Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Vacanta de 1 Mai 2014 la Lugoj! Unde iti poti amenaja gratarul in weekendul prelungit care incepe joi

Publicat

în

gratare 1 mai lugoj 2013 miercuri maluri timis la plopi umbra relaxare lugojeanul 2013Și în acest an, cinci zone din municipiul Lugoj au fost amenajate pentru a deservi lugojenilor care, în weekendul prelungit dedicat zilei de 1 mai, Ziua Muncii, aleg să petreacă în natură momente relaxante, alături de un grătar bun și de bere rece. Astfel, cele cinci zone sunt deja amenajate, astăzi fiind delimitate și curățate pentru finalul de săptămână. Ca și în anii trecuți, cei care vor folosi locurile de picnic pentru a-și petrece ziua de 1 mai vor fi nevoiți să respecte anumite legi, care în general sunt reguli de bun simț.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj, împreună cu societatea Salprest SA, au amenajat cele cinci locuri din oraș cunoscute pentru asemenea evenimente. S-au amenajat zona Insula Cotu Mic, de 3.000 de metri patrați, zona Plopii Mici, de 2.000 de metri patrați, Dealul Viilor, de 4.000 de metri patrați, Șoseaua Lugoj-Făget, 2.000 de metri patrați și Șoseaua de Centură Timișoara Caransebeș, Zona de la Balastiera Compact, de 4.000 de metri patrați.

După ce s-au curățat zonele, aici s-au montat zeci de panouri de delimitare, dar și containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor și câteva toalete ecologice. Suprafaţa totală a zonelor destinate activităţii de picnic este de 15.000 de metri patrați. Desfăşurarea activităţilor de picnic în alte zone decât cele special amenajate este interzisă şi se sancţionează cu amendă de către persoanele abilitate, conform legii.

Dacă cei care vor participa la evenimentele de picnic vor încălca legile referitoare la asemenea activități, cum sunt respectarea curățeniei, distrugerea toaletelor și coșurilor de gunoi, se pot alege cu amenzi cuprinse între 300 și 3.000 de lei. Sute de lugojeni vor alege și în acest an să meargă la Surduc sau în alte zone de agrement pentru minivacanța de 1 mai.

RETIM

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite