Connect with us

Actualitate

Un nou caz de coronavirus într-o fabrică din Lugoj. O femeie a fost luată cu izoleta

Publicat

în

O muncitoare de la Cottontex, din Lugoj a fost luată miercuri, 8 aprilie, cu izoleta de acasă. Femeia a fost trimisă acasă cu mai multe zile în urmă, de conducerea fabricii, după ce se aflase că a avut contact direct cu una dintre asistentele infectate, de la spitalul din Lugoj. Erol Baeram, managerul fabricii spune că femeia nu a spus nimic și că dacă șefa de secție nu afla din alte surse, probabil ar fi venit la muncă în continuare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Noi am luat măsuri din prima zi. Am trimis-o acasă, nu mai știu de câte zile. Înainte de a fi testată! În momentul în care am avut cea mai mică bănuială am trimis-o pe ea acasă și contacții direcți, cei care lucrau cu ea pe mașină. Lucra pe un utilaj și secția respectivă este o secție destul de mare ca suprafață și nu foarte mulți oameni. Pe aproape 3.000 de metri pătrați lucrează cam 30 de oameni, pe un schimb. Distanța între utilaje e de aproape trei metri. La o mașină lucrează trei-patru oameni. Toți au fost trimiși acasă, în momentul în care șefa de secție de acolo a identificat primul risc. A trimis-o acasă, la fel ca și pe colegii ei direcți, nu s-a mai lucrat pe mașina respectivă. S-a dezinfectat cu clor și ieri când am primit informația tot schimbul l-am trimis acasă, în izolare. Am sunat și la spitalul de boli infecțioase și am întrebat care e procedura și mi-au explicat că se iau contacții direcți. Noi am anticipat asta și am făcut deja. Femeia a anunțat-o ieri pe șefa ei că a fost confirmată”, a declarat  pentru Lugojeanul.ro, Erol Baeram, directorul societății.

Acesta spune că cea mai mare problemă e că oamenii ascund dacă au intrat în contact cu cineva infectat și că nici nu respectă regulile impuse. Directorul Cottontex spune că, în fabrică, s-au luat toate măsurile de prevenție. S-au dat măști, s-au pus dezinfectați, însă sunt mulți muncitori care trec peste aceste reguli. Erol Baeram spune că a dat dispoziție ca dacă unul dintre muncitori nu respectă regulile să fie trimis imediat acasă. Cottontex are în fabrica de la Lugoj aproximativ 250 de angajați.

RETIM

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite