Connect with us

Social

Restaurant nou în centrul Lugojului, cu 60 de locuri și sistem de afișare a comenzilor în lucru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou local este amenajat în această perioadă în centrul orașului Lugoj. În ciuda crizei provocate de coronavirus, viața merge înainte pentru micii antreprenori ai orașului, astfel că cei de la Benfast, unul dintre localurile de top ale orașului, se extind și deschid o nouă locație în oraș. Viitorul restaurant își va deschide porțile chiar în centrul orașului, în locația unei foste bănci de lângă semafoare.

“Noua locatie o să aibă aproximativ 60 de locuri de stat jos. Locui pe canapele, pe scaune, la geam. O să păstrăm ideea la design ca la Benfast, cu lemn pe perete, gri, galben și fier. Vrem să fie un fast-food mai altfel, să poți veni să servești o mâncare bună la un preț accesibil, dar acum să ai opțiunea să o servești într-un loc modern, spațios, cu muzică bună, să potți sta cu prietenii la o poveste”, a declarat pentru Lugoejanul.ro Beniamin Marinescu, administratorul restaurantului Benfast.

De-a lungul timpului, Benfast și-a adunat o clientelă fidelă la Lugoj, dând dovadă de seriozitate și oferind produse de calitate la prețuri decente în oraș. Salate, durrumuri sau kebaburi, iar mai nou meniuri cu pui sau hamburger, toate preparatele sunt pregătite cu ingrediente proaspete, fapt ce le-a și adus proprietarilor localului notorietate și nevoia de a se muta într-un spațiu mai mare.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

“O să avem sistem de afișare pe TV al comenzii pentru cei care își așteaptă comanda, deci va fi destul de ușor de monitorizat. Ca și meniu, o să avem câteva surprize plăcute: o să păstrăm ce avem acum, kebab, durrum, salate, gyros, burgeri, meniuri. Pâinea de kebab o să o facem noi pe loc, în fața clientului, ceea ce ne-a lipsit aici la localul mic, pentru că nu am avut unde să o facem”, a mai povestit Beniamin.

Meniul va rămâne în mare parte același, însă vor apărea elemente noi cum ar fi limonadele fresh, sosuri noi pentru preparate, cafea și un meniu de deserturi.

“Vrem să aducem două sosuri noi, nu o să zic nimic despre ele dar sunt senzație! Le-am făcut, le-am gustat, unul e din Grecia și altul din Turcia. O să avem și parte de dulce, ceva cheesecake, donuts poate, o să vedem, aici încă ne gândim, dar o să avem dulce sigur. O să avem limonade, fresh-uri și o să creștem mult pe partea de cafea. Ne-am făcut niște cești personalizate de un olar din Cluj. Sunt hand-made, sunt foarte faine”, a mai explicat administratorul de la Benfast.

Deocamdată nu există o dată oficială la care se va deschide noul local, mai ales având în vedere situația actuală din întreaga țară. Dacă lucrurile vor merge bine, noul Benfast își va deschide porțile în vara acestui an.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Șapte copii, la spitalul din Lugoj cu coronavirus. Unul a fost trimis la Timișoara

Publicat

în

Spitalul din Lugoj este la capacitate maximă pe ATI, având toate cele cinci paturi ocupate cu pacienți COVID. În afara acestora, mai sunt și alți pacienți pe oxigen.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„În momentul de față avem paturile de la terapie intensivă ocupate, toate cinci. La nivel de secție avem încă 17 pacienți, majoritate pe oxigen. Am avut și șapte copii diagnosticați, majoritatea au plecat la domiciliu. Mai puțin o fetiță de 14 ani, care a ajuns la Spitalul de copii „Luis Țurcanu”  din Timișoara, pentru că au paturi de terapie intensivă pentru copii. Începuse să desatureze și pentru siguranța ei am trimis-o la Timișoara”, a declarat Lucian Cocoș, directorul spitalului din Lugoj.

La nivelul județului Timiș, circa opt mii de copii peste 12 ani au fost vaccinați.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite