Connect with us

Administrație

Locul din Lugoj unde se strâng peste 1000 de oameni și care rămâne deschis în ciuda avertizărilor privind coronavirusul

Publicat

în

RETIM

Un loc din Lugoj în care se strâng peste 1.000 de persoane în fiecare săptămână rămâne deschis, chiar dacă guvernul a adoptat o ordonanță prin care interzice orice fel de adunare mai mare de o mie de persoane. Este vorba despre ocico, târgul de vechituri al orașului care, potrivit administrației locale, rămâne deschis și se va desfășura în fiecare marți ca și până acum.

În ciuda răspândirii epidemiei de coronavirus, autoritățile locale au decis să nu suspende deocamdată târgul de vechituri de la marginea orașului. Primăria susține că nu se impune regula în cazul târgului până în acest moment.

“Noi suntem informați la zi despre virus. Deocamdată nu se impune să închidem. Nici la școli nu vom închide, nu avem cu 1000 de persoane școli. La meciurile de volei iar nu pentru că sala are 800 de locuri. Am transmis școlilor să cumpere dezinfectant și săpun, sunt bani, trebuie să se ocupe fiecare de asta”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea. 

Epidemia de coronavirus a ajuns în România, primele măsuri luate de guvern fiind drastice. Chiar dacă în țară sunt doar 15 cazuri confirmate, adunările de orice fel de peste 1.000 de persoane, concerte, spectacole și orice alte activități, au fost interzise până la finalul lunii. 

Totodată, toate cursele aeriene dinspre și înspre Italia cu destinația România au fost anulate până pe 23 martie. Cei care vin din Italia cu mașina sau trenul vor intra automat în carantină într-unul dintre punctele pregătite de Ministerul Sănătății. În funcție de evoluția epidemiei, guvernul ar putea impune măsuri și mai dure în încercarea de a minimiza riscul răspândirii epidemiei.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

La 1 februarie va avea loc prima concediere colectivă de la Meridian. Câți oameni pleacă acasă

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost convocați în ședință extraordinară, joi, 21 ianuarie, pentru a discuta noua organigramă și măsurile de redresare propuse de conducerea societății Meridian 22.

RETIM

În momentul de față, Meridian are 129 de angajați. Aceștia se ocupă de livrarea apei potabile, serviciul de canalizare, activitatea de transport urban și gestionarea patrimoniului locativ al municipiului. În noua organigramă nu se mai regăsesc 30 de angajați. La aceste concedieri se mai adaugă și desființarea unor posturi vacante. Este vorba despre șapte locuri de muncă pentru muncitori și patru pentru personalul din birouri.

Pentru ca să limiteze numărul persoanelor concediate, conducerea Meridian 22 a anunțat că a luat o serie de măsuri. De exemplu, paza obiectivelor societății se va face cu proprii angajați și nu va mai fi plătită altor societăți. Se vor reduce cheltuielile cu protocolul și publicitate, dar și cheltuielile pentru combustibil. O altă serie de măsuri, la care s-au angajat cei din conducerea Meridian 22, se referă la recuperarea creanțelor societății, creșterea producției fizice facturate prin intensificare campaniei de montare a apometrelor dar și atragerea de lucrări executate pentru persoane fizice și juridice.

Dacă planul de reorganizare propus de conducerea Meridian 22 primește votul Consiliului Local Municipal, concedierea colectivă se va face începând cu 1 februarie.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj trebuie să acopere un deficit de peste 15 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Lugoj trebuie să acopere deficitul secțiunii de dezvoltare pentru anul 2020, din excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de peste 15,4 milioane de lei.

RETIM

„Deficitul vine din faptul că s-au cheltuit sume din fondul de rulment, care este un fel de credit propriu, de pe un an pe altul, cauzat de faptul că instituția nu a cheltuit banii alocați în anul curent. Orice cheltuială făcută din fondul de rulment este considerată deficit”, ne-a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din cauză că administrația Boldea nu a cheltuit toți banii de la bugetul local, în ultimii ani, fondul de rulment a ajuns la aproximativ 80 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Transfer de urgență. Cele 274 de locuințe aflate în administrarea Meridian 22 vor trece la Primărie

Publicat

în

Întregul fond locativ, aflat acum în administrarea SC Meridian 22 SA, va fi preluat de către Primăria Lugoj. Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară, pentru data de 21 ianuarie, când vor decide transferul fondului locativ. Demersul vine după ce Meridian a cerut schimbarea organigramei și diminuarea posturilor, pentru reducerea cheltuielilor. Din organigrama societății dispare structura care răspundea de gestionarea fondului locativ.

RETIM

„Societatea comercială Meridian 22 SA, prin adresa numărul 57, propune spre analiză și aprobare Consiliului Local al Municipiului Lugoj o nouă organigramă și un nou statut de funcții, urmare a situației dificile pe care o traversează, prin intermediul noi structuri urmărindu-se realizarea unor economii importante fără a fi afectate activitățile de livrare apei potabile și a serviciilor de canalizare. Se remarcă, în noua organigramă, că nu se mai regăsește personalul care să deservească activitatea de administrare a fondului locativ, care cuprinde un număr de 274 de imobile cu destinație de locuit și 13 spații cu altă destinație”, arată arhitectul-șef, Dinel Maziliu, în referatul transmis Consiliului Local al Municipiului Lugoj.

Maziliu recomandă ca Direcția de Urbanism a Primăriei Lugoj să preia până la 1 aprilie fondul locativ al municipiului.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite