Connect with us

Educație

Concurs de chimie, cu 500 de elevi, desfășurat la Lugoj

Publicat

în

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017 la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj s-a desfașurat concursul regional de chimie „Memorial Octavian Larionescu” – ediția a IX-a. Au fost înscriși 568 de elevi din clasele VII-XII, provenind de la 50 de școli din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Cluj.

Meniul zilei, Octavian

Prezenți la concurs au fost 499 de elevi însoțiți de profesorii care i-au pregătit sau unii chiar de părinți. Subiectele, cuprinzând probleme de grade de dificultate variate, au fost elaborate de profesori diferiți, din Lugoj și zonă,  respectiv din Timișoara și Cluj. În timpul concursului, concurenții au fost supravegheați de profesori de la Colegiul Național „C. Brediceanu”, de la Școala Gimnazială „A. Odeanu”, de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, cât și de 31 de studenți voluntari, majoritatea foști elevi ai colegiilor „C. Brediceanu” și „I. Hasdeu” din Lugoj, actualmente studenți și masteranzi la UVT, UPT sau UMF Timișoara, Facultățile de Chimie, Farmacie, Medicină și Stomatologie.

Lucrările au fost evaluate pe loc, în prezența concurenților, fiecare concurent aflând în timp util punctajul obținut. Coordonatorii proiectului doresc să mulțumească tuturor celor implicați (conducerii școlii, colegilor, foștilor absolvenți și actualilor elevi, personalului din școală) pentru sprijinul acordat și promtitudinea cu care au răspuns solicitărilor.

La ora 17, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători ai concursului. S-au acordat în total 11 premii I, 19 premii II, 16 premii III, 118 mențiuni, iar din partea asociației profesorilor de chimie „Profchim Lugoj – Zonă” încă 50 de mențiuni speciale. Elevii care au obținut premii, au fost recompensați pe lângă diplome și cu sume consistente de bani: premiul I – 200 lei, premiul al II-lea – 150 lei și premiul al III-lea – 100 lei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Acești bani au fost obținuți prin sponsorizări, de la firme din zonă (S.C. Sorel Amigo SRL, Trimsol –România, SC. Nistor Expo-Art SRL, Asociația Banart-Timișoara), de la persoane fizice (foști absolvenți ai colegiilor Brediceanu și Hasdeu) și de la asociația profesorilor de chimie „Profchim Lugoj – Zona”. Fondul total de premiere s-a ridicat în acest an la suma de 6700 lei. Dorim să mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, care prin donațiile lor, nu au făcut doar o bucurie câștigătorilor, ci au recompensat munca susținută a elevilor, perseverența și performanța.  

 

Câștigătorii din acest an sunt:

  • la clasa a VII-a (211 concurenți), premiul I: Laza Crina Ersilia de la Șc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof. Dobrean Alina și Mihaloianis Alexis de la C.N.”I. De Hunedoara”- prof. Petruțiu Ileana,  premiul II: Dobrean Timeea de la Șc. Gimn. „Harul” Lugoj – prof. Dobrean Alina, Felszegi Kincső, de la L. T. cu Pred. în Lb. Maghiară  Gherla – prof. Timsa Ildiko, Florea Ariana de la C.N.”I. De Hunedoara”- prof. Petruțiu Ileana, Gavriliță Iasmina și Suiugan Andreea ambele de la C. N. ”C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca, și Chiorean Timeea Magdalena de la Şc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof. Dobrean Alina;  premiul III: Banu Noemi de la L.T. ”W. Shakespeare” Timisoara – prof . Petrean Diana, Buştean Angela de la Şc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof.  Dobrean Alina, Călin Radu Andrei de la C. N. „Traian Lalescu” Reșița – prof.  Avram Alina, Lisețchi Andreea de la L. T. ”David Voniga” Giroc – prof. Secoșan Marieta, Proca Dragoş Gheorghe de la Şc. Gimn. „Filaret Barbu” Lugoj – prof. Dobrean Alina, Simion Vlad de la C. N. ”C.D. Loga” Timișoara – prof . Popescu Bianca și Stanoev Anca de la   N. „T. Doda” Caransebeș – prof. Mihu Mihaela Petronela;
  • clasa a VIII-a (64 concurenți), premiul I: Gheju Alexia de la Șc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof. Schmidt Eliane,  premiul II: Berbeceav Tania de la C. N. „C.D.Loga” Timișoara – prof. Hittner Ana – Roza, Boantă Dragoș-Petru de la Șc. Gimn. Nr. 5 Petrila – prof. Matei Silvia și Costi Andreea de la C.N. „C. Brediceanu” Lugoj – prof. Schmidt Eliane;  premiul III: Ionescu Rareș de la Lic. Teor. „T. Vuia” Făget – prof. Balog Valentina ; clasa a IX-a (74 concurenți), premiul I: Marquardt Chantal de la C.N. „C. Brediceanu” Lugoj – prof. Schmidt Eliane, premiul II: Crișan Cristian de la Lic. Teor. ”G. Moisil” Timișoara și Boloca Mădălina de la C. N. „T. Lalescu” Reșița – prof. Meilă Loredana, iar premiul III: Colţatu Bianca de la C.N.”I. de Hunedoara” – prof. Petruțiu Ileana;
  • clasa a X-a (94 concurenți), premiul I: Alexandru Roxana de la Col. Naț. Bănățean Timișoara – prof. Briac Corina, Bătinaș Bianca de la C. N.”C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca, Crăciun Claudiu de la Naț. Bănățean Timișoara  – prof. Vert Silvia și Gruin Silvia Milita de la Lic. Ped. „C. Sylva” Timișoara – prof. Militaru Mihaela Simona;  premiul II: David Bogdan de la C. N.”C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca, Filip Raluca de la Col. Naț. Bănățean Timișoara  – prof. Briac Corina, Maşniţă Anna-Maria de la C.T. „V. Braniște” Lugoj – prof. Stan Dana, Matache Cristina Mihaela de la Lic. Ped. „C. Sylva” Timișoara – prof. Militaru Mihaela Simona și Rus Vlăduţ de la C.N.”I. De Hunedoara”- prof. Petruțiu Ileana;  premiul III: Colceriu Diana Alexandra de la C. N. ”I. Hașdeu” Lugoj – prof.  Fedorca Letiția, Gabor Sebastian de la Lic. Teor. ”G. Moisil” Timișoara – prof. Sporea-Iacob Florina, Ghimboașă Petronela Valentina de la C. N.  „C.D. Loga” Caransebeş – prof. Ghimboașă Nicoleta și Hora Darius de la C.N.”I. De Hunedoara”- prof. Petruțiu Ileana;
  • clasa a XI-a (32 concurenți), premiul I: Pașca Laura Bianca de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara – prof. Hittner Ana – Roza, premiul II: Dumitrescu Patrick de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca și Herișanu Oana-Victoria de la Lic. Tehn. „Sf. Nicolae” Deta – prof. Jilavu Ana; premiul III: Mandae Raluca Alexandra de la Lic. Ped.  „C. Sylva” Timișoara – prof. Militaru Mihaela Simona;
  • clasa a XII-a (24 concurenți), premiul I: Botean Cătălin de la C.N. „C. Brediceanu” Lugoj – prof. Vîlcu-Micu Maria și Caunii Bianca Damaris de la L. Pedagogic „C. Sylva” Timișoara – prof. Sandu Diana, premiul II: Adămuț Tabita de la Col. Naț. Bănățean Timișoara – prof. Briac Corina și Chitan Darius Andrei de la  N. ”I. Hasdeu” Lugoj iar  premiul III: Bejerea Raluca de la C. N. ”I. Hașdeu” Lugoj. Rezultatele și subiectele au fost afișate pe site-ul www.profchim.ro.

 

Ioan Aurelian Sima, directorul Colegiului “Coriolan Brediceanu”, le mulțumește tuturor participanților la acest concurs, deopotrivă elevi și profesori, și îi felicită pentru rezultatele frumoase obținute. În mod special, mulțumește doamnelor profesoare Maria Vîlcu-Micu și Eliane-Maria Schmidt pentru efortul depus pentru organizarea și buna desfăsurare a acestui concurs, ajuns la a IX-a ediție, fără de care acest concurs, tot mai amplu de la un an la altul, nu ar fi existat.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Cunoști un liceean care învață foarte bine dar nu are bani? Propune-l pentru o bursă Cupio

Publicat

în

Close-up of woman filling application form in cafe. Unrecognizable young woman working with papers. She busy with documents. Paperwork concept

Cupio România se implică din acest an în formarea tinerei generații prin susținerea educației și a performanței, lansând, cu ocazia aniversării a nouă ani de activitate, programul burselor de studii adresat liceenilor români.

Meniul zilei, Octavian

Programul „Bursele Cupio” are ca scop identificarea și susținerea copiilor și tinerilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, având rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră stabilite, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare sau activităţi de voluntariat.

Nouă elevi cu rezultate remarcabile vor primi o bursă lunară în valoare de 1000 lei net pe toată durata anului școlar 2021/2022, inițiativă care face parte din strategia de responsabilitate socială a companiei. Bursele vor fi acordate în urma unei jurizări, fiind oferite după un minuțios proces de evaluare.

„Cupio reprezintă atât pentru angajații, cât și pentru clienții noștri, un brand dinamic și inovator, cu valori pe care le transpunem zi de zi în activitățile noastre. Ne-am dorit ca aniversarea celor nouă ani de Cupio să reprezinte mai mult decât celebrări specifice, ci să și vorbească despre valorile noastre. Prin acest program investim în educație și vom susține pe termen lung elevii cu rezultate bune și extrem de motivați să se dezvolte”, a declarat Raluca Ștefănescu, cofondator Cupio.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Programul de burse Cupio este unul dintre proiectele dezvoltate de companie pentru susţinerea educaţiei de calitate în România.
Termenul limită până la care tinerii pot aplica este 1 iulie, iar procesul de selecție pentru această ediţie va începe în aceeași lună. Elevii selectați vor fi anunţaţi pe site-ul companiei, www.cupio.ro, în data de 30 august. Mai multe detalii despre programul „Bursele Cupio” şi despre înscriere sunt disponibile pe http://bit.ly/BurseleCupio.

Citiţi mai departe

Educație

Câți elevi s-au vaccinat miercuri la Lugoj, cu ocazia vizitei echipei mobile de la Timișoara în licee

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Miercuri, 2 iunie, o echipă mobilă de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgența „Dr. Victor Popescu” – Timișoara a fost prezentă la Lugoj, la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, și la Nădrag, la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”. Au fost imunizați cu vaccinul Pfizer – Biontech elevii cu vârsta peste 16 ani și personal din unitățile de învățământ din Lugoj și Nădrag, 60 de persoane, după cum urmează:

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” – Lugoj – 32 persoane vaccinate
Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” – Lugoj – 1 persoană vaccinată;
Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” – Lugoj – 5 persoane vaccinate;
Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” – Nădrag – 22 persoane vaccinate.

Activitatea de vaccinare a elevilor și cadrelor didactice se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Vaccinarea minorilor se face doar cu acordul scris al părinților. O altă echipă de vaccinare, pentru imunizarea persoanelor nedeplasabile și care nu au acces la un centru fix de vaccinare, s-a deplasat în localitățile Belinț și Brestovăț.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

foto: ISJ Timiș

Citiţi mai departe

Educație

Toți elevii lugojeni revin de astăzi în bănci la orele de curs

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Toți elevii lugojeni se întorc de astăzi, 19 mai, la clase pentru orele de curs. Prezența fizică a elevilor la ore a fost decisă după ce Ministerul Educației s-a consultat cu restul guvernului, fiind stabilit că deocamdată pericolele care există pot fi minimizate cu respectarea regulilor de distanțare socială și purtare a măștilor de protecție.

La Lugoj, toate școlile se află acum în scenariul verde, după ce rata de infectare la nivel de oraș a scăzut sub 1 la mia de locuitori. În zona Lugojului, există trei localități unde școala se desfășoară după scenariul galben, respectiv Boldur, Fârdea și Nădrag.

  • Scenariul 1 (verde) – toți elevii vin la școală, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
  • Scenariul 2 (galben) – participă fizic preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Elevii din celelalte clase urmează cursurile online.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Educație

Consiliere, cursuri și prime de inserție pentru tinerii care nu au loc de muncă

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj dorește să vină în sprijinul tinerilor lugojeni cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 24 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, categorie denumită generic NEET (acronimul pentru formularea “Not in Education, Employment or Training”).
Aceștia pot beneficia de consiliere educaţională şi profesională, de posibilitatea de a urma un curs de formare profesională (gratuit), de prime de inserţie, de activare şi alte beneficii dacă decid să se angajeze. În acest sens, tinerii aflați în situația de mai sus pot fi cooptați într-un proiect european în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), intitulat INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare.
Persoanele interesate pot să transmită intenția de a fi cooptate în acest proiect printr-o cerere depusă la registratura Primăriei Municipiului Lugoj, cam. 7, sau prin transmiterea la una dintre adresele de e-mail: contact@primarialugoj.ro sau intespo@edu.gov.ro a următoarelor date: numele şi prenumele, domiciliul, numărul de telefon mobil, e-mail.

Meniul zilei, Octavian

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite