Connect with us

Administrație

FOTO Lugojul, orașul cu groapă, șanț sau denivelare pe fiecare stradă. Un taximetrist a făcut turul urbei

Publicat

în

RETIM

Lugojul este spaima șoferilor de ani buni. An de an, mai ales după ce temperaturile scad iarna, ca mai apoi vremea să se încălzească, apar sute de gropi în asfaltul de pe străzile din oraș. De obicei cârpite cu o primăvară înainte, gropile sunt adevărate capcane pentru șoferi, care nu de puține ori au afirmat că Lugojul este orașul din România cu cel puțin o groapă, denivelare sau șanț pe fiecare stradă.

Andrei, un taximetrist din Lugoj, a luat orașul la pas și a fotografiat zeci de gropi, denivelări, șanțuri, guri de canal și alte pericole pe care șoferii trebuie să le evite sau să le traverseze zi de zi în timp ce circulă prin oraș. Pozele au ajuns pe Facebook, unde lugojenii s-au mirat de cum a ajuns să arate străzile din orașul lor.

Strada cârpită cu… cărămidă!

O stradă din Lugoj a fost cârpită, după ce s-a săpat un șanț pentru canalizare, cu cărămidă. Imaginea este una cu adevărat unică. Am încercat să stăm de vorbă cu primarul orașului să vedem dacă există vreun plan de asfaltare al străzilor pentru începutul de 2020, sau dacă acestea vor fi în continuare cârpite ca și până acum. Acesta nu a răspuns la telefon.

Comentariile la postările taximetristului lugojean de pe Facebook sunt critice la adresa administrației locale. Oamenii se plâng și fac haz de necaz de starea străzilor din oraș.

“Și panzerul nemțesc ar ceda pe drumurile astea. Trebuie să votăm cu un gospodar nu cu mafioți”, spune Tiberiu.

“Și încă câte gropi mai sunt de fotografiat”, crede Marius, un alt internaut.

“Vai de noi zici că e ca în Beirut la noi la Lugoj”, mai spune un alt lugojean.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

La 1 februarie va avea loc prima concediere colectivă de la Meridian. Câți oameni pleacă acasă

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost convocați în ședință extraordinară, joi, 21 ianuarie, pentru a discuta noua organigramă și măsurile de redresare propuse de conducerea societății Meridian 22.

RETIM

În momentul de față, Meridian are 129 de angajați. Aceștia se ocupă de livrarea apei potabile, serviciul de canalizare, activitatea de transport urban și gestionarea patrimoniului locativ al municipiului. În noua organigramă nu se mai regăsesc 30 de angajați. La aceste concedieri se mai adaugă și desființarea unor posturi vacante. Este vorba despre șapte locuri de muncă pentru muncitori și patru pentru personalul din birouri.

Pentru ca să limiteze numărul persoanelor concediate, conducerea Meridian 22 a anunțat că a luat o serie de măsuri. De exemplu, paza obiectivelor societății se va face cu proprii angajați și nu va mai fi plătită altor societăți. Se vor reduce cheltuielile cu protocolul și publicitate, dar și cheltuielile pentru combustibil. O altă serie de măsuri, la care s-au angajat cei din conducerea Meridian 22, se referă la recuperarea creanțelor societății, creșterea producției fizice facturate prin intensificare campaniei de montare a apometrelor dar și atragerea de lucrări executate pentru persoane fizice și juridice.

Dacă planul de reorganizare propus de conducerea Meridian 22 primește votul Consiliului Local Municipal, concedierea colectivă se va face începând cu 1 februarie.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj trebuie să acopere un deficit de peste 15 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Lugoj trebuie să acopere deficitul secțiunii de dezvoltare pentru anul 2020, din excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de peste 15,4 milioane de lei.

RETIM

„Deficitul vine din faptul că s-au cheltuit sume din fondul de rulment, care este un fel de credit propriu, de pe un an pe altul, cauzat de faptul că instituția nu a cheltuit banii alocați în anul curent. Orice cheltuială făcută din fondul de rulment este considerată deficit”, ne-a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din cauză că administrația Boldea nu a cheltuit toți banii de la bugetul local, în ultimii ani, fondul de rulment a ajuns la aproximativ 80 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Transfer de urgență. Cele 274 de locuințe aflate în administrarea Meridian 22 vor trece la Primărie

Publicat

în

Întregul fond locativ, aflat acum în administrarea SC Meridian 22 SA, va fi preluat de către Primăria Lugoj. Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară, pentru data de 21 ianuarie, când vor decide transferul fondului locativ. Demersul vine după ce Meridian a cerut schimbarea organigramei și diminuarea posturilor, pentru reducerea cheltuielilor. Din organigrama societății dispare structura care răspundea de gestionarea fondului locativ.

RETIM

„Societatea comercială Meridian 22 SA, prin adresa numărul 57, propune spre analiză și aprobare Consiliului Local al Municipiului Lugoj o nouă organigramă și un nou statut de funcții, urmare a situației dificile pe care o traversează, prin intermediul noi structuri urmărindu-se realizarea unor economii importante fără a fi afectate activitățile de livrare apei potabile și a serviciilor de canalizare. Se remarcă, în noua organigramă, că nu se mai regăsește personalul care să deservească activitatea de administrare a fondului locativ, care cuprinde un număr de 274 de imobile cu destinație de locuit și 13 spații cu altă destinație”, arată arhitectul-șef, Dinel Maziliu, în referatul transmis Consiliului Local al Municipiului Lugoj.

Maziliu recomandă ca Direcția de Urbanism a Primăriei Lugoj să preia până la 1 aprilie fondul locativ al municipiului.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite