Connect with us


Opinii

Ce ne-a promis Buciu dacă îl scoatem primar

Publicat

în

Am decis să scriem adevărul despre Claudiu Buciu, despre relația acestuia cu presa din Lugoj și despre ce ne-a promis candidatul PNL la confortabilul fotoliu de primar al orașului, dacă îl ajutăm să câștige alegerile. Facem asta în urma presiunilor la care am fost supuși de a spune adevărul, mai ales din partea unor utilizatori de Facebook care, culmea, toți s-au născut pe 22 august 1978. Cum nu discriminăm, am decis să scriem articolul articolelor, editorialul editorialelor, dezvăluirea dezvăluirilor. 

Înainte de toate, vă aducem în atenție imaginea de mai sus, în care mașina lui Buciu a fost surprinsă la o petrecere privată la care au participat personaje dubioase, cum ar fi Dana Budeanu, mai mulți traficanți de mașini de spălat și fiere de călcat, dar și membrii importanți ai cluburilor Illuminati și Bilderberg. Aceste fotografii au fost puse la dispoziția publicației noastre de către oameni binevoitori, renumiți pentru capacitățile lor oculte. Noi nu am avut voie la party însă Buciu a promis acolo, printre mai marii lumii, că va face ceea ce vă vom dezvălui astăzi, în această postare fatidică.

Revenind, acest Claudiu Buciu, care în 2016 aproape că a devenit primar, a decis să “joace murdar” de data aceasta și să facă tot ce poate pentru a ajunge cu adevărat edil șef. A cumpărat toată presa din Lugoj, pe cupoane și pe bonuri de masă. În acest mod, a reușit să apară în ziarele din oraș doar sub o lumină pozitivă. Asta și mai ales pentru că nu a furat din banii publici, ca alții, dar asta nu e important. Pe cine interesează aspectul ăsta, pe bune?!

Problema este că noi suntem presă de calitate. Astfel, nu ne-am mulțumit doar cu câteva sute de lei cât a costat un banner de campanie pe site. Am cerut mai mult, mult mai mult, pentru că toată lumea știe că presa manipulată, cu ale sale pagini și grupuri de Facebook, este cea care ucide politic primarii vechi și îi instalează pe cei noi. Vorba aia, un primar și un edil șef am mai schimbat noi. Așa că am cerut mai mult, iar Buciu, cum e novice în ale negocierilor, a acceptat propunerea.

Dacă suferiți de afecțiuni cardiace, acum este momentul să vă luați pastila sub limbă. Dacă aveți anxietate, acum este momentul să dați mai tare la melodiile care vă liniștesc. Iar dacă nu aveți bani, acum este clipa în care veți învăța cum să nu îi faceți. Relaxați-vă, stați jos, urmează întreg adevărul despre Claudiu Buciu, Franți Boldea, tineri și bătrâni, Lugoj, primărie, conturi false, zborul pe lună, căderea turnurilor gemene, rețeta secretă a colonelului Sanders, asasinatul lui J.F. Kennedy și dieta minune de slăbit 10 kile într-un minut.

Adevărul este că Buciu ne-a promis un singur lucru, dacă îl scoatem primar. Ne-a promis, nouă și celor 40.000 de lugojeni, că ne va scăpa de voi, toți cei care ați dat imediat click pe articolul ăsta crezând că gata, am luat-o razna și am trecut de partea voastră. A gloatei care de 12 ani încoace conduceți acest oraș. A lipitorilor care v-ați făcut toate nevoile financiare pe seama unui bătrânel neajutorat, pe care Dumnezeu știe cu ce îl aveți la mână, și care nu mai are ce căuta în nicio funcție publică sau privată. Iar acum, că vă știți cu morcovu-n fund, încercați să mânăriți până și dispute false, nu doar poze desenate în Paint, de parcă sunteți pe clasa a cincea.

Dacă va ajunge primar, Buciu ne-a promis că va transforma orașul dintr-o ghenă de gunoi actuală într-o urbe locuibilă. Sună simplu, dar este extrem de complicat, după 12 ani de bătaie de joc zilnică. Nu vor apărea OZN-uri pe cer la Lugoj după ce vine Buciu primar. Nici zgârie-nori. Nici măcar mașini electrice sau un Starbucks, nu. În schimb, o să apară normalitatea. Nu peste noapte, ci în cei patru ani de mandat. E mult timp pentru o simplă normalitate, dar gândiți-vă că actualului primar i-au trebuit 12 ani să aducă orașul în stadiul acesta de tip accident nuclear.

Patru ani de “sacrificiu” pentru a avea curățenie în oraș, străzi fără gropi sau denivelări, un centru de oraș pe care să te poți plimba, parcuri verzi și în care să nu pută a dejecție de ciori, parcări și trotuar, credem că este un preț infim pentru a readuce orașul nostru pe un trend ascendent. Alternativa am văzut-o în lucru în toată splendoarea sa, timp de trei mandate. Dacă alegătorii cred că ar fi bine să mai stăm 4 ani în Evul Mediu, votăm cu Boldea. Dacă nu, votăm cu omul care a cumpărat presa.

Promițând nimic altceva decât normalitate.

Gabriel Iosa

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

EDITORIAL Aleea cu arțari și schimbul de primari

Publicat

în

Citeam zilele trecute, pe Facebook, o postare semnată de către primarul Lugojului, Claudiu Buciu, care spunea:

,,De câteva zile, una din firmele care a asfaltat cam tot ce se putea asfalta în Lugoj în ultimii 12 ani, sub conducerea echipei PSD, face presiuni asupra funcționarilor publici din primărie dar și asupra mea să se achite o factură pentru lucrări efectuate – chiar înaintea campaniei electorale – în doar trei zile, conform documentelor prezentate. Din fericire, în primărie, există și funcționari onești care refuză plata acestei facturi în valoare de 1.132.837,77 RON.

Vă asigur că nu vom aproba nicio plată cu privire la aceste lucrări până când nu vom face o expertiză tehnică asupra modului cum au fost executate (calitativ și cantitativ).

Banii lugojenilor nu mai pot fi tratați ca fiind exclusiv la discreția politicienilor care conduc temporar orașul. Toți cei care au semnat procesul verbal de receptie vor răspunde în fața legii„.

Revin asupra acestui subiect pentru că am auzit multe voci care afirmau că schimbarea de gardă din administrația publică nu va aduce nimic nou și că starea de fapt existentă se va menține și pe mai departe, urmând vechiul făgaș, tradițional, al politicii locale. Nu sunt un cântăreț în strună al noului primar și am și eu multe așteptări de la el, dar vreau să atrag atenția concitadinilor mei că omul acesta nu va putea să schimbe anumite obiceiuri înrădăcinate în mentalul colectiv  fără ajutorul nostru. Mai știu că în gena noastră dominantă latină există o mare toleranță la mediocritate. Noi vrem o țară ca afară, numai că, în momentul în care ni se va cere și nouă să avem comportamentul cetățeanului occidental, vor apărea nemulțumiri.

Disciplinarea cetățeanului sau a firmelor care nu respectă legea se face umblându-i la buzunar. Nimic nu ustură mai tare ca asta. După ce au înțeles că nu-i de glumit cu noul primar, am văzut cum anumite firme au și început cârpirea lucrului prost făcut. Malul Timișului, de la Autogara Atlassib spre Podul de Fier a intrat în cosmetizare. Zona începe să aibă alt aspect, mai uman. S-au pus bănci, s-au plantat plante ornamentale și copaci, arțari și Iarbă de Pampas. Nu știu dacă arborii și plantele acestea decorative vor supraviețui până la primăvară și nici cât de inspirată este alegerea acestora, dar vreau să se înțeleagă de către toată lumea că Aleea cu arțari și schimbul de primari vor fi borna 0 a unui nou început. Început la care trebuie să contribuim fiecare cu binele nostru!

Dan TIMARU

 

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Săgeți liberale trimise de noul primar al Lugojului

Publicat

în

Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, i-a trimis câteva săgeți liberale liderului interimar al PNL Timiș, Alin Nica. Nemulțumirea lui Claudiu Buciu pleacă de la lipsa de respect cu care au fost tratați lugojenii, cărora nu li s-a dat un loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare.

Buciu îl acuză pe Nica de faptul că l-a impus pe listă pe Cosmin Șandru, președintele organizației de tineret PNL Timiș, un tip care are o sumedenie de contracte cu primari liberali. Ba mai mult, Primăria Dudeștii Noi, condusă de Alin Nica, a avut numeroase contracte cu firma lui Dumitru Dinulescu, socrul lui Șandru, aceasta fiind singura și cea mai importantă calitate care îl recomandă pe Cosmin Șandru ca să ocupe locul pe listă. Claudiu Buciu îi cere lui Alin Nica să refacă listele pentru alegerile parlamentare, altfel să nu mai vină la Lugoj să-și facă, în următoarea perioadă, campanie electorală.

Bă, nu știu cum să vă spun, dar asta m-a uns la inimă. Așteptam demult un lugojean să le-o tragă timișorenilor. M-am săturat de aroganța acestora care ne tratează ca pe o rudă săracă. E drept că și noi umblăm de vreo trei decenii cu nădragii rupți în cur, dar asta nu îi dă dreptul lui Alin Nica, proaspăt scăpat din urma gâștelor pe care le păștea la Dudeștii Noi, să ne sară de pe liste.

Nici nu s-a instalat bine în slujba poporului, că dumnealui, Alin Nica o pune de un capitalism de cumetrie, de o doctrină bazată pe interese financiare de grup, abdicând de de la principiile pe care le-a tot enunțat în campania cu care tocmai a câștigat încrederea electoratului. Vehemența cu care Claudiu Buciu l-a atacat pe Alin Nica mă face să privesc cu încredere viitorul Lugojului.

Avem nevoie de un primar a cărui coloană vertebrală să nu se aplece în fața nimănui. Să apere niște principii. Să nu se abată de la ele, nici măcar atunci când e vorba despre imaginea propriului partid. Nu știu dacă săgețile trimise spre Timișoara sunt cele din sigla partidului, și nici nu știu dacă ele nu au făcut și victime colaterale, dar știu că mulți lugojeni au început să fie mândri de felul în care le sunt reprezentate, și mai ales, apărate drepturile, fie ele și politice. Așteptările lugojenilor sunt mari, dar semnele bune ale unei zile se cunosc încă din zori, iar zorii unui nou început lugojean, vestesc vremuri mai bune.
Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Leul rănit și hienele flămânde

Publicat

în

Viața în jungla politică are legile ei nescrise. Politicienii sunt precum animalele de pradă. Carnivorele mari mănâncă erbivore mici, carnivorele mici mănâncă erbivorele și mai mici. Iar, la rândul lor carnivorele, mari sau mici, se mănâncă între ele, ori de câte ori au prilejul. Atât timp cât mâncare este din belșug, democrația acestei junglei este în floare.

Regele animalelor politice stăpânește autoritar peste întreaga adunare și împarte democrație după pofta inimii sale. Nimeni nu scâncește și nimeni nu întinde mâna spre halca stăpânului. Așa cum e ea, democrația junglei politice, merge perfect, mai ales când politicienii se întâlnesc rar și stau la o distanță confortabilă unul față de celălalt.

Din când în când însă, se întâmplă câte un incident ciudat. Când șeful dă semne de slăbiciune, toată adunătura de supuși începe să mârâie. Mai grav este când leul din fruntea partidului este rănit și trage să moară, desigur, politic. Atunci începe carnavalul. Să vezi hienele flămânde cum dau târcoale conducătorului iubit până mai ieri, căruia îi făceau plecăciuni supuse și îi cântau osanale când mai primeau și ele un os de ros, din marea lui mărinimie.

Numai în acest moment, hienele își doresc cu adevărat mai mult decât aveau. Până acum, acest deziderat era ascuns doar într-un ungher al minții lor. Acum, când simt miros de sânge, cer asta cu glas strident. Vor să fie respectate, să li se dea locul care cred că li se cuvine, să fie adulate, la fel cum a fost cel care acum este pe ducă. Acum, hienele încep să se viseze lei. Exersează, în fața oglinzii, comportamentul leului. Scheaună în baie, încercând să imite răgetul lui… și nebunia continuă și în viața reală.

Cam așa văd eu situația actuală din PSD Lugoj. Leul, desigur un leu mai mic, un leu de Buchini, trage să moară politic. E rănit de moarte și hienele îi dau târcoale. Vor să îl sfâșie. Să îi ia locul. Să devină lei. Dar hienele astea vor rămâne veșnic hiene. Mănâncă stârvuri. Așa vor face mereu. Dar nu e vina lor. Așa au fost învățate, ba mai mult, au suferit în timp mutații genetice, iar gena lor dominantă le dictează comportamentul hidos. Deprinderile moștenite de la înaintașii lor au devenit un mod de a fi.

Sunt vremuri tulburi și nimeni nu mai poate recunoaște hiena ajunsă leu. Este o luptă continuă, o imensă mizerie morală, o repetabilă povară, de care niciun politician nu poate scăpa. Nici măcar Francisc Boldea. Acum, hienele au prins cu dinții lor puternici beregata conducătorului. Nu îi vor mai da drumul decât atunci când vor veni alți lei ca să îl salveze. Dar nu mai e niciun leu primprejur… sunt doar hiene!
Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Cele mai citite