Connect with us

Administrație

Boldea s-a fotografiat cu dansatoarele de la Ansamblul Lugojana la sosirea acestora din vizita in Cipru

Publicat

în

Ansamblul Lugojana vizita primarAnsamblul Folcloric „Lugojana” a participat săptămânile acestea la un festival internațional de folclor din Cipru, în perioada 29 iunie – 10 iulie, unde datorită prestaţiei de excepţie a primit numeroase distincţii. Astfel, din punct de vedere artistic, ansamblul a primit mai multe premii pentru prestațiile oferite, pentru autenticitate, costume naționale și pentru cel mai tânăr dansator, premiu acordat lui Bogdan Munteanu, iar Leonard Groza a fost premiat pentru interpretarea cântecului cipriot „Dallinga”.

RETIM

La concursul de frumuseţe ce a avut loc cu acest prilej, dansatorii lugojeni au obţinut Premiul I prin Bianca Jarja, Premiul III prin Cristiana Marin şi Jak Cucală şi Premiul de popularitate – Claudia Apatean. La festival au participat formaţii folclorice din România, Cipru, Chile, Georgia, Turcia, Thailanda şi Canada. În tot acest timp Ansamblul „Lugojana” a avut 10 reprezentaţii plus un spectacol de gală şi a avut un stand expoziţional cu obiecte de artizanat şi produse culinare tradiţionale.

Oficialităţile oraşului Iskele au fost plăcut impresionate de felul cum oraşul Lugoj a fost reprezentat la acest festival şi au propus realizarea unui parteneriat între cele două oraşe, iar în următoarele zile urmează să se facă primii paşi în acest sens. Astăzi, o parte din delegația lugojeană s-a întâlnit și cu Boldea, ca un cadou întârziat de ziua lui, pentru a-i povesti ce s-a întâmplat în Cipru și pentru a se fotografia cu dansatoarele ansamblului, momentul favorit al primarului de pe toată durata vizitei de la Primăria Lugoj.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

La 1 februarie va avea loc prima concediere colectivă de la Meridian. Câți oameni pleacă acasă

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost convocați în ședință extraordinară, joi, 21 ianuarie, pentru a discuta noua organigramă și măsurile de redresare propuse de conducerea societății Meridian 22.

RETIM

În momentul de față, Meridian are 129 de angajați. Aceștia se ocupă de livrarea apei potabile, serviciul de canalizare, activitatea de transport urban și gestionarea patrimoniului locativ al municipiului. În noua organigramă nu se mai regăsesc 30 de angajați. La aceste concedieri se mai adaugă și desființarea unor posturi vacante. Este vorba despre șapte locuri de muncă pentru muncitori și patru pentru personalul din birouri.

Pentru ca să limiteze numărul persoanelor concediate, conducerea Meridian 22 a anunțat că a luat o serie de măsuri. De exemplu, paza obiectivelor societății se va face cu proprii angajați și nu va mai fi plătită altor societăți. Se vor reduce cheltuielile cu protocolul și publicitate, dar și cheltuielile pentru combustibil. O altă serie de măsuri, la care s-au angajat cei din conducerea Meridian 22, se referă la recuperarea creanțelor societății, creșterea producției fizice facturate prin intensificare campaniei de montare a apometrelor dar și atragerea de lucrări executate pentru persoane fizice și juridice.

Dacă planul de reorganizare propus de conducerea Meridian 22 primește votul Consiliului Local Municipal, concedierea colectivă se va face începând cu 1 februarie.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj trebuie să acopere un deficit de peste 15 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Lugoj trebuie să acopere deficitul secțiunii de dezvoltare pentru anul 2020, din excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de peste 15,4 milioane de lei.

RETIM

„Deficitul vine din faptul că s-au cheltuit sume din fondul de rulment, care este un fel de credit propriu, de pe un an pe altul, cauzat de faptul că instituția nu a cheltuit banii alocați în anul curent. Orice cheltuială făcută din fondul de rulment este considerată deficit”, ne-a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din cauză că administrația Boldea nu a cheltuit toți banii de la bugetul local, în ultimii ani, fondul de rulment a ajuns la aproximativ 80 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Transfer de urgență. Cele 274 de locuințe aflate în administrarea Meridian 22 vor trece la Primărie

Publicat

în

Întregul fond locativ, aflat acum în administrarea SC Meridian 22 SA, va fi preluat de către Primăria Lugoj. Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară, pentru data de 21 ianuarie, când vor decide transferul fondului locativ. Demersul vine după ce Meridian a cerut schimbarea organigramei și diminuarea posturilor, pentru reducerea cheltuielilor. Din organigrama societății dispare structura care răspundea de gestionarea fondului locativ.

RETIM

„Societatea comercială Meridian 22 SA, prin adresa numărul 57, propune spre analiză și aprobare Consiliului Local al Municipiului Lugoj o nouă organigramă și un nou statut de funcții, urmare a situației dificile pe care o traversează, prin intermediul noi structuri urmărindu-se realizarea unor economii importante fără a fi afectate activitățile de livrare apei potabile și a serviciilor de canalizare. Se remarcă, în noua organigramă, că nu se mai regăsește personalul care să deservească activitatea de administrare a fondului locativ, care cuprinde un număr de 274 de imobile cu destinație de locuit și 13 spații cu altă destinație”, arată arhitectul-șef, Dinel Maziliu, în referatul transmis Consiliului Local al Municipiului Lugoj.

Maziliu recomandă ca Direcția de Urbanism a Primăriei Lugoj să preia până la 1 aprilie fondul locativ al municipiului.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite