Connect with us
Winter Sale 2022

Social

Un an de la primul caz de infectare cu noul coronavirus la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

La 24 martie 2020, la Lugoj apărea primul caz de infectare cu noul coronavirus. Mama unui medic angajat la spitalul din oraș, la CPU, era primul caz confirmat de infectare cu SARS-CoV 2. Aceasta a revenit acasă din Germania cu un autobuz. Femeia s-a prezentat la spital într-o stare precară, fiind imediat internată la ATI. După ce primul test a ieșit negativ, un al doilea test a confirmat prezența noului coronavirus.

Schiop Bogdan

După primul test negativ, femeia a intrat în contact cu mai mulți medici și asistente ale spitalului din Lugoj, inclusiv cu fiica ei, de profesie medic. Starea pacientei s-a deteriorat peste noapte, aceasta intrând în insuficiență respiratorie. Al doilea test a confirmat prezența coronavirusului.

RETIM

La doar câteva zile după cazul femeii, la Lugoj erau confirmați alți patru purtători ai coronavirusului, inclusiv fiica femeii depistată inițial. Pe 28 martie, apărea și primul deces al unui pacient infectat, suferind de mai multe afecțiuni, printre care și diabet. La primul test pentru COVID -19 a ieșit negativ, al doilea test confirmând prezența virusului.

Până ca autoritățile să începe să comunice cu presa și opinia publică, asupra numărului oficial de cazuri a planat incertitudinea printre lugojeni. Astăzi, la un an de la primul caz de infectare, mii de lugojeni și nu numai au fost tratați în spitalul din oraș de temuta afecțiune. Nu se cunosc nici acum datele complete despre pacienții internați și cei salvați sau care și-au pierdut viața.

Pentru o perspectivă completă asupra anului 2020, în care criza coronavirusului s-a extins la Lugoj, puteți citi materialul nostru cu cele mai importante evenimente ale anului trecut, primul an al pandemiei de coronavirus la Lugoj.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Focar de coronavirus la spitalul din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un nou focar de coronavirus a apărut la spitalul din Lugoj. Este primul focar apărut după mai bine de un an. Deocamdată nu se cunosc informații despre secția la care a izbucnit focarul. DSP a anunțat miercuri noul focar, cu 5 persoane infectate.

Schiop Bogdan

La raportarea de joi, erau deja 7 persoane infectate în cadrul focarului, semn că situația este una în desfășurare. La nivel județean există un total de 19 focare în desfășurare. Dintre acestea, 11 focare sunt în spitalele din județ, iar restul în școli sau licee.

RETIM

La Lugoj, rata de infectare era de 3,01/1000 de locuitori joi, iar la nivel județean, aceasta ajungea la 7,93 la mie.

Citiţi mai departe

Social

35 de cazuri noi într-o zi la Lugoj, la vârful valului cinci al pandemiei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Valul cinci al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj. La nivel național, varianta dominantă este Omicron, astfel că și la Lugoj, majoritatea cazurilor noi depistate par a fi cu această variantă. Mult mai ușoară în simptome decât Delta, varianta nouă se răspândește mai rapid, astfel că un număr mare de oameni sunt depistați pozitivi deși majoritatea nu necesită îngrijiri medicale.

Schiop Bogdan

Luni, 17 ianuarie, la Lugoj au fost depistate 35 de cazuri de infectare. Este unul dintre cele mai mari cumuli de cazuri de la începutul pandemiei, într-o singură zi, în oraș. Cazuri au fost depistate și în satele din jur, cum ar fi Bethausen, Boldur, Coșteiu, Darova, Gavojdia, Margina, Racovița, Știuca, Tomești și Traian Vuia, în total 29 de cazuri.

RETIM

Rata de infectare la Lugoj a ajuns la 2,66/1000 de locuitori, respectiv 7,13 la nivel județean.

Citiţi mai departe

Social

Cum arată casele de lux ale Lugojului? Cât costă cea mai scumpă vilă și respectiv apartament scoase la vânzare pe internet

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Te-ai întrebat vreodată cum arată casele de lux ale Lugojului? Dacă da, află că cele mai scumpe case din oraș, atât de pe sol cât și sub formă de apartament de bloc, costă între 115.000 și 320.000 de euro. Cele două locuințe au apărut recent pe site-urile de anunțuri imobiliare.

Schiop Bogdan

Apartamentul scos la vânzare costă 115 mii de euro și este situat într-un bloc din cartierul Cotu Mic. Are 130 de metri pătrați și vine cu 3 camere mobilate cu mobilă de lux. Apartamentul oferă și o priveliște de vis, spre malurile Timișului, fiind situat la etajul patru. Electronicele și electrocasnicele din apartament pot fi controlate de la distanță cu telefonul mobil, iar tavanul este tencuit cu Stucco Veneziano. În apartament intri doar pe bază de amprentă.

RETIM

Vila de 320.000 de euro dispune de 1100 metri pătrați de teren, dintre care 400 de metri pătrați suprafață construită. Vine pe două niveluri, parter și mansardă, iar în total are 5 camere. Curtea dispune de o piscină modernă cu mozaic de 8×5 m și iluminată, cu bazin compensator, sistem de filtrare și tratare a apei, gazon cu udare smart ce poate fi controlat de pe telefon sau programare, dar și multe alte dotări “science fiction”.

Proprietățile au sisteme de supraveghere video și anti-furt de ultimă generație. Amândouă proprietățile sunt listate pe site-urile de profil, cum ar fi Storia.ro

Citiţi mai departe

Social

Tânărul constructor, revenit în țară, care demonstrează că se pot câștiga bani și în România. „Trebuie să faci calitate”

Publicat

în

Bogdan Șchiop este unul dintre tinerii care au decis să revină din străinătate și să-și deschidă o afacere în România. În 2010, a plecat în Israel unde a început să lucreze în construcții. Bogdan povestește că nu i s-a părut o muncă grea, pentru că a îndrăgit mereu meseria.

Meniul zilei, Octavian

“2010 a fost primul an cu schimbări radicale din viața mea, atunci am ajuns pentru prima dată în Israel unde, cu ajutorul altor români stabiliți acolo, am început munca în domeniul finisajelor interioare. Ei m-au învățat să lucrez cu materialele din Israel, care pe vremea aceea erau mult mai diferite.  Din Israel, am ajuns să lucrez și în alte țări precum Grecia și Marea Britanie, dar la domeniul de finisaje interioare am revenit când m-am întors definitiv în țară împreună cu familia. Până în 2021 mi-am perfecționat abilitățile lucrând la o firmă de construcții și după doi ani de experiență în țară și absolvirea unui curs de lucrător finisor, am ales să-mi urmez singur drumul și am înființat propria mea firmă”, povestește Bogdan.

Schiop Bogdan

RETIM

Atât în străinătate, cât și în țară, Bogdan a fost apreciat pentru calitatea lucrărilor. Tânărul spune că e foarte important pentru el, ca atunci când termină o lucrare, clientul să fie mulțumit. Așa a ajuns să fie foarte căutat pentru lucrările pe care le execută.

“Ca persoană fizică autorizată, mă găsiți tot timpul pe șantier muncind și mă asigur că lucrarea se ridică tot timpul la așteptările clientului. De fel sunt perfecționist și calitatea lucrării executate este atu-ul meu, de aceea ofer și garanție lucrării, pentru că am încredere în mine. Ca familist și tată, cunosc și înțeleg că o lucrare finalizată trebuie să-ți dea sentimentul de nicăieri nu e ca acasă. Când finalizezi o lucrare, clientul trebuie să se simtă bine în casa pe care ai renovat-o sau construit-o”, consideră Bogdan.

Tânărul constructor spune că, reușita lucrărilor sale stă foarte mult și în calitatea materialelor pe care le folosește. De aceea, de fiecare dată își sfătuiește clienții să cumpere materiale de calitate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe.

“Ori merg cu ei, ori le dau indicații exacte ce materiale să cumpere. Este foarte important! Atât pentru calitatea lucrărilor cât și pentru felul în care va arăta o lucrare la final. După atâția ani de experiență, cam știu care sunt materialele de calitate. De aceea, acolo unde lucrez îmi permit să ofer garanție, pentru că știu că o lucrare executată de mine, cu materiale bune, poate să reziste mulți ani”, spune constructorul.

Bogdan execută toată gama de lucrări de construcție la case. Este specializat în finisaje interioare, dar la fel de bine se descurcă și în construcții exterioare. Dacă doriți o lucrare de calitate, cu un cost al manoperei rezonabil, pe Bogdan îl găsiți pe site-ul său www.schiopbogdan.com, unde puteți afla mai multe informații despre el și meseria sa. De asemenea, Bogdan are și o pagină de Facebook (aici), unde oferă sfaturi despre execuția lucrărilor în construcții.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite