Connect with us


Educație

Cea mai mare medie la Admitere din Lugoj vine de la o elevă a unei școli private

Publicat

în

Cea mai mare medie de Admitere în urma Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a 8 la Lugoj vine de la o elevă a unei școli private din oraș. Este vorba despre eleva Brianna Nicole Gașpar de la Școala Gimnazială “Harul”, singura școală privată din municipiu. 

Tânăra a reușit să adune o medie de 9,83 la admitere, a 75-a medie din Timiș din 4559 de elevi care au susținut examenul. Brianna a reușit să obțină nota 10 la matematică și respectiv 9,60 la limba română. 

A doua medie din Lugoj este cea a elevei Anda Maria Mateș de la Brediceanu, care a reușit să adune o medie de 9,81 la admitere. Raul Mihai Opriță este elevul cu a treia medie din Lugoj, 9,68. 

Liceele din Lugoj, gata să-și primească bobocii

Cele patru licee din Lugoj, la care se adaugă al cincilea liceu începând cu această toamnă, sunt gata să își primească noul val de boboci. Astfel, aceștia vor putea alege între:

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – Tehnologie – Servicii – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – Tehnologie – Mecanică – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Turism și alimentație publică – 56 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Electronică – automatizări – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Industrie textilă și pielărie (seral) – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Mate-Info – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Științe ale naturii – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Filologie – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Mate-Info – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Științe ale naturii – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Filologie – 56 de locuri;

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și literatură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Toate activitățile de la Liceul „Brediceanu” se vor desfășura online. Încă două eleve depistate cu COVID

Publicat

în

La sfârșitul acestei săptămâni, încă două eleve de la Liceul „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, au fost testate pozitiv cu coronavirus. Astăzi, conducerea unității de învățământ a convocat consiliul de administrație al liceului și a decis suspendarea tuturor activităților și desfășurarea lor în sistemul online.

„În această săptămână au fost depistate pozitiv cu virusul covid19, 2 eleve din clasa a unsprezecea (clase diferite) și o elevă din clasa a douăsprezecea. Chiar dacă elevele au participat online la cursuri în această săptămână, consiliul de administrație al liceului, întrunit astăzi, sâmbătă, 17 octombrie, a hotărât (conform legislației în vigoare) că toate activitățile să se desfășoare online în săptămânile 19-23 octombrie și %26-30 octombrie (săptămâna cu școala altfel). Sperăm ca după aceste 2 săptămâni ne vom putea relua activitatea în incinta liceului. Hotararea CA va fi trimisă și ISJ-ului spre aprobare”, ne-a transmis conducerea unității de învățământ.

Citiţi mai departe

Educație

Elevă de la Liceul Coriolan Brediceanu, infectată cu coronavirus

Publicat

în

Elevii uneia dintre clasele a douăsprezecea de la Liceul „Coriolan Brediceanu” au fost trimiși, astăzi, acasă, după ce conducerea unității de învățământ a fost anunțată de către părinții unei eleve că a fost testată pozitiv și că are COVID-19.

„Ieri, spre seară, am fost informat de către părinții unei eleve din clasa a douăsprezecea că a fost testată și rezultatul a fost pozitiv, din păcate. Fata respectivă, nu a mai fost la școală de joi, de săptămâna trecută. Noi am aflat aseară, iar astăzi de dimineață am dezinfectat sala și, conform legii, am așteptat să fin anunțați de către DSP.

Nu am primit nicio informare, dar la ora 10.00 am convocat consiliul profesoral, le-am prezentat cazul și, deși fata nu a mai fost de o săptămână, am decis ca elevii din clasa respectivă să meargă acasă și, de mâine, să facă orele în online. Săptămâna viitoare vor face orele în acest sistem, iar de săptămâna viitoare intrăm oricum în programul <<Școala Altfel>>”, a declarat Aurelian Sima, directorul liceului lugojean.

Acesta a menționat că orele nu se pierd, unitatea de învățământ având un sistem de predare online care funcționează.

Citiţi mai departe

Educație

Lugojeanul de la Oxford a câștigat încă două medalii internaționale în matematică

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Sergiu Novac, lugojeanul care este student la Oxford, a câștigat recent două medalii de bronz la două competiții internaționale extrem de importante. Sergiu a făcut parte din loturile naționale care au reprezentat România în două concursuri desfășurate online în vara acestui an, în condiții speciale: Cyberspace Mathematical Competition și Olimpiada Internațională de Matematică.

Sergiu Novac are un palmares impresionat de concursuri naționale și internaționale câștigate. Pe timpul liceului, absolvit la „Coriolan Brediceanu”, a continuat să obțină primul loc și punctaj maxim la etapele locale, județene și naționale ale olimpiadei de matematică, trecând apoi firesc la competițiile internaționale și obținând rezultate remarcabile: mențiune la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada la sfârșitul clasei a noua, în 2017, medalie de aur la concursul internațional „Mathematical Danube Competition” în clasa a zecea, în 2018, medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică în 2018 și 2019, medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică în 2019 și mențiuni la Romanian Master in Mathematics în ultimele două clase de liceu.

Citiţi mai departe

Cele mai citite