Connect with us

Actualitate

Cum au fost deszăpezite peste 70 de străzi din Lugoj de doi fermieri și un constructor

Publicat

în

Peste 70 de străzi din Lugoj au fost deszăpezite prin contribuția unor oameni de afaceri, la inițiativa unui politician. Povestea a început sâmbătă seara, când președintele PNL, Claudiu Buciu a făcut apel la primarul Francisc Boldea să ceară ajutorul firmelor private pentru deszăpezirea orașului.

“Am cerut primarului să solicite ajutorul oamenilor de afaceri din oraș, pentru că era clar că Salprestul cu cele patru utilaje nu avea cum să facă față. Nu am primit niciun răspuns, însă apelul pe care l-am făcut și pe Facebook a fost văzut de trei oameni de afaceri: doi fermieri, care nu sunt din Lugoj, și patronul unei firme de construcții, care m-au întrebat dacă ne pot ajuta. Ne-au dat utilaje și o parte din motorina necesară. Am mai cumpărat motorină, a fost o întreagă nebunie, că nici motorină nu am găsit în Lugoj. A trebuit să o aducem de la Timișoara. Am reușit, până în momentul de față, să curățăm peste 70 de străzi, dar încă mai sunt locuri unde trebuie intervenit”, a spus Claudiu Buciu.

Primarul Francisc Boldea nu a putut fi contactat pentru a afla care este în momentul de față situația în Lugoj.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

FOTO Sute de lugojeni au venit să facă baie la ștrandul municipal în ziua inaugurării

Publicat

în

În jur de două sute de lugojeni au venit să facă baie la proaspăt deschisul ștrand municipal vineri dimineața. Anunțată de mai multe ori și amânată tot de atâtea ori, deschiderea ștrandului a avut loc în sfârșit. În primele patru zile de activitate, ștrandul va funcționa cu intrare gratuită.

În interiorul ștrandului, lugojenii dornici de relaxare și bălăceală au la dispoziție mai multe bazine și râuri acvatice în care să se bălăcească, dar și zone de bronzare, dușuri și alte facilități. Programul după care funcționează ștrandul este de la 10 dimineața la 18 după-masa.

De marți încolo, taxa de intrare la ștrand este de 5 lei pentru copii și respectiv 10 lei pentru adulți. Nu există taxă de închiriere pentru șezlonguri, acestea putând fi închiriate după regula „primul venit, primul servit”

Citiţi mai departe

Actualitate

Cât mai trebuie să aștepte lugojenii până face primăria dezinsecție

Publicat

în

Lugojenii vor mai avea de așteptat până să scape de țânțari. Primarul Francisc Boldea spune că a lansat licitația pentru dezinsecție și că probabil în circa o săptămână avionul utilitar va arunca soluția contra insectelor.

„Acum am dat drumul la achiziție. Probabil săptămâna viitoare, la sfârșitul săptămânii, dacă vremea va permite vom putea face dezinsecția cu avionul. Probabil vor fi cinci sau șase ture cu avionul. Soluția am cumpărat-o noi ca să fim siguri că va fi concentrația care trebuie. Vom face și dezinsecție și deratizare la sol, cu societatea Salprest”, a declarat Francisc Boldea.

Citiţi mai departe

Actualitate

UPDATE Persoană dispărută sub apele râului Timiș la Lugoj

Publicat

în

O persoană de sex masculin a dispărut sub apele râului Timiș din Lugoj miercuri după-masa. Pompierii au fost chemați la fața locului printr-un apel la 112, imediat după orele 18:00. Aceștia au început căutările în zona în care bărbatul a fost ultima dată văzut, în vecinătatea pepinierei Pohalma, după podul de cale ferată din Cotu Mic.

UPDATE: Pompierii lugojeni au reușit să aducă la mal trupul neînsuflețit al bărbatului. Câțiva pescari din zonă au văzut cadavrul plutind pe ape, moment în care au alertat autoritățile. La fața locului s-a intervenit cu o autospecială cu 4 subofițeri și o barcă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite