Connect with us


Administrație

Mii de șoferi nervoși la Lugoj din cauza gropilor apărute după zăpada din decembrie

Publicat

în

Șoferii din Lugoj și mașinile acestora trec prin momente grele în fiecare zi după sărbători. De vină sunt craterele care au apărut în asfalt pe aproape toate străzile din oraș, după zăpada care a căzut la Lugoj în decembrie. După ce zăpada a înghețat, aceasta a avariat și stratul de asfalt, care s-a crăpat.

PMP

Astfel, pe majoritatea străzilor din oraș, cum sunt C. Wallisch, spl. 1 Decembrie 1918, spl. Brediceanu, Bucegi, dar și pe străzile din jurul pieței, precum și în cartiere, gropile din asfalt au avariat deja zeci de autoturisme. Primăria se scuză, spunând că va interveni în curând pentru a cârpi gropile apărute.

USR

“Deocamdată este prea frig pentru a interveni chiar și cu asfalt rece. Cunoaștem situația, am intervenit la o groapă după Podul de Fier, de exemplu. Acum mai așteptăm ninsori și săptămâna asta și sunt temperaturi mici. Gropile apar și de la lamele cu care se intervine. Dacă prind un pic asfaltul, acolo intră apă și se formează gropi. Sperăm ca în cel mult două săptămâni să putem interveni”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Pe lângă gropile din asfalt, Lugojul mai are de plătit și o amendă. Aceasta a fost încasată de administrația locală pentru proasta gestionare a carosabilului după căderea de zăpadă din decembrie. Atunci, Lugojul a fost paralizat din punct de vedere al traficului pentru aproape o săptămână.

Oamenii au fost nevoiți să plătească utilaje și să își deszăpezească pe cont propriu străzile din oraș. Utilajele Salprestului au fost scumpe la vedere prin oraș, iar dacă au ieșit la deszăpezire, s-au stricat în mijlocul drumului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite