Connect with us

Social

O biserică din Lugoj îşi suspendă programul obişnuit. Predicile vor fi transmise online

Publicat

în

 

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Biserica Creștină Baptistă „Harul” din Lugoj anunță primele măsuri după ce autoritățile au dispus anularea evenimentelor cu mai mult de 100 de persoane. Reprezentanții Bisericii „Harul” anunță că întâlnire obișnuite ale bisericii vor fi suspendate până în 31 martie, dar în toată această perioadă predicile pastorilor vor fi transmise live, pe internet, după programul obișnuit al bisericii. Redăm mai jos comunicatul integral al Bisericii „Harul”:

„Comitetul de conducere a Bisericii, întrunit în şedință extraordinară în data de 11 martie, în urma rugăciunii şi a analizei făcute cu privire la situația din țară ca urmare a extinderii epidemiei COVID-19, a hotărât următoarele:

  • suspendarea temporară a serviciilor religioase şi a activităților bisericii, până la data de 31 martie. Dacă situația o permite, programele obișnuite ale Bisericii „Harul” pot fi reluate mai devreme de data de 31 martie. Organizarea unor adunări multiple cu mai puțin de 100 de persoane este nerealistă și nu poate fi pusă în practică, fiind nevoie ca după fiecare serviciu să aibă loc o igienizare a spațiului de închinare.
  • pe toată perioada suspendării serviciilor religioase, credincioșii pot asculta Cuvântul lui Dumnezeu, transmis LIVE de pastorii bisericii, prin intermediul site-ului bisericii www.harul.ro, Facebook/Harul Live, Youtube/Harul Live. Transmisiunile LIVE vor începe la orele la care sunt programate serviciile obișnuite ale bisericii: Vineri – ora 18.30, Duminică dimineața  – ora 10.00, Duminică seara – ora 17.00.
  • membrii bisericii sunt încurajați să petreacă zilnic timp împreună cu familia în rugăciune, cântare şi citirea Scripturii.
  • credincioșii sunt încurajați în continuare să petreacă un timp de rugăciune în fiecare seară, între orele 21.00 – 21.30, și să se roage pentru țară, pentru bunul mers al lucrării și pentru ca oamenii să îl cunoască pe Dumnezeu.
  • stabilirea zilei de vineri, 13 martie, ca zi de post şi rugăciune pentru ca Dumnezeu să intervină în stoparea acestui virus.

Cu acest prilej ne reafirmăm credința fermă că Dumnezeu este adăpostul şi ajutorul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi( Psalmul 46:1).

RETIM

Pentru informații legate de activitatea bisericii ne puteți contacta prin intermediul paginii de Facebook Harul Live sau la numărul de telefon 0722/708172 – pastor Ionel Tuțac.”

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite