Connect with us


Administrație

Liberalii au venit cu o soluţie pentru rezolvarea accesului în Militari. Primarul nu a fost de acord

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost chemaţi, joi, 11 ianuarie, de către primarul Francisc Boldea într-o nouă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi, ultimul punct era şi controversatul schimb cu MapN, propus pentru a treia oară pentru aprobarea consilierilor locali, în primele două dăţi acesta fiind respins.

PMP

Este vorba despre un teren de 8.250 de mp, cu patru clădiri, pentru care MapN cere Lugojului 30 de locuinţe la cheie. Chiar dacă schimbul este neechitabil şi valoarea locuinţelor este mult mai mare decât a terenului ce ar trebui preluat, Francisc Boldea insistă ca imobilul(teren şi clădiri) să fie solicitat de la minister, motivând că pe el se află drumul de acces în cartierul Militari.

USR

Consilierul Marius Martinescu a propus ca amendament, ca cele 60 de apartamente pe care primăria se obligă să le construiească în imobilul ce îl va prelua de la MapN, în maxim cinci ani, să fie ridicate şi cu fonduri externe de bugetul local.  Amendamentul a fost aprobat, apoi preşedintele de şedinţă a dat cuvântul persoanelor interesate de proiect şi locuitorilor din cartier, care au participat la şedinţă.

Circ sub protecţia primarului. Doi dintre susţinătorii acestuia s-au dat în spectacol

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu care a cerut câteva lămuriri legate de modul cum a gândit şi pregătit Primăria preluarea şi implementarea proiectului privind construirea de locuinţe.

Buciu a întrebat dacă există o expertiză tehnică la zi a clădirilor ce urmează să fie preluate, dacă există o evaluare a imobilului, dacă e adevărat că jumătate din terenul ce urmează să fie preluat nu va putea fi folosit pentru că se află în zona de protecţie a căilor ferate, dacă executivului i se pare echitabil schimbul şi dacă primăria a cerut drept de servitute pe teren atunci când acesta a fost preluat de MapN. Aşa s-a aflat că singurul demers pe care Primăria trebuia să-l facă, acela de a cere drept de servitute pentru acces, nu a fost făcut, iar documente privind expertiza şi evaluarea nu există.

După ce Buciu a încheiat seria de întrebări, a cerut cuvântul unul dintre locuitorii cartierul care a încercat să-i spună primarului că pe lângă acces, există probleme mult mai mari care nu sunt rezolvate şi a încercat să le expună consilierilor locali. Acesta nu a fost lăsat de către Francisc Boldea, care i-a replicat că e o şedinţă extraordinară şi se discută strict de problema accesului în cartier.

Nu la fel a procedat primarul la ceea ce a urmat, când au luat cuvântul susţinătorii săi, o parte membrii PSD, care nu aveau nicio legătură cu cartierul şi care au vorbit cu totul despre alte probleme, fără legătură cu ordinea de zi a şedinţei. Zeci de minute aceştia au reuşit să transforme şedinţă într-un circ, discutând pe un ton nepotrivit şi încercând să-i intimideze pe consilieri, ca aceştia să voteze propunerea primarului.

O tânără, care s-a autointitulat reprezentantă a societăţii civile, a avut un meci personal cu consilierul independent Liviu Brânduşoni, a cărui suspendare a cerut-o pentru că filmează şedinţele consiliului local şi le transmite pe Facebook. Dintre oamenii prezenţi la şedinţă, s-a remarcat Alin Cimponeriu, membru PSD şi reprezentant în consiliul local al satului Tapia, care striga mereu şi le aducea tot felul de acuzaţii consilieri locali care nu erau de acord cu propunerea primarului.

Timp de zeci de minute cât a durat tot acest scandal nici primarul, nici preşedintele de şedinţă nu i-au oprit pe scandalagii. La un moment dat, consilierii PNL au încercat să detensioneze situaţia şi au făcut o propunere care putea să rezolve problema accesului în cartier. Aceştia au propus un amendament, ca Primăria Lugoj să ceară drept de servitute pentru terenul pe care se află drumul de acces în cartierul Militari. Propunerea nu a fost pe placul primarului care le-a spus că aşa ceva e ilegal şi a cerut părerea juristului Primăriei, prezent la şedinţă.  Juristul nu a împărtăşit părerea primarului, menţionând doar că propunerea liberalilor nu poate fi făcută ca amendament şi că trebuie un proiect de hotărâre separat. A urmat o nouă rundă de jigniri şi strigături din partea celor doi susţinători ai primarului, din nou lăsaţi să-şi facă spectacolul în voie.

În final, proiectul de transfer a fost propus la vot, însă din nou nu a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat, consilierii PMP votând împotrivă, cei de la PNL şi independentul Liviu Brânduşoni abţinându-se.

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite