Connect with us


Administrație

Romanul, cel mai mare tigan

Publicat

în

pomanaDoi frati de etnie roma, unul de 15, altul de 21 de ani si-au pierdut viata in urma cu cateva zile la scaldat. Joi, familia indoliata i-a inmormantat crestineste, rudele lor urland, asa cum e si normal, in timp ce cortegiul funerar se indrepta spre cimitir. Un prieten mi-a povestit ca a asistat la o faza uluitoare, care demonstreaza din nou, daca mai era nevoie, ca romanul poate fi de multe ori mai tigan decat cel mai tigan tigan din lume.

PMP

Vazand cortegiul trecand pe strada, oamenii s-au oprit si au tras cu ochiul. Ma refer aici la romani, bineinteles. Rudele celor doi tineri morti au oferit trecatorilor apa si suc rece, afara fiind peste 30 de grade la momentul in care avea loc inmormantarea. Ce au facut romanii? Cand au vazut ca vin tiganii spre ei cu sticlele de apa, au facut dreapta imprejur si dusi au fost.

USR

E traditie mare la romani sa dai de pomana, sa faci mese imbelsugate cu supa, sarmale, cartofi cu carne si torturi, pe care sa le oferi celui mort ca sa aiba ce manca pe lumea de dincolo. Insa doar pentru ca cei morti au fost tigani, doar pentru au alta culoare a pielii, romanii au intors pomana lor, fiind mult superiori lor si refuzand sa isi onoreze pana si cele mai stravechi traditii.

Ma dezgusta ceea ce mi-a povestit omul asta. Ma revolta, imi vine sa vomit. Ok, nu vrei sa bei apa de la tigan, ca tu esti roman si nu te cobori la nivelul lui, dar macar ia sticla aia si, dupa ce pleaca omul, arunc-o la cos si gata, marlanule. La un moment dat barbatul care impartea sticlele cu apa a renuntat la idee, plangandu-se ca nu intelege de ce oamenii, care transpirau in soarele de amiaza, refuzau sa se racoreasca si sa primeasca o mica pomana pentru cei doi copii care au pierit mult prea devreme.

E jenant ca in 2016 inca ne credem superiori altor natii, iar faptul ca o facem nu arata decat ca noi suntem in realitate inferiorii, nu ei. Cu totii vrem sa se schimbe ceva in vietile noastre, sa fie mai bune, mai imbelsugate, mai frumoase. Insa cum sa se schimbe ceva, daca noi nu vrem sa ne schimbam?

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite