Connect with us

Administrație

Liberalii au venit cu o soluţie pentru rezolvarea accesului în Militari. Primarul nu a fost de acord

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost chemaţi, joi, 11 ianuarie, de către primarul Francisc Boldea într-o nouă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi, ultimul punct era şi controversatul schimb cu MapN, propus pentru a treia oară pentru aprobarea consilierilor locali, în primele două dăţi acesta fiind respins.

Meniul zilei, Octavian

Este vorba despre un teren de 8.250 de mp, cu patru clădiri, pentru care MapN cere Lugojului 30 de locuinţe la cheie. Chiar dacă schimbul este neechitabil şi valoarea locuinţelor este mult mai mare decât a terenului ce ar trebui preluat, Francisc Boldea insistă ca imobilul(teren şi clădiri) să fie solicitat de la minister, motivând că pe el se află drumul de acces în cartierul Militari.

Consilierul Marius Martinescu a propus ca amendament, ca cele 60 de apartamente pe care primăria se obligă să le construiească în imobilul ce îl va prelua de la MapN, în maxim cinci ani, să fie ridicate şi cu fonduri externe de bugetul local.  Amendamentul a fost aprobat, apoi preşedintele de şedinţă a dat cuvântul persoanelor interesate de proiect şi locuitorilor din cartier, care au participat la şedinţă.

Circ sub protecţia primarului. Doi dintre susţinătorii acestuia s-au dat în spectacol

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu care a cerut câteva lămuriri legate de modul cum a gândit şi pregătit Primăria preluarea şi implementarea proiectului privind construirea de locuinţe.

Buciu a întrebat dacă există o expertiză tehnică la zi a clădirilor ce urmează să fie preluate, dacă există o evaluare a imobilului, dacă e adevărat că jumătate din terenul ce urmează să fie preluat nu va putea fi folosit pentru că se află în zona de protecţie a căilor ferate, dacă executivului i se pare echitabil schimbul şi dacă primăria a cerut drept de servitute pe teren atunci când acesta a fost preluat de MapN. Aşa s-a aflat că singurul demers pe care Primăria trebuia să-l facă, acela de a cere drept de servitute pentru acces, nu a fost făcut, iar documente privind expertiza şi evaluarea nu există.

După ce Buciu a încheiat seria de întrebări, a cerut cuvântul unul dintre locuitorii cartierul care a încercat să-i spună primarului că pe lângă acces, există probleme mult mai mari care nu sunt rezolvate şi a încercat să le expună consilierilor locali. Acesta nu a fost lăsat de către Francisc Boldea, care i-a replicat că e o şedinţă extraordinară şi se discută strict de problema accesului în cartier.

Nu la fel a procedat primarul la ceea ce a urmat, când au luat cuvântul susţinătorii săi, o parte membrii PSD, care nu aveau nicio legătură cu cartierul şi care au vorbit cu totul despre alte probleme, fără legătură cu ordinea de zi a şedinţei. Zeci de minute aceştia au reuşit să transforme şedinţă într-un circ, discutând pe un ton nepotrivit şi încercând să-i intimideze pe consilieri, ca aceştia să voteze propunerea primarului.

O tânără, care s-a autointitulat reprezentantă a societăţii civile, a avut un meci personal cu consilierul independent Liviu Brânduşoni, a cărui suspendare a cerut-o pentru că filmează şedinţele consiliului local şi le transmite pe Facebook. Dintre oamenii prezenţi la şedinţă, s-a remarcat Alin Cimponeriu, membru PSD şi reprezentant în consiliul local al satului Tapia, care striga mereu şi le aducea tot felul de acuzaţii consilieri locali care nu erau de acord cu propunerea primarului.

Timp de zeci de minute cât a durat tot acest scandal nici primarul, nici preşedintele de şedinţă nu i-au oprit pe scandalagii. La un moment dat, consilierii PNL au încercat să detensioneze situaţia şi au făcut o propunere care putea să rezolve problema accesului în cartier. Aceştia au propus un amendament, ca Primăria Lugoj să ceară drept de servitute pentru terenul pe care se află drumul de acces în cartierul Militari. Propunerea nu a fost pe placul primarului care le-a spus că aşa ceva e ilegal şi a cerut părerea juristului Primăriei, prezent la şedinţă.  Juristul nu a împărtăşit părerea primarului, menţionând doar că propunerea liberalilor nu poate fi făcută ca amendament şi că trebuie un proiect de hotărâre separat. A urmat o nouă rundă de jigniri şi strigături din partea celor doi susţinători ai primarului, din nou lăsaţi să-şi facă spectacolul în voie.

În final, proiectul de transfer a fost propus la vot, însă din nou nu a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat, consilierii PMP votând împotrivă, cei de la PNL şi independentul Liviu Brânduşoni abţinându-se.

Administrație

Primăria caută să angajeze un inspector pentru relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate

Publicat

în

„Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de Inspector, clasa I, grad profesional principal, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Compartiment relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate.

Meniul zilei, Octavian

În conformitate cu prevederile art. 618 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, concursul este organizat în baza excepției prevăzute de art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata normală a timpului de lucru pentru funcția publică de execuție vacantă este 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână.

Proba suplimentară de testare a cunoștințelor IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu – 19 iulie 2021, ora 1100.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Proba scrisă se va desfășura în data de 21 iulie 2021 ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

-condiții specifice de studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 15 iunie –  5 iulie 2021.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau „mailto:personal@primarialugoj.ro” personal@primarialugoj.ro. ”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia-Daniela Ivăniș, Inspector debutant.

Data afișării: 15 iunie 2021.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Reprezentanții primăriei încep să meargă în cartiere, să dezbată proiectele cu locuitorii, acolo unde acestea se vor implementa

Publicat

în

Primăria Lugoj și UrbanizeHub România dau, astăzi, 7 iunie, startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, prin care se începe reabilitarea mai multor zone de relaxare din oraș, dar mai ales locuri de joacă, care în prezent sunt într-o stare necorespunzătoare.

Meniul zilei, Octavian

Este prima dintr-o lungă serie de acțiuni pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România le vor avea în cartierele lugojene, în perioada următoare. Practic, se renunță la vechiul sistem de dezbateri publice, organizat de fosta administrație la sediul instituției, la care nu participa nimeni, mai ales din cauza orelor nepotrivite la care erau susținute. De luni, 7 iunie, reprezentanții primăriei vor dezbate fiecare proiect cu cetățenii, la fața locului, acolo unde urmează să fie implementat proiectul respectiv.

„Vă așteptăm să vă alăturați campaniei „Noi revitalizăm orașul”, la prima acțiune, de astăzi, 7 iunie, de la ora 17, la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), de pe str. Vasile Goldiș, fie că sunteți locuitor al carterului, fie că sunteți un lugojean interesat de cum se va desfășura campania noastră mai departe și ce locuri din oraș vom viza”, anunță reprezentanții Primăriei Lugoj

Programul evenimentului:
17:00-17:15 Debutul evenimentului
17:15-17:30 Prezentarea echipei
17:30-17:45 Prezentare concept de reactivare, împreună cu populația din zonă
17:45-18:15 Activitate interactivă (chestionare, întrebări-răspuns, etc.)
18:15-18:50 Exprimări libere (feedback)
18:50-19:00 Încheierea evenimentului

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„E foarte important pentru noi, să veniți cu idei și solicitări pentru transformarea zonelor de relaxare din oraș. Dorim ca proiectele pe care le vom desfășura să fie realizate doar după consultarea comunității și pe baza dezbaterilor publice, pentru că lugojenii sunt cei care folosesc aceste spații și trebuie să aibă un cuvânt de spus în realizarea lor”, mai spun cei de la Primărie.

Alături de Primăria Lugoj, încă de la primul eveniment, de luni, 7 iunie, se vor afla și reprezentanții UrbanizeHub România, partenerul pe termen lung pentru acest tip de proiecte. E vorba despre specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. De asemenea, va participa și o grupă de studenți de la Facultatea de Geografie a Universității de Vest din Timișoara, care urmează să se implice în desfășurarea campaniei. Împreună vom prelua toate propunerile comunității și le vom transforma în proiecte.

În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite