Connect with us


Administrație

[VIDEO] Uite, avionuuuul! Lugojenii au privit spre cer in timpul dezinsectiei aerochimice de miercuri dimineata

Publicat

în

avion lugoj dezinsectie aerochimica 9 iulie 2014 foto video lugojeanul (1)Sute de lugojeni au fost impresionați în această dimineață de altitudinea joasă la care avionul care a împrăștiat insecticid deasupra orașului a zburat pentru a-și îndeplini misiunea. Reprezentanții primăriei spun că acest zbor la mică altitudine este benefic, deoarece insecticidul ajunge imediat pe sol și are un efect aproape spontan față de dăunători, țânțarii și omidele care dau mari bătăi de cap atât oamenilor, cât și cultivatorilor de legume și fructe. Operațiunea, care a început la ora 9:00, a fost anunțată de sirenele antiaeriene care au centrul de comandă în sediul administrației locale.

PMP

Imediat, lugojenii s-au transformat în jurnaliști cetățenești, publicând pe Facebook fotografii cu avionul care le-a zburat chiar pe la ferestrele apartamentelor. Dezinsecția s-a terminat în jurul orei 12:30, când sirenele au fost din nou aprinse pentru a anunța finalul misiunii. Acțiunea este prima de acest gen din 2014, iar dacă țânțarii și omidele vor continua să le dea bătăi de cap oamenilor, primăria va relua împrăștierea de insecticid pentru a doua oară, ca să asigure un trai normal tuturor locuitorilor și un mediu propice pentru agricultorii și pomicultorii care au culturi ce pot suferi daune din cauza insectelor.avion lugoj dezinsectie aerochimica 9 iulie 2014 foto video lugojeanul (2)avion lugoj dezinsectie aerochimica 9 iulie 2014 foto video lugojeanul (3)lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

USR

6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite