Connect with us

Administrație

Arborii noi din Lugoj, luati de vijelii

Publicat

în

curatare pomi curatenia de primavara lugoj strazi caransebesului foto lugojeanul 2014 (6)Lugojenilor li s-au plantat, in luna martie a anului in curs, aproape 400 de copaci, arbusti, pomi si cum mai vreti sa le spuneti, care aveau ca scop „reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului in oras”. La 5 luni de la operatiunea de plantare a acestora de catre Serviciul Sere si Spatii Verzi, care a mai plantat el panselute si alte flori de 5.000 de euro, dupa parerea mea, in zilele calduroase Lugojul se prafuie intr-un mare fel.

Nu ai aer, praful se depune imediat, chiar si in parcari ferite de masini, asadar private, iar seara cand ajungi acasa pur si simplu ai praf pe haine. S-au plantat, cel putin in teorie, ca in practica eu n-am vazut multi pomi noi prin satul cu blocuri, 100 de brazi in Parcul Prefecturii, pe Splaiul Brediceanu, pe splaiul Coposu, in parcul din Micro V si in cartierele Micro I, Stadion 1 si Stadion III, iar in zona Caransebesului si pe strada Episcop dr. Ioan Balan s-au plantat alti 20 de Prunus Nigra, arbori ornamentali.

Apoi, 20 de Tuia au fost plantati pe Splaiul Brediceanu si in fata la Unicredit Tiriac Bank (Cum? Acolo chiar nu sunt pomi!), dar si un alt tip de arbore ornamental, Amorfa Fructicosa, 200 de bucati (Doua SUTE de bucati), pe Splaiul 1 Decembrie 1918, in Cotu Mic si pe strazile Huniade, Titulescu si Timisoarei. De asemenea, s-au mai plantat 20 de mesteceni si 20 de tei in parcurile din oras.

Nu stiu unde sunt acesti pomi, poate au fost TOTI smulsi de furtunile din ultima vreme, dar eu nu ii vad nici pe strazi, nici in reducerea poluarii si nici in imbunatatirea calitatii aerului din Lugoj. Poate ca expertii primariei au schimbat in ultimul moment destinatia banilor si i-au cheltuit tot pe panselute, ca altfel nu imi explic ce s-a intamplat in acest caz, dar un lucru e clar: mai trece multa apa pe Timis pana sa avem 20 de metri patrati de spatiu verde pe cap de lugojean.

Dar nu-i nimic, vine el 2015, mai bagam o tura de panselute…

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Derapaj al fostei administrații în proiectul autobuzelor electrice. Ce trebuie să facă Lugojul urgent

Publicat

în

Noua administrație a Lugojului s-a trezit cu o altă problemă, lăsată moștenire, în unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană în care este implicat municipiul. Este vorba despre achiziționarea celor 81 de autobuze electrice, de către Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe orașe din România.

Nouă dintre acestea, plus stațiile de încărcare, ar urma să ajungă la Lugoj. Numai că, în momentul de față, nu există un depou unde să fie parcate aceste autobuze și nici o locație disponibilă pentru stațiile de încărcare. Primarul Claudiu Buciu spune că fosta administrație a prevăzut ca noile autobuze și stațiile de încărcare să fie duse în curtea societății Meridian, lucru care nu este posibil.

„Problemele noastre sunt legate de faptul că nu s-a prevăzut existența unui depou în acest proiect, pe de-o parte. Pe de altă parte, locul principal de încărcare a acestora a fost stabilit în curte la Meridian, societate care are imobilele ipotecate și e posibil ca acest loc să nu mai poată să fie folosit pentru această destinație. Căutăm variante în care să facem un depou sau o autogară, unde aceste autobuze să poată staționa sau să poată să fie încărcate”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

După cum am scris aici, Ministerul Dezvoltării a organizat deja cea de-a treia licitație, la care s-au înscris șapte firme din Turcia, Cehia și Germania pentru a construi autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile se ridică la suma de 180 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite