De departe cel mai vizitat sat din Timiș și unul dintre cele mai populare din Banat, Margina, aflat la mică distanță de Lugoj, a fost prezentat pe larg într-un reportaj marca TVR. Jurnaliștii de la TVR Timișoara au vorbit cu oamenii locului și au aflat de ce are Margina atât de multă priză la călătorii din întreaga lume. De-a lungul timpului, turiști din India, America, Australia, Japonia, China, Germania și multe alte țări au ajuns la Margina și au gustat din mâncărurile locului.
Potrivit TVR Timișoara, “Comuna Margina din județul Timiș are peste 1000 de turiști pe an și nu e stațiune, nu are băi termale sau trasee montane celebre. Are un proiect numit Mic Dejun la Margina, un coordonator trup și suflet, Damaris Sivu, și câțiva producători locali care fac zona asta cunoscută la mii de oameni prin felul în care își primesc goștii.
Tanti Emilia Balintoni e singura care mai coace pita în țest la Sintești. Nana Emilia Popa din Coșteiul de Sus încheagă brânza dulce cu oțet după rețeta locului. În această ediție Sarea în bucate, vrem să vedeți cum o idee atât de simplă poate face un loc care era doar un punct pe o hartă, să devină căutat de mii de oameni. Vin oameni de prin toate părțile lumii să viziteze satele comunei.
Proiectul Mic Dejun la Margina te pune la masa producătorilor locali din zonă ca să nu uiți gustul autentic al Banatului. Așa am aflat de pita în țest și de tanti Lucia de la Sintești! Uimiți am fost când am auzit și cum se face la Coșteiul de Sus, brânza dulce închegată cu oțet! Da, dulce și nu acră, cum ați crede! Și garanția că e un produs extraordinar, ne-a dat-o tanti Emilia Popa care a fript și vreo două pancove umplute cu brânza proaspăt strecurată prin sită. Dacă v-a prins pofta, v-o potolim la Sarea în bucate!”