Connect with us

Opinii

EDITORIAL Ce valoare au 150.000.000 de euro, la Lugoj

Publicat

în

Cifra din titlul acestui articol este, după cum a aflat aproape toată lumea, totalul finanțării obținute de administrația Buciu, pentru construirea, în patru ani, a unui nou spital la Lugoj. Sunt extrem de mulți bani, pe care, un oraș ca Lugojul nu spera să-i aibă vreodată la dispoziție pentru un singur proiect. Întregul buget al orașului este undeva la maxim 200 de milioane de lei, anual. Așa că, în condițiile actuale, Buciu și Blidariu merită felicitări.

De ce Buciu? Pentru că așa cum, cu fair-play, recunoștea și Bogdan Blidariu, Buciu este cel care a inițiat acest proiect, când era primar, și s-a ocupat de finalizarea și depunerea lui, când mai era doar consilier al primarului interimar. Și aici, aș avea un mesaj pentru Claudiu Buciu. Trebuie să fie conștient că, în Bogdan Blidariu, are un adevărat partener, onest și de bun-simț. În politica de astăzi, e greu de găsit așa ceva! Pentru că, din poziția în care se află acum, Blidariu ar fi putut foarte simplu să-și asume victoria și meritele obținerii acestui proiect. Îi asigurau continuarea liniștită a interimatului, în acest mandat, și un viitor mandat de primar, indiferent de momentul în care se vor organiza alegeri la Lugoj. Dar a fost cinstit și a recunoscut contribuția lui Buciu, la obținerea acestor bani.

Am văzut că au apărut deja haterii de serviciu, unii cu slujbă de la partid, care încearcă să diminueze valoarea acestui moment. De la „nu o să obțină vreodată o asemenea finanțare”, drumul a fost scurt până la „nu o să fie în stare să facă acest spital”. Finanțarea pentru un nou spital este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat acestui oraș, de la Revoluție încoace. Că treaba nu e gata, toată lumea e de acord. Urmează patru ani, în care, acest proiect trebuie să decurgă fără greșeală, chiar dacă, într-o țară ca România, riscul să deraieze e mare.

RETIM

De ce nu crede o parte destul de mare dintre lugojeni în reușita proiectului? Cel mai important motiv este, fără îndoială, cum au decurs lucrurile în administrarea Lugojului, până acum. Așteptările oamenilor au fost mari, iar realizările vizibile au fost extrem de mici, cu multe rateuri. Lugojul a rămas un oraș cenușiu și după ultimii doi ani. Cel mai bun exemplu este centrul orașului, un cal troian al administrației Boldea, care s-a dovedit extrem de eficient în eșuarea administrației Buciu. E greu de explicat cum nu ești în stare, în doi ani de zile, să pui pavele peste o suprafață cât o curte mai mare de la țară. Tot în acest capitol, intră și ștrandul din Lugoj sau modul în care arată puținele parcuri și zone verzi din oraș. Asta, dacă vrei să explici! Pentru că și aceste explicații au venit târziu și nu cum ar fi trebuit. Iar oamenii au votat pentru soluții, nu pentru explicații!

Apoi, mai e taxată și absența dintre oameni a celor care ne conduc. Acel Claudiu Buciu, cu rucsacul în spate, care cutreiera cartierele ca să afle problemele lugojenilor, a fost văzut tot mai puțin spre deloc. Sigur că, e mult de lucru, timpul e puțin, dar lugojenii, românii în general, au nevoia asta. Să plângă pe umărul celui căruia i-au acordat votul, să-l vadă lângă ei, implicat în probleme de zi cu zi, să-l tragă la răspundere. De altfel, asta intră în fișa postului unui ales local.

Toate adunate au dus la felul în care actualii edili ai orașului, în frunte cu Buciu, sunt văzuți de către o parte dintre lugojeni și catalogați drept aroganți, atotștiutori și chiar incompetenți. Așa au pierdut un val imens de simpatie și susținere, pe care au venit la Primărie, în anul 2020.

Obținerea acestei finanțări, pentru construcția spitalului, poate fi un restart, un nou început pentru Buciu&Co. Mai ales că, această administrație condusă de Claudiu Buciu a mai obținut câteva zeci de milioane de euro, pentru reabilitarea mai multor școli, pentru autobuze electrice, pentru construcția de locuințe și așa mai departe. Așa că, stimabililor edili, amânați bucuria pentru finalul acestor proiecte și faceți din 2023 și 2024 anii în care dați examenul care vă mai permite sau nu să vă prezentați la următoarele alegeri locale.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

EDITORIAL: Marea resetare

Publicat

în

Un nou experiment numit „Marea resetare”, bântuie de o bună bucată de timp prin lume. Acest concept are ca scop transformarea radicală a civilizației noastre. Sunt voci care avertizează omenirea că noua eră este gata să se instaureze pe întreaga planetă. Interesul elitelor mondiale este de a transforma capitalismul actual în ceva care seamănă cu fascismul din Italia anilor ‘30.

Colaborarea dintre guverne și lumea afacerilor are ca scop controlarea populației sub pretextul „schimbărilor climatice”. Energia verde, menită să salveze planeta de la pieire, însoțită de toate teoriile cu care suntem îndopați, face parte din Marea Resetare. Pandemia a fost testul care a confirmat că lumea poate fi manipulată cu ușurință și că reordonarea completă a lumii poate începe. Odată ce am fost de acord cu modul în care au decis să ne încalce libertatea de exprimare, băieții s-au apucat de treabă.

Din punctul meu de vedere, cred că nu este vorba doar de o teorie a conspirației care umblă dezlegată prin lume, ci de un plan real, menit să schimbe din temelii ordinea socioeconomică globală. Ca să îmi verific părerea, am căutat pe site-ul WEF „Great Reset” și să vezi, frățicule, acolo grozăvie.

RETIM

Chiar că intri în depresie când citești și afli ce ne paște: „Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!” sau„Veți mânca mult mai puțină carne, aceasta va de- veni un „răsfăț ocazional” și nu va mai fi inclusă în hrana de bază, pentru binele mediului înconjură- tor și al sănătății voastre”. Marea Resetare sau „a patra revoluție industrială” propovăduiește și contopirea omului cu mașina, idee cu care am făcut cunoștință în filmul lui Steven Spiel – berg „Minority Report”.

Simt că intru în pani – că și iau o pauză la citit. Ca să prind curaj, mă uit în buletin și îmi dau seama că nu mai apuc vremurile alea. Am intrat pe ultima sută de metri pentru calificarea la săritura în adâncime, la un metru și jumătate. Respir ușurat și reiau lectura. Din nou mă opresc pentru că în mintea mea stăruie ca un ecou ideea contopirii omului cu mașina. Îmi amintesc de o altă te- orie care se referă la pericolul inteligenței artificiale, unde experții avertizează că mașinile ar putea prelua controlul și lua decizii în locul umanității. Casa mi-e plină de aparatură care are în componența ei inteligență artificială.

Doamne, cât pot fi de inconștient! Stau liniștit în timp ce toate aparatele astea sunt cu ochii pe mine. Mâine-poimâine tăblăraiele astea o pun de răzmeriță și ajung sclavul lor. Mă vor reseta cu forța, ștergându-mi din memorie tot ce am stocat de-a lungul vieții. Dacă mă vedeți pe stradă despuiat, purtând drept veșmânt doar o frunză, să știți că mă cheamă Adam și că după marea resetare mă cred în Paradis!

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Când nu se vrea, se poate!

Publicat

în

Amendamentele pentru legea pensiilor speciale cerute de către Comisia Europeană au pus pe jar alianța PSD-PNL-UDMR. Este clar că nimeni nu vrea să rezolve această problemă, așa că asistăm la o nouă mascaradă politică à la Caragiale. Adică, neicușorule, „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.

Hoarde de politicieni ies în fața națiunii pe toate posturile de televiziune aruncând cartoful fierbinte al pensiilor speciale în palmele colegilor de alianță, care, bineînțeles, se fac vinovați de nerezolvarea situației. Și dă-i și luptă, frățicule, cu fantoma pensiilor speciale, cu tot felul de amendamente aberante pentru a fi discutate la nesfârșit în comisiile de specialitate. Se trage de timp, pentru că propunerile trebuiau depuse la Senat până miercuri, 29 martie, altfel legea actuală va trece tacit de prima cameră și nu mai ai ce-i face.

Până în prezent, variantele discutate în Coaliție nu îndeplinesc cerințele asumate de România prin PNRR, iar o reformă reală a pensiilor speciale în mod sigur nu va avea loc. Coana Europa cere Guvernului mult prea mult din ceea ce acesta este dispus să ofere sau, mai bine zis, la ceea ce el trebuie să renunțe. Clasa politică apără interesele de grup ale castei din care face parte și va renunța la ajutoarele de miliarde de euro sub pretextul că preacinstitul guvern şi coaliţia de guvernare nu pot să îşi asume consecinţele reformei sistemului de pensii, mai ales cele speciale, precizând că există peri- colul destabilizării unor domenii de importanţă strategică naţională. Adică vom asista la plecarea în masă a celor din justiție, poliție, armată, servicii etc, iar țărișoara noastră, sărmana de ea, va avea de suferit.

RETIM

Ca să ne mai liniștim, ni se spune că există deja ţări care au renunţat la unele reforme solicitate de Comisia Europeană, deoarece flexibilitatea UE este aproape zero când vine vorba de PNRR. Privind zbuciumul clasei politice care își apără cu îndârjire interesele meschine, te și apucă mila față de ea. Sub stresul momentului li s-ar putea prăji unora bypassurile sau altora exploda hemoroizii de atâta stat pe fotolii în ședințe, așa că noi, ca un popor răbdător și iertător ce suntem, va trebui să-i înțelegem și să renunțăm și de astă dată la speranța de mai bine. Treaba cu pensiile speciale e doar praf în ochi și va rămâne cum au stabilit.

Nu intenționează nimeni să schimbe nimic, e doar joc de glezne în fața electoratului. Politica e plină de epoleți, de băieți deștepți și cu ăștia nu te joci. Deci, popor minunat, nu uita că alesul nostru este stăpânul nostru, iar atunci când el nu vrea ceva, se poate!

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Nu ne mai trageți pe dreapta!

Publicat

în

În ultimul timp Serviciului Rutier Timiș și-a intensificat activitatea,  desfășurând o serie de acțiuni pe principalele artere din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Un număr important de conducători auto au fost opriți în trafic și testați cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și nu numai. Au fost reținute în vederea suspendării o serie de permise de conducere și retrase  certificate de înmatriculare. Cele mai dese abateri sunt conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, sau sub influența băuturilor alcoolice și al substanțelor psihoactive. Statisticile recente arată că în România se înregistrează procente peste media europeană în consumul acestor substanţe. Cel mai grav lucru este faptul că tot mai mulți tineri, proaspeți deținători de permise de conducere au fost depistați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice și al substanțelor psihoactive. Acesta este marea problemă la care societatea și organele de control vor trebui să găsească o soluție în stăvilirea acestui flagel.

Deci, cum în toate domeniile de activitate din republică lucrurile nu funcționează cum trebuie, nici conducătorii auto nu puteau să facă excepție de la această regulă. Numărul mare al accidentelor rutiere și al victimelor sunt dovada clară că sunt mulți bizoni pe șosele și oricând te poți întâlni cu unul dintre aceștia.

RETIM

Chiar și în oraș când traversezi regulamentar strada pe trecerea de pietoni poți avea surpriza de te trezi pe capota unui Schumacher de Lugoj căruia i s-a lipit talpa pantofului pe pedala de accelerație. Sunt mulți oameni care atunci când ajung la volan pur și simplu se transformă. Herghelia de cai care tropăie în motorul mașinii sale le crește adrenalina, iar dacă au mai tras un păhărel sau ceva pe nas atunci lucrurile se complică. Este adevărat că circulația a devenit sufocantă datorită numărului mare de mașini și al stări deplorabile a căilor de rulare, dar nici pietonul sau biciclistul nu respectă regulile de circulație.

Cu alte cuvinte e balamuc general și contravențional. Chiar dacă amenzile sunt în majoritatea cazurilor usturătoare ceva nu funcționează în mintea șoferilor și nici a pietonilor. E un fel de luptă, care pe care, iar în final scapă cine poate.  Este clar un singur lucru: șoferul nu iubește pietonul, iar pietonul nu iubește șoferul. Totuși amândoi au în comun faptul că nici unul, nici celălalt nu iubesc polițistul. Nu știu cât de mult iubește polițistul, șoferul și pietonul, dar cum fiecare dintre aceștia pot deveni pe rând, șoferi, pietoni sau polițiști trebuie să se găsească o modalitate de colaborare și înțelegere pentru a pune capăt acestei lupte fratricide. Până atunci vă propun să fredonăm  împreună cântecul lui Tudor Chirilă: Nu ne mai trageți pe dreapta!

Dan TIMARU

 

Citiţi mai departe

Opinii

Editorial – CRI, CRI, CRI, UE, GRI, ce ne pui în farfurii?

Publicat

în

În anul 2015, toate statele din Uniunea Europeană au semnat Acordul Climatic de la Paris, obligându-se să reducă emisiile de carbon la zero până în 2050. Acest acord le obligă printre altele să reducă și consumul de carne. Asta înseamnă că, în România, consumul de carne se va reduce cu 62 % în următorii 7 ani.

Statistica arată că astăzi consumăm 63,9 kg pe cap de locuitor, așa că viitorul în farfuriile noastre va fi mai puțină carne. Tot ea, UE, recomandă fiecărei persoane să nu consume mai mult de 300 de grame de carne pe săptămână pentru a avea o dietă echilibrată şi sănătoasă. Dar Coana Europa, în marea ei mărinimie și grijă față de supușii săi, nu îi va lăsa să moară de foame și prevede că 60% din carnea consumată în 2040 va fi crescută în cuve, din celule stem, în laboratoare. Carnea produsă in vitro implică injectarea de ţesut muscular de la un animal într-o cultură celulară, permiţând celulelor să crească în afara corpului.

Toate aceste măsuri au ca scop limitarea creșterii temperaturii medii globale la 1,5°C, pentru că aproape 60% dintre emisiile de carbon provin din producția de carne și procesarea ei. Deci, după greieri, larve și alte târâtoare trase în ciocolată, prăjite sau făcute pulbere, vom trece și la carnea produsă in vitro. Bă, pe mine, ca un biet carnivor ce sunt, mă iau cu frisoane toate măsurile astea care, vezi doamne, vor salva planeta de la pieire. Eu cred că universul are mecanismele lui de reglare și că, ciclic, încălzirea sau răcirea pământului se repetă indiferent de voința noastră. E adevărat că trebuie redusă poluarea acolo unde poate fi redusă, dar să nu exagerăm în unele privințe. În dorința de a salva planeta, s-ar putea să distrugem specia umană, intervenind haotic în alimentația ei.

RETIM

Deci, după ce au transformat industria într-un morman de fiare vechi, după ce au defrișat pădurile și au închis minele, acum vor să distrugă și agricultura, atât cât a mai rămas din ea. Vaca, porcul și oaia au devenit inamicul numărul unu al planetei. Probabil că și Balada Miorița se va transforma în Greierița. Trăim într-o lume nebună, condusă de niște sclerozați, care se pierd în amănunte, neglijând în mod voit esența. Războiul din imediata noastră vecinătate nu poluează, despre testele nucleare nu se scoate nicio vorbă, dar am găsit vinovate niște biete animale care de mii de ani ne-au hrănit. Înregimentat într-un sistem care distruge până și fibra națională, nu pot opri tăvălugul globalizării care vine spre noi, dar pot să întreb: CRI, CRI, CRI, UE, GRI, ce ne pui în farfurii?

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Cele mai citite