Connect with us

Lugoj

Why I love Journalism

Publicat

în

incendiu belintWhen you do a reporting in a small community, the people of that community will be out on the streets, kids and all, looking forward to finding out what and where and who and why is all the noise about. Just like us, the journalists. So at this one major reporting that I covered, a few years ago, about this big firefight near a small village close enough to my home town that my online edition newspaper covered it, there was this kid who, from the moment I got out of my car, until the moment I got back into it, followed me non stop to see what I was doing.

Reporting from the scene must be the best thing in journalism. It involves a long telephone talk, hundreds of photos, talking and recording the witnesses and, on the way to the editorial office, the creation of a clear, visual image of the article that you are about to write, so that when you start typing, you finish first and publish first, which is mandatory for the story to get the most readers.

But coming back at this kid that was stalking me, he said the most amazing thing to me when I got back to my car and started packing my equipment.

„Wow, I want to work at the television when I grow up!”

Kid was close enough, as I work at a newspaper, but I knew what he meant. I was an inspiration for him, he wanted to be… me! Also, he was an inspiration for me, for making me one more time certain that I have the best job in the world.

Nu am mancat ciuperci stricate, nu m-am mutat in SUA si nu transformam blogul intr-unul international. E doar o idee, aceea de a scrie o postare pe saptamana in engleza. Nu degeaba limba asta e atat de poetica, de romantica, de desteapta, cateodata pur si simplu imi spun ideile mai bine cu ajutorul ei decat cu cea natala. Sper sa va placa postarea in engleza, vine in fiecare weekend, la ceas de seara.

3 Comments

3 Comments

 1. Dan Kanzoo

  20 mai 2015 at 18:37

  I have to say, I stumbled upon this post out of nowhere and I love what you wrote in it. Keep up the good work, I cannot understand Romanian, but from this post alone I can see you are dedicated to Journalism and you can make it big at this job. Congrads!

  • Lugojeanul

   20 mai 2015 at 18:44

   Dan,
   Thank you for the amazing words, after a long day, your comment was like a gift to me. Please consider to check out the blog every Saturday night or Sunday morning, as I am going to post an English post every weekend. Have a good read!

 2. io

  20 mai 2015 at 18:38

  sti engleza bravo, acum mai multe in romana totusi :)))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Trei migranți din Siria, depistați de polițiști lângă Lugoj

Publicat

în

Un grup de trei migranți din Siria au fost despitați de către polițiștii din Lugoj joi după-masa. Din primele informații, migranții nu ar avea asupra lor acte de identitate. Polițiștii lugojeni, aflați în patrulare, au dat peste cele trei persoane pe raza localității Coșteiu. Poliția de Frontieră a fost alertată, având în vedere că cei trei nu ar avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia din urmă se vor ocupa de soarta celor trei, urmând să îi preia și să verifice cum au ajuns în țară și traseul pe care l-au urmat.

Acum aproximativ două săptămâni, un alt grup de migranți a fost despitat în zona Coșteiului. Pe atunci, polițiștii din Belinț au dat de migranți, aceștia având asupra lor documente de călătorie. Agenții au chemat în sprijin jandarmii, care au facilitat întoarcerea grupului de 14 migranți în orașele în care au drept de ședere.

Citiţi mai departe

Lugoj

Primăria promite bani pentru spital. Primarul îi acuză de ipocrizie pe liderii opoziției

Publicat

în

După apelul partidelor de opoziție, Primăria Lugoj a transmis un comunicat de presă prin care anunță că va aloca bani spitalului.

„Doresc să informez lugojenii că am discutat deja cu conducerea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” respectiv cu doamna director economic și am transmis posibilitatea de alocare a sumelor de bani pentru aparatură necesară în situații de urgență, din linia de investiții deja alocată în acest an pentru Spitalul Municipal Lugoj. Urmează ca la finalul situației de urgență să refacem linia de investiții în funcție de solicitările spitalului”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Lugoj și semnat de primarul Francisc Boldea.

Primarul Lugojului îi acuză pe liderii opoziției că sunt ipocriți și că încearcă să profite de această criză, pentru că i-au cerut să aloce bani pentru spital.

„Ce nu pot înțelege, este însă ipocrizia unor filiale locale de partide politice, care încearcă să dobândească capital electoral în condițiile unei situații de urgență în care suntem  împlicați toți lugojenii. Ca primar al Municipiului Lugoj, în această perioadă grea, sunt preocupat în cea mai mare măsură de soarta sănătății lugojenilor și de a întreprinde măsuri adecvate pentru gestionarea situației la nivelul orașului nostru”, susține Boldea.

Edilul are un mesaj și pentru conducerea spitalului, căreia îi cere să nu aducă bolnavi din alt oraș.

„Fac pe această cale un apel la conducerea spitalului să se preocupe în primul rând de starea de sănatate a cetățenilor din zona noastră, să nu se aventureze în a aduce la Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, spital de gradul 4, cetățeni bolnavi din alte județe sau orașe.”, se mai arată în comunicatul semnat de primar.

Citiţi mai departe

Lugoj

Reguli de prevenție și la examenul de șoferi auto. Cum se va susține acest test în perioada crizei

Publicat

în

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a transmis printr-un comunicat de presă noile reguli ce se aplică la susținerea examenului pentru obținerea permisului auto.Pe lângă limitarea numărului de candidați, IPJ Timiș le cere celor izolați la domiciliu să nu se prezinte la acest test, chiar dacă au fost programați. Iată, mai jos, întregul comunicat.

„Începând cu data de 16 martie a.c., în condițiile medicale apărute și în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, facem precizarea că numărul maxim de persoane care pot fi examinate în vederea restituirii permisului de conducere este 10.

De asemenea, pentru a proteja cetățenii, cât și personalul angajat care vine în contact cu aceștia recomandăm persoanelor ce urmează a fi examinate, să se prezinte la ghișeul Serviciului Rutier Timiș, cu 30 de minute înainte de ora afișată a examenului, în vederea programării, având asupra lor echipament medical (mască respiratorie și mănuși), precum și instrument personal de scris cu pastă albastră.

De asemenea, facem precizarea, să nu se prezinte la examen persoanele care se află în izolare la domiciliu”

Citiţi mai departe

Cele mai citite