Ultimul Banat Brunch al lui 2022 a avut loc sâmbătă, pe 17 septembrie, la Coșteiu de Sus. Satul, aparținător de Margina, este unul dintre cele mai greu accesibile din Banat. Tocmai faptul că este retras îi oferă locului o aură aparte. Înconjurat de dealuri verzi cu văcuțe care pasc nestingherite de ploaia mocănească, Coșteiu de Sus este locul ideal pentru un brunch, sau dejun bănățean, fără pereche.
La Coșteiu de Sus, în fundătura dealurilor, mai trăiesc aproximativ 100 de persoane. Majoritatea sunt bătrâni, pentru care sălbăticia acestui ținut este modul perfect de viață. Cea mai cunoscută dintre gospodării este fără îndoială cea a Emiliei Popa, pe care toată lumea o știe ca Tanti Emilia. De la ea a pornit evenimentul numit Banat Brunch în zona de vest a țării.
În curtea lui tanti Emilia au călcat, în ultimii ani, sute de români din toate regiunile țării, dar și străini curioși de mirosuri și de peisaj. Tanti Emilia a fost prima gazdă care și-a deschis porțile și a pus pe masă zeci de feluri de mâncare tradițională, gătită după rețete mai vechi de 200 de ani. Pofta cu care femeia gătește și povestește despre mâncare te face să tresari și să vrei să guști cât mai repede din preparatele de pe mese.
„Eu am fost prima în județul Timiș, care am făcut Banat Brunch. Am fost în zona Sibiului și am fost încântată de ceea ce am văzut acolo și am zis să încercăm. La mine, acum, e a șaptea ediție. Îmi place ceea ce fac. Pe oameni îi atrage mâncarea tradițională și peisajul.
Citește aici cum a fost la ultimul Banat Brunch al lui 2022, la tanti Emilia de la Coșteiu de Sus.