În cadrul lucrărilor de modernizare a căii ferate dintre Lugoj și Timișoara, sucursala regională CFR SA va scoate din funcțiune și va valorifica mai multe bunuri. La începutul acestei săptămâni, Ministerul Transporturilor a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre privind disponibilizarea unor bunuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ca urmare a lucrărilor aferente modernizării liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, lotul 2 Lugoj – Timișoara Est.
Proiectul prevede trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului și în administrarea Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R.-S.A. a aproximativ 83,5 kilometri de cale ferată, 91 de macazuri, 21 de treceri la nivel cu calea ferată, 27 de poduri și 26 de podețe. Aceste bunuri vor fi scoase din funcțiune și, acolo unde este cazul, casate și valorificate.
Valoarea de inventar a liniilor de cale ferată, macazurilor și trecerilor la nivel cu calea ferată este de 5,4 milioane de lei, iar valoarea podurilor și podețelor este de 4,8 milioane de lei. Cele mai vechi bunuri din acest proiect datează din anul 1876, iar cele mai recente sunt din 1998.
Trecerile la nivel cu calea ferată afectează stațiile și intervalele de pe traseele: Lugoj, Jabăr, Belinț, Chizătău, Topolovăț, Recaș, Remetea Mare și între stațiile Tapia-Lugoj, Jabăr-Belinț, Recaș-Remetea Mare, Remetea-Ghiroda, Lugoj-Jabăr, Belinț-Chizătău, Chizătău-Topolovăț, Topolovăț-Recaș și Remetea Mare-Timișoara Est, conform tion.ro.
De asemenea, podurile și podețele afectează secțiunile dintre Găvojdia-Lugoj, Lugoj-Belinț, Belinț-Chizătău, Chizătău-Topolovăț, Topolovăț-Recaș, Recaș-Remetea Mare, Remetea Mare-Timișoara Est și stațiile de cale ferată: Lugoj, Jabăr, Belinț, Chizătău, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.