Connect with us

Actualitate

A murit unul dintre cei trei pacienți descoperiți cu coronavirus la Lugoj

Publicat

în

A murit bărbatul, de 66 de ani, din Lugoj, infectat cu coronavirus. Bărbatul a fost internat la sectia ATI din Lugoj, de mai multe zile, suferind de mai multe afecțiuni, printre care și diabet. La primul test pentru COVID -19 a ieșit negativ. După ce a fost descoperită femeia infectată cu coronavirus, din aceeași secție a spitalului lugojean, i s-a mai făcut și acestui pacient un nou test.

Meniul zilei, Octavian

Marți, seara, a venit rezultatul pozitiv și a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timiș.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Surse apropiate familiei au declarat pentru Lugojeanul.ro, că a astăzi, în jurul orei 14.30, bărbatul a decedat.

RETIM

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Raport ISU: De la ce a luat foc casa fostului primar al Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Casa fostului primar al Lugojului, Francisc Boldea, a luat foc sâmbătă după-masa. Mai multe echipaje ale pompierilor, dar și un echipaj SMURD și o cisternă de apă au fost chemate la intervenție. Acoperișul imobilului a fost primul cuprins de flăcări, după care mai multe încăperi din mansarda locuinței.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

ISU Timiș a explicat pentru Lugojeanul.ro procedura intervenției dificile de sâmbătă după-masa, dar și cauza posibilă a incendiului care a devastat casa fostului edil al orașului

RETIM

“La incendiul de sâmbătă, 14 mai, de la un imobil de pe strada Libertății din Lugoj au intervenit două autospeciale cu apă și spumă de la detașamentul Lugoj, de mare capacitate, o autospecială de stingere de la Buziaș, o autocisternă de la Lugoj, o autospecială de mică capacitate Amaroc, o autoscară și o ambulanță SMURD. În total, au intervenit 14 subofițeri și un ofițer. Cauza probabilă a incendiului este un aparat de gătit lăsat nesupravegheat sau care s-a supraîncălzit”, a explicat pentru Lugojeanul.ro Maior Tutunaru Nicoleta, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș. 

Mai exact, o cratiță lăsată pe aragaz a dus la producerea incendiului, care a plecat din bucătărie și a cuprins imediat încăperea, ajungând la mansardă după ce tavanul bucătăriei a cedat.

“A fost afectat acoperișul pe o suprafață de 200 de metri pătrați, trei încăperi de la mansardă, bucătăria cu electrocasnice și mobilier, tavanul bucătăriei care s-a prăbușit, precum și deteriorarea tavanului din cele trei încăperi”, scrie în raportul ISU.

Ambulanța SMURD chemată conform protocolului de intervenție la fața locului nu a fost solicitată să intervină, pentru că din fericire incendiul nu a surprins persoane în interior. Francisc Boldea a fost primar al Lugojului până la alegerile de acum doi ani, ocupând funcția pentru trei mandate, din 2008 până în 2020.

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânăr de 23 de ani, la spital după un accident pe autostrada dintre Lugoj și Balinț

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un tânăr de doar 23 de ani s-a dat cu mașina peste cap pe autostrada ce leagă Lugojul de Balinț. S-a întâmplat chiar pe una dintre bretelele de acces pe autostradă, motiv pentru care parte din autostradă a fost blocată timp de mai multe ore, până la remedierea situației. Accidentul a avut loc duminică după-masa.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

“Accident pe autostrada A6, conexiune cu autostrada A1, sensul Lugoj – A1. Un autoturism a lovit parapetul din partea stângă și s-a răsturnat. Breteaua spre localitatea Traian Vuia este blocată. Se circulă alternativ până la ridicarea autoturismului de pe carosabil”, au anunțat imediat după accident cei de la DRDP Timișoara.

RETIM

Din fericire, tânărul a scăpat cu viață în urma auto-accidentării.

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Casa fostului primar al Lugojului, cuprinsă de un incendiu

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Casa fostului primar al Lugojului, Francisc Boldea, a luat foc sâmbătă după-masa. Apelul la 112 anunța un incediu la un imobil de pe strada Libertății din oraș. La fața locului au intervenit imediat două autospeciale cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD. 

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Din primele informații, focul a pornit de la acoperișul casei. Pompierii aflați la fața locului se luptă să mențină flăcările sub control, pentru a nu cuprinde o zonă mai mare din imobil. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit focul.

RETIM

Vom reveni cu amănunte.

Citiţi mai departe

Actualitate

Începe amenajarea aleilor, a spațiului verde și amplasarea mobilier urban pe Insula din Cotu Mic

Publicat

în

Cele trei asociați care dezvoltă proiecte pe Insula din Cotu Mic anunță că în perioada 14-20.04.2022, sunt programate acțiuni de amenajare și întreținere spațiu verde, amplasare mobilier urban, dar și încă o lecție non-formală experențială la care sunt invitați să participe copii și tineri lugojeni (în cadrul proiectului Lugojenii își îngrijesc insula și Punem insula pe hartă). În data de 21.05.2022 vor debuta activitățile de reactivare a insulei din cadrul proiectului  Oameni pe Insulă și în aceeași dată va avea loc o lecție non-formală și experențială în cadrul proiectului Punem insula pe hartă.

Meniul zilei, Octavian

Cele trei proiecte care se desfășoară pe insulă sunt: Lugojenii își îngrijesc insula (Asociația Verde de Banat), Punem insula pe hartă (Grup Civic de Inițiativă Locală) și Oameni pe Insulă (Asociația Alternativei Sportive).

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Până în prezent au avut loc mai multe acțiuni de ecologizare, amenajare și mapare a insulei, la care au participat voluntari lugojeni și reprezentații asociațiilor organizatoare, după cum urmează:

RETIM

  • lansarea celor 3 proiecte, în 18.02.2022, la care au participat reprezentați ai administrației publice locale, reprezentanți ai diferitelor asociații și organizații locale, reprezentanți a comunității locale și reprezentanții din presa locală;
  • prima acțiune de mapare a insulei, în 19.02.2022, la care au participat membrii grupului de de inițiativă și membrii asociațiilor partenere;
  • prima acțiune de ecologizare, în 25.02.2022, la care au participat alături de lugojenii din comunitatea locală, peste 150 de elevi de la Școala Gimnazială Coșteiu, Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” și de la liceele lugojene ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Hasdeu” și ”Valeriu Braniște” (în cadrul proiectului Lugojenii își îngrijesc insula);
  • a doua acțiune de ecologizare și a doua acțiune de mapare a insulei, în 26.02.2022, la care au participat alături de lugojenii din comunitatea locală, militarii din cadrul Batalionului 183 infanterie mixtă ,,Gen. I. Dragalina” Lugoj (în cadrul proiectului Oameni pe Insulă și Punem insula pe hartă);
  • prima acțiune de identificare a speciilor de plante de pe insulă, în 27.02.2022, la care au participat membrii grupului de inițiativă și lugojenii din comunitatea locală (în cadrul proiectului Punem insula pe hartă);
  • prima acțiune de amenajare a spațiului verde, în 05.03.2022 și a treia acțiune de mapare a insulei și identificare a speciilor, în 06.03.2022, la care au participat alături de lugojenii din comunitatea locală, reprezentați ai ​​Road-Patrol MC Lugoj (în cadrul proiectului Lugojenii își îngrijesc insula);
  • acțiune de plantare arbori și arbuști, în 25-26.03.2022 cu lecție non-formală experențială pentru copii și tineri (în cadrul proiectului Lugojenii își îngrijesc insula);
  • acțiune de însămânțare gazon, în 05-06.04.2022 (în cadrul proiectului Lugojenii își îngrijesc insula);
  • acțiuni de mapare a insulei și identificare a speciilor, în perioada 07.03.2022-10.05.2022 (în cadrul proiectului Punem insula pe hartă). 

Aceste proiectele sunt finanţate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite