Connect with us

Administrație

Amendă usturătoare dată Primăriei Lugoj de la Garda de Mediu, pentru o groapă de gunoi clandestină

Publicat

în

În urma unei sesizări și a semnalelor apărute pe rețelele de socializare privind abandonările ilegale de deșeuri pe un teren viran din municipiul Lugoj, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au efectuat un control în urbea de pe malurile râului Timiș.

Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că în zona străzii Traian Vuia erau abandonate deșeuri amestecate (deșeuri menajere, deșeuri provenite din construcții etc). În consecință, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat Primăriei Municipiului Lugoj o amendă în valoare de 10.000 lei, conform art. 59 (1) lit.e) din Legea 211/2011.

„Am plătit 2.500 de lei, jumătate din minim, în 48 de ore. În loc de moloz au aruncat și plastic și altele, și de-aia ne-au amendat”, a ținut să precizeze primarul Lugojului, Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

Totodată, au fost dispuse măsuri de monitorizare a amplasamentului în vederea interzicerii abandonării și îngropării deșeurilor.

1 Comment

1 Comment

 1. Apartid

  28 august 2019 at 12:46

  Serios?! Gardă de Mediu + Agenție pentru Protecția Mediului + ? Cu Cepeha (lugojean care ne rușinează) reactivat?!
  Serios?! Doar 2000 de euro amendă? Dată Primăriei Lugoj (plătită de toți lugojenii), nu primarului de toată jena?
  Pupat Piața… Și PNL își face de cap, de exemplu în curtea UVT, taie copaci în draci – în frunte cu securistul Iepan… păzitor și de Pirtea, și de Blaga… cu nevastă deținătoare de florărie – palmieri în ghivece…
  Serios?! Gardă de Mediu + Agenție pentru Protecția Mediului + ? Cu Cepeha reactivat?!
  Despre ce protecție vorbim aici?! Care mediu? Ce amendă? Proștii plătesc, jegurile prosperă, indiferent de sigla partidului pe care o poartă ca insignă.

  http://www.ziuadevest.ro/dan-cepeha-este-noul-director-al-agentiei-pentru-protectia-mediului-timis/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Reparații de 1.500.000 de lei la o grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj

Publicat

în

O grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj a intrat în reparații capitale, urmând să devină o unitate de învățământ la standarde europene. Este vorba despre clădirea grădiniței din Darova, acolo unde lucrările au început în primele zile ale anului și acum se află într-un stadiu avansat. Investiția se ridică la 320.000 de euro sau peste 1.500.000 de lei. 

“Este o lucrare ce se întinde pe o perioadă de 8 luni. Sunt reparații capitale, compartimentare, dotări, modernizare totală, încălzire centrală, apă caldă, dușuri cu apă încălzită cu panouri solare și așa mai departe. Vrem să avem, până la toamnă, cea mai modernă grădiniță din județ”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Sorin Tilihoi, primarul din Darova.

Până la finalizarea lucrărilor, preșcolarii din Darova învață în câteva săli din cadrul primăriei din comună.

Citiţi mai departe

Administrație

Câteva sate de lângă Lugoj și-au botezat ulițele. Au nume de flori, pomi și munți

Publicat

în


Ulițele din satele unei comune de lângă Lugoj au fost botezate de către primărie, primind nume de flori. Locuitorii s-au trezit că străzile pe care locuiesc au nume de garoafe, trandafiri sau alte flori. Ideea a fost a primarului, care a propus inițiativa în consiliul local al comunei.

“Ideea a fost a mea, eu am propus-o în consiliul local în toamnă și a fost aprobată. Am ales nume de flori la Coșteiu și nume de arbori la Țipari, de munți la Hezeriș și Păru. Avem în toate satele comunei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Petru Carebia.

Potrivit site-urilor de specialitate, o plăcuță cu numele străzii costă între 30 și 50 de lei. Deocamdată cetățenii nu știu dacă vor trebui sau nu să își schimbe buletinele, având în vedere că numele străzilor au fost aprobate în consiliul local.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul va avea o nouă rețea de telecomunicații prin fibră optică. Cine va fi concurentul celor de la RDS&RCS

Publicat

în

Municipiul Lugoj va avea o nouă rețea de telecomunicații. Potrivit unui anunț al primăriei, compania Orange a cerut un acord pentru eliberarea unor acorduri necesare pentru construirea unei rețele fixe de telecomunicații prin fibră optică (FTTH) în Lugoj și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri.

La momentul actual, doar RDS&RCS are montate cabluri de fibră optică în municipiu, deținând astfel monopolul în cazul serviciilor de internet prin această rețea. Orange va fi astfel un concurent direct în domeniu.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Deocamdată nu există o dată exactă la care cei de la Orange vor putea începe lucrările la noua rețea din municipiu.

Citiţi mai departe

Cele mai citite