Connect with us

Actualitate

Un fleac, ne-au PeSeDit

Publicat

în

Rock-pe-2-roti-6Intr-un singur tur, aproape niciun primar in functie nu a pierdut alegerile, cu extrem de putine exceptii, insa la Lugoj situatia a fost mai deosebita, primii doi favoriti fiind sprijiniti de o armata uriasa in primul caz si de o mana de sustinaturi in cel de-al doilea.

Meniul zilei, Octavian

Chiar daca Boldea a castigat alegerile de ieri, cel mai mult au avut de pierdut lugojenii. Ce au pierdut acestia? In special timp, pentru ca vom avea parte, cred eu, de inca patru ani in care nu se vor intampla prea multe lucruri pentru oras. Da, vor termina de asfaltat strazile, dar vom putea circula pe ele? Poate vor termina si uzina de apa, dar va fi apa mai buna in oras? Intrebarile pot continua, dar le stim deja fiecare dintre noi si sincer, cel putin eu sunt satul de ele.

In timp ce tinerii se jucau pe internet, dar nu doar ei, stingand muc dupa muc de tigara in scrumierele de la terase, politrucii scoteau lumea la vot. Dadeau telefoane, promiteau ca o sa le fie ma bine celor sunati, promiteau un suc, un mic, orice. Iar majoritatea au pus botul si au mers la vot, votand cu cei care i-au chemat la urne. Nu multi, nu toti, insa, ca de obicei, fiind si un singur tur, suficienti au fost cei care au mai dat patru ani actualului edil sef, care din punct de vedere administrativ a dezamagit de nenumarate ori. Alegerile se castiga insa, se pare, prin vot, nu prin realizari. Ca sa vezi!

Asa am ajuns sa avem un primar ales de nici 20 la suta din populatia orasului, doi din trei lugojeni neprezentandu-se la vot duminica. Unde ati fost? Va intreb cu cea mai mare seriozitate, ce ati putut face atat de important, toata ziua, incat nu v-ati putut face timp 15 minute sa mergeti sa votati? Nu imi pot imagina un raspuns pertinent la intrebarea asta.

RETIM

Concluzia? Ne meritam soarta si nu mai avem voie sa ne plangem, de azi incolo, ca suntem condusi de aceleasi personaje care fac legea in primarii, consilii locale si judetene. A fost dreptul nostru sa ii schimbam, dar ne-am „pesedit” multi dintre noi tocmai in ziua alegerilor, servindu-le victoria pe tava.

Ar trebui sa ne fie rusine, nu de rezultat, ci de faptul ca, prin faptul ca am stat atat de multi dintre noi acasa, nu am incercat macar sa schimbam ceva, in bine sau in rau. Rusinea e insa ceva inexistent in zilele noastre, cel mai usor putem scapa de acest sentiment cu un status inteligent pe Facebook, copiat de unde altundeva decat de pe internet…

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite