Connect with us

Administrație

Arborii noi din Lugoj, luati de vijelii

Publicat

în

curatare pomi curatenia de primavara lugoj strazi caransebesului foto lugojeanul 2014 (6)Lugojenilor li s-au plantat, in luna martie a anului in curs, aproape 400 de copaci, arbusti, pomi si cum mai vreti sa le spuneti, care aveau ca scop „reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului in oras”. La 5 luni de la operatiunea de plantare a acestora de catre Serviciul Sere si Spatii Verzi, care a mai plantat el panselute si alte flori de 5.000 de euro, dupa parerea mea, in zilele calduroase Lugojul se prafuie intr-un mare fel.

Meniul zilei, Octavian

Nu ai aer, praful se depune imediat, chiar si in parcari ferite de masini, asadar private, iar seara cand ajungi acasa pur si simplu ai praf pe haine. S-au plantat, cel putin in teorie, ca in practica eu n-am vazut multi pomi noi prin satul cu blocuri, 100 de brazi in Parcul Prefecturii, pe Splaiul Brediceanu, pe splaiul Coposu, in parcul din Micro V si in cartierele Micro I, Stadion 1 si Stadion III, iar in zona Caransebesului si pe strada Episcop dr. Ioan Balan s-au plantat alti 20 de Prunus Nigra, arbori ornamentali.

Apoi, 20 de Tuia au fost plantati pe Splaiul Brediceanu si in fata la Unicredit Tiriac Bank (Cum? Acolo chiar nu sunt pomi!), dar si un alt tip de arbore ornamental, Amorfa Fructicosa, 200 de bucati (Doua SUTE de bucati), pe Splaiul 1 Decembrie 1918, in Cotu Mic si pe strazile Huniade, Titulescu si Timisoarei. De asemenea, s-au mai plantat 20 de mesteceni si 20 de tei in parcurile din oras.

Nu stiu unde sunt acesti pomi, poate au fost TOTI smulsi de furtunile din ultima vreme, dar eu nu ii vad nici pe strazi, nici in reducerea poluarii si nici in imbunatatirea calitatii aerului din Lugoj. Poate ca expertii primariei au schimbat in ultimul moment destinatia banilor si i-au cheltuit tot pe panselute, ca altfel nu imi explic ce s-a intamplat in acest caz, dar un lucru e clar: mai trece multa apa pe Timis pana sa avem 20 de metri patrati de spatiu verde pe cap de lugojean.

RETIM

Dar nu-i nimic, vine el 2015, mai bagam o tura de panselute…

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite