Connect with us

Social

Vara apreciezi mai mult o ladă frigorifică

Publicat

în

Am trecut de luna lui cuptor, dar asta nu înseamnă că vara s-a terminat. Din contră – ne aflăm în cea mai călduroasă perioadă din an. În această perioadă ajungi să apreciezi mai mult lucrurile care ne sporesc confortul pe timp de caniculă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un frigider care ne ține băuturile reci, un aparat de aer condiționat care menține o temperatură scăzută, chiar și un ventilator care mai plimbă aerul dintr-o parte în alta. Cum vara este cel mai bun anotimp pentru a te bucura de o înghețată, un congelator sau o ladă frigorifică este un alt mare electrocasnic de care te bucuri și mai mult. Însă pe lângă înghețată, lada frigorifică te va ajuta în păstrarea mult mai multor alimente, pe o perioadă foarte îndelungată.

Congelarea în lăzi frigorifice este o metodă de conservare a alimentelor pentru mai mult timp decât simpla păstrare a lor într-un frigider. Dacă știi cum să congelezi alimentele și cum să le decongelezi într-un mod adecvat, poți păstra toate proprietățile acestora și să economisești energie.

Iată, pe scurt, cât timp poți păstra alimentele într-un astfel de electrocasnic:
fructe (până la 10 luni)
verdețuri (până la 12 luni)
pește și fructe de mare (până la două luni)
carne tocată (până la două luni)
pâine și produse de patiserie (până la 3 luni)
carnea de porc (până la 6 luni)
carnea de pasăre (de la 6 la 9 luni)
carnea de oaie (până la 8 luni)

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Pentru a ajunge la acestea, este necesar să depozitezi corect alimentele intr-o lada frigorifica Arctic, de exemplu. Asta înseamnă o mai bună organizare și așezare a acestora în lada ta frigorifică. La fel ca într-un frigider, lăzile frigorifice trebuie organizate după aceleași principii: să ai la îndemână produsele pe care le consumi mai frecvent.

Vasele sau ambalajele rigide sunt ideale pentru alimentele lichide. Acestea trebuie umplute astfel încât să mai rămână circa trei centimetri până la marginea de sus a lor, pentru că trebuie ținut cont că atunci când îngheață, lichidele și sosurile își măresc volumul.
Folosirea de recipiente dreptunghiulare sau pătrate este recomandată, pentru a se profita mai bine de spațiul disponibil la interior în lăzile frigorifice.

Vasele rigide, din materiale potrivite pentru cuptoarele cu microunde sunt perfecte pentru mâncarea gătită. Astfel, acestea pot fi decongelate și încălzite în același recipient. În hârtie de aluminiu sau folie de plastic se ambalează cel mai bine alimentele de formă neregulată, ca peștele, carnea sau legumele. Acestea trebuie împachetate perfect, fără a lăsa spații goale sau bule de aer.

Chiar dacă ți se pare surprinzător, și mâncarea congelată expiră. Așa că verifică cel puțin o dată pe lună alimentele din lada frigorifică. Nu uita de cele așezate cel mai la fund. Un sfat bun este să ai o listă prinsă de ușa lăzii frigorifice în care să notezi mereu tipul de aliment introdus în ladă și data la care ai făcut-o. Astfel, vei ști mereu ce ai disponibil în congelator și când expiră.

Temperatura optimă de congelare este de -18 grade. La această valoare, toată apa conținută de alimente se transformă în particule de gheață, ducând la deshidratarea alimentului și la conservarea sa pentru mai mult timp. Exista si varianta unei lazi frigorifice ieftine, dar atentie la produsul pe care il alegi, te poti orienta si dupa numarul de reviewuri si nota data de utilizatori.

Tot ce mai rămâne să decizi este cât de mult spațiu lași pentru înghețată! (P)

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Șapte copii, la spitalul din Lugoj cu coronavirus. Unul a fost trimis la Timișoara

Publicat

în

Spitalul din Lugoj este la capacitate maximă pe ATI, având toate cele cinci paturi ocupate cu pacienți COVID. În afara acestora, mai sunt și alți pacienți pe oxigen.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„În momentul de față avem paturile de la terapie intensivă ocupate, toate cinci. La nivel de secție avem încă 17 pacienți, majoritate pe oxigen. Am avut și șapte copii diagnosticați, majoritatea au plecat la domiciliu. Mai puțin o fetiță de 14 ani, care a ajuns la Spitalul de copii „Luis Țurcanu”  din Timișoara, pentru că au paturi de terapie intensivă pentru copii. Începuse să desatureze și pentru siguranța ei am trimis-o la Timișoara”, a declarat Lucian Cocoș, directorul spitalului din Lugoj.

La nivelul județului Timiș, circa opt mii de copii peste 12 ani au fost vaccinați.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite