Connect with us

Social

Ultimul eveniment Banat Brunch din 2022 are loc la doi pași de Lugoj

Publicat

în

Finala evenimentelor Banat Brunch are loc în luna septembrie la doi pași de Lugoj. La evenimentul organizat de către inventatorii brunch-ului bănățean, gurmanzii vor putea gusta din zeci de preparate, vedeta fiind „boi pe moare cu carne”. 

RETIM

Ce poate fi mai provocator, acum că a început școala și ne reapucăm de învățat? Răspuns: un brunch la tanti Emilia Popa în gospodărie, în Coșteiu de Sus. Acolo vă așteaptă ultimul brunch al anului, în 17 septembrie, de la ora 11:00. 

Veți putea încerca rețete noi și bucura de toamnă la ultimul eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch din acest an! Înscrieri pe www.eat-local.ro sau la telefon 0723 124 952.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

O nouă campanie de sterilizare gratuită, pentru câini și pisici

Publicat

în

Într-o inițiativă sub deviza „LE IUBIM, NU LE ÎNMULȚIM”, Asociația Free Amely 2007 din Lugoj, jud. Timiș, anunță o nouă campanie de sterilizare/castrare gratuită pentru câini și pisici, cu și fără stăpân. Evenimentul va avea loc în zilele de 24 și 25 februarie 2024, între orele 09:00 și 17:00, la Cabinetul veterinar FARMA ECO VET, situat în Loc. GAVOJDIA, Nr. 295, Jul. TIMIȘ. Această campanie benefică este sponsorizată de Halona for Dogs e.V. din Germania și se bucură de sprijinul unei echipe medicale de încredere:

  • Dr. Simon Cubin – Coordonatorul campaniei
  • Dr. Daniel Cubin
  • Dr. Alexandru Brăila
  • Tehn. Vet. Laurențiu Avram
  • Tehn. Vet. Ioan Pop

Potrivit legislației românești, femelele pot fi sterilizate începând cu vârsta de 4-6 luni, iar masculii începând cu vârsta de 6-8 luni. Este important de subliniat că nu este necesar să lăsați femelele să nască o dată înainte de sterilizare, deoarece aceasta poate fi efectuată încă de la o vârstă fragedă.

RETIM

Pentru a asigura buna desfășurare a operației, se recomandă să nu oferiți animalului nimic de mâncare în ziua intervenției. De asemenea, este esențial să restricționați accesul animalului la alte creaturi și să aibă asupra dvs. actul de identitate al acestuia.

Operațiile de sterilizare sunt complet gratuite, iar pentru animalele care nu dețin un carnet de sănătate, se oferă posibilitatea de a obține unul contra cost. De asemenea, se oferă și alte servicii suplimentare contra cost, precum microciparea, vaccinarea și deparazitarea internă și externă.

Pentru programări și informații suplimentare, sunați la numerele de telefon 0731973866 sau 0726692964. Sprijiniți această inițiativă și contribuiți la controlul populației de animale de companie într-un mod responsabil și umanitar!

Citiţi mai departe

Social

Ministrul Sănătății stă prost cu matematica! După calculele lui Rafila, Lugojul are 300.000 de locuitori

Publicat

în

În vizita „surpriză”, de la sfârșitul săptămânii trecute, la spitalul din Lugoj, ministrul Alexandru Rafila a făcut o scurtă plimbare prin curtea unității medicale și a petrecut trei minute în holul de la Urgențe. Ulterior, au avut loc declarațiile de presă, în cadrul cărora ministrul, fie că a fost prost informat și nu știa în ce oraș se afla, fie stă cam prost la capitolul matematică.

„Lugojul are nevoie urgentă de un nou spital. Sunt extrem de încântat că Spitalul Municipal din Lugoj se află pe lista unităților medicale finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, o investiție majoră ce depășește suma de 150 de milioane de euro. Dacă facem un simplu calcul, asta înseamnă că fiecare locuitor al acestui oraș va beneficia de aproximativ 500 de euro pentru sănătate, reprezentând o investiție esențială. Consider că, pe lângă construcția acestui spital, care ar trebui să fie finalizată în aproximativ trei ani, trebuie să ne concentrăm și pe asigurarea unei resurse umane calificate”, a declarat Rafila.

RETIM

Indiferent de modalitatea prin care efectuăm împărțirea, calculele făcute de ministrul Rafila nu se potrivesc. Conform împărțirii făcute de acesta, rezultă că municipiul Lugoj ar avea 300.000 de locuitori. În urma recensământului efectuat în 2021, populația municipiului Lugoj se ridică la 35.450 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când au fost înregistrați 40.361 de locuitori.

Citiţi mai departe

Social

Salariile angajaților Consiliului Județean Timiș vor fi majorate

Publicat

în

Salariile personalului angajat din cadrul Consiliului Județean Timiș vor crește cu șase procente. Majorarea a fost aprobată de către consilierii județeni, în ședința de astăzi, 8 februarie.

„După negocierile purtate cu Sindicatul Liber, care este reprezentativ pentru instituție, s-a ajuns la o creștere de 6% pentru toți angajații și funcționari publici și personal contractual, mai puțin salariul domnului secretar general, care crește doar cu 5%, deoarece trebuie se încadreze până la limita indemnizației vicepreședintelui consiliului județean. Motivele pentru această creștere cred le cunoaștem cu toții, sunt factorii de ordin economic creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare, creșterea prețurilor la produse de bază coș, coșul zilnic și așa mai departe”, a spus Lăcrămioara Petrișor, director Resurse umane din cadrul CJT Timiș.

RETIM

Ultima majorare a salariilor personalului Consiliului Județean Timiș a fost de 7 procente și s-a făcut în urmă cu exact un an de zile.

Citiţi mai departe

Social

Investigații gratuite la un spital din Timișoara, pentru detectarea precoce a cancerului la sân

Publicat

în

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara rămâne un pilon esențial în lupta împotriva cancerului de sân, oferind mamografii gratuite în cadrul Laboratorului de Radiologie. Directorul medical al spitalului, dr. Diana Manolescu, a subliniat importanța acestui serviciu, evidențiind că mamografia reprezintă o metodă crucială de screening pentru detectarea precoce a cancerului mamar.

Anul trecut, peste 1.300 de femei au beneficiat de investigații mamografice în cadrul spitalului. În urma acestor examinări, peste 10% dintre paciente au primit un rezultat pozitiv, ceea ce subliniază necesitatea continuării acestor eforturi de screening.

RETIM

Dr. Manolescu a subliniat și capacitatea Laboratorului de Radiologie de a oferi investigații avansate, precum examene ecografice și IRM de sân, în cazurile în care există suspiciuni de boală oncologică. Aparatul de mamografie digitală cu tomosinteză din dotarea spitalului este descris ca fiind de ultimă generație, oferind o diagnosticare imagistică precisă a nodulilor.

Este important de menționat că aceste servicii sunt disponibile gratuit în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, cu condiția obținerii unei trimiteri de la medicul specialist. Astfel, spitalul continuă să ofere acces la servicii medicale de calitate și să contribuie la îmbunătățirea sănătății comunității locale prin intermediul acestor inițiative.

Citiţi mai departe

Cele mai citite