Connect with us

Social

O farmacistă din Lugoj face apel la calm, după ce bolnavii au stat la „cozi kilometrice” și au golit stocurile de medicamente

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Scene incredibile la farmaciile din Lugoj și din restul județului Timiș. Bolnavii, de frica avertizărilor privind răspândirea epidemiei de coronavirus, au stat la coada cu orele pentru a-și procura medicamente și măști, chiar dacă acestea din urmă nu se mai găsesc de o lună în farmacii. La Lugoj, cozile s-au întins până afară din farmacii, mai ales la cele din centrul orașului.

Oamenii s-au revoltat la farmaciști că nu mai aveau medicamente sau măști, ajungând chiar să le adreseze acestora cuvinte jignitoare. Aceștia au cumpărat medicamente cu nemiluita, chiar dacă de unele dintre ele nu aveau nevoie. Roxana, o farmacistă din Lugoj care lucrează la o farmacie din Timișoara, face apel la calm, spunând că nu a mai văzut așa ceva de când profesează în domeniu.

“La fel de important ca respectarea cu strictețe a perioadei de carantină este păstrarea calmului. Nu mai alimentați isteria, respectați câteva reguli simple de precauție, pentru că mereu va fi mai ușor să prevenim decât să tratăm! Păstrați distanța între voi când așteptați la rând sau așteptați afară dacă înăuntru este prea aglomerat, este mult mai sigur, atât pentru voi, cât și pentru noi! E un semnal de alarmă, ar trebui să ne facă să ne gândim pe viitor cât de importantă este investiția în sistemul de sănătate, câtă muncă depun zilnic cadrele medicale, atât în spitale, cât și în cabinete, laboratoare și farmacii. 

RETIM

Respectați-ne profesiile, facem tot posibilul ca fiecare om să primească ce are nevoie și suntem acolo zilnic, nu contează că e duminica, zi, noapte, anul nou și așa mai departe. Rog să vă îndrumați cunoștințele, despre care știți că s-au întors de curând în țară, să stea în casa, iar copiilor să le explicați că nu sunt în vacanță, ci în carantină! Trebuie să ne păstrăm calmul”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Roxana T., farmacist.

Mai mulți lugojeni au trimis la adresa redacției fotografii cu cozile interminabile de la farmaciile din oraș de miercuri. Una dintre ele este cea de mai sus, făcută în jurul orelor 16:00 la o farmacie din centrul orașului. Coada la farmacie s-a întins până pe trecerea de pietoni din centrul orașului.

Epidemia de coronavirus a îmbolnăvit, până miercuri la orele 18, 36 de români. La Lugoj deocamdată nu sunt cazuri confirmate. La Timișoara, 6 persoane au fost declarate vindecate.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite