Connect with us

Educație

Lugojenii și făgețenii, rezultate deosebite la concursul național de soft organizat de Clubul Copiilor

Publicat

în

Concursul Naţional de Soft „Grigore Moisil”, ediţia a XXV-a, s-a desfăşurat în perioada 15 – 19 mai 2019, fiind organizat de Clubul Copiilor Lugoj şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Deschiderea festivă a avut loc joi, 16 mai 2019, la Universitatea Europeană Drăgan, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs. La deschidere, au participat un număr mare de elevi, profesori şi părinţi.

Fiind o ediţie aniversară, a participat la deschiderea festivă domnul Francisc Boldea, primar al municipiului Lugoj, Dobrin Gabriel, prorector al Universităţii Europene „Drăgan”, Stancov Jelco, inspector şcolar, Berghin Simona, director al Clubului Copiilor Lugoj,  care au adresat participanţilor un cuvânt de bun venit la Lugoj. Pe parcursul acestei deschideri festive, participanţii au putut urmări un colaj de fotografii de la prima ediţie a acestui concurs până în prezent.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Elevii de la secţiunea de programare s-au deplasat la cele două licee din oraş, „Coriolan Brediceanu” şi „Iulia Hasdeu”, instituţii partenere în organizarea concursului. Secţiunea de comunicări ştiinţifice s-a desfăşurat la Universitatea Europeană Drăgan. În cadrul acestei secţiuni, elevii şi-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost apreciate de comisia de jurizare.

RETIM

 La acest concurs au participat peste 200 elevi din  Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Târgu Jiu, Suceava, Aiud, Victoria, Sighişoara, Timişoara, Făget şi Lugoj.

Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeană Drăgan, sâmbătă, 18 mai 2019. Organizatorii şi membrii comisiei de evaluare au felicitat pe toţi participanţii, de la cele două secţiuni, iar elevii care s-au remarcat au primit diplome. Premiile elevilor, la această ediţie a concursului, au constat în  vouchere de cumpărături online, sponsorizate de  firma  IRIAN Software Development SRL, din Timişoara, prin domnul ing. Software Toth Cristian, fost participant şi premiant al acestui concurs în mai multe ediţii.

 

Pe lângă ceilalţi premianţi, din Lugoj, au obţinut rezultate deosebite elevii:

La secţiunea programare, de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu” şi Clubul Copiilor Lugoj, elevul Seracovanu Edward, cls. a VI-a, a obţinut premiul II.

La comunicări științifice, gimnaziu, secțiunea pagini web, elevul Bucovan Mihnea, de la Școala Gimnazială  „A. Odeanu” și Clubul Copiilor Lugoj, a obținut premiul III pentru lucrarea Oldies but Goldies.

La comunicări ştiinţifice, liceu, secţiunea soft utilitar şi jocuri, elevul Grigorie Dennis de la Liceul „Iulia Hasdeu” a obţinut premiul II pentru lucrarea Hellnix.

La comunicări ştiinţifice, au fost prezentate şi lucrări din domeniul roboţilor şi al automatizărilor. De la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”, s-au remarcat elevii:

Recalo Paul, premiul II cu lucrarea Charlie

Mihaila Daniel, premiul III cu lucrarea Robot Linie

Ilia Raul, mențiune cu lucrarea Ardutitu

De la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget, au fost premiați elevii:

Marti Georgiana și Cisar Eduard – premiul II – pentru lucrarea Care on Wheels.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Șefa peste școli din Timiș a băgat nevasta primarului directoare la școală, într-o comună de lângă Lugoj

Publicat

în

Aura Danielescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a băgat-o pe nevasta primarului din Boldur, Sorina Stoi, directoare la școala din comună. Mutarea politică a stârnit un val de critică la adresa edilului din sat, dar și la numele noului inspector șef al ISJ Timiș. Aura Danielescu a revenit recent pe funcția pe care a părăsit-o înainte de pandemie. Aceasta crede că măsura nu este una nefirească, oricine putând să ocupe un loc de director, dacă și cunoaște pe cine trebuie.

”Până la finalizarea concursului, inspectorul școlar general poate, uzând de prerogativele legale, să numească directori, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean! În urmă cu doi ani, actuala doamna director a fost numită pe funcție de colegul meu Marin Popescu, dumneaei fiind consiliera domnului primar Buciu! La școala din Boldur existau și există presiuni, ce perturbă activitatea în integralitatea ei, nu doar cea care se observă din postările apărute pe rețelele de socializare!

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate dovedi calități manageriale și cu siguranță, acea persoană poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic! Doamna director de la Boldur nu a ajuns în acea unitate pentru că era cadru didactic acolo, pentru că a participat la vreun concurs pe post, ci pentru că un inspector școlar general a numit-o, în baza unor criterii pe care dumnealui le-a avut în vedere, fără să fi avut experiență managerială anterioară!

RETIM

Pur și simplu… a fost cadru didactic și consiliera domnului Buciu! Actuala doamna director este profesor în unitate, are experiență în managementul unității și este din localitate! Concursul poate schimba situația și până atunci, o schimbare poate demonstra dacă o parte din problemele de acolo se vor liniști!”, a declarat Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, pentru Redeșteptarea.

Claudiu Buciu, primarul demis al Lugojului, s-a declarat indignat de mutarea de la ISJ. Flavia Cut, directoarea demisă, este fosta consilieră a primarului care s-a trezit cu mandatul încheiat de către prefectură.

”Copiii în primul rând! Mergi mai departe, Flavia! O decizie total nedreaptă a fost luată astăzi cu privire la conducerea Școlii Gimnaziale din Boldur. Actuala directoare, Flavia Cut, a fost înlocuită, cu o lună înainte de concursul ce se va organiza pentru ocuparea acestui post. A fost înlocuită tocmai cu persoana care va câștiga acest post… Pentru că toți știm cât de corecte sunt aceste concursuri. Cu toții știm că nu contează ce e bine pentru copii, pentru elevi.

Contează doar ce-și doresc politicienii deformați de spectrul pierderii funcției. Astfel ajung să facă numiri pe criterii care compromit definitiv procesul educațional. Numirea nevestei primarului în fruntea acestei școli, doar pentru că e nevasta primarului și pentru că primarul e din același partid cu cei care decid cine este director, nu este decât încă un cuțit înfipt în viitorul copiilor. Ceea ce ai făcut pentru acești copii, nu va putea șterge cu pixul niciun politician. Bucuria de a veni la școală și de a învăța din plăcere se dobândesc și se întrețin greu.

Ai reușit pentru că iubești cu adevărat copiii. Tot ce ai făcut pentru această școală, toate titlurile obținute, toate proiectele implementate sau în curs de implementare, toată mulțumirea părinților, nu au contat în luarea acestei decizii. Pentru copii însă, școala a căpătat un sens, a devenit un rost în viața lor, urmare a implicării tale. Trist este că totul se va întoarce la “normal”. Mergi mai departe, Flavia.

Există milioane de copii care au nevoie de oameni, dascăli și manageri ca tine. Din păcate sunteți prea puțini, din păcate, politicienii aflați în funcții de decizie numesc în fruntea școlilor indivizi după chipul și asemănarea lor. Astăzi nu contează suferința ta, contează doar că în mod nedrept copiii din această școală au încăput din nou pe mâna celor care au distrus sistematic învățământul Românesc și implicit România. Ai tot respectul nostru și toată susținerea celor care am văzut cât bine ai făcut acestei școli și copiilor pe care-i găzduiește”, a transmis Buciu pe Facebook.

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori va avea loc la începutul anului școlar 2022-2023. Până acum doar fosta directoare Cut s-a înscris la concurs.

Citiţi mai departe

Educație

Peste jumătate dintre profesorii din Lugoj și restul județului nu au luat note de trecere la titularizare

Publicat

în

Profesorii din Timiș nu au excelat nici în acest an la titularizare. Examenul s-a dovedit a fi prea greu pentru mai bine de jumătate dintre profesori, care nu au reușit să ia notă de trecere, adică 7, pentru a promova titularizarea.

Dintre cei 948 de dascăli care au susținut examenul, 200 nu au luat nici măcar nota 5. 289 de cadre didactice au luat între 5 și 6,99, note care nu i-au ajutat să devină cadre titulare la școlile din Lugoj, Timișoara sau comunele din județ.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Din fericire, 459 de profesori au promovat examenul, patru reușind să ia chiar nota 10. 1280 de profesori s-au înscris pentru examen, 948 susținând proba.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Rotary Lugoj, donație importantă de calculatoare pentru mai multe școli din oraș

Publicat

în

Clubul Rotary Lugoj a donat 38 de calculatoare (Desktop fara monitor) mai multor școli din oraș

„Donația a fost împărțită, după cum urmează: 20 calculatoare la Colegiul National Coriolan Bredicean, 18 calculatoare la Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” și Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”. Calculatoarele, Desktopuri Fujitsu Siemens cu procesoare I5 și licențe de Windows, provin de la firma Wentronic Holding GmbH din Braunschweig, Germania. Au fost direcționate și aduse personal de Bogdan Gașpar, membru Rotary Club Lugoj, care lucrează la Wentronic Holding GmbH, ca director IT. Costul aproximativ al calculatoarelor este de 800 lei/bucata. Sperăm ca aceasta colaborare să continue și pe viitor, deoarece Lugojul are nevoie de astfel de dotări, atât în școlile implicate în acest proiect cât și în alte școli și cercuri de informatică, și nu numai”, transmit reprezentanții Rotary Lugoj.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Bani cheltuiți cu folos. Au făcut fericiți, la propriu, circa 1.500 de copii din Lugoj

Publicat

în

Râdem ca să fim sănătoși – un proiect al Asociației Reflector finanțat de Primăria Municipiului Lugoj în cadrul sesiunii I de finanţări nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Lugoj pentru activităţi nonprofit de interes local, a făcut posibil ca aproximativ 1.500 de copii din cadrul a trei școli partenere să-și îmbrace fața cu râsete și zâmbete, să învețe modalități de a face față provocărilor.

Este cunoscut faptul că traumele nevindecate din copilărie pot avea urmări pentru toată viața. În contextul pandemiei Covid 19 și a războiului izbucnit în Ucraina, copiii sunt supuși unor tensiuni și momente de stres pe care nu le conștientizează, nu le recunosc, sau identifică. În lipsa unui mecanism prin care să poată fi eliminate, acestea pot conduce la probleme majore în viața de adult, probleme atât de natură psihică cât și fiziologică.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Proiectul Râdem ca să fim sănătoși a venit în sprijinul eforturilor de combatere a factorilor majori de stres, prin atelierele de râs ce au fost desfășurate în luna iunie în cadrul  unor unități de învățământ de pe raza Municipiului Lugoj.  Atelierele de râs au fost coordonate de actrița/ stand-up comediant Diana Roșca și au beneficiat de ele elevii celor trei școli partenere: Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 4.

RETIM

“E prețios să vezi copiii râzând. Noi încercăm să le aducem aceste zâmbete și să-i învățăm să-și inducă o stare de bine în perioadele în care aceasta pare să fie departe. Fiecare zâmbet în plus contează, pentru ei, pentru cei din jurul lor, pentru noi. Paradoxul e că, noi îi facem să râdă, iar atunci când ei o fac, privindu-i, ne reamintim cum e să râdem din adâncul sufletului. Mulțumim conducerii Școlilor „Anișoara Odeanu”, Gimnazială nr.2, Gimnazială nr. 4, pentru căldura cu care ne-au primit, pentru sprijinul în acest demers de a crea generații încrezătoare în propriile forțe și creatoare de frumos. Mulțumim Primăriei Municipiului Lugoj care a avut încredere în proiectul nostru și a făcut posibile aceste minunate zâmbete de copii.”, a declarat Actrița Diana Roșca, coordonatoarea atelierelor și totodată coordonatoarea acestui proiect.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite