Connect with us

Lugoj

Saltimbanciada, la a doua editie la Lugoj! Omul cu Sobolani, Pragu’ de Sus, ateliere de arta si alte surprize

Publicat

în

saltimbanciada editia a doua 2014 program artisti omul cu sobolani pragu de sus folk rock jazz ateliere distractie spectacol de foc lugojeanulWeekend-ul viitor este dedicat distracției și artei la Lugoj, odată cu desfășurarea ediției cu numărul doi a festivalului Saltimbanciada. Organizat de cluburile Rotaract și Interact Lugoj, festivalul se are loc în zilele de 25, 26 și 27 iulie, adică la finalul săptămânii viitoare și va însemna trei zile de muzică bună, diferită de cea populară sau comercială, dar și ateliere de creație, culinare, de obiecte hand-made și multe altele, precum și jongleri, roata norocului, trambulină, piscină cu bile și facepainting, disponibile pe toată perioada festivalului.

Meniul zilei, Octavian

„Festivalul se va desfășura anul acesta pe 3 zile! Lugojenii vor avea parte de o seară de jazz, în care vor cânta trupa Aquarium cu solista Ela Soul, o seară de rock, unde vor cânta trupele The Case și Omul cu Șobolani și o seară de folk, în care vor urca pe scenă Cristian Buică și Pragu’ de Sus. Jonglerii vor fi prezenți în toate cele trei zile și vor organiza în timpul zilei ateliere speciale, spre bucuria tuturor. Duminică seara are loc festivitatea de final de festivalul cu un spectacol de foc extraordinar, în premieră pentru publicul din România.

În timpul zile lumea se poate implica în diferite workshopuri, cum sunt cele de improvizație (teatru), de pictură textilă, flori textile, brățări din șnur, suporturi de pahare, brățări din deșeuri realizate prin diferite tehnici sau bijuterii din hârtie prin tehnica „quilling”. De cei flămânzi se va ocupa Uica Mihai, care va pregăti cele mai bune preparate tradiționale, dar și mâncăruri la minut specifice fiecărei zodii și un concurs de mâncat spaghetti care va fi premiat cum se cuvine!”, scriu organizatorii.

Programul complet este unul foarte încărcat, așa că cel mai indicat ar fi să vă marcați pe zile fiecare eveniment la care vreți să participați, organizatorii rezervând pentru seara zilelor evenimentele muzicale. Programul este următorul:

RETIM

Vineri, 25 iulie 2014

12:00 Deschiderea Festivalului cu Juggling Cluj și Fanfara Municipiului Lugoj

12:15 Workshopuri: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (picturi textile, flori textile, brățări din șnur)

Alternatived: Story Telling

Workshop: “Murăturile bunicuței” (COMPLEXUL “SF. NICOLAE “)

15:00 Workshop: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (pictură textile, flori textile, brățări din șnur)

Workshop: Tricotaj (COMPLEXUL “SF. NICOLAE “)

15:00 Scenă (Moment artistic COMPLEXUL “SF. NICOLAE “: Raica Marcela – ZARAZA

Stoian Cornelia – SPUNE DA; Ardelean Ileana – CHIRITA (piesă de teatru)

17:00 Workshop: Teatrul Contrasens (improvizație și mișcare)

21:00 – Concert Jazz: Trio Aquarium + Ela Soul

Sâmbătă, 26 iulie 2014

11:00 Campionat de tir cu arcul + demonstrații (TM Archery, Archery Lugoj)

11:00 Workshopuri: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (pictură textile, flori textile, brățări din șnur)

11:00 Workshop: Teatrul Contrasens (improvizație și mișcare)

15:00 Workshopuri: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (pictură textile, flori textile, brățări din șnur)

17:00 Workshop: Teatrul Contrasens (improvizație și mișcare)

21:00 Concert: The Case

22:00 Concert : Omul cu Șobolani

Duminică, 27 iulie 2014

11:00 Workshopuri: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (pictură textile, flori textile, brățări din șnur)

11:00 Workshop: Teatrul Contrasens (improvizație și mișcare)

14:00 Concurs de mâncat spaghetti cu Uica Mihai

15:00 Workshopuri: Simona Banda (Suport pahare, quilling, bijuterii textile)

Workshop: Camelia Minișan (pictură textile, flori textile, brățări din șnur)

19:00 Teatrul Contrasens (piesă învățată la workshop)

21:00 Concert Folk: Cristian Buică

22:00 Concert folk: Pragu’ de Sus

23:30: Spectacol de Foc: Juggling Clujlugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Lugojul va avea șapte stații de încărcare pentru mașini electrice

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Primăria Lugoj va amenaja mai multe stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Proiectul este deocamdată în faza incipientă, administrația locală plătind 6000 de lei pentru un studiu de fezabilitate, unei firme din București specializată în domeniu, potrivit SEAP.

Potrivit administrației locale, vor exista șapte asemenea stații pe toată suprafața orașului, care vor fi plasate în puncte strategice pentru a acoperi întreaga zonă urbană. 

“Am prevăzut bani pentru studiul de fezabilitate. Vrem să amenajăm șapte asemenea stații, din studiul de fezabilitate vor rezulta și locațiile în care vor fi amplasate, și tot ce ține de utilizarea acestor stații”, a declarat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM

Administrația locală nu a decis unde vor fi amplasate stațiile, dar nici data la care proiectul ar urma să fie finalizat.

foto: Autoweek

Citiţi mai departe

Lugoj

Organizatorii concursului 3R- Reducere, Refolosire, Reciclare anunță câștigătorii

Publicat

în

Între 1 martie și 31 martie a avut loc concursul „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor”, un concurs educativ, organizat de RETIM Ecologics Service SA şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), împreună cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara. Ajuns acum la final, după verificări amănunțite și deliberări complicate, juriul compus din reprezentanții organizatorilor a decis câștigătorii pentru toate cele trei secțiuni anunțate.

Meniul zilei, Octavian

Concursul s-a bucurat de mulți participanți din partea școlilor primare, gimnaziale și liceale, iar prin lucrările realizate, elevii au demonstrat că au înțeles conceptul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor și modul cum acesta trebuie aplicat.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibilă organizarea ceremoniei de premiere cu prezența fizică a copiilor și a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizată în cadru restrâns cu organizatorii concursului.
Concursul a avut un real succes, organizatorii fiind încântați de numărul mare de participanți înscriși – peste 1000 de elevi din zona 1 Timișoara și zona 0 Ghizela.

Elevii au dat dovadă din nou de creativitate în diverse forme, realizând desene, video-uri, eseuri sau obiecte ilustrate prin care au demonstrat că știu aplicarea principiului 3R.

Lucrările au fost expuse pe panourile din Foaierul de lângă Sala Multifuncțională – Palatul Administrativ.
Premiile concursului au fost în valoare totală de 32.000 de lei, fiind structurate pe următoarele categorii:
Premiul I – 21 x biciclete
Premiul II – 21 x trotinete
Premiul III – 21 x set role
Mențiune – 100 x rucsac timp liber
Premii de participare –150 bidoane de apă de 0,5 l, 150 şepcuţe, 100 de sacoşe din material reciclabil.

RETIM

În perioada următoare, partenerul concursului Lions Club Timișoara Dinamic Plus va distribui premiile elevilor prin unitățile de învățământ.
„Compania RETIM investește constant resurse financiare și umane în proiecte care au ca scop educarea copiilor în domeniul reciclării deșeurilor. Încercăm să învățăm acești copii că o latură foarte importantă a comportamentului social îl reprezintă grija pentru mediu, iar campania actuală – 3R -a însemnat o platformă accesibilă prin care elevii au demonstrat că înțeleg și aplică aceste principii simple. Succesul acestui concurs este încă o dovadă că tinerii sunt o categorie foarte receptivă și atentă la tot ce înseamnă reducere, refolosire și reciclare a deșeurilor” a punctat Dan PASCU, Director General Marketing – Economic RETIM.
„Mă bucură faptul că numărul elevilor participanți la concursurile organizate de noi crește de la un concurs la altul, acum fiind peste 1000 de elevi .Ca de fiecare dată, suntem surprinși de ingeniozitatea și creativitatea lucrărilor realizate. Toți trebuie să acordăm o importanță deosebită protecției mediului și mă bucură să văd cu ce responsabilitate și seriozitate este tratat acest subiect de elevii din județul nostru. Vor urma și alte concursuri unde vom provoca elevii și la alte activități la fel de interesante și educative, toate având ca scop deprinderea regulilor de gestionare corectă a deșeurilor și protecție a mediului. Mulțumesc pentru partipare elevilor, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitări câștigătorilor! Mulțumim pentru susținere Inspectoratului Școlar al județului Timiș și Consiliului Județean Timiș ” a declarat Romeo Petru URSU, director executiv ADID Timiș.

„Ca de fiecare dată, s-au înscris în concurs foarte mulți elevi, cu lucrări creative și diversificate și doresc să mulțumesc atât lor cât și conducerii unităților de învațămănt, profesorilor coordonatori și parinților care i-au susținut. Mulțumesc RETIM și ADID TIMIȘ pentru sponsorizarea premiilor și totodată pentru contribuția adusă la dezvoltarea personală a elevilor. Mulțumesc de asemenea membrilor Clubului pentru implicare în organizarea Concursului, Inspectoratului Școlar al județului Timiș și Consiliului Județean Timiș pentru susținere” a spus Ana CRĂSNEANU, președinte fondator Lions Club Timișoara Dinamic Plus.
Lista cu câștigătorii premiilor I, II, III și a mențiunilor este disponibilă pe site-urile www.retim.ro și adidtimis.ro. Toți elevii înscriși în concurs vor primi o diplomă din partea organizatorilor, iar premiile de participare constând în bidoane de apă, șepcuțe și sacoșe vor fi acordate în limita stocului disponibil anunțat în regulamentul de organizare.

Câștigătorii concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu moartea a două persoane, în mai puțin de 24 de ore lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu două persoane care și-au pierdut viețile, au avut loc în mai puțin de 24 de ore pe același drum de lângă Lugoj. Este vorba despre drumul European 70, DN6, spre Caransebeș, acolo unde nu de puține ori au loc accidente grave din cauza neadaptării vitezei și a oboselii șoferilor.

Primul accident a avut loc sâmbătă spre duminică, aproape de miezul nopții. Un șofer care ar fi adormit la volan pe raza satului Gavojdia, potrivit polițiștilor, a intrat cu mașina pe care o conducea într-un autotren. Impactul frontal a fost devastator, două persoane decedând pe loc.

„Azi-noapte, în jurul orelor 23.35, un bărbat în vârstă de 41 ani, a condus un autoturism pe DN 6, dinspre municipiul Lugoj spre municipiul Caransebeș, iar la km 488+200m a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce circula regulamentar condusă de un bărbat în vârstă de 49 ani. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 41 de ani și a unei femei în vârstă de 37 de ani, pasageră în autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

RETIM

În al doilea accident, mai ușor, care a avut loc duminică dimineața la Jena, un șofer al unei mașini mici nu a păstrat distanța între autovehicule, acroșând din spate un TIR. În urma impactului a rezultat rănirea șoferului, care a fost dus de urgență la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale celor două accidente rutiere.

Citiţi mai departe

Lugoj

Șofer rupt de beat, cascador cu mașina în stația peco, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Luni dimineață, în jurul orei 09:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii au depistat, un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În apropierea unei stații de combustibil din orașul Făget, acesta a lovit o bordură și s-a rasturnat.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite