Connect with us

Actualitate

Inca nu imi vine sa cred…

Publicat

în

Ryanair-MAX-2-1De astazi, putem ajunge la Bucuresti la pret de nimic, efectiv de nimic, fara sa stam 12 ore in tren sau sa platim 150 de euro cat costa in medie un bilet la Tarom. Inca nu imi vine sa cred asta. De ce? Nu pentru ca a venit Ryanair la Timisoara, asta se vehicula de mult, ci pentru ca Tarom, aceasta firma aflata pe pierderi de ani buni, cu jumatate din companie dintr-o singura familie la propriu si, ei bine, romaneasca la preturi, a permis asa ceva.

Meniul zilei, Octavian

Fiind in Romania, chiar si venirea unui asemenea investitor este plauzibil ca se poate ingreuna sau chiar impedica prin „smecherii”, „interventii” si „pile”. Nu, vorbesc prostii? Hai, mai ganditi-va. Timisoara-Bucuresti era una dintre cele mai profitabile rute ale unui Tarom aflat la limita puterilor, mai sarac decat compania aeriana a Uzbekistanului.

E genial, sincer, faptul ca o companie ca Ryanair opereaza de azi la 60 de kilometri de Lugoj. Pe langa ca aduce legatura cu Bucurestiul la preturi normale (daca vreau sa merg sambata la Bucuresti, ma costa 260 de lei dus-intors, care e mai mult decat rezonabil fata de un vagon de dormit, 10 ore, 300 de lei, sau un bilet la Tarom, 650 de lei si chiar mult mai mult), va scadea si pretul la bilete pe rutele comune cu Wizzair.

Per total, asta inseamna bilete mai ieftine pentru cei destul de „pe faza” pentru a le prinde. De asemenea, sigur vom vedea si rute noi, de exemplu Timisoara-Stockholm, despre care se aude ca inca se face cu autocarul in draci, din lipsa de alternative (lumea parca nu a auzit de avion) ceea ce in 2016 este ridicol.

RETIM

Despre ruta Timisoara-Bucuresti si comparatia intre Tarom si Ryanair, e mai mult decat clar ca a noastra companie va disparea in maxim un an de pe TSR. Te costa mult mai putin sa inchiriezi o limuzina de la aeroport pana la hotel (dus-intors) si o camera de hotel cum sunt cele de la Pullman, Ramada sau chiar Marriot, cel mai luxos din Bucuresti, sa stai o noapte acolo, sa mananci o cina buna la un restaurant din centru si tot nu platesti mai mult decat un Timisoara-Bucuresti dus-intors cu Tarom.

Nu ma credeti?

-90 de lei bilet de avion dus-intors (datele sunt 15-16, de ziua mea, a very happy coincidence);
-170 de lei limuzina de la aeroport la hotel dus-intors;
-200-400 de lei camera de hotel, in functie de preferinte, toate super luxoase.

Rezulta un total de 550 de lei, pe acolo. Chiar si asa, tot va raman 100 de lei ciubuc, pentru cina aia buna buna la Osho sau Hard Rock Cafe, ca deh, sunteti la Bucuresti si… fitze!

Multumim Cerurilor, Naturii, lui O’Leary, cui trebuie. Bine ca am ajuns si noi in rand cu lumea macar la acest capitol si bine ca nu mai trebuie sa asteptam dupa guvern sa faca rahaturile alea de autostrazi, care oricum nu se mai gata vreodata.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite