Connect with us

Lugoj

Recenzie: Restaurant Nomma Lugoj, bucatarie italiana? Din pacate nu prea…

Publicat

în

1798672_1547896748814485_4806644829399876003_nCu foamea in gat si cu pagina de Facebook plina cu poze si check-in-uri, marti la pranz ne-am decis, eu si cu o colega de fabrica, sa dam buzna la noul restaurant Nomma din Lugoj. Zis si facut, mai ales ca ne-am propus sa facem vizita din ziua inaugurarii, dar pana astazi nu s-a ivit momentul potrivit pentru un pranz in „natura”.

Situat pe strada C.D. Loga din Cotu Mic, in incinta fostului Rotonda, restaurantul te intampina cu un logo nou si modern, muzica buna si curatenie decenta. La ora 12:00, localul era aproape gol, asa ca ne-am propus sa mancam repede si sa plecam la fel de repede spre headquarters, ca mai aveam de prestat la mogul.

Primul impediment a fost ca inainte de ora 13:00, restaurantul nu serveste pizza. Nu stiu deocamdata cum sta treaba in Italia, dar la Nomma nu se face pizza decat dupa orele 13 ale pranzului, asa ca a mea colega nu a putut sa incerce o placinta italiana „vero”. Nu zicem ca nu or fi bune, dar noi n-am putut sa le testam.

Poate ca doar astazi cand am fost noi au avut programul acesta, dar si asa e putin ciudat ca sa nu poti comanda pizza la ora 12 si ceva si la 13 sa poti face asta fara probleme. In fine, am comandat un piept de pui la gratar cu cartofi prajiti si paine in cazul colegei si un piept de pui cu sos de gorgonzola, garnitura de orez tras in unt si muraturi asortate in cazul meu.

Sa ne concentram pe mancare intai. Farfuriile au ajuns la masa dupa aproape o partida de fotbal de la plasarea comenzii. Sa nu uitam ca localul era gol cand am intrat, iar pana ne-a venit comanda s-au mai ocupat vreo doua mese. Plus de asta, nu am comandat cine stie ce mancare sofisticata, ca noi nu suntem cu arta culinara, ci doar doua feluri usor de executat, parerea mea.

Mancarea a venit intr-un final, dar din pacate era aproape la fel de rece ca cele doua chifle pe care colega le-a primit pe post de paine. Era asa de greu sa bage painicile alea intr-un cuptor cu microunde 30 de secunde? Nu cred, dar ce stim noi, poate a fost doar o scapare a bucatarului.

Dupa cum spuneam, mancarea nu a ajuns prea calda la masa, de fapt pieptul la gratar al colegei a fost spre rece, desi moale si bine asezonat. Cartofii au fost cumparati de la supermarket si prajiti, niciun efort la capitolul asta, iar sosul meu de gorgonzola putea fi un pic mai interesant si mai gros.

Cel mai grav a fost cu orezul tras in unt, care in meniu este trecut cu 5 lei daca nu ma insel. Ce a fost? Fara exagerare, o mana de orez fara sare sau piper, asadar fara gust, intr-adevar tras in unt, dar atat de tras incat boabele de orez au fost de-a dreptul crocante.

Atat de crocante incat m-am lovit la masea, fara niciun fel de gluma sau poanta. Poate ca trebuia sa comand si eu cartofi, dar m-am gandit ca fiind restaurant italian, pot face un orez decent. Ma bucur ca n-am cerut risotto, ca probabil eram si mai dezamagit. Cel putin pieptul in sosul de branza a fost placut la gust si mi-a potolit foamea pentru cateva ore.

Cum a fost deci experienta la noul restaurant Nomma din Lugoj? Plictisitoare si cu mult loc pentru imbunatatiri. E trist ca, la un restaurant care se recomanda cu specific italian, cel mai bun preparat la un pranz simplu de executat a fost muratura asortata. Sa nu mai vorbim de nota de plata, care a fost de 55 de lei, enorm pentru ce puteam manca, calitativ si cantitativ, la alte restaurante din oras pentru acesti bani.

Dragi patroni si bucatari de la Nomma, umblati putin pe la meniu, incercati sa oferiti produsele cu tot cu garnituri la un pret corect si pentru ambele preparate, asa cum se practica prin restaurantele din Lugoj de ani buni si aveti grija ce scoateti din bucatarie, pentru ca daca voi nu ati plati mancarea pe care o gatiti, clientul o va plati o data, dar a doua oara nu se va mai intoarce nici daca e pe gratis.

Sa nu uit: e musai, MUSAI sa pastrati baia LUNA si BEC de curata si sa puneti un capac care poate sta ridicat in toaleta barbatilor, ca nu vreau sa ma joc darts cu jetul daca merg sa ma usurez.

In rest, felicitari pentru locatia usor accesibila din aproape orice parte a orasului, decor nou si proaspat si muzica buna aleasa, precum si pentru faptul ca nu aveti televizoare, asa cum am vazut prin alte „restauranturi”, dar deocamdata, doar pentru asta va pot felicita. Sper ca la urmatoarea vizita sa pot scrie o recenzie despre o portie de paste care m-au dat gata sau despre un orez moale, sarat, piperat si delicios.

Mancare: 2,5/5
Curatenie: 3/5
Timp de asteptare: 1/5
Preturi: 2/5
Servire: 4/5
Nota finala: 2,5/5

P.S.: Ca tot vine primavara si lumea incepe sa mearga la pranz sau cina in oras, urmeaza sa vizitam si alte restaurante din Lugoj pe care sa le recomandam pentru voi. Ce restaurant vreti sa fie recenzat data viitoare?

Sursa foto: Facebook.com

32 Comments

32 Comments

  1. Tudor

    3 februarie 2015 at 23:03

    Amarilis! sunt curios daca voua va poate calcula inapta aia, corect, nota de plata.

  2. lore

    3 februarie 2015 at 23:14

    Felicitari pentru recenzie! A fost facuta cat de obiectiv posibil si ai cantarit bine aspectele, ai vazut si partea plina a paharului (curatenie, lipsa TV). Sper sa faci mai multe recenzii iar patronii restaurantelor ar trebui sa ia notite,deoarece clientii nu vor mai veni daca nu ofera calitate la preturi potrivite serviciilor. Tine-o tot asa!

    • Lugojeanul

      3 februarie 2015 at 23:39

      Ai dreptate, da, iti dau 30 de lei pe un fel de mancare, dar 1. sa arate bine, 2. sa nu dureze mai mult decat e normal sa il faci si 3. sa ma faca sa vreau sa revin doar pentru acel fel la restaurantul tau.

      O sa mai vina recenzii, cu siguranta, vad ca lumea e foarte interesata de acest domeniu 🙂

      • Gabi

        4 februarie 2015 at 09:12

        Prinde foarte bine la public aceste recenzii. Parerea mea este ca ar trebui sa mergi la fiecare restaurant/pizzerie/fast-food din oras sau pe viitor sa te axezi si pe alte domenii de activitate,de ex: spalatorii auto, cafenele sau la orice alta firma care presteaza servicii.
        Atata timp cat vei ramane obiectiv vei avea prindere la public.
        Mi-a placut articolul si sunt curios unde vei mai face recenzii. Multa bafta.

  3. Lautaru

    4 februarie 2015 at 00:20

    Mergeti mancati la Octavian!!

  4. lidia oncea

    4 februarie 2015 at 01:15

    puteti vizita restaurantul-autoservire Imperial din lugoj

  5. xoxo

    4 februarie 2015 at 08:37

    Sper ca domnul proprietar al business-ului acesta sa citeasca si articolul si commenturile pentru ca ar fi spre avantajul lui.
    Sustin acest articol pentru ca imi doresc mult un alt restaurant in Lugoj in care sa „mananci bine”.
    -Aveti minusuri la meniu, este destul de saracacios, chiar daca va axati pe bucataria italiana includeti si alte preparate care sa fie simplu de facut si pe care sa le poata comanda clientii atunci cand le este foame
    -Servirea…aici e interesant, nu e normal sa vina ospatarul/ospatarita si sa intinda tuturor farfuriile gen „ia-o tu ca nu mai pot sau mi-e lene sa o asez eu pe masa”
    -Timpul, prea lung… prea lung pentru comanda… prea lung de la comanda pana la bauturi, prea lung pana se aduce mancarea, prea lung pana iti aduce nota….
    – Cum sa n-ai hartie la baie, macar puneti 2..3..4 role aruncate pe acolo, asa macar nu ne putem plange:)
    – Cum sa aduci pizza nefeliata?!?! ca e un chin sa o tai si sa o mananci (eu mananc pizza cu tacamuri dar cand este deja feliata e mai usor sa o tai mai departe, cand e nefeliata tot continutul cade de pe aluat in momentul in care o tai …etc..
    – Sosul de gorgonzola nu e deloc aspectuos.
    Aveti si multe plusuri pe care va trebui sa ii lasam pe toti sa le vada, nu sa le enumeram.
    va doresc MULT SUCCES, MULTI CLIENTI dar mai ales MULTA CALITATE!

  6. ieu

    4 februarie 2015 at 12:56

    Ești tare Gabi ! Dar o să te coste o grămadă să treci pe la toate restaurantele și pizzeriile din oraș, pentru a ne impărtăși păreri, pertinente de altfel. Un mic Gordon local… Când o să se prindă ăștia de tine va fi totul la superlativ, la meniu ma refer. POFTA BUNĂ!

    • Lugojeanul

      4 februarie 2015 at 16:55

      @ieu: Nu cred ca se poate face asta special pentru un client, daca mancarea e buna, e buna, daca nu, degeaba se chinuie, rezultatul final o sa fie acelasi. Nu o sa trec pe la toate intr-o luna, dar pe parcurs nu o sa simt „investitia” 🙂

  7. boro

    4 februarie 2015 at 14:01

    Dacă vei merge la alte restaurante, este posibil să ai parte de o servire specială. Vor stii că vrei să faci o recenzie în urma vizitei. Despre articolul în sine, este foarte bine argumentat.

  8. dnA

    4 februarie 2015 at 20:52

    Solicitam rubrica separata pentru recenzii!Felicitari…

  9. Mihaela

    5 februarie 2015 at 09:01

    Recenzia o poti face in calitate de client, nicidecum in calitate de cunoscator al bucatariei.

    Daca proprietarul vroia sa puna servirea pizzei dupra orele 13.00, cine esti tu sa te bagi peste el? Ce-ar fi sa iti spun ca designul blogulu tau e de rahat, e un sablon care ma zgarie pe ochi (si da, eu, spre deosebire de tine, pot sa imi dau cu parerea despre designul tau pentru ca lucru intr-o agentie de publicitate cu experienta de ani buni).

    Cand a fost ultima data, sau prima data, cand ai gatit tu? Stii macar sa gatesti? Stii care sunt timpii de gatire la o mancare?

    Cat despre toaleta, ce pot sa spun, fie ai intrat la femei de capacul nu vroia sa stea cum trebuie pentru pozitia baiat, fie ai probleme cu nimeritul gaurei. Mai ales ca toaleta are… gaura destul de mare.

    Stiu ca nu vei posta acest comentariu, pentru ca iti plac doar cele pozitive si care sa dea bine pe site, dar macar stiu ca il vei citi si iti va intra ceva la tartacuta.

    P.S.: Culmea jurnalismului sa cenzurezi opinia. (sau poate sa o denaturezi)

    • Lugojeanul

      5 februarie 2015 at 18:56

      @Mihaela:

      Recenzia doar in calitate de client e facuta, dar asta nu inseamna ca nu pot avea si cunostinte in ale bucatariei.

      Daca proprietarul vroia asta, putea sa scrie in meniu „servim pizza doar dupa ora 13:00”. Daca asta e parerea ta, ca blogul meu are un design de rahat, ti-o respect si te invit sa imi dai cateva sfaturi pentru a-l imbunatati, daca binevoiesti desigur.

      Am gatit chiar in aceasta dimineata, oua ochiuri moi, nu s-a plans nimeni, au fost foarte bune. Stiu sa gatesc, nu la nivel de restaurant, dar cat sa nu mor de foame si sa imi placa ce mananc. Stiu, depinde la ce te referi.

      Cat despre toaleta, nu vreau sa comentez, poate e din cauza mea, dar eram la barbati si nu statea capacul ala in sus nicidecum. De obicei gasesc gaura, nu am avut plangeri pana acum.

      Soc, am postat comentariul tocmai pentru ca respect dreptul tau la parere si mai ales pentru ca mi s-a parut pertinent, in ciuda afirmatiei despre baie.

      • Mihaela

        8 februarie 2015 at 15:02

        Soc! Pana acum ai cenzurat din comentarii.

        Soc si groaza! Sfaturile pentru design nu sunt gratis, iar tu nu ai destui bani doar pentru o consultanta.

        Reluare si in direct: INCREDIBIL! Soc si groaza! Daca stii sa gatesti doua oua ochiuri moi, nu inseamna ca stiti sa si gatesti, sau ca ai cunostinte in domeniu. Si nepoata mea de 11 ani face oua ochiuri (atentie: la cat de putin te duce mintea o sa ma faci bunica, ceea ce nu e adevarat).

        Apropo, cat despre asteptat, sa imi fie cu iertare, dar daca la pizza stai si astepti 15 minute, nu te-a dus mintea ca la alte mancaruri trebuie sa astepti poate mai mult?

        A, da. Despre nota de plata nu am mentionat in postarea anterioara. Chiar nu te uiti la preturi? Ca nu esti baiat de bani gata (dintr-o postare a ta un pic mai veche, inca conduci o Dacie foarte veche). Macar un mic calcul inainte sa comanzi sa vezi cam cat va fi nota de plata. Iar daca stii ca meniul e scump in acel local, la ce Sfantu’ ai mai intrat acolo?

        Cat despre gustul mancarii, nu vorbii in numele tuturor. Rogu-te.

        SOC, GROAZA ŞI ÎNMĂRMURIRE! Degeaba le ceri patronilor sa umble la meniu. Nu te-ai gandit cu tu nu esti din grupul lor de tinta? Poate nu esti din nisa lor selecta pe care o targeteaza.

        • Lugojeanul

          8 februarie 2015 at 15:23

          Nu am cenzurat niciodata comentarii care au fost decente.

          Castig destul de bine pentru varsta mea, in timp ce majoritatea celor de o varsta cu mine nu au loc de munca. Tu aveai de lucru la 22 de ani? Si daca ar fi gratis, nu am incredere intr-o persoana care isi face singura reclama. Eu nu stiu cine esti, tu despre mine, da, semn ca blogul meu e mai bun decat orice blog sau site de prezentare ai tu sau agentia ta.

          Ochiurile de ou nu sunt singurele pe care le pot gati impecabil. Daca ai sub 25 de ani, te invit oricand la o cina facuta de mine, te asigur ca bate experienta pe care am avut-o la restaurant.

          La pizza astepti 15 minute pentru ca e mai mult de lucru, in schimb orezul sa il dai in unt dureaza 5 minute, daca e deja fiert, iar un pui sa il prajesti pe gratar dureaza iar cate 4 minute pe o parte. Deci timpul de 45 de minute e jalnic.

          M-am uitat la preturi si cu bucurie, din banii mei putini, dadeam si 60 de lei pe masa asta, insa cand imi ceri 30 de lei pe un piept de pui si un orez prajit si tare, imi pare rau, dar nu te pot crede pe cuvant. Ma mandresc cu Dacia mea veche, a fost prima mea masina cumparata din banii mei. Tu ce ti-ai cumparat din banii CASTIGATI DE TINE la 19 ani?

          Pai nu pentru gust mananci o mancare de cinci stele? Restaurant cu pretentii si preturi mari, te astepti la gust bun, nu?

          Nisa lor selecta pe care o targeteaza? Asta ai invatat-o la teambuilding? 🙂 Care grup tinta, daca nici capacul de la toaleta nu sta in sus? Tu te auzi ce vorbesti?

          • Mihaela

            10 februarie 2015 at 09:14

            In primul rand comentariile mele au fost decente, si totusi cenzurate. Blogul tau nu este citit ca are continut bun ci pentru continut prost. Omul se mai descreteste cand vede putina prostie.

            Eu aveam de lucru la 18 ani. Am urmat facultatea si mi-am pastrat si locul de munca, daca chiar te intereseaza despre viata mea si cum am inceput viata muncitoreasca. Asa ca nu te mandri ca la 22 de ani tu aveai e lucru. E foarte tarziu ca la varsta de 22 de ani sa ai de lucru si sa te mai si mandresti cu asta. Ce ai asteptat pana la 22 de ani? Sa iti puna mamicuta job-ul pe tava? Jale, sincer. Asta daca vrei sa ne luam de job-uri. Cat stiu despre tine din faptul ca singur iti scrii biografia pe site, asa ca nu e din cauza ca aflu amanunte din cititul printre randuri din blogul tau sau fac vreo analiza psihologica din felul cum scrii.

            Cat despre cunostintele tale despre orez… Baiatule, se vede ca habar nu ai de gatit. Orezul alb are nevoie de 15-25 de minute de gatire, cel integral intre 30 si 40 de minute, iar orezul salbatic chiar si o ora.

            Tu stii cat costa un piept de pui in magazin? (alimentara de exemplu) Nu. Pentru ca se vede ca nu iti faci singur cumparaturile, ci mai degraba mamicuta ta.

            Ce mi-am cumparat de banii castigati de mine la 19 ani? Un apartament cu doua camere. La 21 de ani mi-am luat o masina (nicidecum Dacia de acum 30 de ani), iar la 25 de ani m-am mutat la propria casa. Asta ca sa vezi ca se poate mult mai mult decat poti tu. Inceteaza sa te lauzi cu ce ai facut tu la 19-21 de ani. Ca nu ai facut nimic, din contra te faci de rusine. Asta ca sfat prietenesc.

          • Lugojeanul

            10 februarie 2015 at 19:50

            Nu ti-am sters niciun comentariu de pe acest IP, pot verifica. Daca blogul are continut prost si cineva il citeste, e prost? Vezi ca imi jignesti cititorii.

            Felicitari pentru realizarile tale marete de pana la 21 de ani. Si eu lucru de la 17 ani, dar nu asta este ideea. Mama mea nu are posibilitatea sa imi ofere prea multe pe tava, cum probabil s-a intamplat in cazul tau, dar cred ca nu are rost sa intram in detalii pentru ca aici este vorba despre o recenzie, nu despre vietile personale ale cititorilor. Blogul e blog, asta e rolul lui, sa mai scriem si din viata personala, acolo un 10%.

            Orezul se fierbe dimineata si se tine cald, nu il fierbi la comanda ca ar dura fiecare masa doua ore sa fie servita, de-aia e orez cu unt, il incalzesti in unt si il aduci la masa.

            Daca pana la 19 ani ti-ai cumparat un apartament pe banii tai, felicitarile mele! Nu am spus ca mi-am luat un BMW, dar cred ca orice masina cumparata pana la 20 de ani e o realizare. Bravo tie ca ai avut propria ta casa pana la 25 de ani, mai am si eu 3 ani sa fac asta, asa ca am destul timp. Stiu ca se poate, nu am zis ca eu sunt un exemplu, insa cred ca e bine sa ne bucuram cu ce avem, nu sa ne laudam, cum ai facut tu in acest comentariu, de ce avem. Degeaba ai totul, daca esti un pachet de nervi si ura, asa cum esti tu.

            Comentariile despre orice altceva decat despre recenzia de mai sus nu mai intra, fara suparare, dar cititorii nu cred ca sunt interesati de vietile noastre personale, ci de recenzia in sine. Mersi pentru intelegere.

            O seara placuta!

  10. sau lasa

    6 februarie 2015 at 18:42

    am fost si eu la nomma restaurant, la fel de dezamagit am fost, drept urmare am comandat doar o apa si am avut norocul sa fie jegos paharul, si pe fund si pe marginea de jos, (am incercat sa fac poza) poate daca as fi baut coca cola nu s-ar fi intamplat ceva, pe youtube gasim filmulete cum coca cola dezintegreaza carnea! de aceea ne-am dus la gasthaus eduard sa mancam, fa acolo o recenzie, multumesc!

    • Lugojeanul

      6 februarie 2015 at 18:46

      Voi merge si acolo, e pe lista, la fel ca toate restaurantele propuse de voi aici sau pe Facebook. Multumesc de parere, asteptam si altele de la alte restaurante sau alte persoane care au mai fost in localul recenzat aici.

  11. XYZ

    9 februarie 2015 at 10:31

    Cred ca acea Mihaela are legatura cu restaurantul vizitat de tine, altfel nu era asa vehementa. Asa ca…n-are rost sa-ti bati capul Gabi ! O s-o tina pe-a ei…la nesfarsit…ca ăla de bâtă…

    • Lugojeanul

      9 februarie 2015 at 17:30

      Asa cred si eu, desi poate ni se pare. Nu imi bat capul, raspund si atat, daca e indecent ce scrie, trimit la spam si gata.

  12. via d'Avignon

    9 februarie 2015 at 19:44

    Cat mai sta Florin la bucatarie pizza va fi..ca pa Italia,apoi va deveni”placinta” dupa ce pleaca el

  13. raisa

    10 februarie 2015 at 22:55

    Tin sa remarc ca inca nu te poti potoli…iti place sa faci multa valva,daca te deranjeaza ca timpul de asteptare la restaurantul nomma este prea mare dute la kfc si asteapta la rand,am observat ca iti place asa zisa mancare. Eu am mancat la acel restaurant si sincer mancarea,servirea,curatenia,muzica si mai ales ambientul ma face sa ma intorc ori de cate ori am ocazia.ospatarii sunt foarte promti,draguti si zambitori,asa ar trebui sa fie orice ospatar! asa ca domnul Gabriel Iosa eu cred ca ar trebui sa renunti la asa zisele recenzii pentru ca oameni ca mine(multumiti)sunt multi!

    • Lugojeanul

      11 februarie 2015 at 00:19

      Nu ma pot potoli in ce sens? Lumea e libera sa comenteze, asa cum esti tu si restul cititorilor, recenzia are deja o saptamana si inca intra multa lume pe ea, semn ca lugojenii vor cat mai multe asemenea articole. Ti se pare normal sa astepti 45 de minute dupa un piept de pui cu restaurantul gol? Te intorci, mai ales ca lucrezi acolo, deci trebuie sa te intorci. Ospatarii sunt draguti, mai ales ca tu esti unul, n-am ce zice, asa e! Sunt oameni si multumiti, si nemultumiti, dar ambele categorii au dreptul la o parere.

  14. Calin

    13 februarie 2015 at 16:05

    Sincer daca e sa o luam asa, la fiecare restaurant putem gasi cate un defect. Am fost, am mancat si sincer nu mi s-a parut mult(pentru un restaurant, nu fast food de 2lei) nici pretul si nici timpul de asteptare. Nu cred ca ar trebui sa arunci cu noroi chiar in halul asta. E ca si cum cineva ar scrie de tine ca faci stiri la comanda sau de cacat(stim cam toti cum se fac stirile). Sincer sunt profund dezamagit de rautatea cu care ai prezentat acest restaurant. In fine, sunt curios la celelalte reastaurante ce vei scrie. Bafta si usor cu colesterolul!

    • Lugojeanul

      13 februarie 2015 at 19:40

      Calin,

      Multumesc pentru comentariu. E foarte bine ca ai fost la restaurant si ca ai incercat pe pielea ta si, si mai bine, ca ai dat peste o experienta placuta, semn ca lucrurile merg spre bine in local. Nu am aruncat cu noroc in nimeni, dupa cum vezi am aratat si punctele bune, si cele mai putin bune ale experientei mele la restaurant, mi-am spus parerea si cam atat, nu am injurat, nu am vorbit urat si nu am scris articolul ca sa fac rau cuiva, ci doar ca sa imi spun punctul meu de vedere fata de pranzul pe care l-am servit. Imi pare rau ca te-am dezamagit in asa hal, insa la fel de corect voi fi si la urmatoarele recenzii, iar daca asta nu e bine, atunci n-am cum sa te ajut. Bafta si tie!

  15. Cosmin

    10 aprilie 2015 at 04:19

    Sunt un mare gurmand si bun cunoscator al restaurantelor / restauranteurilor din Romania, si nu numai. Am consumat cine si pranzuri la restaurante de „tiristi” precum si la 1 si 2 stele Michelin (la 3 stele ajung anul viitor, chiar – culmea – la Noma, in Copenhaga).

    Referitor la ce zicea „Mihaela” mai sus, apropo de timpul de gatire al orezului.

    Doamna draga, in niciun restaurant din lumea asta nu se va pune bucatarul sa-ti gateasca orezul de la zero pe loc. Orezul se prefierbe inainte de pranz, respectiv inainte de cina, tocmai ca sa nu dureze 30 de minute daca il comanzi. Majoritatea restaurantelor chiar congeleaza ciorbe portionate si, cand vine momentul, scoate una si o pune pe foc. Doara nu crezi ca iti face cineva ciorba pe loc.

    Cat despre preturi, pieptul de pui – ca tot veni vorba de el – costa 19,3 lei + TVA / kilogram. Ca sa obtii 180 de grame finit, trebuie sa pui pe foc aproximativ 215 grame. Adica, materia prima te costa cam 4,4 lei pentru pui, inca 2 lei orezul, sosul inca 2 lei, deci sub 9 lei maaxim.

    In orice restaurant din lume te vei duce, pretul final pe care ar trebui sa-l vezi pe meniu este urmatorul: cost de productie (cu tot cu TVA) x 3 = pretul final. Asta, desigur, cu conditia ca preparatul sa fie gatit corect.

    Cam atat..

    • alex

      21 februarie 2017 at 18:08

      esti mare cunoscator, probabil la bodega satului aveau 2 cauciucuri michelin in fata si ai zis ca te ai ajuns :))
      cum sa congelezi o ciorba care a fost deja fiarta, esti pe treaba ta sau razi de oameni pe aici?! :)) pai aia ar fi motiv pt anpc sa inchida restaurantul. daca tu ai mancat asa ceva, mi e mila de tine. da cum ziceam, la bodega orice e posibil.
      zici ca pretul in meniu e cost productie x 3 la TOATE restarantele? si la alea de 1 cauciuc michelin si la alea de 3 cauciucuri dunclop la fel, identice, oglinda, gemene? ca in comunism, nu? :))
      180 de grame pui finit obtii din 215 grame? tre sa pui vreo 250 g daca puiul e crud, daca e congelat trebuie mai mult, functie de cata apa au bagat aia la market in el. fa te orice, da nu bucatar!
      cam atat… :))

  16. alex

    21 februarie 2017 at 18:01

    sper ca intre timp recenzorul de restaurante si-a schimbat obiceiurile pentru ca la analizat un restaurant era zero. barat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Când are loc prima ediție Banat Brunch 2020 la îndemână pentru lugojeni

Publicat

în

Prima ediție a evenimentului Banat Brunch accesibilă lugojenilor a fost deja anunțată. Doritorii pot participa la poate cel mai important eveniment gastronomic cu specific bănățean din zona orașului pe 11 iulie, când la Margina, sat Coșteiu de Sus, se pune masa pentru oaspeții amatori ai vieții culinare bănățene.

Tanti Emilia, renumită pentru organizarea Micului Dejun de la Margina, vizitat anual de sute de turiști din toată lumea, va fi gazda evenimentului de pe 11 iulie. Programul începe la 11 dimineața, când are loc brunch-ul propriu-zis, după care la 13 au loc ateliere pentru adulți și copii, o vizită în sat și respectiv la cariera de piatră.

Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina organizatorilor, Eat-Local. Prețul unui loc la Banat Brunch la Margina este de 100 de lei.

Citiţi mai departe

Lugoj

UPDATE: Tânăr de 19 ani din Lugoj, mort în urma acccidentului extrem de grav de pe drumul dintre Lugoj și Recaș

Publicat

în

Accident deosebit de grav pe Drumul Național 6 dintre Lugoj și Recaș. O persoană a fost grav rănită, medicii încercând să o salveze după ce mașina pe care o conducea a ajuns sub un TIR. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri dimineața, în jurul orei 11, în dreptul localității Topolovățu Mare.

Potrivit pompierilor lugojeni, s-a intervenit la fața locului cu o ambulanță, dar și cu o mașină de descarcerare. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre cum a avut loc accidentul, polițiștii urmând să stabilească cine se face vinovat de producerea acestuia.

UPDATE: Tânărul de 19 ani din Lugoj, victimă a accidentului care a avut loc între Topolovăț și Șuștra, a murit în ciuda eforturilor medicilor. 

UPDATE 2: „Din primele informatii, un autoturism ce se deplasa pe DN6, la intrarea in localitatea Sustra nu a adaptat viteza intr-o curba la dreapta, a patruns pe sensul opus de mers intrand in coliziune cu un autoturism dupa care a fost proiectat intr-un tir. Soferu care nu a adaptat viteza a decedat. Traficul este blocat.”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Citiţi mai departe

Lugoj

FOTO Magazin alimentar din Coșteiu, distrus de flăcări 

Publicat

în

Un magazin alimentar și o anexă a locuinței proprietarilor au ars, în dimineața zilei de luni, în urma unui incendiu în localitatea Coșteiu de lângă Lugoj. Din primele informații, pompierii spun că focul ar fi pornit de la un scurtcircuit, produs undeva în interiorul alimentarei. 

Pompierii au fost chemați la ora 1 dimineața, flăcările manifestându-se atât în interiorul magazinului, cât și în spatele acestuia și la un garaj la sosirea forțelor de intervenție. Polițiștii timișeni au declarat pentru Lugojeanul.ro că în cauză a fost deschis un dosar pentru distrugere din culpă. 

Cercetările vor continua în acest caz. Casa de care aparține magazinul este proprietatea unui bărbat arestat pentru contrabandă cu țigări.

Citiţi mai departe

Cele mai citite