Connect with us

Actualitate

“La Plopi “- una dintre cele mai populare zone de agrement din Lugoj, lăsată în paragină

Publicat

în

În urmă cu șase decenii, pe malul Timișului, cuprins între piața agroalimentară și autogară, au fost plantați zeci de plopi. Zona a primit numele de ,,Plopii mici” și timp de zeci de ani, aici, s-au desfășurat toate evenimentele publice ale vremii.

Meniul zilei, Octavian

După ce puterea locală a hotărât mutarea festivităților în centrul orașului, zona de agrement s-a deteriorat, de la an la an. Plopii au îmbătrânit şi au dispărut într-un mod suspect, iar furtuna din toamna anului trecut a transformat locul într-o junglă urbană. Imaginea dezolantă a celor câțiva plopi rămași în picioare și grămezile de gunoi risipite pe malul apei spune totul despre gospodarii acestui oraș.

Primarul Francisc Boldea promitea încă din anul 2011, că se pregătește mutarea evenimentelor publice din centru în zona Plopilor.

„Pot să vă spun doar că de la anul zona Plopi va fi modernizată și acolo vor fi organizate evenimentele publice care au creat foarte mult disconfort lugojenilor. Deocamdata nu va pot da mai multe detalii”, a declarat la aceea vreme Francisc Boldea.

RETIM

Acum, edilul şef al Lugojului susţine că zona nu aparţine administraţiei locale şi că de curăţare şi întreţinerea ei ar trebui să se îngrijească cei de la Apele Române. “Acolo nu aparţine de noi. Tot ce se află între diguri aparţine Apelor Române şi ei trebuie să facă curat şi să întreţină”, a declarat primarul pentru Lugojeanul.

Directorul Apelor Române din Banat, Titu Bojin afirmă că va cere un raport șefei de sistem, Lote Miculescu, după care va dispune măsurile ce vor fi luate pentru amenajarea zonei.

,,Cunosc zona despre care se face vorbire dar nu în detaliu, drept pentru care voi solicita șefei de sistem, Lote Miculescu să întocmească un raport amănunțit după care voi dispune măsuri în vederea reabilitării zonei. Franți s-a scăpat repede de responsabilități spunând că zona respectivă aparține de noi. Zona intravilană aparține de obicei primăriei. Vom verifica la cadastru. Vă asigur de tot sprijinul nostru în rezolvarea acestei probleme”, a spus directorul Apelor Române Banat, Titu Bojin.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite