Connect with us

Social

Un lugojean deschide primul restaurant cu bucate tradiționale românești din complexul Iulius Town Timișoara

Publicat

în

Unul dintre lugojenii care a redefinit conceptul de catering la nivel local și regional deschide primul restaurant tradițional românesc din complexul Iulius Town, cea mai modernă și râvnită zonă de shopping, birouri și apartamente din Timișoara. Este vorba despre Octavian Batori, patron la Catering Octavian și la cea mai cunoscută firmă de pompe funebre din vestul țării.

Batori a cumpărat recent brandul Ana Lugojana, acesta urmând să fie și numele viitorului restaurant. Localul este la doar câteva zile înainte de deschidere, astfel că pofticiosii în ale bucătăriei românești se pregătesc deja să încerce preparatele. Meniul cuprinde și o secțiune specială dedicată Contelui Dracula.

“Vineri, 8 noiembrie, de la orele 19 deschidem restaurantul printr-un eveniment pe bază de invitație. De sâmbătă programul va fi normal. Vom avea mâncare tradițională din Banat pe brandul nostru, Ana Lugojana. Dorim să promovăm produsele tradiționale din zona noastră și din bucătăria austro-ungaro-sârbă, bucătăria bănățeană. Produsele sunt în stil bănățean, supă, sarme, crumpi cu carne. Toate produsele sunt fără sosuri prefabricate și fără produse de stil vegeta sau supco. Ce reiese din pământ, gustul alimentelor, alea vor predomina, aia va simți clientul în farfurie. 

Vrem să ținem linia asta de tradițional, pentru că și noi avem ce vinde, nu doar bucătăriile italiene sau mexicane, care te miri ce fac acolo, produse prefabricate de trei-patru luni făcute prin China. Noi facem produse simple și tradiționale din pământul nostru. Vrem ca brandul Ana Lugojana să promoveze în țară și în lume ideea de mâncare curată, proaspătă și gustoasă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Octavian Batori.

Cei mai mari dintre pofticioși vor putea mânca pe săturate la restaurant, datorită unui meniu inedit de tipul all you can eat (mananci cât poți, tr.) disponibil la prânz.

“Vom avea un meniu all you can eat la orele prânzului cu mai multe feluri de ciorbă, mai multe feluri principale, desert și apă cu Ph 9,2 făcută de noi inclusă în preț. După prânz avem meniu a la carte cu scenă și muzică populară bănățeană seara. Vrem să promovăm astfel și muzica și dansul, dar și spiritul nostru prietenesc, un exemplu de spirit cosmopolit între toate națiile din zona noastră”, a mai precizat Batori. 

Restaurantul, amplasat în aripa de sud a mall-ului, lângă Starbucks și vis-a-vis de showroom-ul eMag, va fi deschis zilnic între orele 8:00 dimineața și 02:00 noaptea. Meniul cuprinzător al restaurantului conține zeci de preparate tradițioanle, de la aperitive ca salata de ciuperci, cârnați afumați, tobă, ceafă sau jumări, la ciorbe cum sunt cea de burtă, de văcuță sau teiței, la feluri principale delicioase precum ciolan cu fasole, pomana porcului, ardei umpluți sau teiței cu branză, precum și deserturi sau preparate vegetariene.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Ce se întâmplă cu clădirea spitalului în care a funcționat secția TBC. Ce planuri are conducerea instituției

Publicat

în

Clădirea în care a funcționat secția de TBC a spitalului din Lugoj, desființată anul acesta, va primi o altă destinație. Erwin Floroni, directorul spitalului susține că există un proiect în care imobilul să fie transformat în policlinică și cabinete pentru activitatea privată a medicilor din oraș.

„Dorim să înființăm o policlinică, la parterul clădirii, care să funcționeze de dimineața în program cu casa de asigurări, iar cine dorește în privat să-și desfășoare activitatea va plăti chirie. Există acum dezinfecție radicală, clădirea poate fi folosită chiar dacă acolo a fost TBC, la nivelul DSP există o comisie specială care ne va spune ce trebuie să facem”, a spus directorul spitalului din Lugoj.

Erwin Floroni spune că lucrările de amenajare nu vor începe până spitalul nu va primi de la DSP toate vizele necesare pentru schimbarea destinației clădirii, mai ales având în vedere că acolo au fost tratați bolnavi de TBC.

Citiţi mai departe

Social

FOTO  Globurile “vii” pentru pomul de Crăciun făcute de o artistă din Lugoj, vedetele unui târg de sărbători din capitală

Publicat

în

O artistă din Lugoj a realizat poate cele mai inedite globuri pentru pomul de Crăciun pe care le poți cumpăra pentru sărbătorile de iarnă. Oana Stoian, artist plastic, pictoriță și fotograf, a realizat o gamă variată de globuri “vii”, menite să suprindă viața într-un mod inedit, mai exact într-un glob transparent pe care doritorii îl pot agăța în bradul de Crăciun.

“Ideea de a face globuri cu inspirație botanică mi-a venit în timp ce lucram la bijuteriile pe care le realizez din rășină și plante uscate. Globurile sunt din plastic, iar în interiorul lor sunt plante reale: flori de bumbac, licheni stabilizați, conuri de brad, immortelle, floarea miresei, maci și altele” a povestit pentru Lugojeanul.ro Oana Stoian.

Globurile inedite realizate de Oana vin în mărimi mici sau mari. Cele mai deosebite globuri sunt cele cu diametru mare. În interiorul acestora, lugojeanca a reușit să creeze mici terarii.

“În globurile mari, cele cu diametru de 10 centimetri, am reușit să aranjez mici terarii cu licheni, mușchi, flori și ciupercuțe, creând astfel niște obiecte ce pot fi folosite atât pe post de accesorii pentru brad, cât și pe post de decorațiuni pentru casă”, a mai precizat Oana.

Interesul pentru globurile realizate de Oana Stoian a fost pe măsură. Mai mult, tânăra le va prezenta și în cadrul unui festival de la București, “Dichisar de Iarnă”, eveniment ce are loc pe 7 și 8 decembrie la Impact Hub din capitală. Dacă nu ajungeți în București, există și alte metode prin care puteți cumpăra creațiile artistice ale Oanei.

“Globurile se pot comanda printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau la adresa de email nairafee@yahoo.com. Prețul unui glob cu diametrul de 6 centimetri este de 25 lei, iar prețul unui glob cu diametrul de 10 centimetri este de 40 lei”, a concluzionat lugojeanca.

Întreaga colecție a Oanei o puteți găsi pe pagina ei de Facebook.

Citiţi mai departe

Social

Satele de lângă Lugoj se pregătesc de sărbători cu mese îmbelșugate și sănii trase de cai pentru turiștii din toată lumea

Publicat

în


Satele Dumbrava și Margina de lângă Lugoj se pregătesc de sărbători ca nicicare altele. Vor aștepta turiștii din România, dar și pe cei din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, pentru o incursiune în gastronomia și tradițiile locurilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

De sărbători, la Dumbrava turiștii pot lua masa la Șură. Noua locație îmbină tot ce are mai frumos de oferit bucătăria bănățeană. Vizitatorii vor putea gusta din produsele tradiționale, pâine coaptă în cuptor, murături de casă, cârnați și prăjituri făcute după tradițiile locale.

La Margina, un alt sat care a pus Banatul pe harta mondială, turiștii vor putea participa la micul dejun atât de cunoscut. Totodată, aceștia se vor putea plimba cu o sanie trasă de cai pe ulițele satului. Dansul străvechi al călușarilor va fi de asemenea pus în scenă pentru participanți.

Mai multe detalii găsiți aici.

Citiţi mai departe

Cele mai citite