Connect with us

Actualitate

Medal of Honor: Florin Dumitru

Publicat

în

florin-dumitru-politia-locala-lugoj-620x400Inca mi-e greu sa cred ce am vazut si auzit astazi, la primaria Lugoj, intr-o dezbatere publica. Ca sa incepem cu inceputul, seful politistilor locali a cerut, in numele subordonatilor sai, un drept de supliment de hrana, drept pe care fiecare primar din Romania il poate sau nu accepta, conform legii.

Meniul zilei, Octavian

Ei bine, Boldea nu a dorit sa il aplice, iar atunci cand Dumitru i-a explicat ca la 670 de lei cat are salariul in mana un politist local nu poate sa le ceara agentilor mai multa performanta decat pana acum, primarul si-a iesit din pepeni si, pe sleau si nu prea, i-a amintit sefului localilor ca este un simplu angajat si, cel mai probabil, o sa zboare de pe post pana se trezeste din „betie”.

Eu am primit amenda de la politia locala. Da, am parcat unde nu trebuie, am platit 70 de lei si nu am apelat nici la primar, nici la Dumitru ca sa mi se anuleze sanctiunea, pentru ca eu cred in continuare, in prostia mea irefutabila, in sintagma „nimeni nu-i mai presus de lege”.

La cat de des ii vad prin oras pe politistii locali, la cat de vehement a stat astazi seful lor, stiind la ce risc se expune, in fata primarului care, sa nu ne ascundem acum dupa scobitoare, taie si spanzura daca nu merg lucrurile cum vrea el, nu pot decat sa il felicit pe Florin Dumitru pentru ce a facut din politia locala a orasului si pentru discursul de azi.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

E bine ca macar cineva care lucreaza pentru primarie si primar a avut sange in instalatie si a spus tot ce era de spus, in fata angajatilor si a presei, despre nivelul de disperare la care s-a ajuns cu salariile de mizerie din administratia publica locala si din aparatele de specialitate si serviciile acesteia.

Daca omul asta isi pierde functia, ne aflam in fata unei grave ingradiri ale unor drepturi fundamentale ale omului. Daca primarul Lugojului il da afara pe Dumitru, si stim ca poate face doua rapoarte si spune ca nu si-a indeplinit sarcinile si, pe scurt, il poate „face” din acte, atunci putem spune ca la Lugoj exista grave, inimaginabile probleme in legatura cu libertatea de exprimare.

Ceea ce este impardonabil, ilegal si demn de morala unui urs!

sursa foto

Actualitate

VIDEO Individ, filmat când își făcea nevoile în centrul Lugojului. Poliția locală, inexistentă!

Publicat

în

Lugojenii s-au obișnuit să vadă malurile Timișului pline de mizerie. Cu toate campaniile de curățenie și amenințările Primăriei, de instalare a unor camere de supraveghere, proastele obiceiuri nu dispar. Ba, dimpotrivă, apar și gesturi incalificabile, ale unor indivizi lipsiți de cei șapte ani de acasă.

Meniul zilei, Octavian

În imaginile alăturate, apare un nesimțit care își face nevoile la câțiva metri de Podul de Fier, exact în centrul orașului. Pe de altă parte, se mai poate discuta și de lipsa unor WC-uri publice. Asta însă nu scuză nesimțirea unora. Poate dacă polițiștii locali ar fi mai vizibili în oraș, astfel de lucruri nu s-ar întâmpla.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se fac programări telefonice pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate la SPCLEP Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că se pot face telefonic programări  de preluare a cerererilor pentru eliberarea actelor de identitate la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor Municipiului Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

Programarea se poate face de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00, la telefon 0256 352516, cu maximum 30 de zile înainte de data solicitată.

Prin acest demers municipalitatea intenționează să reducă numărul persoanelor care sunt nevoite să aștepte uneori perioade lungi de timp pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai importantă cale ferată pentru Lugoj urmează să fie modernizată cu 3 miliarde de lei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Caransebeș – Lugoj (lotul 1) și Lugoj – Timișoara Est (lotul 2), pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă. 

Valoarea estimată a contractelor trece de 3,1 miliarde lei, adică peste 600 milioane euro. Vitezele au scăzut mult în ultimele două decenii și trenurile fac peste 100 de minute între Caransebeș și Timișoara, viteza medie fiind 60 km/h.

La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26.07.2021, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Ce cuprinde proiectul de modernizare:

Pe tronsonul 1:

– vor fi construiți 24 de km de linii noi;

– se vor reabilita 12 poduri și 49 de podețe;

– va fi construit un pasaj denivelat;

– se vor implementa 4 instalații de centralizare electronică;

– se reabilitează clădirile pentru călători din Caransebeș, Zăgujeni și Găvojdia, iar cea din Căvăran se va reconstrui;

– încă o clădire nouă va fi ridicată în gara din Caransebeș, pentru mentenanța și revizia trenurilor.

Pe tronsonul 2:

– vor exista 20 de km de linii noi;

– 14 poduri și 40 de podețe vor fi reabilitate și se va construi un pasaj denivelat;

– și pe acest tronson vor fi implementate instalații de centralizare electronică – 5 la număr;

– se vor reconstrui sau reabilita clădirile gărilor din stațiile Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bărbat, în vârstă de 50 de ani, prins beat la volan, în Lugoj. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

în

La data de 14 iunie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Caransebeșului, un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani.

Meniul zilei, Octavian

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite