Connect with us

Actualitate

FOTO: Zeci de soferi lugojeni au fost amendati astazi pentru ca nu au purtat centura de siguranta

Publicat

în

20131106_103325După ce prima etapă a acțiunii Seatbelt s-a încheiat în luna septembrie, polițiștii având atunci rezultate exemplare pentru un oraș precum Lugojul, aplicând în câteva zile peste 300 de amenzi doar pentru nepurtarea centurii de siguranță în trafic, săptămâna aceasta acțiunea a fost reluată de către agenții din cadrul biroului rutier lugojean.

Zeci de conducători auto au fost trași pe dreapta, pe motiv că nu purtau centurile de siguranță, fapt ce le pune în pericol viețile în timp ce se află la volanul mașinii. Astăzi, doar pe trei străzi din Lugoj, Nicolae Bălcescu, Colloman Wallisch și Făgetului, într-un interval scurt de timp de doar câteva ore, peste 40 de șoferi au fost amendați doar pentru nepurtarea centurii de siguranță. Cazurile de șoferi care nu respectă această lege elementară din Codul Rutier este în creștere, astfel că polițiștii nu au altă soluție decât să crească, la rândul lor, acțiunile de acest gen.

Astfel de activități au mai avut loc la Lugoj, iar cea care a început luni urmează să se desfășoare pe durata a două săptămâni. Numărul mare de șoferi care nu poartă centura de siguranță în Lugoj este alarmant, majoritatea accidentelor, ușoare sau grave, terminându-se cu răni serioase sau chiar cu decesul conducătorilor auto sau a pasagerilor din mașini din cauza nerespectării acestei norme elementare din regimul circulației.

La rândul lor, polițiștii locali au reînceput amendarea celor care parchează ilegal mașinile puse la vânzare pe străzile lugojene, aceștia chemându-i la sediul serviciului pe titularii autoturismelor lăsate în parcări cu informații despre model, motorizări și prețul de comercializare lipite pe geamurile ușilor vehiculelor.

3 Comments

3 Comments

 1. cristian

  6 noiembrie 2013 at 20:00

  Sa se lase si cu amenzi celor care parcheaza la CEC si vireaza la stanga,opresc voluntar in oras unde li-se-scoala,inclusiv la comunitari care nu dau dovada de respectarea acelorasi reguli,la Teatru unde se parcheaza si se lasa masinile haotic si exemple pot continua,semafor corcodel,univeraitate,la mai putin de 25m de intersectie,la „cimitir unde se parcheaza pe trotuar o camioneta si obstructioneaza vizibilitatea+taximetristi,oprirea si parcarea in sens giratoriu micro-III,etc,etc.

 2. Daniel

  6 noiembrie 2013 at 23:24

  Nu mai stiu saracii de Rad si Chebici cum sa isi salveze functia si nascocesc tot felul de actiuni si activitati penibile de acest gen. Asta e cel mai mare rau care il fac lugojenii, asa-i, merg fara centura? Dar de domnul Rad care conduce o masina cu numere false de Bulgaria, fara centura si vorbind la telefon constant nu il vede nimeni? Dar pe domnul Chebici care merge la tot felul de sindrofii cu masina de servici(Vento Albastru) si pleaca la volanul aceleasi masini fara sa se poata tine pe picioare de la bautura nu il vede nimeni?

  • victor L

   8 noiembrie 2013 at 15:53

   @ Daniel,
   pe rind; o sa le vina si lor 😛
   (Daca e asa cum spui.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean de 39 de ani, vindecat de coronavirus, a murit de infarct la două zile după externarea din spital

Publicat

în

Un lugojean de 39 de ani, tatăl a doi copii, a murit, duminică după-masa, după ce a suferit un infarct. Bărbatul a ajuns acasă vineri, după ce a stat două săptămâni internat în spital la Timișoara, fiind infectat cu coronavirus. 

Angajat al unei multinaționale din oraș, lugojeanul a fost declarat vindecat de Covid-19, după două teste negative. După două săptămâni de stat în spital, corpul și mai ales inima acestuia au fost slăbite, bărbatul suferind de afecțiuni cardiace preexistente.

Duminică la prânz, lugojeanul a făcut infarct. Medicii de la ambulanță chemați la fața locului nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, după ce l-au resuscitat timp de aproape o oră.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Actualitate

Sancțiuni în Timișoara și Lugoj din cauza nerespectării reglementărilor pentru prevenirea coronavirusului

Publicat

în

În contextul epidemiologic al acestei perioade, Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează ample acțiuni de control privind verificarea modului în care sunt implementate și respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul teraselor aparținând unităților de alimentație publică, hypermarket-uri, piețe agro-alimentare, baze de agrement și unități industriale. Aceaste controale vor continua și pe mai departe, la nivelul tuturor operatorilor economici din Timișoara, Lugoj, dar și alte localități din județ.

Urmare a verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare și nerespectarea măsurilor impuse (distanțare, informare, avertizare) pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor transmisibile. Aceste nereguli s-au soldat cu aplicarea, în al doilea trimestru al anului, de 58 de sancțiuni contravenționale, din care 17 avertismente și 41 amenzi în valoare totală de 251.100 lei.

În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie si cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a luat toate măsurile care s-au impus in cazul fiecărei persoane depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, monitorizând în permanență evoluția situației epidemiologice, până la dispariția oricărui risc infecțios.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO O mămică, cu doi copii în mașină, a intrat într-un stâlp pe o stradă din Lugoj

Publicat

în

O mămică, care avea doi copii în mașină, a intrat cu autoturismul într-un stâlp la Lugoj. S-a întâmplat miercuri dimineața, în jurul orelor 7:30, pe strada Bocșei din oraș. Martorii au explicat că femeia a ieșit din mașină și, alături de copii, a luat-o la fugă după accidentare.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile PSI, mașina rămânând blocată deasupra marginii drumului, după ce a rupt stâlpul în două. Aceștia au confirmat pentru Lugoejanul.ro că, la sosirea la fața locului, pasagerii mașinii erau de negăsit.

Cel mai probabil, o clipă de neatenție a dus la incidentul rutier. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma impactului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite