Connect with us

Opinii

EDITORIAL Speranța moare ultima, dar moare și ea

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului său, Claudiu Buciu, a făcut unele declarații pe care nu mă pot abține să nu le comentez. În primul rând, vreau să precizez că eu nu cred în pocăința păcătosului, și ca atare, nici în sinceritatea celor declarate la sfârșit de mandat de ex-primarul Francisc Boldea. Dumnealui, încă se mai crede vulpe între găini, semn că nu a înțeles nimic, nu numai din înfrângerea recentă, dar nici din experiența vieții. Vorba lui mieroasă din care răzbate frustrarea îmi transmite clocotul de nemulțumire interioară. Francisc Boldea a declarat:

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun, în fond, ei sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au. În trei mandate,  am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”.

RETIM

Dacă după trei mandate, recunoașteți că nu ați apreciat corect nevoile lugojenilor, înseamnă că nici nu v-au interesat problemele lor reale. Ați condus orașul ca pe propria dumneavoastră moșie. Aroganța, îngâmfarea și incompetența v-au dus la pierderea celui de al patrulea mandat, nu vârsta. E frumos că vă recunoașteți înfrângerea și că felicitați noul primar. Probabil ați copiat comportamentul lui Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, dar ați omis esențialul.

El s-a retras și din viața politică, dumneavoastră, nu! Ba mai mult, rămâneți în fruntea organizației PSD, ca un luminat strateg de care partidul nu se poate lipsi. Nu vreau să fiu ipocrit și să se înțeleagă că îmi fac griji pentru viitorul acestui partid. Nu, nici vorbă de așa ceva, cu toate că sunt convins că este nevoie și de social-democrație în țara asta, dar continundu-vă activitatea în politică, veți îngropa și partidul.

Dacă doriți neapărat să activați undeva, cred că ați putea rupe bilete la SPA Lugoj și să fiți plătit cu un anumit procent din vânzări. Nu vă mai puneți experiența la dispoziția noii administrații, pentru că nu mai are nimeni nevoie de ea. Vă doresc să vă regăsiți liniștea pierdută, să înțelegeți că eu nu am nimic personal cu dumneavoastră și că sunt doar demonul care îndeamnă la bine. Și, ar mai fi ceva de adăugat referitor la speranța politicienilor expirați: Speranța moare ultima, dar moare și ea!

Dan TIMARU

 

 

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

„Lumea nouă”, văzută dintr-un sat din Banat

Publicat

în

Trăiesc într-o lume a absurdului.. și gata! Am stat pe bancă cu femeile satului la vorbă – ca în fiecare dimineață, simțim pulsul rural. Și bietele femei, vizibil confuze după ce-au văzut o emisiune la TV, m-au întrebat cum se poate ca femeia să devină bărbat și invers. „Tu maică, avea papuci cu toc si purta haine de muieri!!!” Cum să explic unor oameni inocenți și simpli, din satul românesc, aceste anomalii? Nu-mi explic mie… și sunt lingvist de meserie.. am cuvintele la mine de obicei. Le-am zis că nu se poate si m-am retras, dornică să-mi explic mie măcar..

În urmă cu puțin timp, dicționarul explicativ al limbii engleze (Cambridge) a schimbat definiția cuvântului FEMEIE. De ce? Păi dacă a devenit atât de neclar.. ne-au lămurit!
Zice așa:
Woman – an adult who lives and identifies as female though they may have been said to have a different sex at birth.
Femeie – un adult care trăiește și se identifică cu o femelă chiar dacă la naștere a avut un sex diferit.
Asta înseamnă că oricine poate fi femeie. Te-ai născut mascul dar tu mergi pe tocuri și te dai cu ruj? Ești femeie! Mai mult de atât, există legi în comunitatea vestică care impun să folosești pronumele corespunzătoare. În loc de „el” spui „ea” (chiar dacă ochii, percepția ta, îți semnalizează că este un EL în carne și oase) și invers. Toată nebunia asta este valabilă și pentru bărbați.
Și nebunia continuă! Schimbăm limbajul în așa fel încât bărbații care se simt femei și femeile care se simt bărbați să nu cumva să se simtă si jigniți!!! Adică cum îi poți jigni? Simplu, folosind cuvintele pe care le-ai folosit toată viața ta! Nu mai ai voie să le folosești că jignești minoritățile de deviați decrepitați, scăpați de sub controlul instituțiilor de boli psihice, care se cred femei, bărbați, capre, handicapați, cai, unicorni, dalmațieni, americani care se identifică cu koreeni, lupi, vampiri, sau mai știe naiba ce crede OMUL că este!!!!! La un moment dat am citit un articol despre un BĂRBAT american care se identifica cu o femeie de culoare, el fiind alb, și îi acuza pe cei care nu erau de acord cu el de RASISM. Stai… adică cum?? 🤦‍♀️
Deci, ce cuvinte au devenit jignitoare? Prezint mai jos o mini-listă, lista fiind implementată în școlile și instituțiile din America deja!!!
– FEMEIE a fost înlocuit cu „persoană care are menstruație” (menstruatoare as propune eu, măcar să ne si amuzăm) sau „persoană care are col uterin” (asta ca să nu jignim masculii care n-au așa ceva dar se cred femei)
– MAMA a fost înlocuit cu „persoană care naște” (născătoare sună mai bine, duce chiar spre creștinism).
– BĂRBAT a fost înlocuit cu „persoană care te poate lăsa gravidă” sau cu „persoană care poate avea cancer testicular”. Să râd sau să plâng.. habar n-am.. dar este incredibil!
– TATA a fost înlocuit cu „al doilea părinte biologic”! Hahaaaaa. Să nu ne fie de mirare când apare și al treilea și al patrulea părinte biologic.
Aceste cuvinte reprezintă fundația societății umane. Fără ele, se prăbușește totul! Dar nu s-au oprit aici cu schimbările. Absurdul devine mai patetic, mai scârbos!
Cuvântul PEDOFIL s-a schimbat in „persoană atrasă de minori” (sau MAPS, acronimul folosit). Motivul? Să nu jignim minoritatea de pedofili!!! Pedofilii se simt jigniți! Sunt o minoritate, deci au drepturi!!! Vreun potop planetar ceva nu mai vine?? Cum să nu-l jignesc pe indivdul, nemernicul, decrepitatul ăla care se uită la un copil de 6 ani și are intenții perverse și în mintea lui se petrec toate atrocitățile de care se teme orice părinte. DRACUL să vă ia!!!! Na, că v-am jignit!
Așadar, ca să nu jignesc minoritățile astea de pedofili, transsexuali, bisexuali, trisexuali, nonbinari, pansexuali, asexuali, demisexuali, cupiosexuali, intersexuali și ce alte aberații lingvistice și comportamentale mai există, eu trebuie să-mi schimb structura morală, structura pe care am clădit propria-mi identitate, propria-mi ființă. Trebuie să aprob și să aplaud cel mai scârbos absurd social!!! Trebuie să neg realitatea și să accept nebunia și iluzia altora. N-am voie sa fiu critică sau să nu fiu de acord că sunt catalogată transfobă sau rasistă sau ce descrieri lingvistice mi se mai atribuie.
CONCLUZIE: Oricât de confuză este treaba, un lucru este sigur în lumea in care eu trăiesc, în societatea în care funcționez, în familia mea, în cercul meu de prieteni, EU sunt o FEMEIE în carne și oase. Nu am dubii, nici n-am avut vreodată! Niciodată nu pot fi bărbat. Eu sunt MAMA, nu născătoare. Cum ar fi să mă strige fiica mea care se joacă pe uliță “Născătoareooooo, mi-e foameeee!!!”
Acest adevăr biologic nu-l pot nega indiferent de situație și pe cine jignesc spunând că sunt femeie și mamă! Consider că ce se întâmplă acum, cu aceste comunități de minorități deviate, a depășit cu MULT limita toleranței umane. Nu vreau să mă uit la desene, Cenușăreasa să zicem, și zâna este un transexual de culoare care se indetifică cu o… ZÂNĂ!! Nu vreau să văd bărbați pe tocuri care iși spun femei, mi se întoarce stomacul pe dos! Cum conduci tu tractorul pe tocuri??? Cum spargi lemnele pentru iarnă?? Cum ești tu persoana în care întreaga familie se odihnește când tu faci reclamă pentru firme renumite la dres de baie pentru femei??? Cum să te crezi bunică când tu de fapt ești BUNIC?!?! Cine ne mai muncește pământul? Cine ne mai ocrotește? Răspuns: Femeile care se cred bărbați! SIMPLU!!!
Îmi asum, sunt ignorantă, am limite. Nici cu mintea, nici cu inima nu pot înțelege aceste lucruri. Mă tem doar că în curând, femeile și bărbații autentici, care chiar sunt femei și bărbați de milenii, vor reprezenta o minoritate.
În final, ca să fiu și eu la loc de cinste în noua paradigmă de gândire, aș vrea și eu să mă identific cu Prințesa Rurală aici la mine-n sat, și poruncesc ca lumea să mă recunoască și să mi se adreseze cu „Your Rural Grace”. Doresc numele să-mi apară in manuale și drepturi in parlament. Doresc școlile toate (na, nu toate, astea de prin zona mea) să învețe cum să mi se adreseze CORECT. Voi purta doar rochii de prințese pe ulița satului, când hrănesc vacile, când merg cu oile și Badea Ion când vine de la câmp trebuie să ma servească și să înțeleagă că eu am sânge albastru, nu ca el, un bărbat penibil de normal și masculin, pasionat de tractoare!!
Norocul meu este că așa ceva, o asemenea aberație, un asemenea absurd NU este posibil in patria mea, ROMÂNIA! Pentru noi este o comedie vestică ieftină, un chici moral, o degradare a valorilor noastre românești, o insultă la adresa femeilor, o insultă la adresa bărbaților!

Numai bine,

RETIM

Prințesa Rurală

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL: Marea resetare

Publicat

în

Un nou experiment numit „Marea resetare”, bântuie de o bună bucată de timp prin lume. Acest concept are ca scop transformarea radicală a civilizației noastre. Sunt voci care avertizează omenirea că noua eră este gata să se instaureze pe întreaga planetă. Interesul elitelor mondiale este de a transforma capitalismul actual în ceva care seamănă cu fascismul din Italia anilor ‘30.

Colaborarea dintre guverne și lumea afacerilor are ca scop controlarea populației sub pretextul „schimbărilor climatice”. Energia verde, menită să salveze planeta de la pieire, însoțită de toate teoriile cu care suntem îndopați, face parte din Marea Resetare. Pandemia a fost testul care a confirmat că lumea poate fi manipulată cu ușurință și că reordonarea completă a lumii poate începe. Odată ce am fost de acord cu modul în care au decis să ne încalce libertatea de exprimare, băieții s-au apucat de treabă.

RETIM

Din punctul meu de vedere, cred că nu este vorba doar de o teorie a conspirației care umblă dezlegată prin lume, ci de un plan real, menit să schimbe din temelii ordinea socioeconomică globală. Ca să îmi verific părerea, am căutat pe site-ul WEF „Great Reset” și să vezi, frățicule, acolo grozăvie.

Chiar că intri în depresie când citești și afli ce ne paște: „Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!” sau„Veți mânca mult mai puțină carne, aceasta va de- veni un „răsfăț ocazional” și nu va mai fi inclusă în hrana de bază, pentru binele mediului înconjură- tor și al sănătății voastre”. Marea Resetare sau „a patra revoluție industrială” propovăduiește și contopirea omului cu mașina, idee cu care am făcut cunoștință în filmul lui Steven Spiel – berg „Minority Report”.

Simt că intru în pani – că și iau o pauză la citit. Ca să prind curaj, mă uit în buletin și îmi dau seama că nu mai apuc vremurile alea. Am intrat pe ultima sută de metri pentru calificarea la săritura în adâncime, la un metru și jumătate. Respir ușurat și reiau lectura. Din nou mă opresc pentru că în mintea mea stăruie ca un ecou ideea contopirii omului cu mașina. Îmi amintesc de o altă te- orie care se referă la pericolul inteligenței artificiale, unde experții avertizează că mașinile ar putea prelua controlul și lua decizii în locul umanității. Casa mi-e plină de aparatură care are în componența ei inteligență artificială.

Doamne, cât pot fi de inconștient! Stau liniștit în timp ce toate aparatele astea sunt cu ochii pe mine. Mâine-poimâine tăblăraiele astea o pun de răzmeriță și ajung sclavul lor. Mă vor reseta cu forța, ștergându-mi din memorie tot ce am stocat de-a lungul vieții. Dacă mă vedeți pe stradă despuiat, purtând drept veșmânt doar o frunză, să știți că mă cheamă Adam și că după marea resetare mă cred în Paradis!

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Când nu se vrea, se poate!

Publicat

în

Amendamentele pentru legea pensiilor speciale cerute de către Comisia Europeană au pus pe jar alianța PSD-PNL-UDMR. Este clar că nimeni nu vrea să rezolve această problemă, așa că asistăm la o nouă mascaradă politică à la Caragiale. Adică, neicușorule, „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.

Hoarde de politicieni ies în fața națiunii pe toate posturile de televiziune aruncând cartoful fierbinte al pensiilor speciale în palmele colegilor de alianță, care, bineînțeles, se fac vinovați de nerezolvarea situației. Și dă-i și luptă, frățicule, cu fantoma pensiilor speciale, cu tot felul de amendamente aberante pentru a fi discutate la nesfârșit în comisiile de specialitate. Se trage de timp, pentru că propunerile trebuiau depuse la Senat până miercuri, 29 martie, altfel legea actuală va trece tacit de prima cameră și nu mai ai ce-i face.

RETIM

Până în prezent, variantele discutate în Coaliție nu îndeplinesc cerințele asumate de România prin PNRR, iar o reformă reală a pensiilor speciale în mod sigur nu va avea loc. Coana Europa cere Guvernului mult prea mult din ceea ce acesta este dispus să ofere sau, mai bine zis, la ceea ce el trebuie să renunțe. Clasa politică apără interesele de grup ale castei din care face parte și va renunța la ajutoarele de miliarde de euro sub pretextul că preacinstitul guvern şi coaliţia de guvernare nu pot să îşi asume consecinţele reformei sistemului de pensii, mai ales cele speciale, precizând că există peri- colul destabilizării unor domenii de importanţă strategică naţională. Adică vom asista la plecarea în masă a celor din justiție, poliție, armată, servicii etc, iar țărișoara noastră, sărmana de ea, va avea de suferit.

Ca să ne mai liniștim, ni se spune că există deja ţări care au renunţat la unele reforme solicitate de Comisia Europeană, deoarece flexibilitatea UE este aproape zero când vine vorba de PNRR. Privind zbuciumul clasei politice care își apără cu îndârjire interesele meschine, te și apucă mila față de ea. Sub stresul momentului li s-ar putea prăji unora bypassurile sau altora exploda hemoroizii de atâta stat pe fotolii în ședințe, așa că noi, ca un popor răbdător și iertător ce suntem, va trebui să-i înțelegem și să renunțăm și de astă dată la speranța de mai bine. Treaba cu pensiile speciale e doar praf în ochi și va rămâne cum au stabilit.

Nu intenționează nimeni să schimbe nimic, e doar joc de glezne în fața electoratului. Politica e plină de epoleți, de băieți deștepți și cu ăștia nu te joci. Deci, popor minunat, nu uita că alesul nostru este stăpânul nostru, iar atunci când el nu vrea ceva, se poate!

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Nu ne mai trageți pe dreapta!

Publicat

în

În ultimul timp Serviciului Rutier Timiș și-a intensificat activitatea,  desfășurând o serie de acțiuni pe principalele artere din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Un număr important de conducători auto au fost opriți în trafic și testați cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și nu numai. Au fost reținute în vederea suspendării o serie de permise de conducere și retrase  certificate de înmatriculare. Cele mai dese abateri sunt conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, sau sub influența băuturilor alcoolice și al substanțelor psihoactive. Statisticile recente arată că în România se înregistrează procente peste media europeană în consumul acestor substanţe. Cel mai grav lucru este faptul că tot mai mulți tineri, proaspeți deținători de permise de conducere au fost depistați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice și al substanțelor psihoactive. Acesta este marea problemă la care societatea și organele de control vor trebui să găsească o soluție în stăvilirea acestui flagel.

RETIM

Deci, cum în toate domeniile de activitate din republică lucrurile nu funcționează cum trebuie, nici conducătorii auto nu puteau să facă excepție de la această regulă. Numărul mare al accidentelor rutiere și al victimelor sunt dovada clară că sunt mulți bizoni pe șosele și oricând te poți întâlni cu unul dintre aceștia.

Chiar și în oraș când traversezi regulamentar strada pe trecerea de pietoni poți avea surpriza de te trezi pe capota unui Schumacher de Lugoj căruia i s-a lipit talpa pantofului pe pedala de accelerație. Sunt mulți oameni care atunci când ajung la volan pur și simplu se transformă. Herghelia de cai care tropăie în motorul mașinii sale le crește adrenalina, iar dacă au mai tras un păhărel sau ceva pe nas atunci lucrurile se complică. Este adevărat că circulația a devenit sufocantă datorită numărului mare de mașini și al stări deplorabile a căilor de rulare, dar nici pietonul sau biciclistul nu respectă regulile de circulație.

Cu alte cuvinte e balamuc general și contravențional. Chiar dacă amenzile sunt în majoritatea cazurilor usturătoare ceva nu funcționează în mintea șoferilor și nici a pietonilor. E un fel de luptă, care pe care, iar în final scapă cine poate.  Este clar un singur lucru: șoferul nu iubește pietonul, iar pietonul nu iubește șoferul. Totuși amândoi au în comun faptul că nici unul, nici celălalt nu iubesc polițistul. Nu știu cât de mult iubește polițistul, șoferul și pietonul, dar cum fiecare dintre aceștia pot deveni pe rând, șoferi, pietoni sau polițiști trebuie să se găsească o modalitate de colaborare și înțelegere pentru a pune capăt acestei lupte fratricide. Până atunci vă propun să fredonăm  împreună cântecul lui Tudor Chirilă: Nu ne mai trageți pe dreapta!

Dan TIMARU

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite