discuție, la un moment dat, mai mult în glumă, cu privire la un stâlp de lemn din curtea spitalului care susținea mai multe fire. Atunci într-adevăr, domnul ministru, în glumă, s-a exprimat că un asemenea sistem l-a văzut doar în Vietnam”, a declarat Blidariu.

AUTOLIV

Primarul interimar a mai spus că nu se pune problema demiterii celor doi și că managerul de proiect nu are nicio legătură cu eșecul licitației pentru stabilirea unui constructor la noul spital.

„Noi suntem într-o procedură de licitație, există o comisie de evaluare, iar managerul nu are nicio legătură cu procedura de achiziție a constructorului și a proiectantului la noul spital. Acolo avem oameni profesioniști cooptați, care din punctul nostru de vedere și-au exercitat atribuțiile în mod impecabil”, a mai adăugat Blidariu.

Primarul interimar al Lugojului a mai declarat că îi invită pe social-democrații lugojeni să vadă în biroul managerului de proiect câtă muncă a stat în spatele obținerii finanțării pentru construcția noului spital.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cere demiterea lui Buciu, din funcția de manager de proiect, și a lui Cocoș, din cea de manager al spitalului

Publicat

în

Organizația locală a PSD Lugoj îi cere actualului primar intermar, Bogdan Blidariu, să-i demită pe Claudiu Buciu, din funcția de manager de proiect, și pe Ionuț Cocoș, din cea de manager al spitalului.

RETIM

„Primarul interimar Bogdan Blidariu trebuie să îi demită urgent pe Claudiu Buciu din poziţia de manager de proiect, şi pe actualul manager al spitalului, Ionuţ Cocos, pentru incapacitatea acestora de a gestiona lucrurile în cadrul derulării proiectului noului spital din Lugoj, unde procedurile sunt mult întârziate, dar şi pentru toate neregulile găsite în instituţia sanitară în urma vizitei făcute la Lugoj de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Gestionarea neprofesionistă şi plină de carențe a procedurilor de consultanţă, achiziţii şi licitaţii, coordonate de managerul de proiect, Claudiu Buciu, consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu, au dus la anularea licitaţiei pentru noul spital şi întârzierea începerii lucrărilor cu câteva luni de zile”, au transmis reprezentanții PSD Lugoj.

Călin Dobra, președintele organizației lugojene susține că ministrul Sănătății a fost șocat de cele văzute la Lugoj, fapt pe care însă nu l-a arătat la declarațiile de presă, cu ocazia vizitei la spital.

AUTOLIV

„Acum, tot ce sperăm e să nu pierdem finanțarea. Acei 150 de milioane de euro, bani din PNRR, după ce licitația a fost anulată. E inadmisibil ca un om politic, fără minime cunoștințe de specialitate, să fie managerul acestui proiect, unul dintre cele mai importante pentru oraș. Și să eșueze atât de lamentabil! Ne-am săturat de experimentele ratate ale actualei administrații. Ne-am săturat de firmele de casă, care bagă orașul… în boală, la propriu. Ne-am săturat de indolență și „prietenii”. Avem nevoie de o echipa de specialiști, nu amatori, și un strop de noroc!”, spune Dobra.

Citiţi mai departe

Cele mai citite