Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Liberalii au venit cu o soluţie pentru rezolvarea accesului în Militari. Primarul nu a fost de acord

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost chemaţi, joi, 11 ianuarie, de către primarul Francisc Boldea într-o nouă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi, ultimul punct era şi controversatul schimb cu MapN, propus pentru a treia oară pentru aprobarea consilierilor locali, în primele două dăţi acesta fiind respins.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Este vorba despre un teren de 8.250 de mp, cu patru clădiri, pentru care MapN cere Lugojului 30 de locuinţe la cheie. Chiar dacă schimbul este neechitabil şi valoarea locuinţelor este mult mai mare decât a terenului ce ar trebui preluat, Francisc Boldea insistă ca imobilul(teren şi clădiri) să fie solicitat de la minister, motivând că pe el se află drumul de acces în cartierul Militari.

Consilierul Marius Martinescu a propus ca amendament, ca cele 60 de apartamente pe care primăria se obligă să le construiească în imobilul ce îl va prelua de la MapN, în maxim cinci ani, să fie ridicate şi cu fonduri externe de bugetul local.  Amendamentul a fost aprobat, apoi preşedintele de şedinţă a dat cuvântul persoanelor interesate de proiect şi locuitorilor din cartier, care au participat la şedinţă.

Circ sub protecţia primarului. Doi dintre susţinătorii acestuia s-au dat în spectacol

RETIM

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu care a cerut câteva lămuriri legate de modul cum a gândit şi pregătit Primăria preluarea şi implementarea proiectului privind construirea de locuinţe.

Buciu a întrebat dacă există o expertiză tehnică la zi a clădirilor ce urmează să fie preluate, dacă există o evaluare a imobilului, dacă e adevărat că jumătate din terenul ce urmează să fie preluat nu va putea fi folosit pentru că se află în zona de protecţie a căilor ferate, dacă executivului i se pare echitabil schimbul şi dacă primăria a cerut drept de servitute pe teren atunci când acesta a fost preluat de MapN. Aşa s-a aflat că singurul demers pe care Primăria trebuia să-l facă, acela de a cere drept de servitute pentru acces, nu a fost făcut, iar documente privind expertiza şi evaluarea nu există.

După ce Buciu a încheiat seria de întrebări, a cerut cuvântul unul dintre locuitorii cartierul care a încercat să-i spună primarului că pe lângă acces, există probleme mult mai mari care nu sunt rezolvate şi a încercat să le expună consilierilor locali. Acesta nu a fost lăsat de către Francisc Boldea, care i-a replicat că e o şedinţă extraordinară şi se discută strict de problema accesului în cartier.

Nu la fel a procedat primarul la ceea ce a urmat, când au luat cuvântul susţinătorii săi, o parte membrii PSD, care nu aveau nicio legătură cu cartierul şi care au vorbit cu totul despre alte probleme, fără legătură cu ordinea de zi a şedinţei. Zeci de minute aceştia au reuşit să transforme şedinţă într-un circ, discutând pe un ton nepotrivit şi încercând să-i intimideze pe consilieri, ca aceştia să voteze propunerea primarului.

O tânără, care s-a autointitulat reprezentantă a societăţii civile, a avut un meci personal cu consilierul independent Liviu Brânduşoni, a cărui suspendare a cerut-o pentru că filmează şedinţele consiliului local şi le transmite pe Facebook. Dintre oamenii prezenţi la şedinţă, s-a remarcat Alin Cimponeriu, membru PSD şi reprezentant în consiliul local al satului Tapia, care striga mereu şi le aducea tot felul de acuzaţii consilieri locali care nu erau de acord cu propunerea primarului.

Timp de zeci de minute cât a durat tot acest scandal nici primarul, nici preşedintele de şedinţă nu i-au oprit pe scandalagii. La un moment dat, consilierii PNL au încercat să detensioneze situaţia şi au făcut o propunere care putea să rezolve problema accesului în cartier. Aceştia au propus un amendament, ca Primăria Lugoj să ceară drept de servitute pentru terenul pe care se află drumul de acces în cartierul Militari. Propunerea nu a fost pe placul primarului care le-a spus că aşa ceva e ilegal şi a cerut părerea juristului Primăriei, prezent la şedinţă.  Juristul nu a împărtăşit părerea primarului, menţionând doar că propunerea liberalilor nu poate fi făcută ca amendament şi că trebuie un proiect de hotărâre separat. A urmat o nouă rundă de jigniri şi strigături din partea celor doi susţinători ai primarului, din nou lăsaţi să-şi facă spectacolul în voie.

În final, proiectul de transfer a fost propus la vot, însă din nou nu a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat, consilierii PMP votând împotrivă, cei de la PNL şi independentul Liviu Brânduşoni abţinându-se.

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite