Connect with us

Social

Partidele din Lugoj îi cer primarului să dea urgent bani pentru aparatura necesară spitalului

Publicat

în

Partidele de opoziție din Lugoj îi cer primarului Francisc Boldea să ia măsuri urgente pentru suplimentarea fondurilor la spital și asigurarea banilor necesari pentru achiziționarea unor aparate extrem de necesare în această criză a coronavirusului. Primăria Lugoj este printre puținele primării din țară care nu au luat aceste măsuri.

Meniul zilei Octavian

„Primăria Municipiului Lugoj trebuie să doteze Spitalul Municipal cu aparatură necesara tratării COVID 19. Mai multe primării din țară au procedat deja la alocarea de fonduri în acest scop, inclusiv Primaria Municipiului Timișoara. Cu cât mai repede se vor aloca aceste resurse financiare, cu atât vor creste șansele noastre de a ne dota cu aparatura respectivă. Cu toții stim că în aceste momente cererea pentru astfel de dotări este foarte mare, iar riscul de a nu le putea achiziționa crește de la o zi la alta. Facem astfel apel la factorii locali de decizie să aloce Spitalului Municipal cât mai urgent sumele necesare”, a spus Claudiu Buciu președintele PNL

Într-un comunicat de presă și USR Lugoj solicită primarului Francisc Boldea să aloce fonduri pentru spital. Cei de la USR arată și nevoile urgente ale spitalului, după ce s-au documentat și au stat de vorbă cu medicii. Iată, mai jos, comunicatul USR.

„Noi, USR Lugoj, solicităm Conducerii Primăriei Lugoj să aloce fondurile necesare Spitalului Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” Lugoj pentru dotările de urgență, în vederea prevenirii și tratării COVID 19.

RETIM

Conform măsurilor dispuse de Ministerul Sănătății, marile spitale județene vor fi ultimele care vor primi pacienți diagnosticați cu Covid 19, tocmai pentru a evita internarea lor în spații prea aglomerate, așa încât, în momentul în care Spitalul Babeș din Timisoara nu va mai avea capacitate de spitalizare, Spitalul din Lugoj va deveni primitor pentru aceste cazuri.

Spitalul dispune în prezent de o capacitate de de 12 locuri la secția ATI unde ar putea fi tratați bolnavii de COVID 19, dar NU are decât 5 ventilatoare, dintre care ultimele 2 primite datorită eforturilor medicului Dan Cliciovan, prin Rotary Club. Pentru asigurarea capacității maxime de tratament mai sunt necesare 7 ventilatoare, iar pe zi ce trece există riscul de a nu se mai găsi pe piață (sau de a se găsi la un preț mult mai ridicat), în condițiile necesarului crescut la nivel mondial.

Din fericire, conducea spitalului, prin dr. Erwin Floroni, a asigurat stocul suficient de butelii de oxigen.

Potrivit declarațiilor medicului specialist ATI Dan Cliciovan, Spitalul Municipal Lugoj are nevoie urgentă de:

– Un aparat de radiografie toracică la pat, PORTABIL, pentru a nu plimba pacienții la secția de radiografie. De aceste radiografii este nevoie zilnic, fiind vital pentru pacienții cu insuficiență respiratorie. Costul acestui aparat este de aproximativ 15.000 – 20.000 euro.

– Costume specializate de protecție, care nu pot fi utilizate mai mult de 4 ore, al căror cost este de aproximativ 250 de lei / costum. Aceste costume sunt vitale pentru protecția personalului medical.

Dacă până acum orgoliile personale au creat disensiuni între primar și conducerea Spitalului Municipal Lugoj, este momentul unui gest RESPONSABIL din partea primarului.

Dacă inițial s-a alocat în mod inconștient peste un milion de euro pentru supravegheri video, renovări de case (Pro Arte etc), studii de fezabilitate pentru POD si AERODROM, aceste sume pot fi redirecționate, URGENT, pentru spital, pentru dezinfecția orașului, inventarierea posibilelor locații de carantină și pentru o campanie chiar propagandistică de prevenție, anume de CONȘTIENTIZARE, pentru ca lugojenii SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ cât mai mult posibil. Sumele aprobate în condiții normale de către conducerea primăriei în bugetul acestui an trebuie folosite, în condițiile acestei crize,  PRIORITAR pentru sănătate.

BANII LUGOJENILOR pentru SĂNĂTATEA LUGOJENILOR !

Cu calm, dar și RESPONSABILITATE, sigur vom trece cu bine peste această încercare.

17.03.2020                                   Daniela Țepeș-Paleu, președinte USR Lugoj”

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Produse și preparate făcute exclusiv din carne. „Noi nu ne permitem să facem mezeluri din prafuri”

Publicat

în

În România măcelăriile mici sau făbricuțele locale de mezeluri au dispărut rapid, în ultimii ani, fiind înghițite de marii procesatori, care pun accentul pe cantitate, fără țină foarte mult la calitate.

Meniul zilei Octavian

În supermaketuri găsim tot mai rar mezelurile care să fie făcute exclusiv din carne și nu din „prafuri la sac”. Unul dintre micii producători din Banat, care încă supraviețuiește și nu renunță la rețetele tradiționale de mezeluri, este cel de la Recaș. Inginerul Vasile Semen, unul dintre oamenii cu vechi rădăcini în agricultura bănățeană, încă se încăpățânează să ducă mai departe o mică făbricuță, unde produce mezeluri ca pe vremuri. Produsele marca Reco nu au loc în marile magazine, însă se găsesc în magazinele locale, de cartier, acolo unde ajung prin rețeaua proprie de distribuție, creată de Vasile Semen.

„Noi facem procesarea la Recaș și facem produse din carne și vreau să subliniez, produse din carne, pentru că nu folosim deloc amestecuri. Astăzi poți face orice din prafuri la sac. Noi nu facem așa ceva, în primul rând pentru că ținem să punem pe masa consumatorilor produse de calitate și în al doilea rând nici nu avem o astfel de tehnologie. La noi în secție, încă se răsucesc la mână cârnații, încă se împerechează manual, încă îi pun oamenii pe cărucioare. Putem spune că noi avem statutul de făbricuță sau o măcelărie mai mare. Produsele noastre merg strict pe rețeaua noastră de distribuție. Avem magazine nostre, unul la Recaș, altul la Buziaș, însă avem o rețea de magazine locale, de cartier, în Timișoara, Lugoj și în zona rurală. Ajungem până la granița cu Carașul, dincolo de Făget, până la granița cu Hunedoara și, în partea cealaltă, către Lipova, Jimbolia, Sânnicolau. Practic tot județul este acoperit prin rețeaua de magazine locale. În felul acesta, produsele noastre ajung foarte proaspete la consumator”, spune Vasile Semen.

RETIM

Reco produce cârnați, salamuri, cremwursti-polonezi, șuncă presata, afumături, semipreparate, parizer, produse de sezon, carne refrigerată. De sărbători, pune la dispoziția cumpărătorilor și pachete speciale, cu produse specifice perioadei. Proprietarul Reco spune că în ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere a vânzărilor și în online.

„Am înregistrat o creștere considerabilă pe magazinul online reco-banat.ro, unde tot mai mulți consumatori își comandă diverse. Și clienții sunt fideli, observăm că dacă au comandat prima dată. majoritatea revin, ceea ce pentru noi este confirmarea că produsele noastre sunt de calitate și sunt apreciate”, mai spune Semen.

Produsele din carne marca Reco, puteți să le găsiți în magazinele de cartier. Acolo unde nu aveți așa ceva, puteți comanda direct de pe reco-banat.ro

 

 

 

Citiţi mai departe

Social

Lugojenii se vor putea vaccina doar cu buletinul, fără programare, dacă optează pentru un anumit ser

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Gata cu programările pentru lugojenii care vor să se imunizeze la centrul din oraș. Dacă doresc să se vaccineze, aceștia o pot face direct, doar cu buletinul, pur și simplu mergând în centrul de vaccinare de pe Caransebeșului și cerând acest lucru. Măsura urmează să fie luată marți.

Deocamdată, această opțiune este valabilă doar pentru serul AstraZeneca, potrivit unei circulare venită de la CNCAV. Autoritățile permit ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. 

De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca. Circulara urmează să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți.

RETIM

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Citiţi mai departe

Social

Clădirea din Lugoj în care toate afacerile au dat faliment, scoasă la vânzare pentru un milion de dolari

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

O clădire cu nu prea mult noroc pentru afaceriști a fost scoasă la vânzare pentru 850.000 de euro, sau peste un milion de dolari. Până acum, toate afacerile care au fost întreprinse în clădirea recent scoasă la vânzare din Lugoj au dat faliment. 

Este vorba despre clădirea de pe strada Timișorii unde, în trecut, au funcționat pe rând supermarketul Super Miva, apoi Brithouse, iar mai recent magazinul de chilipiruri WoW! care la rândul lui s-a închis după un an de afaceri.

Acum, proprietarul a scos cu totul clădirea la vânzare, care dispune de subsol, parter, etaj și terasă, dar și lift interior. Anunțul mai precizează că starea clădirii este foarte bună, aceasta fiind renovată recent, conectată la utilități, cu generator electric propriu.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

După olteni, a venit rândul samsarilor! „O să mă duc acasă la fiecare, să văd dacă au producție proprie”

Publicat

în

După ce nu le-a mai reînnoit contractele oltenilor, care veneau în piața din Lugoj, primarul Claudiu Buciu transmite un avertisment clar pentru samsari, care vând la suprapreț legume și fructe aduse din Turcia sau din alte părți. Primarul susține că nu le va mai permite să facă bișniță în piață, unde vor avea permisiunea să vândă doar producătorii locali.

Meniul zilei Octavian

Edilul lugojean avertizează că va verifica personal fiecare producător și dacă nu poate să dovedească că legumele și fructele vândute sunt din producția proprie, le va anula contactele și nu vor mai avea voie să vândă în piață.

„Lugojul a luat credit ca să construiască o piață, în care să-și vândă produsele exclusiv producătorii locali. O să-i caut pe toți și o să mă duc la ei acasă. Deja mi-am scos din bazele de date, să văd, care au pământ din aia care vând în piață acum. Mulți stau la bloc și n-au niciun teren, sunt doar comercianți clar. O să mă duc să-i caut om, cu om și o să-i dau afară din piață”, a spus Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului e de părere că cei care doresc să facă exclusiv comerț cu legume și fructe au posibilitatea să-și deschidă aprozare, acolo unde pot vinde produse aduse de oriunde, la orice prețuri doresc.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite