Connect with us

Administrație

Circulatia trenurilor se intrerupe in gara din Lugoj. Vezi ce zile sunt afectate de aceste modificari!

Publicat

în

Circulaţia trenurilor va fi afectată timp de câteva zile în zona Lugojului, cauza fiind reprezentată de lucrările de infrastructură feroviară între staţiile Cliciova – Coşteiu Mare (secţia Ilia – Lugoj).P1080290

– 28 august, trenul IR 1621/-2 Bucureşti Nord – Ilia – Lugoj – Cliciova – Timişoara Nord, va circula ca tren IR 12321/12321-2 pe ruta Bucureşti Nord – Ilia – Ram Glogovăţ – Timişoara Nord, cu plecare din Bucureşti Nord la ora 10.00 şi sosire în Timişoara Nord la ora 22.40

– în zilele de 28 şi 29 august, trenul IR 1622/-1 Timişoara Nord – Cliciova – Lugoj – Ilia – Bucureşti Nord, va circula ca tren IR 12322/12322-1 pe ruta Timişoara Nord – Ram Glogovăţ – Ilia – Bucureşti Nord, cu plecare din Timişoara Nord la ora 08.15 şi sosire în Bucureşti Nord la ora 21.14

– în zilele de 27/28 şi 28/29 august, trenul IR 1837/-2 Iaşi – Ilia – Lugoj – Cliciova – Timişoara Nord, va circula ca tren IR 12337/12337-2 pe ruta Iaşi – Ilia – Ram Glogovăţ – Timişoara Nord, cu plecare din Iaşi la ora 19.30 şi sosire în Timişoara Nord la ora 12.34

– data de 28/29 august, trenul IR 1838/-1 Timişoara Nord – Cliciova – Lugoj – Ilia – Iaşi, va circula ca tren IR 12338/12338-1 pe ruta Timişoara Nord – Ram Glogovăţ – Ilia – Iaşi, cu plecare din Timişoara Nord la ora 18.10 şi sosire în Iaşi la ora 10.54. În zilele de 28/29 şi 29/30 august, trenul IR 1819/-2 Târgu Mureş – Timişoara Nord se anulează. În zilele de 28 şi 29 august 2013, trenul IR 1820/-1, Timişoara Nord – Târgu Mureş se anulează. În data de 29 august 2013, trenurile IR 1811/-2 şi IR 1812/-1 Sibiu –Timişoara Nord şi retur se anulează.

În zilele de 28 şi 29 august, pe traseul Lugoj – Cliciova şi retur, transportul călătorilor se va efectua cu mijloace auto. Pentru mai multe informaţii, toţi călătorii care au nelămuriri sunt rugaţi să se adreseze personalului CFR din staţii sau să sune la numărul de telefon 021/9521.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Când va prelua Claudiu Buciu funcţia de primar şi îşi va începe oficial mandatul

Publicat

în

Conform legii, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă. Validarea se realizează la judecătorie, după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu, fără a fi aplicabilă procedura de regularizare a cererii.

Invalidarea alegerii primarului se poate pronunța în cazul în care se constată, potrivit legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală.

Încheierea judecătoriei privind validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarului se comunică de îndată prefectului și secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ- teritoriale, care are obligația aducerii la cunoștință publică prin afișarea acesteia la sediul unității/subdiviziunii administrativ- teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare.

În termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință publică, cei interesați pot formula apel împotriva încheierii judecătoriei de validare sau invalidare a alegerii primarului la tribunal.

După validarea primarului de către judecătorie se convoacă prima ședință privind ceremonia de constituire sau, după caz, într-o ședință extraordinară a consiliului local, unde primarul ales va depune jurământul.

Conform unor surse din Primăria Lugoj predarea şi primirea postului de la vechiul, pentru noul primar nu se va face mai devreme de săptămâna viitoare, dar încă nu e stabilită o dată sigură. În luna iunie, mandatele aleşilor locali aflaţi în funcţie au fost prelungite de Guvern, din cauza amânării alegerilor, până la 1 noiembrie, cel târziu.

Citiţi mai departe

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Cele mai citite