Connect with us

Lugoj

La Bredi n-am avut drepturi

Publicat

în

Caolegiul_National_Coriolan_Brediceanu_LugojCitesc de doua ore stirea asta, am pus-o pe calculator si parca am apasat pe un buton de „repeat”, pentru ca nu inteleg cum de ei, profesorii, s-au coborat din Olimp si au invitat elevii, rasa inferioara, sa isi dea cu parerea despre regulamentele scolare. Tin minte ce am patit eu in clasa a 12-a la un celebru liceu din oras, cu mult timp inainte de era telefoanelor inteligente, liceu ce poarta numele lui Coriolan Brediceanu.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

Din start trebuie sa stiti ca eu eram un elev problema, dar nu in sensul ca fumam, injuram, nu-mi faceam temele sau faceam bisnita cu DVD-uri (erau la moda serialele pe DVD, faceau baietii bani grei cu ele pe atunci) prin liceu. Nu, eram considerat un elev problema dintr-o cauza mult mai grava. Eu eram spaima profesorilor pentru ca… nu imi era firca de notele lor” Ce insemna asta? Asta insemna ca, de cate ori stiam ca imi este facuta o nedreptate, imi ceream drepturile.

RETIM

Asa s-a intamplat si pe clasa a 12-a, dupa teza de la informatica. Am luat nota opt la acea teza, o nota buna, dar pe care eu am considerat-o mica pentru cat am rezolvat in test. Meritam un noua virgula ceva, dar nu opt, asa ca am intrebat-o pe profesoara de ce am luat nota pe care am luat-o. Mi-a raspuns ca o sa verifice si la urmatoarea ora o sa imi explice exact ce am facut.

S-a intamplat asta de vreo trei ori, fara ca profesoara sa imi spuna ce greseli am facut si sa imi explice de ce nota mea nu e 9 virgula ceva, ci opt. Dupa ce mi-am iesit din fire, si cred eu ca trei ore diferite de informatica pentru a astepta o explicatie de două minute pentru nota mea mica sunt destule, am scris ce am patit pe blogul personal, ca deh, si atunci aveam blog.

Atunci, lucrurile au luat o intorsatura deloc democratica.

Tin minte doar ca in biroul directorului erau toti profesorii mei, diriga si, ca sa fie totul bine si placut, mama, ca doar eram pasibil de exmatriculare si spectacolul trebuia sa fie complet, cu martori. Ei bine, s-a pus la cale un adevarat termen de judecat, pentru ca eu, inculpatul, am avut CURAJUL sa imi EXPRIM LIBER pe un blog parerea despre ce am patit in legatura cu teza mea.

Da, am fost „penalizat” pentru ca am vrut sa stiu de ce am luat o nota mai mica, iar cand nu am primit niciun raspuns si doar refuzuri de la profesorul care trebuia sa mi le dea, mi-am povestit intamplarea pe blog.

Dupa ce s-a votat, asemenea unui proces cu jurati in cazul crimelor cele mai macabre din State, s-a luat decizia ca, pentru ca mi-am cerut drepturile, sa imi fie scazuta nota la purtare. Nimic mai corect, democratic si firesc. Fuck logic, suntem la Brediceanu doar!

Din nou, nota nu m-a afectat deloc, eram imun la notele pe care le primeam aproape tot timpul pe nedrept si asta era grav din punctul de vedere al profesorilor, pentru ca nu aveau cum sa ma sanctioneze, ca sa ma bata iar nu puteau. Ce m-a durut a fost modul total anormal si nedemocratic in care am fost tras la raspundere pentru ca am vrut sa stiu unde am gresit in teza. Atat, nimic mai mult.

Noi la Brediceanu nu aveam aceste drepturi de a ne contesta notele, iar faptul ca acum sunt prevazute in regulamentele scolare nu poate decat sa ma bucure. Poate asa, alti elevi ca mine, care nu inteleg de ce colegii lor primesc note mari si nu le merita, iar ei primesc note mici si au scris tot isi vor putea intreba profesorii despre asta, asa cum e normal in orice sistem educational din lume.

P.S.: Ca sa vedeti ce mult a contat acea nota scazuta la purtare sau oricare alta nota primita in cei patru ani de liceu pentru mine si viata mea de dupa scoala, trebuie sa stiti ca la examenul de Bacalaureat, primul dat „pe bune” cu celebrele camere, primul la care s-a picat pe capete si primul la care nu s-a miscat prea mult, am luat 5,70 la matematica (stiu, inca nu stiu sa fac adunare, e un miracol ca am trecut), 9,20 la informatica (stiam eu ca stiu mai mult aici, de-aia m-am si revoltat) si 9,80 la romana (ca sa vezi, chiar mi-am ales profilul gresit), cu o medie de 8,20, cea mai mare din clasa. Nu ma ajuta cu nimic nici aceasta medie sau notele, doar ma laud…

24 Comments

24 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Trenuri blocate timp de o săptămână. Și Lugojul se află pe ruta unde se fac lucrări

Publicat

în

Începând de astăzi, 22 septembrie, până pe 28 septembrie, călătorii care folosesc linia ferată între Simeria și Arad vor trebui să se adapteze la schimbări semnificative în programul de călătorie, din cauza lucrărilor extinse de infrastructură care au loc în această perioadă. Compania Națională de Căi Ferate „CFR SA” a anunțat că trenurile nu vor circula pe această rută, iar pentru trenurile Regio se va asigura transbordarea cu mijloace auto. Mai multe trenuri IR vor fi, de asemenea, afectate, circulând pe trasee modificate sau fiind anulate pe această rută vitală.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

Ce lucrări se efectuează

În perioada 22 – 28 septembrie 2023, se desfășoară lucrări complexe la infrastructura feroviară din zona stației CF Ilteu, ce includ revizuirea suprastructurii feroviare, a liniilor de contact și a instalațiilor SCB. Scopul acestor lucrări este redeschiderea liniilor 1 și 2, și, pentru a permite aceste operațiuni, este necesară închiderea totală a traficului pe întreaga rază a stației și scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe tronsonul Zam – Ilteu.

RETIM

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, se vor efectua lucrări la pasarelele pietonale și la copertinele peronelor din stațiile Săvârșin, Vărădia, Bârzava Nouă, Milova, Radna și Păuliș. Aceste lucrări necesită întreruperea alimentării cu energie electrică a liniei de contact pe traseul Ilteu – Varadia – Radna – Cicir.

Care sunt cursele afectate

Operatorul național de cale ferată a aprobat modificări semnificative în programul de circulație al trenurilor IR pentru această perioadă. Iată principalele schimbări:

 • Trenul 472 va circula doar pe ruta București Nord – Brașov.
 • Trenul 473 va circula doar pe ruta Brașov – București Nord.
 • Trenul 75 va circula doar pe ruta Lokoshaza – Curtici – Arad.
 • Trenul 74 va circula doar pe ruta Arad – Curtici – Lokoshaza.
 • Trenul 1821 va circula doar pe ruta București Nord – Simeria.
 • Trenul 1822 va circula doar pe ruta Simeria – București Nord.
 • Trenul 12767/A va circula în locul trenului 1763/A pe ruta Iași – Cluj Napoca – Simeria – ILIA – LUGOJ – RECAȘ – Timisoara Nord, cu plecare din stația Iași la ora 15.35 și sosire în stația Timișoara Nord la ora 08.27.
 • Trenul 12769/A va circula în locul trenului 1765/A pe ruta Timișoara Nord – RECAȘ – LUGOJ – ILIA – Simeria – Cluj Napoca – Iași, cu plecare din stația Timișoara Nord la ora 14.52 și sosire în stația Iași la ora 07.22.

Trenuri înlocuite de microbuze sau autobuze

În timpul perioadei menționate, pentru călătorii care utilizează trenurile Regio, CFR SA va asigura transbordarea cu mijloace auto în cazul următoarelor 15 trenuri:

 • R 2027, R 2045, R 2031, R 2705, R 2043 – transbordare auto pe distanța Simeria – Arad.
 • R 2042 – transbordare auto pe distanța Zam – Simeria.
 • R 2044, R 2046, R 2048, R 2372, R 2030 – transbordare auto pe distanța Arad – Simeria.
 • R 2374 – transbordare auto pe distanța Arad – Radna.
 • R 2381 – transbordare auto pe distanța Simeria – Săvârșin.
 • R 2041 – transbordare auto pe distanța Radna – Arad.
 • R 2386 – transbordare auto pe distanța Săvârșin – Simeria.

Pentru informații actualizate privind programul trenurilor și transbordările, călătorii sunt îndemnați să consulte site-ul oficial al CFR SA sau să se adreseze gării locale pentru asistență suplimentară.

Aceste lucrări sunt necesare pentru menținerea și modernizarea infrastructurii feroviare și vor contribui la îmbunătățirea experienței călătorilor pe această rută importantă de transport feroviar. CFR SA își cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate călătorilor și le mulțumește pentru înțelegere și colaborare.

Citiţi mai departe

Lugoj

Timiș. Program de lucru pentru 15 august 2023, ZONA 1 și ZONA 0 – „Adormirea Maicii Domnului”

Publicat

în

retimCompania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 15 august 2023.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

COLECTAREA DE DEŞEURI

RETIM

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.

Astfel, dacă marți, 15 august 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:

 • ÎNCHISE în data de 15 august 2023 – Sărbătoare legală;
 • DESCHISE în data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:

 • ÎNCHISE în data de 15 august 2023;
 • DESCHISE din data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:

 • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) – Acesta este închis temporar, pe perioada lucrărilor de infrastructură de pe „Calea Torontalului”
 • Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
 • Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
 • Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Citiţi mai departe

Lugoj

Peste 200 de polițiștii urmăresc evenimentele din mini-vacanța de Sfânta Maria. Filtre în tot județul

Publicat

în

Polițiștii timișeni vor fi la datorie în acest weekend, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de mini-vacanța de Sfânta Maria. 

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

În perioada 11-15 august a.c,  peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice, combaterea infracțiunilor stradale, traficului și consumului de droguri în locurile aglomerate, zona lăcașurilor de cult, în zonele de agrement sau de desfășurare a unor manifestări publice.

RETIM

În data de 15 august a.c., se va acorda o atenție deosebită zonelor lăcașurilor de cult, polițiștii vor acționa pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor din buzunare/poșete.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate radar, etilotest și drugtest pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă și a depășirilor neregulamentare.

„Vă informăm că în această perioadă sunt înregistrate valori ridicate de trafic pe Dn68 A în zona localității Margina,la coborârea de pe A1 Nădlac-Deva, media zilnică măsurată pe acest tronson de drum fiind de aproximativ 25.000 de autovehicule. Cu atât mai mult, traficul în această zonă este în creștere pe timpulul weekendului, astfel pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a minivacanței, vă recomandăm următoarea rută ocolitoare Făget-Săvârșin-DN7-A1. Informațiile în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC. De asemenea, și polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători pentru a menține un climat de siguranță”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale apelați Serviciul de Urgență 112.

Citiţi mai departe

Lugoj

ANUNT PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITARII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Publicat

în

S.C. HONEYWELL LIFE SAFETY ROMANIA S.R.L. anunta publicul interest asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul « AMPLASARE REZERVOR 10000 litri », propus a fi amplasat in Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, CF 414943 Lugoj, nr. cad. 4/4943, jud. Timis.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, b-dul. Liviu Rebreanu nr. 18 –  18A, Timisoara si la sediul titularului din Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, jud. Timis, in zilele de luni – joi intre orele 8:00 – 16:00, vineri intre orele 8:00 – 14:00.

RETIM

Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timis.

Directiunea,

Citiţi mai departe

Cele mai citite