Connect with us

Social

Lucrurile de care trebuie să ții cont la cumpărarea unei stații de călcat

Publicat

în

RETIM

Când vine vorba de călcat haine, primează criteriul estetic. Nu putem ieși în lume, mai ales dacă avem job-uri în care avem contact des cu publicul sau care necesită o anumită ținută office. În aceste condiții, fierul sau stația de călcat devin mai importante decât ne putem imagina.

Într-o vreme, fierul de călcat era singurul electrocasnic care se ocupa de această sarcină, a călcării hainelor. De ani buni, însă, oferta s-a diversificat iar acum putem alege și stația de călcat .

O stație de călcat este un electrodocasnic similar fierului de călcat clasic, cu deosebirea că are rezervorul de apă separat de fierul de călcat efectiv și cu o capacitate mai mare. Astfel, un ciclu de ”călcare” durează mai mult comparativ cu cel al unui fier de călcat clasic. Pentru că generează mai mulți aburi, facilitează călcatul mai multor haine și reduce timpul efectiv dedicat călcatului. E adevărat, stațiile de călcat se încălzesc mai greu decât un fier de călcat clasic și de obicei costă ceva mai mult, dar au și multe avantaje.

Dacă te tentează achiziția unei stații de călcat și nu știi la ce anume să acorzi atenție înainte de a lua o decizie, citește rândurile de mai jos. Înainte de a cumpăra o stație de călcat, analizează următoarele aspecte:

1. Capacitatea rezervorului de apă

Cu cât este mai mare rezervorul de apă, în litri, cu atât se produc mai mulți aburi și cu atât mai simplu și mai rapid va fi călcatul. E bine de știut că depozitul de apă este detașabil, astfel că poate fi realimentat fără a se răci fierul de călcat efectiv. Caută o stație de călcat cu rezervor transparent pentru a vedea cu ușurință câtă apă este în el în orice moment, precum și când e timpul să-l realimentezi.

2. Autonomia

Autonomia unei stații de călcat este timpul de care dispunem pentru călcatul efectiv. Acest timp depinde de capacitatea rezervorului și de cantitatea de vapori folosită. Există stații de călcat cu: autonomie limitată și autonomie nelimitată. O stație de călcat cu autonomie nelimitată este cea în care poate fi adăugată apă în rezervor fără a deconecta aparatul și fără a se întrerupe călcatul.

3. Presiunea

Este vorba de forța cu care ies aburii. Se măsoară în bari de presiune. Cu cât mai mare presiunea, cu atât mai eficient va fi călcatul cu această stație de călcat. De presiune depinde prețul final al electrocasnicului. Presiunea ideală este între 4 și 5 bari, dar sunt stații de călcat și cu presiune mai mică, de 2-3 bari.

4. Puterea

Fabricanții menționează pe eticheta energetică atât puterea aparatului, cât și a rezervorului. Se măsoară în watti (W) și o stație de călcat normală are între 1000 și 3000 de watti.

5. Greutatea

Stațiile de călcat sunt voluminoase și grele, ajungând la 5-6 kilograme masă totală. Dar au avantajul că, atunci când vine vorba de călcatul efectiv, se folosește doar fierul de călcat, fără rezervor, ceea ce face mai ușoară această activitate.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Aris Marta a fost operat la Viena. Mesajul emoționant postat după intervenție

Publicat

în

RETIM

„Îngerii mei! Ați învins! Eu știam ca, posibile complicații ce spunea doctorul ca pot apărea nu vor fi. Eu spuneam ca am o armata de îngeri ce se roaga pentru mine si el zâmbea cu gura pana la urechi. Și asa a fost. Operația a fost gata mai repede decât a fost estimata și fără urma de complicație din toate cele posibile. Sunt mândru de puterea rugăciunilor voastre și recunoscător lui Dumnezeu. Acum începe drumul recuperării și partea doua a tratamentului pana la  vindecarea totala! Am cerut telefonul sa va pot scrie esențialul, acum revin la terapie intensiva”, a scris Aris Marta pe Facebook, imediat după ce a fost trezit din operația de la Viena.

Lugojeanul pentru care s-au mobilizat mii de suflete, luptând cu o boală îngrozitoare, limfom non-Hodgkin, a reușit să scape de prima parte a problemei, medicii austrieci operându-l marți seara și îndepărtând tumoarea facială.

Aris este acum la terapie intensivă, postând pe contul său de Facebook și o fotografie cu locul intervenției, dar și mesajul emoționant prin care le mulțumește tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea acestui demers. Lugojeanul mai are însă nevoie de bani, pentru tratamentul post-operator. Lugojenii cu suflet mare sunt așteptați să doneze în continuare în conturile deschise pentru ca Aris să poată să se vindece până la capăt.

Aris Marta are 41 de ani și este cunoscut ca fiind un om liniștit, bun și care obișnuia să sară în ajutorul semenilor lui de fiecare dată când a avut șansa. Povestea lui o găsiți aici, alături de documente și fotografii care explică situația dificilă în care se află. Îl puteți ajuta donând o sumă de bani direct în contul său, la:

IBAN: RO36BRDE360SV32355313600

BRD – Cod Swift BRDEROBU

Moneda : Lei

Titular cont : Marta Aris Richard

Citiţi mai departe

Social

Rata de infectare cu noul coronavirus crește la Lugoj. Suntem pe primul loc la nivel de județ în România

Publicat

în

RETIM

Apar tot mai multe infectări cu noul coronaviurs la Lugoj, în utlima perioadă, asta în timp ce la nivel de județ avem cele mai multe infectări raportate în ultimele 14 zile din toată România. Rata de infectare la Lugoj era, luni la prânz, de 3,20 de cazuri la 1000 de locuitori.

Județul Timiș avea rata de infectare de 4,44 la mia de locuitori la 18 ianuarie. Este de departe cea mai mare rată de infectare din țară la nivel de județe. Recașul a depășit ca oraș pragul de 7 infectări la mia de locuitori. 

42 de localități din județ au, potrivit raportării de lunii, rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Acestea sunt: 

Timișoara – 5,57; Lugoj – 3,16; Buziaș-3,86, Gătaia-4,19, Recaș – 7,26; Beba Veche-8,41, Biled – 3,14; Birda-6,17, Boldur-4,00, Brestovăt – 3,39, Bucovăț –7,86; Chevereșu Mare-4,96, Comloșu Mare- 4,16, Criciova-4,72, Coșteiu-3,28, Darova-3,20, Dudeștii Noi – 3,56, Dudeștii Vechi – 3,42, Dumbrava-4,32, Dumbrăvița – 8,08; Fârdea – 4,65, Foeni -3,99, Ghiroda – 8,81; Giarmata-3,92, Giroc – 7,72; Gottlob -3,00, Iecea Mare – 3,73, Liebling – 5,79; Lovrin-3,15, Mașloc – 3,25; Moravița – 5,78, Moșnița Nouă-8,50; Parta-4,50; Racovița- 3,56, Remetea Mare – 3,80, Săcălaz – 5,80, Sacoșu Turcesc-4,21, Sag- 5,67, Sânandrei – 4,00, Sânmihaiu Român – 4,16, Satchinez – 4,90, Voiteg-4,01.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1000 locuitori sunt:

Ciacova – 1,93; Deta- 2,10, Jimbolia- 2,29, Sânnicolau Mare – 2,54, Banloc-1,93, Becicherecu Mic-2,08; Bogda-1,94, Cărpiniș – 1,90; Cenei – 2,29, Curtea–1,55, Denta-2,46, Giulvăz-1,85, Ghilad-1,89, Jamu Mare – 2,33, Lenauheim-2,50, Livezile-2,33, Margina – 2,20, Orțișoara – 2,10; Otelec- 1,64, Peciu Nou – 2,63, Periam-1,59, Pișchia -2,70, Sandra- 2,24, Saravale-2,30, Stiuca- 1,74, Teremia Mare-2,13, Tomești – 1,52, Tomnatic-2,10, Topolovățu Mare-1,50, Tormac- 2,72, Traian Vuia-1,77, Uivar-1,93.

Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite