Lugoj
Costeiul Pedaleaza! (1) – Cum sa slabesti cu o bicicleta si alimentatie corecta
Ce am constatat eu dupa o luna si vreo cateva zile de sport/dieta/zero rahaturi ingurgitate? Ca poti slabi, ca poti sa te simti bine si ca poti sa faci lucruri pe care nu stiai ca poti sa le faci. Acesta este un ghid din care vei invata cum sa ajungi la greutatea dorita incet, corect si cu niciun fel de cost extra fata de cel normal, din fiecare zi. O sa incerc sa raspund la cat mai multe intrebari pe care eu le-as pune daca as citi metode de slabit usoare si care functioneaza, testate de altcineva, pentru ca asta o sa cititi aici, despre o metoda buna si sigura pentru controlul greutatii si dobandirea unui stil de viata sanatos.
Ce sport faci?
Pentru ca am un genunchi varza, am ramas cu doua optiuni: inot sau ciclism. La inot, ma inec, asa ca am ales ciclismul. Acum sa nu va imaginati ca am o cursiera de Contador sau ceva bicicleta cu manevre care sa te duca repede undeva, nu, doar o „bicla” simpla, o pereche de manusi fara degete si aia e, nici macar suport pentru sticla de apa nu am.
Asadar, fac bicicleta 5 din 7 zile pe saptamana, in urmatorul mod: saptamana incepe duminica, cu o tura lunga, de cel putin 30 de kilometri, asta fiind si cea mai libera zi din saptamana pentru mine; lunea, fac jumatate din tura de duminica; marti e pauza; miercuri fac o tura de Costeiu-Lugoj OMV, care dus-intors e in jur de 15 kilometri; joi, tot o tura pana la OMV, plus inca un sfert de tura, pana ajung la 20 de kilometri; vineri bag doua ture de OMV, 30 de kilometri; sambata e pauza.
Atat, asta e tot, cu mentiunea ca duminica, in tura mare, incerc sa merg de fiecare data cu doi sau trei kilometri mai mult decat in tura trecuta, asa ca azi trebuie sa fac cel putin 42 de kilometri, duminica trecuta ajungand la 40.
Ce mananci?
Mai exact, as incepe cu ce NU mananc: cipsuri, dupa care sunt lesinat si care in mare masura m-au transformat in baiatul „fluffy” care eram mai ales in liceu, dupa care painea, exclusa complet din alimentatie, apoi cartofii oricum preparti, carnea de porc, napolitanele, ciocolata, pe care n-am mai gustat-o de aproape 4 luni, sucurile imbuteliate (imi fac acasa) si inghetata.
Ca sa raspund la intrebare, de mancat mananc ca oamenii normali, adica de trei ori pe zi si ceva usor intre mese, dar fara cele aratate mai sus. De exemplu, dimineata mananc gem de casa pe asa ceva, fara unt sau margarina, cu lapte de soia sau cu ceai de portocale (cum sa nu-ti placa asa ceva) sau, in alte zile, oua preparate cum mi-e pofta (chiar si ochiuri, prajite in putin ulei de masline) cu putina sunca si un ardei mic sau o rosie. Ajuns la serviciu, mai bag un ceai pe la 9:30, dupa sedinta, de obicei, dar nu e o regula asta.
La pranz, ori mananc fructe pana ma satur, mere, pere, caise, daca se poate din gradina, ori comand fie o salata, fie un fel doi care imi convine mie, adica sa aiba cat mai multe chestii permise, cum sunt carnea de pui coapta sau la gratar, cea de vita, curcan sau peste, pe care le mananc cu o salata sau cu legume la tigaie.
Cand iau pranzul acasa, imi permit sa inventez fel de fel de chestii, precum pui la cuptor cu garnitura de piure de cartofi dulci, care sunt DEMENTIALI si pe care ii gasesc la Lidl tot timpul, dar si alte preparate „a la Iosa”. Seara, ori e o salata mare si cu de toate, carne inclus, ca sunt mare fan, ori un bol de supa tot asa de mare si mai spre seara un fruct, o inghetata de fructe home-made sau o mana de alune, placere nevinovata.
Ce ai reusit pana acum?
Cu ajutorul unei aplicatii, am inceput sa imi masor turele de exact acum o luna, desi mai facusem vreo saptamana sau doua bicicleta si papa sanatos inainte, dar nu la fel de „riguros” ca in ultimele 30 de zile. Pana acum, am parcurs 349 de kilometri in cele 30 de zile, nu toate cu activitate. Mai exact, in 20 de „workouts”, ca asa le zice la antrenamente in English, am reusit kilometrii de mai sus. Am petrecut 19,6 ore pe „tocla”, in urma carora am ars 11.607 calorii, valoare ce probabil ca e aproximata de aplicatie. Cea mai lunga tura a fost cea de 40 de kilometri, tura realizata la 3 august in doua ore si douazeci de minute.
Si, cel mai important, daca la inceput, adica sa zicem 28-30 iunie, ca nu mai tin minte, cantarul arata dimineata 94,5 kilograme, in aceasta dimineata a aratat 86,25 kilograme, ceea ce… nici mie nu imi prea vine sa cred ca am reusit asa ceva. Cred ca n-am mai fost asa de in forma de la… nastere? Whatever, e socant si, chiar daca nu cred ca se vede inca in exterior, in interior ma simt foarte bine, usor si cu chef de miscare.
Costeiul Pedaleaza?
Da, pentru ca de obicei ma plimb prin Costeiu si prin apropieri, dar si pana la intrarea in Lugoj, am decis sa fac aceasta „campanie” (sponsorizata de CNN si Blogul Lugojeanul) despre care o sa va tin la curent (de acolo se trage acel „1” intre paranteze din titlu) in fiecare sambata, „daca timpul o va permite”, ca sa citez un politician oarecare ce promite asfaltari care sunt cateodata „amanate” (au, au!) din cauza ploilor.
Bafta la pedalat si va astept in comentarii sa imi spuneti cum va mentineti voi asa de frumosi si in forma, ce mancati, ce sport faceti si asa mai departe.
P.S.: Bine ca mi-am amintit, inainte sa dau drumul la post: nu am luat niciun supliment, nicio vitamina, niciun ceai cu litere dubioase pe el, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti.
Lugoj
Trenuri blocate timp de o săptămână. Și Lugojul se află pe ruta unde se fac lucrări
Începând de astăzi, 22 septembrie, până pe 28 septembrie, călătorii care folosesc linia ferată între Simeria și Arad vor trebui să se adapteze la schimbări semnificative în programul de călătorie, din cauza lucrărilor extinse de infrastructură care au loc în această perioadă. Compania Națională de Căi Ferate „CFR SA” a anunțat că trenurile nu vor circula pe această rută, iar pentru trenurile Regio se va asigura transbordarea cu mijloace auto. Mai multe trenuri IR vor fi, de asemenea, afectate, circulând pe trasee modificate sau fiind anulate pe această rută vitală.
Ce lucrări se efectuează
În perioada 22 – 28 septembrie 2023, se desfășoară lucrări complexe la infrastructura feroviară din zona stației CF Ilteu, ce includ revizuirea suprastructurii feroviare, a liniilor de contact și a instalațiilor SCB. Scopul acestor lucrări este redeschiderea liniilor 1 și 2, și, pentru a permite aceste operațiuni, este necesară închiderea totală a traficului pe întreaga rază a stației și scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe tronsonul Zam – Ilteu.
De asemenea, pe parcursul acestei perioade, se vor efectua lucrări la pasarelele pietonale și la copertinele peronelor din stațiile Săvârșin, Vărădia, Bârzava Nouă, Milova, Radna și Păuliș. Aceste lucrări necesită întreruperea alimentării cu energie electrică a liniei de contact pe traseul Ilteu – Varadia – Radna – Cicir.
Care sunt cursele afectate
Operatorul național de cale ferată a aprobat modificări semnificative în programul de circulație al trenurilor IR pentru această perioadă. Iată principalele schimbări:
- Trenul 472 va circula doar pe ruta București Nord – Brașov.
- Trenul 473 va circula doar pe ruta Brașov – București Nord.
- Trenul 75 va circula doar pe ruta Lokoshaza – Curtici – Arad.
- Trenul 74 va circula doar pe ruta Arad – Curtici – Lokoshaza.
- Trenul 1821 va circula doar pe ruta București Nord – Simeria.
- Trenul 1822 va circula doar pe ruta Simeria – București Nord.
- Trenul 12767/A va circula în locul trenului 1763/A pe ruta Iași – Cluj Napoca – Simeria – ILIA – LUGOJ – RECAȘ – Timisoara Nord, cu plecare din stația Iași la ora 15.35 și sosire în stația Timișoara Nord la ora 08.27.
- Trenul 12769/A va circula în locul trenului 1765/A pe ruta Timișoara Nord – RECAȘ – LUGOJ – ILIA – Simeria – Cluj Napoca – Iași, cu plecare din stația Timișoara Nord la ora 14.52 și sosire în stația Iași la ora 07.22.
Trenuri înlocuite de microbuze sau autobuze
În timpul perioadei menționate, pentru călătorii care utilizează trenurile Regio, CFR SA va asigura transbordarea cu mijloace auto în cazul următoarelor 15 trenuri:
- R 2027, R 2045, R 2031, R 2705, R 2043 – transbordare auto pe distanța Simeria – Arad.
- R 2042 – transbordare auto pe distanța Zam – Simeria.
- R 2044, R 2046, R 2048, R 2372, R 2030 – transbordare auto pe distanța Arad – Simeria.
- R 2374 – transbordare auto pe distanța Arad – Radna.
- R 2381 – transbordare auto pe distanța Simeria – Săvârșin.
- R 2041 – transbordare auto pe distanța Radna – Arad.
- R 2386 – transbordare auto pe distanța Săvârșin – Simeria.
Pentru informații actualizate privind programul trenurilor și transbordările, călătorii sunt îndemnați să consulte site-ul oficial al CFR SA sau să se adreseze gării locale pentru asistență suplimentară.
Aceste lucrări sunt necesare pentru menținerea și modernizarea infrastructurii feroviare și vor contribui la îmbunătățirea experienței călătorilor pe această rută importantă de transport feroviar. CFR SA își cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate călătorilor și le mulțumește pentru înțelegere și colaborare.
Lugoj
Timiș. Program de lucru pentru 15 august 2023, ZONA 1 și ZONA 0 – „Adormirea Maicii Domnului”
Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 15 august 2023.
COLECTAREA DE DEŞEURI
Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.
Astfel, dacă marți, 15 august 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.
BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj
Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:
- ÎNCHISE în data de 15 august 2023 – Sărbătoare legală;
- DESCHISE în data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.
Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.
CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA
Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:
- ÎNCHISE în data de 15 august 2023;
- DESCHISE din data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.
Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:
- Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) – Acesta este închis temporar, pe perioada lucrărilor de infrastructură de pe „Calea Torontalului”
- Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
- Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
- Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)
RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.
Lugoj
Peste 200 de polițiștii urmăresc evenimentele din mini-vacanța de Sfânta Maria. Filtre în tot județul
Polițiștii timișeni vor fi la datorie în acest weekend, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de mini-vacanța de Sfânta Maria.
În perioada 11-15 august a.c, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice, combaterea infracțiunilor stradale, traficului și consumului de droguri în locurile aglomerate, zona lăcașurilor de cult, în zonele de agrement sau de desfășurare a unor manifestări publice.
În data de 15 august a.c., se va acorda o atenție deosebită zonelor lăcașurilor de cult, polițiștii vor acționa pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor din buzunare/poșete.
Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere.
Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate radar, etilotest și drugtest pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă și a depășirilor neregulamentare.
„Vă informăm că în această perioadă sunt înregistrate valori ridicate de trafic pe Dn68 A în zona localității Margina,la coborârea de pe A1 Nădlac-Deva, media zilnică măsurată pe acest tronson de drum fiind de aproximativ 25.000 de autovehicule. Cu atât mai mult, traficul în această zonă este în creștere pe timpulul weekendului, astfel pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a minivacanței, vă recomandăm următoarea rută ocolitoare Făget-Săvârșin-DN7-A1. Informațiile în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC. De asemenea, și polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători pentru a menține un climat de siguranță”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.
Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale apelați Serviciul de Urgență 112.
Lugoj
ANUNT PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITARII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU
S.C. HONEYWELL LIFE SAFETY ROMANIA S.R.L. anunta publicul interest asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul « AMPLASARE REZERVOR 10000 litri », propus a fi amplasat in Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, CF 414943 Lugoj, nr. cad. 4/4943, jud. Timis.
Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, b-dul. Liviu Rebreanu nr. 18 – 18A, Timisoara si la sediul titularului din Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, jud. Timis, in zilele de luni – joi intre orele 8:00 – 16:00, vineri intre orele 8:00 – 14:00.
Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timis.
Directiunea,
- Actualitateo săptămână în urmă
Directorul spitalului din Lugoj și-a retras demisia. „Ne-a anunțat că și-a rezolvat problema personală”
- Social4 zile în urmă
Marius nu uită că a crescut pe străzi! A pregătit 200 de pachete pe care le va da unor bătrâni și copii
- Culturăo săptămână în urmă
Un nou episod din Lugoj, „Florența Banatului” este pregătit pentru lansare
- Administrațieo săptămână în urmă
De ce nu au fost puse în circulație autobuzele electrice din Lugoj. Proiect demarat în urmă cu șapte ani
4 Comments